debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

nieuws

 • april 2017

  • apr 24
   ‘Ik kan weer genieten van dingen’

   Een paar weken voor de overgang naar de brugklas kreeg ze diabetes, maar daar wilde Daisy van den Berg (17) zelf niets van weten. Ze controleerde niet en spoot alleen insuline bij als ze dacht dat dit nodig was. Tot het vorig jaar beangstigend misging.

  • apr 20
   La Providence brengt een bezoek aan Adelante VR&A

   Op 19 april jl. hebben een vijftal medewerkers van geriatrische revalidatiezorginstelling La Providence uit Grubbenvorst (Noord-Limburg) een bezoek gebracht aan Adelante Volwassenrevalidatie & Arbeid.

  • apr 20
   Blootstelling als behandeling voor tinnitus

   Uit onderzoek naar tinnitus (oorsuizen), is een nieuwe behandelmethode voortgekomen die zich richt op de neurologische kant van het fenomeen. Universitair Docent/Psychologe Dr. Rilana Cima van de Universiteit van Maastricht / Adelante doet een boekje open over de misvattingen over tinnitus en de cognitieve gedragstherapie die ze ontwikkeld heeft.

  • apr 16
  • apr 14
   Column: Gefoeter in de nacht…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 6.

  • apr 13
   Online aanmelden voor Adelante Arbeidsre-integratie

   Sinds kort is het mogelijk én wenselijk om aanmeldingen voor Adelante Arbeidsre-integratie via onze website te doen, op deze pagina. Deze nieuwe manier van aanmelden, die de privacy en de verwijzer optimaal waarborgt, leidt tot meer efficiëntie voor verwijzers én voor Adelante. 

  • apr 11
   Succesvolle dwarslaesiedag bij Adelante

   Het ging er levendig aan toe afgelopen zaterdag tijdens de informatieve dag met als thema  'Samen Doorgaan'. Adelante had deze dag georganiseerd in samenwerking met de Dwarslaesie Organisatie Nederland.

  • apr 10
   Adelante 11 april in 'Je zal het maar hebben' op BNN

   Sanne Stoffels (18), cliënt van Adelante kinderrevalidatie, heeft in de zomer van 2016 meegewerkt aan het programma ‘Je zal het maar hebben’ (BNN) met Tim Hofman.

  • apr 9
   Open dag 13 mei 2017 in woontraincentra Heerlen en Geleen

   Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon vrijblijvend binnen lopen op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 17.00 uur in Geleen of Heerlen om te ervaren of woontrainen bij je past.

  • apr 8
   Jaarlijkse plantjesmarkt van Adelante Onderwijs

   Dinsdag 13 april a.s. vindt de jaarlijkse plantjesmarkt plaats van Adelante Onderwijs in Valkenburg.

  • apr 7
   Ervaringsverhaal in boekvorm over leven met Cerebrale Parese

   Christine Regber-Martens is in de Verenigde Staten geboren, maar al tien jaar Nederlandse. Zij heeft Cerebrale Parese*. Een aandoening, geen ziekte, veroorzaakt door zuurstofgebrek tijdens de geboorte.

  • apr 6
   Zaterdag 8 april: DON-dag bij Adelante in Hoensbroek

   Vandaag vindt de DON-dag plaats bij Adelante in Hoensbroek. Samen met Dwarslaesie Organisatie Nederland​ organiseert Adelante deze dag vol informatie voor mensen met een dwarslaesie of caudalaesie. Het thema van deze dag is 'Samen Doorgaan'.

  • apr 6
   Medewerker van Adelante wint de Parelloop businessrun 5 km

   Zondag 2 april lieten weer vele medewerkers van Adelante hun sportieve kant zien tijdens de Parelloop in Brunssum. We waren met vier teams vertegenwoordigd bij de businessrun. 

  • apr 5
   Save the date: FENAC werkconferentie over behandeling tinnitus

   Vanaf 2019 zal de 'Stepped-care CGT-behandeling van tinnitus' de enige evidence-based verzekerde tinnituszorg in Nederland zijn.

  • apr 4
   Uniek bezoek van vier zorgverzekeraars aan Adelante

   Op maandag 3 april jl. vond het periodieke Zorginhoudelijk overleg over medisch specialistische zorg plaats bij Adelante in Valkenburg. Uniek aan dit overleg was dat vier verzekeraars gezamenlijk aanwezig waren: zorginkopers en medisch adviseurs van CZ, VGZ, Zilveren Kruis én Multizorg.

  • apr 3
   Adelante handbikebaan op RTL4

   Gister was de handbikebaan op het terrein van Adelante in Hoensbroek op RTL4 te bewonderen! In het programma Lifestyle Experience werd aandacht besteed aan de unieke baan. Mischa Hielkema en Esther Vergeer vertellen erover in het programma. 

  • apr 3
   Column: Je hebt van die dagen...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 5.

 • maart 2017

  • mrt 31
   Adelante organiseert voor 42ste keer Sport- en Beweegdag

   Op donderdag 8 juni 2017 zal de 42ste Sport- en Beweegdag plaatsvinden bij Adelante in Hoensbroek. Een dag van ontmoeting, van sport en van gezelligheid.

  • mrt 30
   Mad Science bij Adelante Onderwijs in Valkenburg

   Regelmatig bezoekt een medewerker van Mad Science onze klassen van Leerweg Basisonderwijs en Pre Arbeid voor het geven van een gastles op het gebied van techniekonderwijs. 

  • mrt 30
   Overlast door werkzaamheden station Blerick

   Komende twee jaar vinden er grote werkzaamheden plaats op het station in Blerick. Het hele station en de stationsomgeving worden op de schop genomen.

  • mrt 27
   Let op! Laatste kans om u aan te melden voor de DON-dag

   Zaterdag 8 april organiseert Adelante samen met Dwarslaesie Organisatie Nederland de DON-dag. Het thema van deze dag is 'Samen Doorgaan'. De DON-dag vindt plaats bij Adelante in Hoensbroek. 

  • mrt 27
   Leuke ouder-kind-ochtenden bij Adelante vroegrevalidatie

   Vorige week hebben de ouder-kind-ochtenden in de peutergroepen plaatsgevonden. Deze keer stond het thema 'bewegen' centraal.

  • mrt 27
   Open dag Wieënhof Venray druk en succesvol

   Afgelopen zaterdag 25 april werd in medisch centrum Wieënhof Venray (een poliklinisch dependance van de revalidatieafdeling van het VieCuri ziekenhuis in Venlo) een open dag gehouden.

  • mrt 23
   Zorgrobot Zora aanwezig tijdens open dag Adelante

   Bij Adelante Audiologie & Communicatie in Hoensbroek was afgelopen zaterdag 18 april tijdens de open dag onze zorgrobot Zora te bewonderen.

  • mrt 23
   Sponsorloop kinderen van Adelante voor kinderen met cerebrale parese in Nepal

   Sinds 2012 werkt een team vrijwilligers vanuit Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Wonen & Onderwijs in Valkenburg voor kinderen in Nepal. Middels het F.A.I.R. project (Fundraising, Acquisition of knowledge and skills, Innovation and Reaching the unreached) wordt de situatie van kinderen met een Cerebrale Parese (CP)* in Nepal verbeterd. Op 21 april vertrekt wederom een groep naar Nepal. Voor die tijd willen ze echter geld inzamelen via een sponsorloop van kinderen, voor kinderen op 19 april a.s.

  • mrt 22
   Opening handbikebaan in de media

   Limburg is een parcours rijker voor handbikers. Zaterdag 18 maart om 11.30 uur werd op ons mooie parkachtige terrein een unieke (flink geaccidenteerde) permanente handbikebaan van bijna 2 km lang en 3 meter breed geopend door gedeputeerde Ger Koopmans en lid Raad van Bestuur van Adelante, Yvette van Horn. 

  • mrt 20
   Handbikebaan Adelante vandaag in Dagblad De Limburger

   De opening van de handbikebaan, afgelopen zaterdag 18 april, stond vandaag in Dagblad De Limburger beschreven. Lees het volledige artikel hieronder (klik op de foto voor vergroting). 

  • mrt 20
   Bijzonder mooie open dag

   Afgelopen zaterdag vond van 10.00 tot 16.00 uur de open dag van Adelante in Hoensbroek plaats. Ondanks de vele liters regen die uit de lucht vielen, was het een bijzondere, drukbezochte en succesvolle dag.

  • mrt 20
   Meten van angst voor pijn bij volwassenen met chronische pijn

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • mrt 18
   Officiële opening handbikebaan tijdens drukbezochte open dag Adelante

   Eindelijk is het zover! De nieuwe handbikebaan op het terrein van Adelante in Hoensbroek is af en vandaag, tijdens de open dag van Adelante officieel geopend. 

  • mrt 16
   Tweejarig bestaan Villa Franca Geleen feestelijk gevierd

   Eind januari hebben de jongeren van woontraincentrum Villa Franca in Geleen een heuse winterbarbecue georganiseerd. 

  • mrt 16
   Zaterdag a.s. (18 maart): open dag Adelante Hoensbroek

   Tijdens de open dag van Adelante in Hoensbroek op zaterdag 18 maart a.s. kunt u niet alleen heel veel zien, maar ook van alles beleven. Komt u ook?

  • mrt 16
   Grote hulp in Valkenburg dankzij NLdoet

   Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer ‘NLdoet’; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

  • mrt 14
   Zonnebloemauto te huur bij Adelante

   Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het aller belangrijkst. Maar hoe kom je daar als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? Het is erg fijn als je niet afhankelijk bent en zelf kunt gaan waar en wanneer je dat wilt. De Zonnebloem startte daarom met het verhuren van Zonnebloemauto’s, aangepaste personenauto’s voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Zo is er nooit meer gedoe om over vervoer te beschikken. Ook bij Adelante is nu een Zonnebloemauto te huur.

  • mrt 14
   Een binnenkijkje in ons looplab

   Vandaag in onze rubriek 'Adelante in 360°' op Facebook een 360° foto van het looplab van Adelante in Hoensbroek. 

  • mrt 9
   Succesvolle workshops rond muziekbeleving en ontwikkeling bij jonge kinderen

   De pedagogisch medewerksters en logopedisten van de diagnose- en behandelgroepen (DBG) hadden onlangs de eerste workshop in een reeks van drie rond muziekbeleving en ontwikkeling bij jonge kinderen. 

  • mrt 9
   Stem op woensdag 15 maart bij Adelante in Hoensbroek

   Op woensdag 15 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Wij bieden medewerkers en cliënten van gemeente Heerlen wederom de mogelijkheid om te stemmen bij Adelante in Hoensbroek.

  • mrt 7
   Binnenkijken bij Adelante: Villa Franca Geleen

   Vandaag in 'Adelante in panorama' op onze Facebookpagina een binnenkijkje bij woontraincentrum Villa Franca in Geleen. Op de foto ziet u de gezamenlijke woonkamer/keuken waar jongeren samen kunnen verblijven als ze niet op hun eigen kamer zijn. De ruime woonkamer biedt allerlei vermaak en uitzicht op de Geleense Rijksweg. 

  • mrt 6
   Foto voor op Facebook... (column verpleegkundige Ellis Bodifée)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 4.

  • mrt 5
   Huurder zwembad Adelante Hoensbroek beste zwemlesaanbieder van Nederland

   Zondag 5 februari jl. is in Zwembad De Kwakel in Utrecht de awardwinnaar voor 'beste zwemlesaanbieder van 2016' bekendgemaakt. 

  • mrt 2
   Geslaagde carnavalsviering bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen

   Elk jaar wordt bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen en Valkenburg groots carnaval gevierd met alle kinderen. Ook dit jaar was de schoolcarnaval weer heel succesvol.  

 • februari 2017

  • feb 24
   Aandacht voor tinnitus tijdens open dag Adelante Hoensbroek op 18 maart a.s.

   Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur houdt Adelante in Hoensbroek open dag. Tijdens deze open dag kunt u een kijkje komen nemen achter de schermen van ons volledig vernieuwde revalidatiecentrum. Parkeren, toegang, koffie en thee zijn gratis. 

  • feb 23
   Ren of rol jij mee voor ruggenmergonderzoek?

   Na het succes van vorig jaar wil Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan het sportevenement Wings for Life World Run 2017 - Netherlands - Breda

  • feb 23
   Gratis symposium ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’

   Op vrijdag 7 april 2017 vindt het tweede symposium plaats van Kenniscentrum Zorgcommunicatie 2.0 (KCZC) waarin Adelante actief participeert. Het thema is ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’.Het KCZC zet zich in voor eigentijdse zorgcommunicatie op topniveau, met als uitgangspunt de RAPP-methodiek.

  • feb 22
   Nieuw: korte cursus ‘Omgaan met dyslexie, hoe doe je dat?’

   Enkele keren per jaar starten wij een korte cursus met een groep ouders en kinderen voor het leren omgaan met dyslexie. 

  • feb 20
   Informatiemiddag over Menière van Stichting Hoormij

   Op vrijdag 24 maart 2017 organiseert de NVVS-afdeling Maastricht e.o. van Stichting Hoormij i.s.m. met het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) een informatiemiddag over Ménière (draaiduizeligheid). 

  • feb 19
   Lezing over audiologie en schilderkunst

   Op dinsdag 14 maart organiseert Stichting Hoormij Afdeling Maastricht e.o. haar jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst in hotel l’Empereur in Maastricht. Deze bijeenkomst bestaat zoals al een paar jaar het geval is uit drie delen: een lezing, een jaarvergadering en een gezellige borrel.

  • feb 17
   Succesvolle kennismaking met Virtual Reality

   Op dinsdag 14 februari heeft Adelante kennis kunnen maken met Virtual Reality (VR). Medewerkers en cliënten hebben de VR oplossingen van VRiendje (www.vr-iendje.nl) mogen ervaren en hun kijk op de inzet van VR binnen Adelante kunnen geven. Er hebben sessies plaatsgevonden met diverse disciplines en in de pauze kon iedereen langskomen om het zelf te ervaren.

  • feb 16
   Adelante Arbeidsre-integratie verzorgt workshop burn out preventie

   Onlangs is door Adelante Arbeidsre-integratie een succesvolle workshop ‘burn out preventie’ voor leidinggevenden ontwikkeld. De workshop is inmiddels door een aantal grote bedrijven, onder andere in de metaalsector en installatietechniek, ingezet en met veel enthousiasme ontvangen. Het hogere kader, inclusief directie, en middenkader van deze organisaties hebben aan de workshop deelgenomen en zij hebben deze beoordeeld en geëvalueerd met een 8,3. Hier mogen we trots op zijn!

  • feb 16
   ‘De plakkende strooppot’; een bijzondere videoreportage van een ex-revalidant

   ‘De plakkende strooppot’ is een videoverslag van een dik half uur, gemaakt door ex-revalidant Bert Smeets uit Maastricht. Bert kreeg op 17 mei 2016 een hartstilstand in de Maastrichtse Dominicanenkerk. Na een kortdurend coma en een maand in het MUMC+, startte zijn klinische revalidatietraject bij Adelante in Hoensbroek. Bert heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door zijn hartstilstand. In het kader van zijn therapie maakte Bert deze bijzondere rapportage over zijn tijd en ervaringen bij Adelante in de maanden juni, juli en augustus. Een bijzonder binnenkijkje bij Adelante én in het leven van Bert. 

  • feb 14
   Binnenkijken bij De Valkhorst

   Vandaag in de rubriek 'Adelante in panorama' op Facebook een panoramafoto van de supergezellige 'woonkamer 1' van De Valkhorst bij Adelante in Valkenburg. 

  • feb 12
   Kom langs en ervaar Virtual Reality!

   Kom op dinsdag 14 februari tussen 12.00 en 13.00 uur naar de centrale hal van Adelante in Hoensbroek om kennis te maken met Virual Reality.

  • feb 9
   Bereikbaarheid Adelante Hoensbroek tijdens wegwerkzaamheden

   Onderstaand nogmaals ter verduidelijking de situatie nabij Adelante Hoensbroek. Hou bij bezoek aan Adelante tot april 2018 rekening met enige extra reistijd. 

  • feb 9
   CVA Stepped Care Unit breidt uit

   Op 9 februari heeft de CVA Stepped Care Unit bij Adelante in Hoensbroek haar zorg uitgebreid van 25 naar 40 bedden. Met een speciaal openingsmoment stonden de twee samenwerkingspartners Adelante en Cicero stil bij deze belangrijke mijlpaal die tegemoet komt aan de toenemende vraag naar klinische revalidatieplekken voor mensen die willen herstellen na een beroerte. 

