Open dag Venlo Audiologisch Centrum

Persbericht

Venlo, 16 april 2008

Open dag Venlo Audiologisch Centrum

De Week van het Oor 2008 zal plaatsvinden van zaterdag 19 april t/m zaterdag 26 april. Het thema van deze week zal zijn:ouderenzorg en slechthorendheid.

Gehoorproblemen
Problemen met het gehoor en problemen met taal hebben een direct effect op het dagelijkse functioneren. Wie last heeft van (ernstige) slechthorendheid weet hoe groot die invloed is. Communiceren wordt op alle fronten moeilijker, voor de persoon zelf maar ook voor zijn omgeving. Zowel gehoorproblemen als moeilijkheden met taal en spraak vormen vaak een belemmering bij de alledaagse communicatie thuis, op school of op het werk.
Venlo Audiologisch Centrum (VAC) biedt geen standaardoplossingen, maar zoekt samen met de cliŽnt naar die oplossing die het best mogelijke resultaat oplevert.

Week van het Oor
VieCuri Medisch Centrum voor Noord-Limburg afdeling KNO Venlo en Venlo Audiologisch Centrum stellen, in het kader van 'De week van het oor', hun deuren open op donderdag 24 april a.s. van 16.00 uur  tot 18.30 uur op de locatie Venlo.
Tijdens deze open dag krijgt de bezoeker informatie over Venlo Audiologisch Centrum en de KNO praktijk in het VieCurie Medisch Centrum. Men kan rondkijken in de onderzoeksruimten en behandelkamers, informatie krijgen over horen en slecht horen en kennis maken met de revalidatiemogelijkheden. Tijdens deze inloop-uren is een beknopte audiometrische screening (gehoortest)  en / of een onderzoek van het oor door de KNO artsen mogelijk. Men kan het eigen oor op een beeldscherm zien. Hulpmiddelen zijn op de afdeling aanwezig waarover uitleg zoals een tril/flitswekker en waarschuwingssysteem voor de deurbel en telefoon. Een videopresentatie informeert  over de mogelijkheden van de Orale Communicatie Cursus waarin het liplezen centraal staat.

NVVS
De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) is die dag bij Venlo Audiologisch Centrum aanwezig voor uitgebreide informatie aan belangstellende over de vereniging.

Voor directe informatie over hoortoestellen en hulpmiddelen kan men die dag tot 18.30 uur terecht bij de audicien op de zorgboulevard van VieCuri MC.