  • feb 9
   Vooraankondiging DON-dag op 8 april a.s.

   Op zaterdag 8 april a.s. organiseert Adelante in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland de informatieve DON-dag met ditmaal als thema 'Samen doorgaan'. Komt u ook? Meer informatie volgt via deze website en onze sociale media. 

  • feb 9
   Drukbezochte clinic walking football bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 2 februari jl. vond er een clinic walking football plaats in de sporthal van Adelante in Hoensbroek. De clinic was georganiseerd door bewegingsagogen Elien Heijen en Kim Merk van het Sportloket in samenwerking met Curfs Fysio & Sport uit Hulsberg. De clinic werd druk bezocht. Het was een geslaagde middag met veel positieve reacties van (ex-)revalidanten. 

  • feb 9
   Gratis webinar foutloos schrijven

   “Ik voel me altijd onzeker als ik schrijf… Ik schaam me ook.” 

  • feb 9
   Kom naar de open dag van Adelante Hoensbroek op 18 maart

   In 2016 organiseerde Adelante in Valkenburg een open dag. Dit jaar zal op zaterdag 18 maart in het kader van de Week van de Zorg van 10.00 – 16.00 uur een open dag in Hoensbroek plaatsvinden. Een unieke gelegenheid om het nieuwe gebouwencomplex te bezichtigen en een kijkje in de keuken te krijgen. 

  • feb 7
   Kaartverkoop voor 'Yaro Jungle' van Musical Unlimited gestart

   Vandaag is de kaartverkoop voor de jubileumvoorstelling van Muscial Unlimited van Adelante van start gegaan. 

  • feb 6
   Huilen van het lachen…(3)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 3.

  • feb 6
   Nieuw: Amerikaanse versie van PHODA-youth

   Uit wetenschappelijk onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • feb 2
   Let op! Ook wegwerkzaamheden omgeving Adelante Valkenburg

   Vanaf maandag 6 februari a.s. is de doorgaande weg (St. Gerlach) nabij Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen vanaf de Vauwerstraat afgesloten. Dit zal voor een periode van ongeveer vier weken zijn. 

  • feb 2
   Week van het Oorsuizen 2017

   Deze week, van 6 tot 10 februari, is de jaarlijkse Week van het Oorsuizen. Het thema van deze week is ‘Je bent niet alleen!’. Stichting Hoormij organiseert de Week van het Oorsuizen voor herkenning en erkenning. Je kunt tijdens deze week verschillende bijeenkomsten bezoeken en lotgenoten ontmoeten, zie kalender.

  • feb 2
   Arm-handrevalidatie naar een hoger plan

   Het arm-hand therapieconcept CARAS (Concise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke) is ontwikkeld ter ondersteuning van ergo- en fysiotherapeuten. 

  • feb 2
   Therapieprogramma voor zelfredzaamheid van jongeren

   In de laatste editie van FysioPraxis, het vakblad voor de fysiotherapeut, staat een artikel over het therapieprogramma FitCare4U van Adelante, geschreven door kinderfysiotherapeut en onderzoeker Eugene Rameckers. 

  • feb 2
   Sporten en bewegen met amputatie bij Adelante

   Sporten en bewegen met een amputatie, met of zonder prothese? Bij Adelante in Hoensbroek is het allemaal mogelijk. 

 • januari 2017

  • jan 31
   Met trots presenteren wij: het Adelante strategisch beleidsplan 2017-2019

   Met trots presenteren wij het Adelante strategisch beleidsplan 2017-2019 voor onze cliënten en relaties. Onder leiding van de Raad van Bestuur van Adelante zijn onze ambities, uitdagingen en kansen voor de komende jaren geformuleerd in dit plan.

  • jan 31
   Ouderadviesbijeenkomsten voor niet pratende kinderen

   Op 19 en 26 januari jl. vonden bij Adelante Audiologie & Communicatie in Geleen ouderadviesbijeenkomsten plaats.

  • jan 31
   Nieuw in Parkstad: Epilepsie Café

   Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie en hun betrokkenen. De opzet is om ongedwongen in een open sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

  • jan 26
   Jeanine Verbunt over Graded exposure: ‘De angst voor pijn bij beweging wegnemen’

   Een interview met Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit Maastricht, revalidatiearts bij Adelante en een van de auteurs van het nieuwe boek Graded Exposure, op fysioactueel.nl.

  • jan 26
   Mini-teddyberenziekenhuis bij Adelante in Valkenburg

   Afgelopen dinsdag, 24 januari, was het dan zo ver: studenten geneeskunde van Maastricht University kwamen met het mini teddy bear hospital naar Adelante in Valkenburg om onze zieke beren en andere knuffels weer beter te maken.

  • jan 26
   Vacature bestuurslid Adelante Challenge

   Ter aanvulling van het bestuur van stichting Adelante Challenge zijn wij op zoek naar een Secretaris.

  • jan 26
   “Samen kun je nóg meer voor een cliënt betekenen”

   Deze week in ‘Het Gezicht van Adelante’ Ceciel Grob (31) uit Maastricht en Saskia Dill (29) uit Sibbe. Ceciel is GZ-psycholoog bij behandelteam 2 van Adelante in Hoensbroek. Saskia is psycholoog bij team Taal van Adelante Audiologie & Communicatie in Hoensbroek. Onlangs werkten zij samen aan een zeer succesvolle casus. Ceciel vanuit arbeidsre-integratie perspectief, Saskia vanuit audiologie en communicatie. De casus vormt een voorbeeld van hoe Adelante  – door nog beter interdisciplinair samen te werken – nóg meer voor een cliënt kan betekenen. 

  • jan 23
   Aanleg handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart

   Afgelopen week is de aanleg van een unieke handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart met het plaatsen van piketpaaltjes. De nieuwe baan, die naar verwachting begin maart 2017 af is, heeft twee rondo’s in het parcours en uitdagende hoogteverschillen. De baan is voor elk niveau geschikt, van recreatieve handbiker tot topsporter. 

  • jan 23
   Doe mee met Wings for Life 2017

   Na het succes van vorig jaar wil Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan het sportevenement Wings for Life. Zowel (ex-)revalidanten en medewerkers van Adelante als familieleden kunnen zich inschrijven. Wings for Life vindt plaats op zondag 7 mei a.s. en start om 13.00 uur in Breda. Het inschrijfgeld van €30,- per persoon wordt door Adelante betaald als je meedoet namens team Adelante.

  • jan 23
   Zo lenig dat het pijn doet?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • jan 19
   Dankzij Zweit veur Leid €25.297,- voor de kinderen van Adelante

   Afgelopen zondag vond ’Zweit veur Leid’ plaats, de Maastrichtse hardloopwedstrijd voor het goede doel. Meer dan 1.000 deelnemers maakten meteen hun goede voornemens waar: meer bewegen en andere mensen helpen. Zij liepen allen één, twee of drie rondjes van ca. 4 kilometer op een uniek parcours door de binnenstad van Maastricht. 

  • jan 17
   Young Investigator Award voor Vera Baadjou

   Vera Baadjou, arts-assistent revalidatiegeneeskunde bij Adelante en promovendus bij CAPHRI aan de Universiteit Maastricht, heeft de Alice G. Brandfonbrener prijs (Young Investigator Award) van de Performing Artists Medicine Association gewonnen.

  • jan 16
   Onthulling sensory board voor De Raesdonck

   Op 8 januari jl. hield Adelante op De Raesdonck in Valkenburg een nieuwjaarsborrel met de ouders/verzorgers en kinderen. Iedereen genoot van het winters buffet, de kinderchampagne en veel lekkers. 

  • jan 12
   Mini teddy bear hospital op Adelante mytylschool

   We zijn hartstikke blij dat we dit jaar weer een mini teddy bear hospital op de Adelante mytylschool in Valkenburg school krijgen. 

  • jan 12
   RADAR waarschuwt voor gehoorschade

   RADAR, het consumentenprogramma van AVROTROS, heeft afgelopen maandag 9 janauri een item uitgezonden over gehoorschade. De cijfers zijn opzienbarend.

  • jan 12
   “Elke CVA-cliënt verdient goede individuele zorg”

   Danny Mennen (32) uit Geleen werkt als gezondheidszorgpsycholoog,‘GZ-psycholoog’, voor behandelteam 3 van Adelante. Dit multidisciplinaire behandelteam is gespecialiseerd in hersenletsel. Danny richt zich op cliënten met een beroerte, ook wel CVA genoemd. Danny: “Ondanks de grote impact en vaak verregaande gevolgen, kijken wij niet alleen naar de beperkingen maar vooral ook naar de mogelijkheden van de cliënt.” 

  • jan 10
   Filmpje van eindgesprek na behandeling kind met dyslexie

   Dyslexie is een complexe ontwikkelingsstoornis die zich uit door problemen op het gebied van lezen en/of spellen. De problematiek heeft een neurobiologische oorsprong. Bij schoolgaande kinderen vanaf groep 3 kan al duidelijk worden of er bij een kind sprake is van (centraal) auditieve taalverwerkingsproblemen die lees- en spellingsproblemen veroorzaken. Adelante diagnosticeert en behandelt kinderen met ernstig enkelvoudige dyslexie. Zo’n behandeling begint met een zogenaamd startgesprek en eindigt met een eindgesprek. Bij het eindgesprek wordt visueel in kaart gebracht wat er bereikt is door de behandeling, wat de status is en hoe nu verder. Zie hieronder een filmpje van het eindgesprek over Michael.   

  • jan 9
   Hoe goed meten we verwachtingen over een revalidatiebehandeling?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • jan 5
   Clinic Walking Football bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 2 februari van 16.00 tot 17.00 uur organiseert het Adelante Sportloket in samenwerking met Curfs Fysio & Sport een clinic Walking Football in de sporthal van Adelante in Hoensbroek. 

  • jan 3
   Jubileumvoorstelling Musical Unlimited

   In 2017 bestaat de musicalgroep van Adelante, Musical Unlimited, vijf jaar. Daarom zal er op 11 juni een extra bijzondere musical ten tonele worden gebracht. 

  • jan 2
   Huilen van het lachen... (2)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 2.

  • jan 1
 • december 2016

  • dec 31
   Adelante Hoensbroek bereikbaar via buslijn 21 en 24

   Op zondag 11 december jl. ging de nieuwe dienstregeling van Arriva in. Dit ging niet zonder slag of stoot. 

  • dec 30
   Woontrainen bij Villa Franca in beeld

   Woontrainen in beeld! Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het beste uit mijzelf halen? 

  • dec 29
   Zwanger en borstkanker… en dan?

   Marianne Eussen (38) uit Ransdaal was 33 weken zwanger toen ze een knobbel in haar rechterborst ontdekte. Ze voelde zich de hele zwangerschap al niet lekker en extreem moe, maar weet dit aan de hormonen. Het was echter goed mis; Marianne had een agressieve vorm van borstkanker, gelukkig zonder uitzaaiingen. “Er volgde een periode van angst, pijn en verdriet en tegelijkertijd overkwam mij het mooiste uit mijn leven; de geboorte van mijn zoontje Semmy.”

  • dec 27
   Succesvolle bijzondere BijZOndeR bijeenkomst

   Op 13 december jl. is, zoals ieder jaar gebruikelijk, de bijzondere BijZOndeR georganiseerd bij Adelante in Hoensbroek.

  • dec 27
   Speeltoestel voor kinderen in Blerick

   Een mooi speeltoestel waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren: dat was de wens van de kinderen en pedagogisch medewerkers van de Diagnose- en Behandelgroep (DBG) en de Communicatie Peutergroep (CPG) van Adelante Audiologie & Communicatie in Blerick.

  • dec 25
   Kerstwens

   Adelante wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017. 

  • dec 24
   Adelante mytylschool goed doel van Albert Heijn Goedzak-actie

   Wat een mooi gebaar aan het begin van de decembermaand: Albert Heijn Valkburg heeft de Adelante mytylschool in Valkenburg uitgekozen als goed doel voor hun Goedzak-actie! 

  • dec 22
   Nazorg na reanimatie verbetert kwaliteit van leven

   Het nazorgtraject ‘Stilstaan … en doorgaan’ voor patiënten die succesvol
   gereanimeerd zijn, is een simpele interventie met echte meerwaarde, aldus
   Jeanine Verbunt, onderzoeksmanager bij Adelante en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit Maastricht. 

  • dec 22
   Gratis WiFi voor cliënten en bezoekers Adelante

   Wist u dat Adelante op alle locaties gratis WiFi ter beschikking heeft?

  • dec 22
   Sam Schröder Limburgs sporttalent van het jaar 2016

   Een aantal weken geleden riepen wij via onze Facebookpagina op om voor Sam Schröder, oud-leerling van het Adelante College, te stemmen. 

  • dec 20
   Facialisteam Adelante volgt nascholing mimetherapie

   Op zaterdag 26 november jl. heeft het facialisteam van Adelante een nascholing mimetherapie gevolgd in Radboudumc in Nijmegen.

  • dec 19
   Clinic rolstoelhandbal bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 15 december jl. vond er een clinic rolstoelhandbal plaats in een sporthal van Adelante in Hoensbroek. De clinic was georganiseerd door bewegingsagogen Elien Heijen en Kim Merk van het Sportloket van Adelante in samenwerking met handbalvereniging BFC uit Beek. 

  • dec 19
   Welke jongeren hebben baat bij een klinische revalidatiebehandeling?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • dec 17
   Opening leerplein op Adelante mytylschool in Valkenburg

   Met trots kunnen wij mededelen dat één van de leerpleinen van de Adelante mytylschool in Valkenburg nu echt helemaal af is. Wat een kleurrijke en multifunctionele ruimte is het geworden! Op dit leerplein, een centrale plek op school, is volop plek om te werken, te spelen en te pauzeren, dat is heel fijn. 

  • dec 15
   Radiofragment over overname VieCuri revalidatie door Adelante

   Zoals vorige week aangekondigd draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde per 1 januari 2017 over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis. Door de overname krijgt Adelante er tevens circa 75 medewerkers bij. 

  • dec 15
   Presentatie over dyslexie en TOS

   Afgelopen week vond er een presentatie plaats bij Adelante Audiologie & Communicatie in Blerick van Ellen Burger, logopedist, linguïst, HBO-docent en orthopedagoog.

  • dec 14
   Gebruik decibelmeter apps ter bescherming van uw gehoor

   Wist u dat er diverse gratis apps beschikbaar zijn die het geluidsniveau kunnen meten? Bijvoorbeeld ‘SafeNoise’, ‘Decibel 10th’ of ‘Geluidsmeter HQ’. Na het downloaden van deze apps op uw smartphone of tablet, kunt u op elk gewenst moment op elke gewenste plek de geluidssterkte meten. Zo ontdekt u snel of het volume oké is of te hard en daarmee schadelijk voor uw gehoor. In het laatste geval kunt u ervoor kiezen om gehoorbescherming te dragen. Handig en veilig! Maar hoeveel decibel is dan eigenlijk ‘te hard’?

  • dec 13
   Kerstmarkt op Adelante mytylschool in Valkenburg

   Woensdag 14 december a.s. vindt van 10.00 tot 12.00 uur de jaarlijkse kerstmarkt plaats van onze leerlingen.

  • dec 13
   Anders Werken op het behandelplein in Hoensbroek

   Sinds de grootschalige (ver)nieuwbouw van Adelante in Hoensbroek die medio 2016 is afgerond, heeft Adelante een ‘behandelplein’. Een groot centraal gelegen ‘plein’ waar alle behandelruimtes voor volwassenrevalidatie aan gevestigd zijn. U wordt na binnenkomst door het patiëntenservicebureau verwezen naar één van de wachtruimtes op het behandelplein waar uw behandelaar u op komt halen. 

  • dec 12
   Zweit veur Leid: ren dit jaar voor de Kindervallei

   Ren 15 januari mee met ‘Zweit veur Leid’ in Maastricht en steun het project ‘Logeren dichtbij school’ van Ronald McDonald Kindervallei en Adelante.

  • dec 9
   Revalidatiegeneeskunde VieCuri verder onder vlag van Adelante

   Met ingang van 1 januari 2017 draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis. 

  • dec 8
   Save the musical date: 11 juni 2017

   Het nieuwe musicalseizoen van Musical Unlimited is afgetrapt. Met maar liefst 36 musicaltoppers in drie groepen gaan wij 'sterk' ons jubileumjaar in! 

  • dec 8
   Dinsdag 13 december: Bijzondere BijZOndeR bijeenkomst bij Adelante in Hoensbroek

   Ieder jaar wordt in december de zogenaamde bijzondere BijZOndeR georganiseerd: dé bijeenkomst van medewerkers voor medewerkers. Dit jaar wordt deze bijeenkomst voor de tiende keer op rij gehouden. Er zal tevens een feestelijke onthulling plaatsvinden. Komt u ook?

  • dec 8
   Schoolvoorlichting over gevolgen van luide muziek

   Vanuit een landelijke actie KNO (KNO PrevENT) is er steeds meer aandacht voor preventie van gehoorschade door luide muziek. Het is een onderwerp dat ook op scholen gelukkig meer aandacht krijgt. Daarom richt Adelante zich nu niet alleen op gehoorrevalidatie, maar ook op preventie van gehoorschade bij jongeren.

  • dec 8
   Boek 'Levenslang ziek' van ex-revalidant Adelante

   Oud-revalidant Hans Meex heeft gisteren zijn boek 'Levenslang ziek' overhandigd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante, Jean-Paul Essers.

  • dec 6
   Adelante voetbalteam versus Roda JC G Stars

   Donderdag 8 december speelt het Adelante voetbalteam tegen het Roda JC G Star team 2016 in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. 

  • dec 6
   Virtuele tour door de entree van Adelante in Hoensbroek

   Bent u benieuwd hoe een revalidatiekliniek er van binnen uitziet? Bekijk via onderstaande virtuele tour de entree van Adelante in Hoensbroek. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. 

  • dec 5
   Internationale Vrijwilligersdag

   Vandaag, 5 december, is het Internationale Vrijwilligersdag.

  • dec 4
   Snoezelen bij de Valkhorst

   Wist u dat we bij de Valkhorst in Valkenburg een heuse snoezelbadkamer hebben? Een wat?! Een badkamer waar gesnoezeld kan worden. ‘Snoezelen’ is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. 

  • dec 3
   Vandaag: Internationale dag van mensen met een beperking

   Vandaag, 3 december, is het Internationale dag van mensen met een beperking. Eén op de acht Nederlanders heeft een langdurige beperking en ruim een kwart van de Nederlanders heeft een chronische ziekte. 

  • dec 1
   Afdeling dwarslaesie bij Adelante weer op sterkte

   Begin volgend jaar gaan twee nieuwe revalidatieartsen van start bij de afdeling dwarslaesie van Adelante in Hoensbroek. Adelante is één van de acht centra waar mensen terecht kunnen voor specialistische dwarslaesierevalidatie. Bovendien is Adelante één van de twee centra in het land die 24-uursbeademing bij patiënten met een hoge dwarslaesie aanbiedt en reconstructieve handchirurgie. Met de komst van de dames Charlotte Geelen en Katrien van den Borne is Adelante er van overtuigd deze strategische positie te behouden en te versterken. 

  • dec 1
   Let op! Wegafsluiting nabij Adelante in Hoensbroek

   In verband met de ombouw van een gedeelte van de Randweg (N298) tot Buitenring Parkstad Limburg, wordt de Randweg van 9 januari 2017 tot en met april 2018 tussen Kathagen (gemeente Nuth) en de Zandbergsweg (gemeente Heerlen) afgesloten voor al het verkeer.

  • dec 1
   Huilen van het lachen…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek, schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag een inkijkje, 'zomaar' een werkdag van een verpleegkundige.  

  • dec 1
   Start 50e groep BreinGrepen

   Op maandag 28 november 2016 is de 50e groep voor het cognitief revalidatiegroepsprogramma BreinGrepen gestart bij Adelante in Hoensbroek. Daar mogen we trots op zijn! 

 • november 2016

 • oktober 2016

  • okt 31
   Adelante op 26e Wenckebach symposium in Kerkrade

   Op 4 november van 12.00 – 20.00 uur wordt het 26e Wenckebach symposium gehouden in de Vue-bioscoop in Kerkrade. Het symposium is toegankelijk voor huisartsen en medisch specialisten uit de regio. 

  • okt 31
   FitCare4U nieuwe aanpak zeer succesvol

   Afgelopen twee weken werd in Valkenburg aan de Geul voor de vijfde keer FitCare4U gehouden. FitCare4U is een uitdagend therapieprogramma van Adelante, speciaal voor jongeren met een lichamelijke beperking. Tijdens het programma leren de jongeren hoe je minder afhankelijk kunt worden van hulpmiddelen en ondersteuning van anderen. FitCare4U is een nieuwe weg ingeslagen die zeer succesvol is gebleken.  

  • okt 27
   Muziekmiddag voor alle cliënten en familie

   Aanstaande zaterdag, 29 oktober, vindt er een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek voor alle cliënten en hun familie.

    

  • okt 27
   Logopedisten Adelante geven les in revalidatiecentrum in China

   Ingrid Notten en Cesarine Passau, logopedisten van Adelante kinderrevalidatie in Valkenburg, vertrokken 14 oktober jl. voor twee weken naar Chengdu in China. In opdracht van Hogeschool Avans+ gaven ze les aan professionals in het Sichuan Bayi Rehabilitation Center.

  • okt 27
   Videoportret Kim van Waardenburg en Meg Nijsten

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een videoportret van Kim van Waardenburg en haar dochter Meg Nijsten. 

  • okt 27
   Adelante bezocht jaarcongres van het European Platform for Rehabilitation (EPR)

   Op 21 en 22 september jl. vond de jaarlijkse conferentie van het European Platform for Rehabilitation (EPR) plaats in Lissabon, Portugal. Dit jaar werd de conferentie medegeorganiseerd door lid AFID Foundation. 

  • okt 27
   "Het eerste wat ik van na het ongeluk weet, is dat ik met de dokter weer probeerde te lopen"
   Veel jongeren moeten na een ongeval met zwaar hersenletsel de weg terugvinden naar de maatschappij. Ze worden nooit meer helemaal de oude, ook al is er aan de buitenkant niets te zien. ,,Dit is mijn nieuwe ik”, zegt Kjell Vanberg uit Bocholtz.
  • okt 26
   Benoeming lid Raad van Bestuur Adelante

   Per 1 januari 2017 is drs. Yvette van Horn benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Adelante.

  • okt 24
   Netwerkdag cerebrale parese (CP)

   Op woensdag 2 november a.s. organiseert CP-net een netwerkdag met als thema ‘de spastische hand’. Het arm-handteam van Adelante kinderrevalidatie is gevraagd deze dag vorm te geven. 

  • okt 24
   Met chronische lage rugpijn weer 'back on track'

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en revalidatie Adelante/UM.

  • okt 20
   Tiende BijZOndeR Bijeenkomst bij Adelante in Hoensbroek

   Ieder jaar wordt in december de zogenaamde bijzondere BijZOndeR georganiseerd: dé bijeenkomst van medewerkers voor medewerkers. Dit jaar wordt deze bijeenkomst voor de tiende keer op rij gehouden.

  • okt 20
   Afsluiting Kinderboekenweek met bezoek opa’s en oma’s

   Afgelopen middag is de Kinderboekenweek 2016 feestelijk afgesloten bij de Adelante mytylschool in Valkenburg met een bezoek van de grootouders van onze leerlingen. 

  • okt 20
   Adelante in boek 'Zorg met liefde en lef'

   Anneke de Waal, manager marketing & communicatie van Adelante, staat met een uitgebreide quote van twee pagina's in het onlangs verschenen boek 'Zorg met liefde en lef. Stappenplan voor effectieve zorgmarketing.' van de auteurs Karel Jan Alsem en Robbert Klein Koerkamp.

  • okt 20
   Videoportret Guido Verkerk

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een videoportret van Guido Verkerk, (ex-)revalidant hartrevalidatie bij Adelante in Hoensbroek. 

  • okt 20
   Adelante op Parkstad Zorgbeurs

   Op zaterdag 5 november a.s. vindt de Parkstad Zorgbeurs plaats, dé gezondheidsbeurs voor jong en oud. Adelante zal aanwezig zijn op de beurs met een stand. Tevens geven Adelante medewerkers een aantal lezingen.    

  • okt 20
   Videocompilatie Wellspect Outdoor Challenge

   Maandag 29 augustus jl. vond de eerste editie van de Wellspect Outdoor Challenge plaats. Medeorganisator Elien Heijen van het sportloket van Adelante in HOensbroek maakte een mooie videocompilatie. 

  • okt 18
   Adelante stand bij ‘Net dat beetje extra’

   Afgelopen donderdag, 13 oktober, was Adelante met een stand aanwezig op het symposium ‘Net dat beetje extra’ in Goirle. 

  • okt 18
   Slechthorend. Nou en!

   ‘Slechthorend. Nou en!’ is de naam van een campagne van SH-jong, een non-profit organisatie voor slechthorende jongeren. De campagne bestaat uit een korte film en aanvullende online portretten, informatie en inspiratie. 

  • okt 17
   Personeelskoor Adelante Zingt...! bestaat 30 jaar

   Op donderdag 13 oktober jl. vierde het personeelskoor Adelante Zingt…! haar 30-jarig jubileum middels een klein concert in de aula van Adelante in Hoensbroek.

  • okt 17
   Droom van neurologierevalidant in vervulling

   Afgelopen week zijn bewegingsagoge Elien Heijen en revalidant David Gordon van afdeling neurologie van Adelante in Hoensbroek naar Watersley Sports & Talent Park in Sittard gereden om een droom van David waar te maken.

  • okt 17
   HR-professionals van zorgorganisaties Limburg bezoeken Adelante arbeid

   Een delegatie HR-professionals van aangesloten zorgorganisaties hebben onlangs een werkbezoek gebracht aan Adelante arbeid.

  • okt 17
   Pierre Keune in Brussel gehuldigd

   Afgelopen weekend ontmoetten de prijswinnaars van 'Europees Burger 2016' uit heel Europa elkaar in Brussel voor de Europese prijsuitreiking.

  • okt 11
   Videoportret Nicol Knubben, cliënt met dyslexie

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)cliënten van Adelante. 

  • okt 11
   Demonstratie computer- en robotondersteunde revalidatietherapie

   Op vrijdag 14 oktober a.s. vindt er voor het eerst een demonstratie plaats van alle systemen van Tyromotion in de centrale hal van Adelante in Hoensbroek. 

  • okt 11
   Leven na een multitrauma

   Dymph Korse (64) is gepensioneerd en woont samen met haar man Berto in Maastricht. Ze hebben drie volwassen zonen. Afgelopen 22 mei sloeg het noodlot toe. Dymph fietste op de Maastrichtse Markt toen ze met haar elektrische fiets op de gladde kinderkopjes viel. Ze kwam dusdanig verkeerd terecht dat ze haar schouder, en ook haar knie op vier plaatsen brak. Na een operatie en twee weken in het MUMC+, verhuisde Dymph naar Adelante in Hoensbroek. Hier revalideerde ze vier weken intern en daarna nog ruim 2,5 maand via dagbehandelingen.

  • okt 10
   Adelante ontvangt keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

   Vanaf 1 juni 2016 is Adelante een PSO-gecertificeerde organisatie. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Adelante niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

  • okt 6
   Videoportret Aaron van der Meeren en Mitch Valize

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een dubbelportret van twee jonge mannen. Aaron van der Meeren en Mitch Valize, (ex-)cliënten én topsporters, vertellen over hun ervaringen, hun leven met een beperking, over hoe zij het beste uit zichzelf halen en over hun allergrootste passie: sporten. Beiden hebben ze als doel de Paralympics in Tokio in 2020. Wat zijn wij trots op jongens zoals Mitch en Aaron!

  • okt 6
   Workshops voor AIOS over zitproblematiek

   Op donderdag 29 en vrijdag 30 september jl. gaf de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) in samenwerking met PAO* de cursus ‘Dwarslaesie en rolstoelen’ in Heyendael. Deze cursus is onderdeel van opleiding voor AIOS.

  • okt 6
   Prominentere rol voor ziekenhuisrevalidatie

   Onlangs verscheen in Revalidatiemagazine een artikel over de rol van ziekenhuisrevalidatie. Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante en bestuurslid van Revalidatie Nederland, vertelt hierin over de rolverdeling tussen ziekenhuis en revalidatiecentrum. 

  • okt 4
   Campagne ZEKER, informatiebeveiliging en privacy in de zorginstelling

   De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) ondersteunt haar leden met een bewustwordingscampagne rondom de thema’s informatiebeveiliging en privacy.

  • okt 4
   Congres voor ruggengraatletsel verpleegkundigen

   Van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 oktober is Adelante aanwezig op het SCI nursing congres in Sheraton Roma Hotel & Conference Center in Rome. 

  • okt 3
   Jubileumconcert personeelskoor Adelante Zingt...!

   Op donderdag 13 oktober a.s. om 16.30 uur viert het personeelskoor Adelante Zingt…! haar 30-jarig jubileum middels een klein concert in de aula van Adelante in Hoensbroek. Iedereen is uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis samen met de koorleden te vieren.

  • okt 3
   Succesvolle Watersportweek 2016

   Van maandag 19 september t/m vrijdag 23 september zijn 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante naar het eiland Robinson Crusoe in Loosdrecht geweest. 

  • okt 3
   Evers Staat Op opent eerste rolstoeltoegankelijke boomhut

   Met een speciale live-uitzending van Evers Staat Op vanuit de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg werd afgelopen vrijdag, 30 september, de eerste rolstoeltoegankelijke boomhut officieel geopend, jongeren van Adelante kinderen waren hierbij aanwezig. De Ronald McDonald Kindervallei is een goede buur en partner van Adelante in Valkenburg.

 • september 2016

  • sep 29
   Brainwalk voor mensen met NAH

   Irene Spronck-Smits had in 2015 een herseninfarct (CVA). Tijdens haar revalidatietraject bij Adelante heeft ze stap voor stap, meter voor meter weer leren lopen. Afgelopen zaterdag, 24 september, deed ze mee aan Brainwalk op de atletiekbaan in Heythuysen. 

  • sep 29
   Maastricht Film Gala voor kinderen met een handicap

   Vrijdag 28 oktober 2016 vindt de eerste editie van het Maastricht Film Gala plaats in Euroscoop Maastricht. Dit gala voor het goede doel staat in het teken van de film Inferno, de verfilming van het gelijknamige boek van de populaire schrijver Dan Brown (onder andere bekend van The Da Vinci Code) met Tom Hanks in de hoofdrol.

  • sep 29
   Samenvattend filmpje over officiële heropening Adelante

   Een mooie samenvatting van een memorabele dag. In dit filmpje van ruim 5 minuten is de officiële heropening van Adelante in Hoensbroek van 16 september jl. samengevat. Bekijk de activiteiten op het behandelplein, de onthulling van de rode Adelante MINI en de officiële openingshandelingen op het voorterrein in deze mooie video met als passende titel 'DOORgaan'!

  • sep 29
   Doe mee met de laatste clinic nordic walking 2016

   Na het succes van de vorige twee clinics willen we dit jaar nog één keer een clinic nordic walking organiseren voor (ex-)cliënten op maandag 10 oktober a.s. Ook deze keer weer in samenwerking met nordic walking instructeur René Spierts die zich wederom beschikbaar stelt om deze clinic vorm te geven.

  • sep 29
   Behandelaren Adelante en MUMC+ op congres Week van de Pijn

   Tijdens de Week van de Pijn, van 26 september tot en met 1 oktober 2016, wordt chronische pijn bij een breed publiek onder de aandacht gebracht. Op het programma staan twee grote congressen, tal van evenementen in het land, de bijzondere documentaire ‘Om gek van de worden’ en de spannende triller ‘Anoniem’ met pijn in de hoofdrol.

  • sep 27
   Bezoek vandaag onze open dag over chronische pijn

   Bezoek vandaag tussen 10.00 en 16.00 uur onze open dag over chronische pijn. Bij Adelante in Hoensbroek vindt u in de gangen een aantal stands die vrijblijvend diverse informatie geven over pijn. Loop eens binnen, laat u informeren en stel vragen! 

  • sep 26
   Cheque ter waarde van €400,- voor Adelante kinderrevalidatie

   Afgelopen vrijdag heeft de voorzitter van wandelvereniging Vilt, Léon Philippi, een cheque aangeboden aan Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen in Valkenburg. Tijdens hun jubileum- en sprookjestocht (4/5 juni jl.) mocht de wandelvereniging gebruik maken van de aula van het Adelante college. Als dank daarvoor ontving Adelante dit gulle gebaar.

  • sep 26
   Jong en altijd pijnklachten, maar wel alles kunnen doen wat je wilt

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie.

  • sep 26
   Adelante op L1 radio over chronische pijn

   Vanochtend was Adelante op L1 radio te beluisteren in het kader van De Week van de Pijn. Een cliënt van Adelante, mevrouw Marjan Kloen, vertelde als ervaringsdeskundige over haar pijn en hoe ze hiermee omgaat. Cliënten met chronische pijn en hun familieleden zijn vaak angstig en vragen zich af waar de pijn vandaan komt en waarom deze niet overgaat. 

  • sep 26
   Adelante bij Coloplast continentie symposium

   Op donderdag 29 september a.s. organiseert Coloplast Academy voor de eerste keer het Coloplast continentie symposium. Nazorg in de zorg staat centraal tijdens deze dag. 

  • sep 23
   Nieuwe inzichten dwarslaesiezorg dankzij bezoek aan ISCoS

   Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 september jl. vond het jaarlijkse congres van de International Spinal Cord Society (ISCoS) plaats in Wenen. ISCoS draagt zorg voor onderzoek, onderwijs en klinische expertise op het gebied van dwarslaesies bij mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. 

  • sep 22
   Start van De Week van de Pijn

   Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van chronische pijn. Zij kunnen niet doen wat ze willen, maar passen hun leven voortdurend aan hun pijnen aan. Dat is niet alleen op persoonlijk niveau een drama, het kost de samenleving jaarlijks ook nog eens € 20 miljard. Komende week is het 'De Week van de Pijn', waarbij chronische pijn landelijk extra aandacht krijgt.

  • sep 22
   Open dag woontraincentra Villa Franca op 28 september

   De woontraincentra Villa Franca in Geleen en Heerlen openen woensdag 28 september hun deuren.

  • sep 22
   “Dankzij het klinisch therapeutisch observatieprogramma heb ik mijn leven weer terug”
   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Daniëlle van den Boogaart (17) uit Roggel. Zij kreeg van de ene op de andere dag uit het niets ernstige uitvalsverschijnselen. Opeens was ze halfzijdig verlamd. Na een ziekenhuisopname, vele onderzoeken en gesprekken bleek Daniëlle een conversiestoornis te hebben. Hiervoor werd ze wekenlang klinisch behandeld bij Adelante in Valkenburg. Daniëlle: “Ik kan inmiddels weer alles, wát een verschil!”
  • sep 22
   Laatste steenlegging vernieuwbouw Adelante

   Afgelopen vrijdag tijdens de (her)opening van Adelante in Hoensbroek is de (ver)nieuwbouw afgesloten met het leggen van de laatste steen. Dit is symbolisch gebeurd, want de laatste steen is al eerder gelegd. 

  • sep 22
   Muziekmiddag voor alle cliënten en familie

   Aanstaande zaterdag, 24 september, vindt er een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek voor alle cliënten en hun familie.

  • sep 20
   NZa, RN en ActiZ brengen werkbezoek aan Adelante

   Gister, maandag 19 september, hebben de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Revalidatie Nederland (RN) en ActiZ (organisatie van zorgondernemers) een werkbezoek gebracht aan Adelante. Het doel van de bezoekers was om over bepaalde zaken meer inhoudelijke informatie te verkrijgen en tevens alles in de praktijk te zien bij Adelante. Dwarslaesie met beademing, onze stepped care approach, het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie en het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg kwamen aan bod. 

  • sep 19
   Adelante arbeidsloket en arbeidspoli

   De kennis en expertise van de medewerkers van Adelante Arbeid wordt steeds meer en breder ingezet, waardoor steeds meer mensen voordeel ervan hebben. Eén van de voorbeelden hiervan is het recent geopende arbeidsloket op het behandelplein bij Adelante in Hoensbroek. 

  • sep 19
   Foto's (her)opening van Adelante in Hoensbroek

   In aanwezigheid van vele genodigden, medewerkers, vrijwilligers en (ex-)revalidanten is op 16 september 2016 Adelante in Hoensbroek officieel heropend. Na bijna drie jaar intensief verbouwen is er een nieuwe omgeving ontstaan waarmee Adelante en in het bijzonder haar cliënten weer jaren vooruit kunnen. Het gebouwencomplex is helemaal klaar voor de toekomst. 

  • sep 19
   Adelante in 360° op Facebook

   Nu de verbouwing ten einde is en het Adelante Bouwnieuws dus verleden tijd is, hebben wij een nieuwe Facebook rubriek in het leven geroepen: 'Adelante in 360°'. Elke dinsdag zullen we een beeld van Adelante tonen waar u doorheen kunt sliden met uw vinger of met uw muis doorheen kunt 'slepen' om goed rond te kijken. 

  • sep 19
   Onthulling letters ‘DOORgaan’ tijdens openingsceremonie

   Tijdens de officiële openingsceremonie afgelopen vrijdag werd een achttal letters onthuld op het gloednieuwe voorterrein van Adelante in Hoensbroek. De letters werden gedragen en onthuld door acht topsportende (ex-)revalidanten en bestuursvoorzitters van ketenpartners. De letters vormen samen het woord ‘doorgaan’, een belangrijke kernwaarde van Adelante. 

  • sep 17
   Kunst bij Adelante: 'DOORgaan' van Lou Thissen

   Gister tijdens de officiële openingshandelingen van het nieuwe Adelante Hoensbroek, werd het beeld 'DOORgaan' van Lou Thissen onthuld door Rob ’t Hullenaar en Karin Faber van de Raad van Toezicht van Adelante. Het prachtige symbolische beeld kreeg een ereplek op het gloednieuwe voorterrein bij de hoofdingang van Adelante in Hoensbroek. 

  • sep 16
   Adelante in Hoensbroek vandaag feestelijk heropend

   In aanwezigheid van vele genodigden, medewerkers, vrijwilligers en (ex-)revalidanten is op 16 september 2016 Adelante in Hoensbroek officieel heropend. Na bijna drie jaar intensief verbouwen is er een nieuwe omgeving ontstaan waarmee Adelante en in het bijzonder haar cliënten weer jaren vooruit kunnen. Het gebouwencomplex is helemaal klaar voor de toekomst. 

  • sep 15
   Watersportweek 2016 voor revalidanten op Loosdrechtse plassen

   Van maandag 19 t/m vrijdag 23 september 2016 brengen 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante plus zes begeleiders de week door op de Loosdrechtse Plassen. De Watersportweek wordt elk jaar in september georganiseerd door medewerkers van Adelante volwassenrevalidatie. 

  • sep 15
   ‘Loop met je dokter’ voor de strijd tegen hart- en vaatziekten

   Nog steeds wordt een groot aantal mensen getroffen door een hart- of vaatziekte. Een zorgwekkend gegeven dat de volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, Atrium MC en huisartsen uit de regio Limburg strijden tegen dit ernstige probleem, maar hebben uw hulp hard nodig. Meld u nu aan voor ‘Loop met je dokter’ en steun hiermee de strijd tegen hart- en vaatziekten. Door uw inschrijving kan één leerling op de middelbare school leren reanimeren.

  • sep 15
   Disco-oor in Klokhuis op 16 september

   Veel herrie aan je hoofd is niet goed! Wie naar te harde muziek luistert kan een gehoorbeschadiging oplopen. Op 16 september legt Dolores van het tv-programma Klokhuis nog eens uit hoe ons oor werkt en hoe je beschadigingen kan voorkomen.

  • sep 15
   L1 radio over chronische pijn

   Uit het Expertisecentrum Pijn en revalidatie UM/Adelante.

  • sep 15
   Volg de feestelijke opening 16 september via social media

   Morgen, vrijdag 16 september, is het eindelijk zover; de grote (her)opening van Adelante in Hoensbroek. De grootschalige verbouwing is ten einde… en dat vieren we! 

  • sep 12
   Vernieuwbouw van Adelante in Hoensbroek afgerond

   Aan alles komt een einde... De bestaande gebouwen van Adelante in Hoensbroek zijn inmiddels gerenoveerd, uitgebreid en deels vervangen door nieuwbouw. Tijdens de bouwwerkzaamheden gingen alle behandelingen gewoon door. Aan het bouwproject lag dan ook een ingenieus en gefaseerd transitieplan ten grondslag, waarin het voorkomen van overlast voor cliënten, familie en medewerkers, in welke vorm dan ook, centraal stond. Met grote dank aan BAM en onze begripvolle cliënten en medewerkers.

  • sep 12
   Adelante bezoekt het ISCOS congres in Wenen

   Een team van afgevaardigden van de dwarslaesieafdeling van Adelante in Hoensbroek bezoekt het ISCOS congres in Wenen. Het ISCOS, International Spinal Cord Society, draagt zorg voor onderzoek, onderwijs en klinische expertise op het gebied van dwarslaesies bij mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. 

  • sep 12
   Breincafé in Maastricht voor mensen met NAH

   Breincafé is een maandelijks informatief trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden. Op maandag 19 september is er weer een Breincafé in Maastricht. 

  • sep 12
   Open dag over chronische pijn

   In de landelijke Week van de Pijn organiseert Adelante dinsdag 27 september een open dag over chronische pijn. Iedereen die zich weleens afvraagt ‘Pijn die maar niet over gaat… Hoe kan dat?’ is die dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom aan de Zandbergsweg 111 in Hoensbroek.

  • sep 12
   Adelante op L1 radio over de Paralympics

   L1 radio heeft afgelopen week een aantal cliënten van Adelante volwassenenrevalidatie in Hoensbroek geïnterviewd. De journalist is benieuwd of zij de Paralympics in Rio volgen. Onder andere Elien Heijen, bewegingsagoog volwassenenrevalidatie en Yves Krauth, ervaringsdeskundige van Adelante, kwamen aan het woord.

  • sep 12
   Kunst bij Adelante: 'De ontplooiing’ van Wu Ching Ju

   Vrijdag aanstaande is het eindelijk zover; de grote (her)opening van Adelante in Hoensbroek. De grootschalige verbouwing is ten einde… en dat vieren we! Genodigden zijn van harte welkom voor een rondleiding en bijzondere onthulling. In het kader van de heropening zijn een heel aantal kunstwerken binnen en buiten bij Adelante in Hoensbroek (terug)geplaatst. Elk werk heeft zijn eigen verhaal, passend bij zijn plekje, passend bij Adelante. Met dank aan de Kunstcommissie van Adelante! In aanloop naar de opening zullen we een aantal kunstwerken uitlichten. 

  • sep 8
   Start Netwerk Pijnrevalidatie Limburg

   Het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie, waarin Adelante en MUMC+ samenwerken op het gebied van chronische pijn, streeft naar toegankelijke revalidatiezorg bij chronische pijn voor zeer complexe en minder complexe problematiek. Hiervoor lanceert zij het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg. 

  • sep 8
   Week van de Alfabetisering

   Van 5 t/m 11 september brengt heel Nederland via inspirerende activiteiten laaggeletterdheid onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen tijdens de Week van de Alfabetisering. 

  • sep 8
   Adelante in Elsevier over baanbrekende tinnitus aanpak

   Vandaag verschijnt een artikel in Elsevier waarin Adelante audiologie & communicatie en Libra Revalidatie en Audiologie vertellen over hun vernieuwende multidisciplinaire cognitieve gedragstherapie (CGT) voor de behandeling van tinnitus. 

  • sep 8
   Adelante in top 50 beste werkgevers in de zorg

   De genomineerden voor beste werkgevers in de zorg zijn bekend. Aan het onderzoek van Effectory en Intermediair hebben 318 organisaties meegedaan. Adelante behoort niet tot de top drie, maar wél tot de top vijftig en daar zijn we trots op! 

  • sep 8
   Wereld Fysiotherapie Dag

   Vandaag, donderdag 8 september, is het Wereld Fysiotherapie Dag. Wist u dat elk jaar meer dan drie miljoen Nederlanders gebruik maken van een fysiotherapeut? 

  • sep 8
   “Ik wil graag mijn doelen behalen, dus leren koken en de was doen”

   Deze week in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Aron Coolen (20) uit Stein. Hij woont sinds de opening in december 2014 bij woontraincentrum Villa Franca van Adelante in Geleen. Aron wilde graag op zichzelf wonen, maar de stap naar volledig zelfstandig wonen was vanwege zijn beperking iets te groot. Het woontrainen gaat hem goed af.

  • sep 7
   Cursus elastisch tapen na CVA en dwarslaesie

   De Adelante Academie vertaalt de zorgvernieuwing en ‘best practices’ uit onze zorg naar een gericht opleidingenaanbod dat bestaat uit cursussen, nascholing en andere vormen van kennisoverdracht. Zowel voor eigen medewerkers, als voor andere professionals. Sinds kort biedt de Adelante Academie een cursus 'elastisch tapen na CVA en dwarslaesie' aan.

  • sep 5
   De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu bezoeken CVA Stepped Care Unit

   De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu (organisatie voor wonen, zorg en revalidatie), beiden uit Utrecht, brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de CVA Stepped Care Unit in Hoensbroek. Samen zijn zij voornemens om een samenwerking rond de revalidatie van CVA patiënten op te zetten. De bezoekers waren erg enthousiast over onze afdeling. 

  • sep 5
   Adelante Onderwijs is weer gestart

   Afgelopen vrijdag zijn de teams van Adelante Onderwijs in Valkenburg weer opgestart. Na een verdiende vakantie zijn alle voorbereidingen getroffen. Lokalen en materialen zijn startklaar gemaakt zodat de leerlingen vanochtend fris van start konden gaan. Veel succes allemaal!

  • sep 5
   Fotoverslag van de Wellspect Outdoor Challenge 2016

   Maandag 29 augustus vond de eerste editie plaats van de Wellspect Outdoor Challenge. Deze sportieve uitdaging was speciaal voor (ex-)revalidanten van Adelante georganiseerd door Wellspect HealthCare.

  • sep 1
   Vakantie opsparen voor weeskinderen in Thailand

   Eigenlijk gingen Ben (53) en Angelique (43) Ummels na de tsunami in 2004 naar Thailand om de slachtoffers in hun favoriete vakantieplaatsen te helpen. Maar ze kwamen in het binnenland terecht, bij weeshuis Sarnelli in het dorp Don Wai in de regio Isaan. Sindsdien spaart het stel alle vakantiedagen op om elk jaar 2 tot 3 maanden lang de kinderen en het dorp te helpen in deze armste streek van Thailand.

  • sep 1
   Een aanrijding die alles veranderde voor Imke (15) en haar zus Larissa (19)

   Twee zussen, twee hartsvriendinnen: Larissa (19) en Imke (15) Dirven uit Maasbree. Dinsdag 30 juni 2015 was de dag dat hun leven drastisch veranderde. Imke werd op weg van school naar huis op haar fiets aangereden door een vrachtwagen en overleefde het ongeval op het nippertje. Ze heeft een zeer ernstige NAH (niet-aangeboren hersenletsel) overgehouden aan het ongeval, waardoor ze zwaar beperkt is. Bewegen en communiceren is niet of nauwelijks mogelijk. Imke verblijft inmiddels al geruime tijd op de klinische kinderrevalidatieafdeling van Adelante, de Valkhorst in Valkenburg.

 • augustus 2016

 • juli 2016

  • jul 28
   Beter leven door oncologisch revalidatietraject
   Petra Heerings was 31 jaar toen ze in 2011 een kwaadaardig knobbeltje in haar borst ontdekte. Na veel en heftige chemobehandelingen was ze ‘schoon’ en pakte ze haar leven weer op. Helaas was dit van korte duur. Zo’n anderhalf jaar geleden bleek Petra diverse uitzaaiingen te hebben en niet meer te kunnen genezen. Naast een zwaar behandeltraject volgde Petra een oncologisch revalidatietraject bij Adelante. En met succes. “Ik heb mijn leven weer deels teruggekregen”.
  • jul 28
   Hand in hand survivalkamp voor jongeren met handfunctiestoornis

   Van 25 juli tot en met 5 augustus vindt het Hand in hand survivalkamp plaats in Valkenburg. Het tweewekelijkse kamp wordt elk jaar georganiseerd door Adelante. Het is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar met een unilaterale spastische handfunctiestoornis die graag een uitdaging aangaan. Dit jaar vindt het survivalkamp voor de tiende keer plaats.

  • jul 28
   "Het lijkt bij Adelante soms wel een toverfabriek"

   30 November 2015 kreeg Annemie Gootzen een herseninfarct. Haar hele leven stond op d ekop. Dankzij het revalidatietraject van Adelante voor mensen die een CVA hebben doorgemaakt, hefet Annemie al snel weer haar leven terug.

  • jul 28
   Kleine Liam heeft veel baat bij Adelante Contigo

   "Thuis is voor Liam altijd hetzelfde. Bij Adelante Contigo krijgt hij andere prikkels en wij hebben die dag ruimte om alle aandacht te schenken aan Liam’s jongere broertje, Dex. Ons gezin is hierdoor meer in balans."

  • jul 25
   "Langzaam keerde het vertrouwen in mijn lijf terug"

   Deze week in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Jan Bronzwaer uit Heerlen. Jan had jarenlang last van hartritmestoornissen en volgde een hartrevalidatietraject bij Adelante in Hoensbroek. 

  • jul 25
   Duurzame inzetbaarheid is een zorg voor de toekomst

   We moeten allemaal langer doorwerken. Nu nog tot ons 67ste, binnenkort tot ons 70ste. Hoe zorg je ervoor dat een oudere medewerker of een medewerker met medische problematiek op lange termijn inzetbaar blijft? Volgens Max Asscher, voormalig bedrijfsarts van Encare (arbodienst waar Adelante mee samenwerkt, red.), is dit een gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. Hij zette het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ op de kaart tijdens een mini-symposium dat hij bij Adelante organiseerde als afscheid van zijn actieve loopbaan als bedrijfsarts. 

  • jul 21
   De nieuwe Adelante Actueel is uit

   Adelante Actueel is een uitgave van Adelante. Het blad verschijnt drie keer per jaar. Adelante Actueel is bedoeld voor alle relaties en medewerkers van Adelante.

  • jul 21
   Basisschool Valkenburg overhandigt cadeau aan Adelante dagopvang

   Groep 4 van basisschool Valkenburg uit Valkenburg aan de Geul bracht afgelopen week een bezoekje aan de dagopvang van Adelante in Valkenburg. De kleine bezoekers hebben onlangs de communie gedaan.

  • jul 21
   “Met aangepaste leer- en leesprogramma’s kan ik nu goed vooruit”

   Deze week in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Nicol Knubben uit Landgraaf. Nicol heeft dyslexie en kwam hier pas achter toen ze volwassen was. 

  • jul 21
   Hub Steijns, het gezicht van Adelante

   Deze week is Hub Steijns (63) het gezicht van Adelante op onze Facebookpagina

  • jul 18
  • jul 18
   Arbeid en participatie binnen de medisch specialistische revalidatiezorg

   Een brug bouwen tussen twee werelden, hoe doe je dat? In dit geval gaat het om de brug tussen revalidatie en het bedrijfsleven. Adelante Arbeid vroeg dit tijdens een informele bijeenkomst op de Schinvelderhoeve in Schinveld aan revalidatieartsen van Adelante en aan bedrijfsartsen.

  • jul 14
  • jul 11
   "Adelante heeft mij mijn leven teruggegeven"

   Deze week in de rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op onze Facebookpagina Evie Bruggenwert. Evie heeft diabetes type 1 en is hiervoor intern behandeld bij Adelante in Valkenburg.

  • jul 11
   Diploma’s en certificaten bij Leerweg VSO Praktijk in Valkenburg

   De examens van de Adelante mytylschool in Valkenburg, leerweg VSO Praktijk, zijn weer achter de rug. We feliciteren alle jongeren met het behalen van hun diploma of certificaat!

  • jul 11
   'Betrek alle stakeholders bij zorginnovatie'

   "Revalidatie is erop gericht patiënten uiteindelijk weer zo goed mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Innovatie is een middel om die zorg te optimaliseren",  vertellen Tom Joosten en Henk Seelen van het Adelante Kenniscentrum in een interview met de Volkskrant. 

  • jul 11
   Adelante neemt deel aan 'De Week van de Pijn'

   Wie er geen last van heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe het is om altijd pijn te hebben. En dat is maar goed ook, want chronische pijn is soms om gek van te worden. Je hebt er niet alleen lichamelijk last van, het heeft ook een grote invloed op relaties, het gezin, vriendschappen en werk.

  • jul 7
   Jacintha Veldt (25) over wonen in Villa Franca Heerlen
   Jacintha Veldt (25) is één van de tien bewoners van Villa Franca in Heerlen, het woontrainhuis van Adelante. Ze woont bijna twee jaar in Villa Franca en heeft het er erg naar haar zin. Jacintha vertelt over de voordelen van begeleid wonen en hoe fijn woontrainen is als je (nog) niet zelfstandig kunt wonen.
  • jul 7
   Onderzoek naar verbeteren levenskwaliteit van diabetespatiënten met neuropathie

   Charlotte Geelen, revalidatiearts in opleiding bij het Kenniscentrum van Adelante, heeft een artikel geschreven voor het internationale blog ‘bodyinmind.org’. Ze schrijft over haar onderzoek naar neuropathie (chronische pijn) bij diabetespatiënten, dat ze samen met hoogleraar / revalidatiearts Jeanine Verbunt uitvoert.

  • jul 4
   Start onderzoek naar vermindering van spasticiteit in arm–hand

   Donderdagochtend 30 juni heeft de aftrap plaatsgevonden van het onderzoek naar het effect van gebruik van botuline bij spasticiteit in een fors aangedane arm-hand. Het onderzoek richt zich op mensen in de subacute fase na hersenletsel. Het wordt uitgevoerd door onderzoeker en ergotherapeut Han Franck en de revalidatieartsen van team hersenletsel. 

  • jul 1
   Kinderkunst in Valkenburg

   Op de Adelante mytylschool in Valkenburg maakten de kinderen afgelopen week prachtige schilderijen onder begeleiding van kunstenares Karin Smits van Kunsthuis Lixhe. 

 • juni 2016

  • jun 30
   Adelante presenteert het Jaarbeeld 2015

   Met trots presenteren wij het Jaarbeeld 2015 van Adelante.

  • jun 30
   Kinderdagverblijf De Bereboot scoort een 8,9

   Maandag 27 juni was de prijsuitreiking van de Kinderopvang Awards 2016 in Corpus in Leiden.

  • jun 30
   Prijsuitreiking Europese Burger 2016

   Afgelopen maandag is de Prijs van Europese Burger 2016 uitgereikt aan de stichting Euro-Chess Foundation (ECF).

  • jun 27
   Adelante mytylschool neemt deel aan Euro Integration Games 2016

   Van dinsdag 28 juni t/m vrijdag 1 juli neemt een team van Adelante mytylschool uit Valkenburg deel aan de Euro Integration Games, een spel zonder grenzen voor jongeren (14-20 jaar) met een lichamelijke beperking.

  • jun 27
   Adelante met stand op het Arcus College

   Afgelopen week was Adelante aanwezig op het Arcus College in Heerlen. Enkele medewerkers van verpleging volwassenrevalidatie presenteerden een stand aan schoolverlaters van de opleiding MBO-verpleegkundige in Heerlen.

  • jun 23
   Artikel over pijnbegeleiding bij jongeren in Gezond Idee

   Afgelopen week verscheen 'Gezond Idee', het magazine van Maastricht UMC+, vol informatie en tips over gezond leven en gezond blijven. In Gezond Idee deze keer een artikel over pijnbegeleiding bij jongeren.

  • jun 23
   Terugblik: bijeenkomst 'Privacy & Wetgeving'

   Op 19 april organiseerde Encare een themabijeenkomst over privacy, die plaats vond bij Adelante in Hoensbroek. Encare is niet de eigen arbodienst van Adelante, maar wel een arbodienst waar Adelante zaken mee doet.

  • jun 23
   De Bereboot genomineerd voor Kinderopvang Award 2016

   De Bereboot heeft meegedaan aan de Kinderopvang Award 2016. Ouders konden tot 17 juni hun stem uitbrengen en hun mening geven over de Bereboot. 

  • jun 23
   Uitreiking 25e Krachtenbundel met verhaal van ‘onze’ Jur Cremers (2)

   Woensdagochtend 22 juni is de Krachtenbundel Noord-Limburg uitgereikt aan de wethouders, verhalenvertellers en deelnemende organisaties uit Noord-Limburg. Adelante is één van de deelnemende organisaties en was erbij.

  • jun 23
   Ex-revalidant Katja Lange loopt trap van Snowworld op

   Afgelopen maart vertelden we het verhaal van Katja Lange uit Schaesberg. Katja kreeg in augustus 2015 een CVA. Wekenlang revalideerde ze intern bij Adelante in Hoensbroek.

  • jun 21
   Omgaan met klachten over laagfrequent geluid (LFG)

   Donderdag 23 juni a.s. vindt er een bijeenkomst plaats van Kenniskring Medische Milieukunde bij het RIVM in Bilthoven.

  • jun 20
   Succesvolle scholingsavond voor huisartsen bij Adelante

   "Ik wist niet dat Adelante méér is dan een 3e-lijns zorginstelling", was een van de enthousiaste reacties van de huisartsen SchinTard die op dinsdagavond 14 juni een scholingsavond bij Adelante volwassenrevalidatie & arbeid bijwoonden. Op verzoek van Tjeu Klaassen (huisarts in Oirsbeek) presenteerden Wip Bakx (revalidatiearts van Adelante) en Peter Schraven (ergotherapeut zitpoli bij Adelante) een avond met als titel ‘Huisarts en Revalidatiecentrum: een (hernieuwde) kennismaking’.

  • jun 17
   Adelante on Wheels flink in de prijzen

   Gisteravond is de prijsuitreiking geweest van de HandbikeBattle die afgelopen woensdag plaatsvond in het Kaunertal in Oostenrijk. 

  • jun 16
   Adelante heeft er vier medisch managers bij

   Bij de 21ste lichting nieuwe medisch managers, zitten maar liefst vier Adelante medewerkers! Gefeliciteerd Marieke van Beugen, Edwin Drossaer, Yvette van Horn en Martin Stollman, niet alleen namens de Academie voor Medisch Specialisten, maar ook namens Adelante!

  • jun 16
   Presentatie over verminderd gehoor bij EHBO-cursus

   Maandag 20 juni geeft Sander Hendrix, bachelor of audiology bij Adelante audiologie & communicatie, een presentatie over de gevolgen van een verminderd gehoor. Hij geeft de presentatie aan kinderen die een EHBO-cursus volgen bij het Rode Kruis in Venray.

  • jun 16
   Wilskracht en doorzettingsvermogen bij Oostenrijkse HandbikeBattle

   Gister vond de vierde editie van de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal in Tirol, Oostenrijk. In een teamwedstrijd gingen verschillende revalidatiecentra het gevecht tegen elkaar aan. Het Adelante dwarslaesieteam, ‘Adelante on Wheels’, streed mee.

  • jun 16
   Jubileumdag van FODOK voor dove en slechthorende kinderen

   De FODOK, de Federatie van Ouders van Dove Kinderen – met of zonder CI, bestaat 60 jaar. Op zaterdag 10 september wordt dit jubileum gevierd met dove kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten verzorgt die dag leuke buitenactiviteiten voor jong en oud.

  • jun 13
   Cliëntervaringsonderzoek 2015 Adelante onderwijs

   Onlangs zijn de uitkomsten van het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek van het Adelante onderwijs bekend gemaakt. Dit onderzoek meet de tevredenheid van ouders op een aantal gebieden. 

  • jun 13
   Adelante Bouwnieuws: puntjes op de i van het nieuwe behandelplein

   Het nieuwe behandelplein van Adelante in Hoensbroek is bijna gebruiksklaar. Nog enkele weken en dan zullen alle behandelaars hun nieuwe werkplekken innemen en zullen niet alleen medewerkers van Adelante, maar ook cliënten kennis maken met het Nieuwe Werken. Hierover later meer!

  • jun 13
   Vandaag is de HandbikeBattle: 100 toppers naar de top!

   Vandaag (let op, dit was in eerste instantie morgen, donderdag 16 juni), vindt voor de vierde keer de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal in Tirol, Oostenrijk. In een teamwedstrijd gaan verschillende revalidatiecentra het gevecht tegen elkaar aan. Het Adelante dwarslaesieteam strijdt mee. 

  • jun 9
   Adelante zoekt vrijwilligers!

   Adelante is doorlopend op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies op diverse locaties.

  • jun 9
   Binnenkijken bij een schoolklas van Adelante in Valkenburg

   Leerkracht Paula Prevoo en klassenassistentes Pascalle van Loo en Bertie Fox, medewerkers van Adelante speciaal onderwijs in Valkenburg, vertellen in Verus magazine over hun klas.

  • jun 9
   Sintermeertencollege neemt deel aan Adelanteloop

   Morgen, vrijdag 10 juni, vindt de Adelanteloop plaats in Hoensbroek. Een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen voor het eerst ruim 160 tweedejaarsleerlingen van het Sintermeertencollege uit Welten (Heerlen) deel aan de Adelanteloop. 

  • jun 9
   Doe mee met de clinic nordic walking

   Op maandag 6 juni vond er bij Adelante in Hoensbroek een clinic nordic walking plaats, georganiseerd door team bewegingsagogie in samenwerking met nordic walking instructeur René Spierts. Het was een geslaagde clinic met veel positieve reacties van (ex-)revalidanten. 

  • jun 8
   Onvergetelijke avond voor (ex-)dwarslaesierevalidanten

   Gisteravond, dinsdag 7 juni, was het eindelijk zover. Na een lange voorbereiding bezochten 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

  • jun 7
   Met hart en ziel voor hartpatiënten

   Adelante werkt sinds een jaar met twee physician assistants. Deze assistenten van de artsen nemen een deel van de medische taken over. Ze fungeren op hun afdelingen als spin in het web en zijn de oren en ogen van de arts. Om te zien wat dat in de praktijk betekent, liep Dagblad De Limburger een halve dag mee met physician assistant Sandra Schoonewille.

  • jun 6
   Het is Adelante Beweegt! week

   Het is Adelante Beweegt! week! Ieder jaar, in de tweede week van juni is er de Adelante beweegt! week. Van maandag tot en met vrijdag worden er allerlei inspannende en ontspannende activiteiten georganiseerd waarbij medewerkers van Adelante uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen.

 • mei 2016

  • mei 31
   Unieke handbikebaan in dé wielerprovincie van Nederland

   Handbiken in een veilige wieleromgeving. Vanaf september kan het, bij Adelante in Hoensbroek. Dat kondigden Adelante en Sunrise Medical aan op de Support beurs in Utrecht. Samen gaan zij zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen.

  • mei 31
   Dwarslaesierevalidanten bezoeken Intouchables in Theater aan het Vrijthof

   Bijna is het zover… Aanstaande dinsdag, 7 juni, gaat Adelante naar het theater! Met een groep van 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers zullen ze de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* bezoeken in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

  • mei 31
   Nieuwe behandelplein bijna klaar voor oplevering

   Bij Adelante in Hoensbroek verloopt de grote verbouwing gestaag. Het nieuwe behandelplein is bijna klaar voor oplevering. Hierbij een sneak preview!

  • mei 30
   Adelante neemt weer deel aan HandbikeBattle in Oostenrijk

   Elk jaar doet Adelante mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen handbiketeams van verschillende revalidatiecentra. Ook individuele handbikers mogen meedoen. Donderdag 16 juni is het weer zover! Woensdag 15 juni en vrijdag 17 juni zijn uitwijkdata bij mindere weersomstandigheden.

  • mei 26
   Hoe verloopt de behandelcommunicatie tijdens een revalidatietraject?

   U bent gestart met een volwassenrevalidatietraject bij Adelante. Hoe wordt er tijdens dit proces met u gecommuniceerd? Adelante hecht veel waarde aan heldere klantcommunicatie. Via onderstaande animatie wordt daarom uitgelegd hoe de communicatie met een cliënt verloopt tijdens een revalidatiebehandeling.

  • mei 24
   Bouwnieuws: beddenhuis opgeleverd

   Afgelopen week is het beddenhuis van Adelante in Hoensbroek definitief opgeleverd! Alle verpleegafdelingen hebben hun eigen vaste plek ingenomen. Mooie kamers, fijne badkamers, lichte gangen mét ramen, nieuwe liften... alles is vernieuwd. Een praktisch en prachtig resultaat, waar we trots op mogen zijn.

  • mei 24
   Aandacht voor chronische pijn

   Gister, maandag 23 mei, bracht de Pijn Alliantie Europa in Brussel bij het Europese Parlement de sociale impact van pijn onder de aandacht. De missie van de Pijn Alliantie Europa is het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met chronische pijn. 

  • mei 24
   Inschrijving voor de Adelanteloop in Hoenbroek gestart

   Stichting Parelloop organiseert op vrijdag 10 juni 2016 wederom de Adelanteloop in Hoensbroek. Het programma is uitgebreid ten opzichte van voorgaande jaren met een 2 km-loop voor kinderen t/m 14 jaar en een 4 km-loop voor leerlingen die deelnemen aan het programma van IRun2BFit.

  • mei 19
   Lezing over gehoor tijdens themabijeenkomsten Evenementenveiligheid

   Dinsdag 24 mei en donderdag 26 mei geeft Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog bij Adelante in Hoensbroek, een lezing over gehoor. Dyon zal spreken tijdens de themabijeenkomsten ‘Evenementenveiligheid’ in het gemeentehuid van de gemeente Leudal (24 mei) en het ‘Huis van de gemeente’ in Panningen (26 mei).

  • mei 19
   Een droomauto voor speciale kinderen

   Wie wil er nou niet meerijden in een Porsche, Ferrari of Maserati? Elk kind droomt daar toch van? Speciaal voor “speciale kinderen met een beperking of chronische ziekte” organiseert Stichting Je Droomauto een droomdag. Dit jaar vindt deze dag plaats op zondag 5 juni op het terrein van Adelante in Hoensbroek (let op, niet in Valkenburg!).  

  • mei 19
   Innovatieve aanpak opleiding aios tot revalidatiearts

   Maximale opleidingsmogelijkheden, continuïteit in het primaire proces én gemak voor de individuele aios. Dat zijn de belangrijkste elementen van de aanpak die Adelante samen met de andere opleidingsinstellingen revalidatiegeneeskunde in OOR ZON (Opleidings- en OnderwijsRegio’s ZuidOost Nederland) heeft ontwikkeld. “Opleiden, zorg en financiële belangen zijn in evenwicht”, vertelt Wip Bakx, een tevreden opleider revalidatiegeneeskunde.

  • mei 17
   Gastles bij Arcus College over gehoorschade bij jongeren

   Op woensdag 25 mei geeft Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog bij Adelante in Hoensbroek, een gastles over gehoorschade aan alle 1e jaars studenten Kunst, Theater en Media (KTM) van het Arcus College.

  • mei 12
   Volwassenen met dyslexie krijgen hulp

   Eén van de specialisaties van Adelante audiologie & communicatie is onderzoek en behandeling van kinderen met dyslexie. Echter volwassenen kunnen eveneens ernstige lees- en spellingsproblemen hebben. Daarom biedt Adelante audiologie & communicatie sinds kort ook hen een helpende hand. Voorlopig blijft de zorg beperkt tot diagnostiek en advies.

  • mei 12
   Samenwerking Adelante audiologie & communicatie en arbeidsreïntegratie

   Adelante audiologie & communicatie heeft haar activiteiten onlangs uitgebreid met diagnostiek en advies ten aanzien van volwassenen met dyslexie*. Audiologie & communicatie kan met deze uitbreiding van de onderzoeksactiviteiten mogelijk een meerwaarde bieden aan de reeds lopende trajecten bij Adelante arbeidsreïntegratie. 

  • mei 12
   CliniClowns bezoeken Adelante Contigo in Kerkrade

   Afgelopen week hebben de CliniClowns een bezoekje gebracht aan de kinderen van onze verpleegkundige kinderopvang Contigo in Kerkrade. De drie vrolijke clowns toverden een lach op de gezichtjes van de kinderen met hun voorstelling ‘Post’.

  • mei 12
   Meld je aan voor de handbikewedstrijd Adelante Challenge 2016

   Ook dit jaar organiseert Stichting Adelante Challenge een handbikewedstrijd onder de naam ‘Adelante Challenge’. Deze bijzonder uitdagende wedstrijd voor handbikers vindt plaats op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). 

  • mei 12
   12 mei: Dag van Adelante

   Op 12 mei is het elk jaar niet alleen Dag van de Verpleging, maar ook Dag van Adelante. Alle Adelante medewerkers worden op deze dag in het zonnetje gezet en bedankt door de Raad van Bestuur. Deze keer ontvangen alle medewerkers een vruchtbaar tasje met een mooi  toepasselijk bedankje namens de voorzitter Raad van Bestuur, Jean-Paul Essers. 

  • mei 10
   10 mei 2016: Europese Dag van de Beroerte

   Op dinsdag 10 mei wordt voor de 12e keer de Europese Dag van de Beroerte (EDvdB) gehouden. Op meer dan 100 locaties in Nederland kan men een informatiemarkt bezoeken en geïnformeerd worden over een beroerte (CVA). Tevens kan men op diverse locaties terecht voor controle op de risicofactoren voor het krijgen van een CVA. 

  • mei 9
   Nieuwe opnamemogelijkheden Woontraincentra

   Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de 
   kindertijd en jeugd. Om de jongere op de laatste, belangrijke stap naar zelfstandigheid voor te bereiden heeft Adelante het ‘woontrainen’ ontwikkeld: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Jongeren ontwikkelen vaardigheden en leren hun eigen keuzes te maken in zogenaamde Woontraincentra (WTC's). De regie over hun leven te nemen. Hun eigen boontjes te doppen. En ouders leren hun kind los te laten. In onze WTC's is plek!

  • mei 9
   Wings for Life gaf team Adelante vleugels

   Gister, zondag 8 mei 2016, vond Wings for Life plaats. Na weken van voorbereiding verschenen gister 26 hardlopers en rolstoelers voor team Adelante aan de start van de race in Breda. Ondanks de warmte kwamen onze sporters ver, voordat de Catcher Car hun race eindigde.  

  • mei 2
   Marianne Thyssen over Euro-Chess

   Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit over Euro-Chess 2016.

  • mei 2
   Euro-Chess bij Adelante in Valkenburg

   Van vrijdag 29 april tot en met zaterdag 7 mei vindt Euro-Chess plaats bij Adelante in Valkenburg. Euro-Chess is een week vol interculturele activiteiten en een groots schaaktoernooi voor jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen uit zeven verschillende landen.

 • april 2016

  • apr 28
   Wensulance vervult laatste wensen

   Een bezoek brengen aan de nieuwe woning van je (klein)kind, de dierentuin, een concert of het maken van een boswandeling is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Dat verandert als iemand bedlegerig, ernstig of chronisch ziek of zelfs terminaal ziek wordt. Dan wordt de wereld heel klein. Voor deze mensen is er een lichtpuntje: de Wensulance, opgericht door BLER, het bedrijf van Paul en Bianca Mijnes uit Landgraaf.

  • apr 28
   Kinderlintje voor 'onze' Mike Eggen

   Tijdens de jaarlijkse Koningsborrel van Gemeente Valkenburg (Limburg) op 27 april 2016 heeft burgemeester Martin Eurlings drie Kinderlintjes uitgereikt aan de zusjes Maxime en Anouk Brouns uit Houthem-St.Gerlach en Mike Eggen uit Vilt. Mike is lid van 'Adelante schaakt', de schaaklessen van Adelante in Valkenburg.

  • apr 26
   Studiebijeenkomst logopedisten 24 en 26 mei

   Adelante audiologie & communicatie organiseert op 24 mei in Hoensbroek en 26 mei in Venlo een studiebijeenkomst voor logopedisten. 

  • apr 19
   Geslaagde clinic rolstoeltennis

   Donderdag 14 april jl. heeft Adelante in Hoensbroek een clinic rolstoeltennis georganiseerd in samenwerking met rolstoeltennistrainer Joop Broens.

  • apr 19
   Status onderzoek naar genezing dwarslaesies

   Nooit eerder was het potentieel voor functioneel herstel na een dwarslaesie zo hoog. Vergeleken met andere jaren laten 2015 en begin 2016 een  positieve ontwikkeling zien wat betreft het aantal klinische studies op het gebied van chronische dwarslaesie en de feitelijk resultaten, aldus Endparalysis Foundation*. 

  • apr 18
   Minisymposium ‘Zet je zinnen op taal!’

   “Als veel mensen praten, dan botst zoveel in mijn hoofd”. Zo legt een jongen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) uit wat hij heeft. 5% van de bevolking heeft een TOS, er zitten gemiddeld twee kinderen in een schoolklas met TOS. Anderhalf miljoen Nederlanders zijn slechthorend of doof. Wilt u meer leren over TOS en-of doof en slechthorendheid? Hoe werkt het en wat u kunt doen? Kom dan op donderdag 19 mei a.s. naar het minisymposium ‘Zet je zinnen op taal!’ in Roermond. 

  • apr 18
   Caudalaesies bij Wings for Life

   Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen en rollen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies. 

  • apr 18
   Een dag in de wolken meemaken?

   Op zaterdag 30 april vindt voor de derde keer ‘On Wings’ plaats. On Wings is ‘an amazing day for amazing people’. Van 10.00 tot 18.00 uur worden er op de luchtmachtbasis van Koksijde in België vlieg gerelateerde activiteiten georganiseerd voor jong en oud met een fysieke beperking (en hun familie). 

  • apr 14
   Noodgedwongen het roer om

   Het is voor velen een schrikbeeld en helaas voor nogal wat mensen de bittere realiteit. Je hebt een baan die helemaal naar je zin is en je kunt deze om fysieke of psychische redenen niet meer uitoefenen. Hoe gooi je dan het roer om en vind je nieuw werk dat ook bij je past?

  • apr 14
   De nieuwe Adelante Actueel is verschenen!

   Adelante Actueel is een uitgave van Adelante. Het blad verschijnt drie keer per jaar. Adelante Actueel is bedoeld voor alle relaties en medewerkers van Adelante.

  • apr 14
   Bedrijven en overheidsinstanties toegankelijk voor gehandicapten

   Gejuich en applaus in de Eerste Kamer. Bedrijven en overheidsinstanties moeten voortaan toegankelijk zijn voor gehandicapten, zo hebben de senatoren afgelopen 12 april besloten. Staatssecretaris Van Rijn noemt het "een historische dag".

  • apr 12
   Mitch Valize droomt van Paralympische Spelen in Tokio

   Het duurt nog vier jaar, maar Mitch Valize (20) is er nu al volop voor aan het trainen: de Paralympische Spelen in Tokio. Mitch is revalidant bij Adelante in Hoensbroek.

  • apr 12
   Goed spiergebruik laat muziek beter klinken

   In het artikel ‘Geven voor wetenschap en betere wereld’, gepubliceerd op 12 april in het Limburgs Dagblad, worden projecten van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL die afgelopen jaren financieel zijn ondersteund toegelicht.

  • apr 11
   Adelante bezoekt jaarcongres Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap

   Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede was dit jaar gastheer om alle dwarslaesiecentra te ontvangen tijdens het jaarlijkse congres van het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG) afgelopen vrijdag 8 en zaterdag 9 april. Adelante bezocht het congres met een aantal afgevaardigden en had een fijn en vooral leerzaam weekend.  

  • apr 11
   Adelante en Universiteit Maastricht tekenen samenwerkingsovereenkomst

   Het vastleggen van uitgangspunten voor samenwerking op de terreinen van onderzoek en onderwijs binnen de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) van de Universiteit Maastricht (UM). Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die vanochtend is ondertekend door mevrouw Bernadette Jansma, decaan van de faculteit en de heer Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante.

  • apr 11
   Therapiebad enkele dagen gesloten in verband met werkzaamheden

   In de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april zal het therapiebad van Adelante in Hoensbroek gesloten zijn voor werkzaamheden.  

  • apr 11
   Start Dwarslaesie Challenge Week voor ‘onze’ Meike van Haperen

   Afgelopen donderdag, 7 april, ging de Dwarslaesie Challenge Week van start. In de Dwarslaesie Challenge Week (7 t/m 15 april), georganiseerd door het Revalidatiefonds, gaan zes mensen met een dwarslaesie de uitdaging van hun leven aan. Hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor vernieuwend onderzoek naar dwarslaesies én om hun eigen grenzen te verleggen. Eén van de deelnemers is Meike van Haperen, ex-revalidante van Adelante. 

  • apr 7
   Het Gezicht Van Adelante: Pat Vaessen

   Pat Vaessen (57) uit Heerlen is secretaresse voor het Servicebureau Kinderen van Adelante in Valkenburg. Op deze locatie is het organisatieonderdeel ‘kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen’ gevestigd. Pat heeft vier volwassen dochters waar ze ontzettend trots op is. Ze werkt sinds 1 april 2015 bij Adelante. 

  • apr 7
   G-team 2016 van Roda JC met 18 nieuwe talenten met beperkingen

   Met groot succes is Roda JC in 2015 gestart met een eigen G-team. Namens Roda JC hebben 21 talenten met een beperking één jaar lang het vlaggenschip van het G-voetbal gevormd. Het G-team dat maandelijks getraind werd door oud-Roda JC spelers kende een hoogtepunt op 6 december 2015. Bekende Nederlander Johnny de Mol verrichtte in het Parkstad Limburg Stadion de aftrap van de wedstrijd tussen de G-teams van Roda JC en FC Groningen.

  • apr 6
   Puntjes op de i van het nieuwe zwembad

   Adelante is heel trots op het nieuwe zwembad dat begin februari is geopend. Het zwembad is gebouwd op een nieuwe locatie en daardoor dichter bij de revalidatie. De reacties op de nieuwbouw zijn heel positief. Er zijn echter ook nog enkele knelpunten, die momenteel opgelost worden.

  • apr 5
   Musical Unlimited van Adelante geeft voorstellingen

   Musical Unlimited is een musical groep voor jongeren met lichamelijke beperkingen en/of verstandelijke beperking bij Adelante in Valkenburg. Op zaterdag 7 mei geven ze twee voorstellingen van musical ‘De Kleine Zeemeermin’ en op zondag 15 mei spelen ze twee keer ‘Shrek’ in het Kumulus theater in Maastricht.

  • apr 5
   Adelante Bouwnieuws

   De aanleg van het nieuwe entreeplein van Adelante in Hoensbroek gaat binnenkort van start. Bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp uit Gulpen maakte het ontwerp.

  • apr 5
   Studenteninitiatief 'Mens Achter De Patiënt'

   Dinsdag 5 en woensdag 6 april werven twee studenten van de Universiteit van Maastricht tussen 10.00 en 15.00 uur bij Adelante cliënten voor het studenteninitiatief Mens Achter de Patiënt.

 • maart 2016

  • mrt 31
   Lezing over arm-handrevalidatie bij dwarslaesiepatiënten

   Vrijdag 8 april a.s. vindt het 29e minisymposium plaats van het onderzoeksprogramma functionele belasting, belastbaarheid en mechanismen van herstel van mobiliteit in de revalidatie van personen met een dwarslaesie. 

  • mrt 31
   Oud revalidant van Adelante rent halve marathon

   Niet iedereen kan het zich voorstellen, maar hardloper Joost van Gestel wel: verlamd raken en niet weten of je ooit weer zal kunnen rennen. "De artsen zeiden dat ik eigenlijk nooit meer zou kunnen hardlopen.” Maar dat weerhield de 34-jarige hardloper niet om voor zijn doel te trainen: de halve marathon van Eindhoven.

  • mrt 31
   Informatie van bijeenkomst ouders van kinderen met Cerebrale Parese

   Op woensdagavond 23 maart vond bij Adelante in Valkenburg een informatiebijeenkomst plaats voor ouders van kinderen (0-5 jaar) met een Cerebrale Parese.

  • mrt 24
   Verbunt nieuwe voorzitter vakgroep revalidatiegeneeskunde

   Op 1 april 2016 neemt prof.dr. Jeanine Verbunt bij de vakgroep revalidatiegeneeskunde van de Universiteit Maastricht de voorzittershamer over van prof.dr. R.J.E.M. Smeets. De vakgroep verzorgt wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs op het gebied van de revalidatiegeneeskunde.

  • mrt 23
   Inspectie voor de Gezondheidszorg complimenteert Adelante

   Tot 2015 hield de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geen toezicht op revalidatie. Andere sectoren in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, werden wel structureel getoetst. In het kader van de toezichthoudende taak doet de inspectie sinds maart 2015 ook onderzoek naar de Nederlandse revalidatiecentra, om verantwoorde zorg te kunnen garanderen. De inspectie bezocht Adelante in april en bracht hierover een rapport uit. 

  • mrt 22
   Hardlopen met Max Verstappen op je hielen

   Hardlopen terwijl je achtervolgd wordt door F1 coureur Max Verstappen in een ‘Catcher Car’. Op zondag 8 mei is het mogelijk in Breda, tijdens het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life. Over de hele wereld, op maar liefst 34 locaties, starten renners en deelnemers in een rolstoel naast elkaar en exact tegelijkertijd aan de wedstrijd. 

  • mrt 17
   Adelante zoekt hardlopers voor renevenement Wings for Life

   Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies. Adelante wil een hardloopteam vormen dat namens Adelante de Wings for Life run in Breda loopt. Iedereen kan meedoen; hardlopers en deelnemers in een rolstoel, van beginners tot topsporters. Deelname wordt vergoed door Adelante. Doe je ook mee?

  • mrt 17
   Van clinic zitvolleybal naar Nederlandse selectie in één maand tijd

   “Het begon allemaal met een uitnodiging van de afdeling bewegingsagogie om deel te nemen aan de clinic zitvolleybal die Adelante in samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond organiseerde”, vertelt Mitch Valize. De clinic leidde vrijwel direct tot een uitnodiging van de bondscoach voor het meetrainen met de Nederlandse selectie. Mitch blijkt een groot talent te zijn.

  • mrt 15
   Adelante bezoekt toneelstuk Intouchables met 35 dwarslaesierevalidanten

   Op dinsdag 7 juni a.s. brengt Adelante met 35 dwarslaesierevalidanten en relaties een bezoek aan het toepasselijke toneelstuk Intouchables* in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Na de lancering van de gelijknamige film in 2011 is het dwarslaesieteam samen met revalidanten die destijds op de afdeling verbleven naar de bioscoop geweest. In navolging van deze mooie ervaring gaan ze nu naar het theaterstuk. 

  • mrt 15
   Adelante in Hoensbroek (ver)bouwt maar beperkt de overlast

   De (ver)bouw(ing) van Adelante in Hoensbroek begint langzaam aan haar eind te komen. Nog enkele maanden, en dan is de nieuwbouw (en verbouwing) gereed. Ondertussen draaien alle processen gewoon door. De overlast voor cliënten en medewerkers moet tot een minimum beperkt worden. Met een goede voorbereiding, slimme logistiek en goede communicatie lukt dat. BAM bouw en techniek en Adelante werken goed samen op het gebied van projectcommunicatie. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? Bekijk het filmpje!

  • mrt 15
   Open dag Adelante Kindcentrum in Valkenburg groot succes

   Afgelopen zaterdag vond de open dag plaats van Adelante Kindcentrum in Valkenburg. Er werden ruim 800 bezoekers geteld, die allen een kijkje kwamen nemen in de prachtige nieuwbouw. 

  • mrt 15
   Inwoners gemeente Heerlen kunnen stemmen bij Adelante op 6 april

   Referendum op woensdag 6 april 2016,  mogelijkheid om te stemmen bij Adelante voor medewerkers en cliënten van gemeente Heerlen.

  • mrt 14
   Jaarlijkse Adelante audicienavond

   Samen willen we streven naar betere zorg, kwaliteit en samenwerking in de regio op het gebied van audiologie en communicatie. Daarom houdt Adelante op 20 april a.s. haar jaarlijkse audicienavond in het VieCuri ziekenhuis in Venlo. 

  • mrt 10
   Meike (28 jaar) met dwarslaesie gaat uitdaging van haar leven aan

   Dwarslaesie Challenge Week van Revalidatiefonds: een handicap hoeft geen beperking te zijn.

  • mrt 7
   Herstellen na kanker

   Per 1 januari 2016 zijn het programma Herstel & Balans en bijbehorende stichting en licentiesysteem opgeheven.

  • mrt 2
   Benoeming prof.dr.G.M.Rommers

   Per 1 maart 2016 is Prof.dr.G.M.Rommers, revalidatiearts Adelante afdeling Revalidatiegeneeskunde MUMC+ aan de Universiteit Maastricht benoemd tot buitengewoon hoogleraar revalidatiegeneeskunde in het bijzonder medisch onderwijs.

 • februari 2016

 • januari 2016

  • jan 26
   12 maart Open dag Adelante kindcentrum Valkenburg

   Adelante kindcentrum in Valkenburg aan de Geul zet zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur haar deuren open!

  • jan 18
   Dr. Carrol Terleth verlaat per 1 mei Adelante

   Dr. Carrol Terleth, lid Raad van Bestuur van Adelante, heeft aan de Raad van Toezicht laten weten dat hij om hem moverende redenen zijn dienstverband met Adelante met ingang van 1 mei aanstaande wenst te beëindigen.

  • jan 18
   Bram Wilders, begeleider Zorgboerderij de Valkenhof in 'Het Gezicht van Adelante'

   Elke dag komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • jan 4
   Dagbesteding voor jongeren Adelante op zorgboerderij

   In het schone Schimmert, een dorpje gelegen aan de rand van het Heuvelland en in de buurt van Nuth, ligt zorgboerderij de Valkenhof. Sinds juni kunnen jongeren van Adelante hier niet alleen stage lopen, maar kunnen ze er ook terecht voor dagbesteding!

  • jan 4
   ZigZagzorg wordt Adelante Contigo

   Zoals aangekondigd heeft Adelante ZigZagzorg BV per 1 januari overgenomen. Vandaag zijn bij de notaris de akten ondertekend waarmee de aandelen van ZigZagzorg Zuid zijn overgedragen aan Adelante.

 • december 2015

  • dec 24
   Laatste acties Serious Request 2015

   De laatste minuten van Serious Request 2015 tikken weg. En dat betekent ook voor Adelante het einde van een waanzinnige week.

  • dec 22
   Oud-revalidant volbrengt halve triatlon voor SR15

   Zodra Benjamin hoorde dat het Glazen Huis in Heerlen kwam te staan wilde hij iets doen. Ook hij wilde zijn bijdrage leveren en begon in februari met trainen. Ongelooflijk knap als je zijn verhaal kent! http://bit.ly/1O60oab

  • dec 18
   Adelante audiologie & communicatie voor SR15!

   Adelante audiologie & communicatie komt in actie voor Serious Request 2015. De hele week (m.u.v. zondag) zullen onze collega’s zich inzetten voor het goede doel. Ze zijn te vinden op een steenworp van het glazen huis! Namelijk bij poppodium de NIEUWE NOR: Pancratiusstraat 30.

  • dec 18
   Clinic zitvolleybal

   Op vrijdag 11 december vond er bij Adelante een clinic zitvolleybal plaats voor revalidanten en oud-revalidanten. De clinic werd georganiseerd door bewegingsagogie revalidatie in samenwerking met de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo).

  • dec 15
   32e Kerstschaaktoernooi

   Zaterdag was het dan zover! Alweer het 32e Kerstschaaktoernooi, georganiseerd door schaakclub ‘Adelante Schaakt’. In de ochtend verzamelden alle deelnemers zich bij het Adelante College in Valkenburg.

  • dec 3
   Jaarlijkse ‘bijzondere BIJZONDER’ uitbundig en inspirerend

   Afgelopen dinsdag werd voor het 9e jaar op rij de Bijzondere BIJZONDER georganiseerd door het kenniscentrum van Adelante. Ook dit jaar hebben medewerkers uit het revalidatienetwerk en daarbuiten hun werk laten zien via posters en demonstraties.

 • november 2015

  • nov 25
   Gemeente Heerlen verdubbelt subsidie voor handbikebaan Adelante

   De Gemeente Heerlen heeft aan Adelante laten weten de subsidie die zij al eerder verstrekte voor de handbikebaan, aan te vullen met hetzelfde bedrag.

  • nov 19
   Logopedisten Adelante schreven mee aan winnend boek

   Tweejaarlijks reikt de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie de Branco van Dantzigprijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan één of een groep gediplomeerde logopedisten die een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage heeft of hebben geleverd aan de vakinhoudelijke verbreding en verdieping van de logopedie.

  • nov 19
   Succesvolle bijeenkomst hersenletseldeskundigen Limburg bij Adelante

   Op woensdagavond 18 november ontving Adelante ruim 90 zorgprofessionals en direct betrokkenen. Allen uitgenodigd voor een informatieavond door het coördinatiepunt NAH regio Limburg.

  • nov 12
   Lid van de cliëntenraad, iets voor u?

   U wilt goed voor uzelf en uw naasten zorgen, zeker als de gezondheid van u, uw partner, familielid of kind extra aandacht vraagt. U vindt het belangrijk om betrokken te worden bij de zorg, ook al bieden vele andere handen hulp: u wilt meedenken,
   meepraten en meebeslissen. Maar waar kunt u uw stem laten horen? De cliëntenraad van Adelante biedt een professioneel platform en is nog op zoek naar nieuwe leden.

  • nov 10
   Minister Schippers bezoekt stand project PACT kenniscentrum op Medica 2015 Düsseldorf

   Op dinsdag 17 november bezoekt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met de Duitse minister van gezondheid van de regio Nordrhein-Westfalen, Barbara Steffens, de stand van het project PACT op de beurs Medica 2015 in Düsseldorf.

  • nov 6
   Symposium NVvA groot succes

   Afgelopen dinsdag werd er door Adelante Arbeid nogmaals een symposium georganiseerd op verzoek van Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. Het symposium werd herhaald wegens het grote aantal aanmeldingen eerder dit jaar (22 april 2015).

  • nov 4
   Adelante ontvangt EKEP Keurmerk

   Vandaag ontving Adelante tijdens het Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie Symposium 2015 het EKEP Keurmerk. EKEP staat voor één kind één plan, een integrale werkwijze van (revalidatie)zorg en onderwijs waarbij het kind centraal staat. 

  • nov 4
   Adelante neemt Zigzag in Kerkrade over

   Op 1 januari 2016 neemt Adelante Zigzag in Kerkrade over. Zigzag is een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar met een (chronische) ziekte of beperking. Deze kinderen hebben tijdens de opvang (intensieve) zorg nodig. Met deze overname wordt de verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg in de regio Zuid-Limburg zeker gesteld voor de toekomst.

  • nov 3
   Prof. dr. Rob Smeets 13de op wereldranglijst

   Expertscape heeft een lijst gepubliceerd van experts op het gebied van rugpijn.

 • oktober 2015

 • september 2015

 • augustus 2015

  • aug 26
   Véronique Moulaert en Jeanine Verbunt aan het woord in Telegraaf

   Véronique Moulaert en Janine Verbunt, beide revalidatiearts en onderzoeker bij Adelante, aan het woord in de Telegraaf van afgelopen zaterdag. Beiden praten over het nazorgprogramma 'Stilstaan ... en doorgaan'. Een programma voor patiënten die een hartstilstand hebben gehad. Het programma heeft echter ook aandacht voor het brein!

  • aug 24
   Derde editie van Adelante Challenge groot succes!

   Gisteren was het zover: de Geulhemmerberg  werd met zomerse temperaturen meermaals beklommen en de Brakkeberg met snelheden tot 80 km/u afgedaald. Een indrukwekkend spektakel!

  • aug 17
   Zuyderland locatie Sittard, Cicero Zorggroep en Adelante slaan de handen ineen

   Per 1 september kunnen CVA patiënten na de behandeling in het ziekenhuis binnen 24 uur terecht op de CVA Stepped Care Unit van Cicero en Adelante. Hier begint vervolgens direct het revalidatietraject. De samenwerking zorgt voor een goede doorstroming van patiënten en daarnaast voor het meest optimale behandeltraject.

  • aug 11
   Onderzoeker Adelante heeft de wetenschappelijke wereld aan haar voeten

   Onderzoeker Dr. Rilana Cima ontving in juli van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een zogenoemde Veni-beurs. Zij ontving deze beurs voor haar onderzoeksvoorstel ‘Facing Tinnitus: A fear-conditioning approach to chronic tinnitus suffering’. Deze beurs erkent op hoog niveau dat dit voorstel internationaal gezien zeer toonaangevend is en zal dus een aanzienlijke en innovatieve impact hebben. 

 • juli 2015

  • jul 28
   Nieuwsbrief Adelante (ver)bouwt - locatie Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2016 zullen duren.

  • jul 23
   Hersenrevalidatie verbetert kwaliteit van leven na hartstilstand

   De kwaliteit van leven na een hartstilstand kan aanzienlijk worden verbeterd door tijdens het herstel speciaal aandacht te hebben voor gevolgen voor de hersenen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+ in samenwerking met Adelante.

  • jul 21
   Kwaliteitsvenster Adelante meest bezocht binnen revalidatiesector

   NVZ en Revalidatie Nederland: Patiënten bekijken massaal Kwaliteitsvenster voor revalidatie.

    

   Op 29 juni 2015 lanceerden revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen  hun Kwaliteitsvenster voor revalidatie. De eerste weken zijn de vensters, die op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl en op de websites van de deelnemende zorginstellingen staan, in totaal maar liefst 10.000 keer bekeken. De hoge bezoekcijfers zijn een mooie prestatie. Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.

  • jul 20
   Nieuw strategisch beleidsplan van Revalidatie Nederland

   Uitdagingen en kansen voor de revalidatiesector in Nederland! Voorbereiding op een toekomst, waarin Revalidatie Nederland haar leden optimaal ondersteunt om haar positie in het gezondheidsnetwerk te verstevigen en rendabel te houden.

  • jul 16
   Alle VMBO examenkandidaten van het Adelante College geslaagd

   Afgelopen zaterdag, maandag en dinsdag moesten onze VMBO eindexamenkandidaten nog zwoegen tijdens hun mondelingen, maar gistermiddag was het dan eindelijk zover: de uitslag werd bekend gemaakt.

  • jul 16
   Je wilt toch geen ruis?

   In opdracht van Adelante audiologie & communicatie is een animatie ontwikkeld ter preventie van gehoorschade onder jongeren. Je kunt alleen van geluid genieten als je oren goed zijn. Wees er dus zuinig op is de boodschap. Het animatiefilmpje spreekt zeer tot de verbeelding en maakt mensen bewust van de gevaren van te harde muziek.

  • jul 15
  • jul 9
   Feestelijke heropening van Adelante in Geleen

   Op woensdagavond 8 juli werd de vernieuwde locatie van Adelante audiologie & communicatie in Sittard-Geleen aan de Gewandeweg op feestelijke wijze heropend.

 • juni 2015

 • mei 2015

  • mei 26
   Campagne ‘NeetTuuutdouf’ van start

   De gemeente Venlo is, in aanloop naar het RUIS festival op 22-23-24 mei, gestart met de voorlichtingscampagne ‘NeetTuuutDouf!’. De campagne is gericht op grote muziekevenementen om met name jongeren bewust te maken van risico's en aan te sporen verantwoordelijk om te gaan met hun gehoor. ‘NeetTuuutDouf!’ is onderdeel van het lokale gezondheidsbeleid en ontwikkeld in samenspraak met onder meer Adelante Zorggroep, Ziekenhuis VieCuri (KNO sectie), de GGD Limburg Noord, de Nationale Hoorstichting en Poppodium Grenswerk.

  • mei 26
   Meike gaat de HandbikeBattle aan

   Ze is 27 jaar, heeft sinds vorig jaar maart een dwarslaesie en traint al vanaf begin winter met het hele handbiketeam van Adelante Zorggroep keihard voor de HandbikeBattle in Oostenrijk op 18 juni. Meike heeft er duidelijk zin in. “Ik verwacht dat de klim heel zwaar gaat zijn, maar ik zie het als een enorme uitdaging om boven te komen”, vertelt Meike lachend.

  • mei 25
   Het Gezicht van Adelante - deel 11

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • mei 21
   Lancering vernieuwde zorggarantie voor CVA-patiënten

   Vanmiddag lanceerde ook Adelante de vernieuwde zorggarantie voor CVA-patiënten. Samen met Atrium-Orbis Heerlen, Sevagram, Cicero zorggroep en MeanderGroep Zuid-Limburg vormt Adelante de CVA-keten Parkstad.

  • mei 7
   Ik heb geen benen nodig om te kunnen vliegen

   Misha (35), oud-revalidant van Adelante, vertelt haar verhaal in de Flair. Ze had een onbezorgd leventje, totdat ze een motorongeluk kreeg. Misha vertelt over haar gebroken rug, maar ook over haar gebroken hart.

  • mei 6
   Ex-revalidant Adelante in bevrijdingskrant

   Gisteren heeft De Limburger een speciale bevrijdingskrant uitgegeven. Daarin stond een mooi interview met Toine Meesters.

  • mei 4
   Het Gezicht van Adelante - deel 10

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

 • april 2015

  • apr 30
   Gestart met de inzet van gastvrouwen

   Met de opening van de prachtige nieuwe hoofdingang zijn we ook van start gegaan met de inzet van gastvrouwen.

  • apr 28
   De sport- en doedag weer in 2016

   Al 41 jaar organiseert Adelante met veel plezier een jaarlijkse sport- en doedag. Een dag van ontmoeting, van sport en van gezelligheid.

  • apr 25
   Oud revalidatiearts Adelante geridderd

   Pauline Hoenderdaal, oud revalidatiearts Adelante, is op 24 april 2015 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  • apr 23
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt' - Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • apr 21
   Adelante op Radio 1

   Deze week besteedt het programma ‘De Ochtend’ van Radio 1 elke dag aandacht aan het onderwerp Gehoorbeschadiging. Het item is elke dag om 11.40 te horen.

  • apr 20
   De comeback van arbeidsrevalidatie

   In het aprilnummer van ADVisie, het tijdschrift van de beroepsvereniging NVvA voor arbeidsdeskundigen, wordt ruim aandacht besteed aan het belang van arbeidsrevalidatie.

  • apr 15
   Musical Unlimited is terug!

   Onze helden van Musical Unlimited zijn alweer enige tijd hard aan het werk om in mei te gaan schitteren!

  • apr 14
   Topsport Limburg en Adelante slaan de handen ineen!

   Een mooie samenwerking met een helder doel: het topsportklimaat voor mensen met een beperking verbeteren en de kwaliteit van sportzorg voor deze groep optimaliseren.

  • apr 6
   Het Gezicht van Adelante - deel 8

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • apr 1
   Indrukwekkend filmpje nieuwe liftschacht

   Adelante (ver)bouwt! In Hoensbroek is een onderdeel van de verbouwing de realisatie van een nieuwe liftschacht, die de verschillende verdiepingen van het beddenhuis met elkaar verbindt.

 • maart 2015

  • mrt 31
   Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

   Flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking.

  • mrt 24
   Limburg aan de slag met aanpak ‘bromtonen’

   De Provincie Limburg heeft, samen met de GGD Limburg-Noord, GGD Zuid-Limburg en Adelante de brochure ‘Ik hoor een bromtoon!’ ontwikkeld. Deze brochure informeert Limburgers die last hebben van een voortdurend ‘laagfrequent geluid’ over de oorzaken en helpt bij het zoeken naar een oplossing voor dit hardnekkige probleem.

  • mrt 24
   Vliegen of zweven?

   Op 2 mei kunnen mensen met een fysieke beperking hun grenzen verleggen in Diest (B).

  • mrt 24
   Het Gezicht van Adelante - deel 7

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

    

  • mrt 19
   Maandag 23 maart opent de nieuwe Oase

   Adelante (ver)bouwt! Dat moge duidelijk zijn. Langzaam maar zeker wordt zichtbaar naar welk eindresultaat we aan het toewerken zijn. Komende maandag gaat ons nieuwe restaurant op locatie Hoensbroek open!

  • mrt 17
   Mooie opening van Villa Franca Geleen

   Vorige week donderdag werd Adelante Villa Franca Geleen op bijzondere wijze officieel geopend. Veel aanwezigen waren onder de indruk van deze middag.

  • mrt 17
   Stemmen bij Adelante op 18 maart

   Op 18 maart mag Limburg gaan stemmen voor de Provinciale Staten en het bestuur van Waterschap Roer en Overmaas.

  • mrt 16
   Nu ook yogales bij sportgezondheidscentrum

   Het sportgezondheidscentrum biedt nu ook yogalessen aan.

  • mrt 16
   FitCare4U, therapieprogramma voor zelfredzaamheid van kinderen

   Kort en intensief behandelen in plaats van langlopend en laagintensief. Die aanpak levert, zeggen de organisatoren van een pilot-behandelkamp van Adelante in Valkenburg, jongeren veel op.

  • mrt 12
   Promotie Ryanne Lemmens

   Op vrijdag 10 april verdedigt Ryanne Lemmens, onderzoeker bij Adelante, haar proefschrift aan de Universiteit Maastricht.

    

  • mrt 10
   Adelante vanavond te zien en te horen op L1

   Hoe wonen en leven de bewoners van Villa Franca in Geleen? Dat is vanavond te zien en te horen op L1.

  • mrt 9
   Het Gezicht van Adelante

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • mrt 9
   Borrel introductie ERGOS 2

   Afgelopen donderdag 5 maart werd officieel de Ergos 2 binnen Adelante geïntroduceerd.

 • februari 2015

  • feb 26
   Het Dutch Mountain Film Festival bij Adelante

   In samenwerking met Adelante en Orbis Sport organiseert het Dutch Mountain Film Festival op woensdag 25 februari een filmavond in Hoensbroek. De avond was gevuld met bijzondere sprekers en films.

  • feb 26
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!' - Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • feb 12
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!' - Valkenburg

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • feb 12
   Old Grand Dads sponsoren een racerunner voor Adelante

   Een racerunner, ook wel Petra-bike genoemd, is een driewielfiets zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich ermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sindskort is Adelante zo’n toestel rijker dankzij de sponsoring door de Stichting Old Grand Dad Club Nederland.

  • feb 10
   Het Gezicht Van Adelante

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient. 

  • feb 9
   Wat is medisch specialistische revalidatie?

   Wat is medisch specialistische revalidatie? Wat betekent het voor de mensen die er mee te maken krijgen?

 • januari 2015

  • jan 29
   Adelante onder de aandacht bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

   Het innovatie voorbeeld ‘Behandelplein & nieuwe werken’ van Adelante is geselecteerd uit 130 voorbeelden door de NVZ.

  • jan 28
   Verlamd en toch maaien de benen

   Vandaag staat er een artikel in Dagblad de Limburger waaraan een bijdrage is geleverd door onze revalidatiearts Helma Bongers.

  • jan 27
   Koninklijke BAM Groep over de bouw bij Adelante

   Vestigingsleider Jos Jammers en werkorganisator Bert Weerts van de Koninklijke BAM Groep vertellen in het tijdschrift Excellent over de bouwopdracht bij Adelante.

  • jan 27
   Werkzaamheden telefooncentrale Adelante

   Vanavond worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de telefooncentrale van Adelante en zullen alle telefoontoestellen tijdelijk buiten werking zijn.

  • jan 22
   Telefonische storing verholpen

   De telefonische storing van vandaag is volledig verholpen. Alle locaties van Adelante zijn weer bereikbaar op de gebruikelijke telefoonnummers.

  • jan 21
   Klaarstaan voor anderen

   Gisteren werd er in de Limburger/Limburgs Dagblad aandacht besteed aan vrijwilligers in de zorg. Vijf vrijwilligers aan het woord, waaronder Babette Peeters. Zij is vrijwilliger bij Adelante.

    

  • jan 12
   Medewerkers Adelante werken zich in het zweet voor goed doel!

   Gisteren namen 19 medewerkers van Adelante deel aan Zweit Veur Leid, dé goede doelen loop van Maastricht. Zij werkten zich in het zweet voor het project “therapeutic toys for disabled kids”.

  • jan 5
   Meedoen met de gewone mensen

   Dave Kengen, een leerling van Adelante speciaal onderwijs, vertelt in een interview met Dagblad de Limburger over zijn passie Shotokan en zijn reis naar Japan.

  • jan 5
   Adelante krijgt opbrengst zingende kerstboom

   Van 15 november tot en met 23 december heeft de zingende kerstboom op de kerstmarkt van Valkenburg geld opgehaald voor Adelante.

  • jan 5
   Nieuwe voorzitter raad van toezicht Adelante

   Met ingang van 1 januari 2015 is dr. R.H.J. (Rob) van ’t Hullenaar benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Adelante. Hij was onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum en bekleedt momenteel een aantal adviesfuncties in de zorg en het bedrijfsleven.

  • jan 2
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!'

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

 • december 2014

  • dec 18
   Virtuele trainingsomgeving voor patiënten met MS en CVA

   Onderzoekers van de Universiteit Hasselt hebben, in samenwerking met het Revalidatie&MS Centrum Overpelt en Kenniscentrum Adelante, een virtuele trainingsomgeving voor armrevalidatie ontwikkeld (I-TRAVLE).

  • dec 17
   Zora op bezoek bij Adelante

   Vorige week kreeg Adelante Zora en haar 'papa' Tommy Deblieck op bezoek. 

  • dec 17
   Adelante schaakt

   Voor de 31-ste keer werd in Adelante College te Valkenburg het Kerstschaak- en damtoernooi georganiseerd.

  • dec 16
   200ste patiënt bij CVA Stepped Care Unit

   Op woensdag 17 december neemt Adelante op de CVA Stepped Care Unit (CSCU) de 200ste patiënt in 2014 op. Hiermee bereiken we drie jaar na de opstart een mijlpaal.

  • dec 16
   Landelijke erkenning voor De Valkhorst

   Sinds het voorjaar 2014 mag Adelante naast kinderrevalidatie ook voorzien in intensieve zorg voor kinderen die 24-uur toezicht en verpleging nodig hebben.

  • dec 8
   Complexe-pijnpatiënten zijn meer gebaat bij revalidatie

   Regelmatig merkt ze dat mensen zich verbaasd afvragen of pijnbehandeling wel binnen het vakgebied revalidatiegeneeskunde thuishoort. Daarover bestaat volgens Jeanine Verbunt, revalidatiearts bij Adelante en hoogleraar aan het Maastricht UMC+, inmiddels geen enkele twijfel meer.

  • dec 8
   Prijsuitreiking bijzondere BijZOndeR

   Op 2 december is, zoals ieder jaar gebruikelijk, de bijzondere BijZOndeR georganiseerd.

  • dec 3
   Vastbinden is niet meer nodig

   Adelante maakt gebruik van een tentbed en geeft hierover meer uitleg, vandaag te lezen in de Limburgse krant.

  • dec 2
   Feestelijke overhandiging Handboek Revalidatie Psychologie

   Maandag 1 december nam Carrol Terleth tijdens een feestelijke bijeenkomst voor
   onze huisstaf het Handboek RevalidatiePsychologie in ontvangst uit handen van
   Sascha Rasquin. Sascha is als GZ-psycholoog verbonden aan Adelante en zat in de
   redactie van het Handboek.

  • dec 1
   10 jaar samenwerking Trauma en Revalidatie

   Tien jaar geleden is de vakgroep traumatologie van het azM en Adelante gestart met een nieuw beleid voor behandeling van multitraumapatiënten.

 • november 2014

 • oktober 2014

  • okt 30
   Adelante ervaringsonderzoek

   Het meten van de ervaringen van onze cliënten levert goede informatie over onze sterke en minder sterke punten. Cliënten houden ons op deze manier als het ware een spiegel voor.

  • okt 27
   'Adelante Schaakt' naar Praag

   De schakers van 'Adelante Schaakt' zijn van 25 oktober t/m 31 oktober 2014 naar het 20ste Internationale Schaaktoernooi in Praag.

  • okt 23
   Officiële opening stationsgebouw Houthem met leerlingen van Adelante

   Leerlingen van Adelante hebben meegeholpen aan de renovatie van het oude stationsgebouw in Houthem. Dit gebouw werd op 10 oktober officieel geopend.

  • okt 23
   Adelante en De Haamen gaan samenwerken in doorontwikkeling aanbod aangepast sporten

   Op woensdag 22 oktober jl. hebben Silvio van Gool, directeur/bestuurder van Stichting De Haamen en Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante een intentieovereenkomst getekend voor een intensievere samenwerking op het gebied van sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Thijs van Es (sociaal domein), gedeputeerde Ger Koopmans van Provincie Limburg en Jan de Vries, directeur van MEE Nederland tijdens een werkbezoek aan De Haamen en Adelante met als thema sportmogelijkheden voor mensen met een beperking in Limburg.

  • okt 22
   Maastricht UMC+ en Adelante gaan intensiever samenwerken

   Met ingang van 1 januari 2015 gaan Maastricht UMC+ en Adelante intensiever samenwerken op het gebied van de revalidatiegeneeskunde. Vanaf die datum zal de organisatie van de afdeling Revalidatie van Maastricht UMC+ volledig worden overgenomen door de zorggroep uit Hoensbroek.

  • okt 20
   Nieuwe website Adelante

   Vanaf vandaag heeft Adelante een nieuwe website!

  • okt 20
   Rijksoverheid start campagne ‘I love my ears’ om gehoorschade door harde muziek te voorkomen

   Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), Duncan Stutterheim (CEO van SFX Europe), DJ Oliver Heldens, Berend Schans (VNPF) en Hans Ligtermoet (VVEM) hebben samen de campagne 'I love my ears' gestart.

  • okt 13
   Blijven bewegen met handbiken

   Tim Mullens, bewegingsagoog bij Adelante volwassenenrevalidatie, wint innovatieaward met zijn idee om dwarslaesiepatiënten structureel aan het handbiken te krijgen.

  • okt 9
   Watersportweek revalidanten op Loosdrechtse Plassen

   Van maandag 15 september t/m vrijdag 19 september 2014 hebben 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante de week doorgebracht op de Loosdrechtse Plassen.

 • september 2014

 • augustus 2014

  • aug 28
   Adelante tijdelijk minder goed bereikbaar per bus

   Per 25 augustus j.l. zijn de bushaltes van lijn 51 en 21 van Veolia op de Zandbergsweg tijdelijk buiten gebruik gesteld in verband met werkzaamheden.

  • aug 28
   Adelante Challenge op 7 september

   Op zondag 7 september organiseert Stichting Adelante Challenge voor het tweede
   jaar op rij de handbikewedstrijd ‘Adelante Challenge’; een uitdagende wedstrijd
   op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Valkenburg a/d Geul).

  • aug 26
   CVA-aanpak Adelante en Cicero uitgebreid

   De samenwerking tussen Adelante en Cicero Zorggroep op het gebied van
   revalidatie na een beroerte is enorm succesvol gebleken.

  • aug 25
   Actuele bouwinformatie

   Vanaf maandag 25 augustus wordt onze hoofdentree tijdelijk verplaatst.

  • aug 7
   Pre-congres workshop

   Op maandag 1 september a.s. wordt in Adelante een internationale workshop gegeven voor professionals uit de fysiotherapie en ergotherapie. Deze workshop staat onder auspiciën van de International Spinal Cord Society (ISCOS).

  • aug 7
   Adelante Jaarbeeld 2013

   2013 is een jaar vol belangrijke mijlpalen voor de ontwikkeling van Adelante.

 • juli 2014

 • juni 2014

  • jun 30
   Actuele informatie bouwwerkzaamheden

   Audiologie & communicatie, tijdelijke hoofdentree en overlast

  • jun 24
   Kwaliteitscertificering Adelante

   Met gepaste trots berichten wij dat alle diensten die binnen Adelante in het kader van revalidatie, audiologische zorg en gehandicaptenzorg geleverd worden, opnieuw voorzien zijn van een kwaliteitscertificaat.

  • jun 24
   Revalidatie Sportdag 2014 groot succes

   Zaterdag 14 juni 2014 vond in Landgraaf bij Sport & Leisurepark de  tweejaarlijkse Revalidatie Sportdag plaats. Organisator van deze editie was Adelante.

  • jun 23
   Adelante tinnitusbehandelmethode vanaf 1 september bij Libra

   De Audiologische Centra van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven, Tilburg, Breda en Uden gaan met Adelante audiologie & communicatie uit Hoensbroek samenwerken op het gebied van de behandeling van tinnitus.

  • jun 22
   Droomauto voor kinderen van Adelante

   Zondag 22 juni was een hele mooie dag voor de kinderen van Adelante. Ze mochten
   meerijden in een droomauto!

  • jun 17
   Altijd al eens willen kijken bij Villa Franca van Adelante?

   Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de
   kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het
   beste uit mijzelf halen? Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met
   de jongeren én hun ouders zet centraal.

  • jun 5
   Nieuwe diagnose- en behandelgroep in Maastricht

   Afgelopen maandag zijn wij als audiologie & communicatie in Maastricht gestart met een nieuwe diagnose- en behandelgroep.

  • jun 5
   Nieuwe behandeling voor jongeren met chronische pijn

   Chronische pijn bij jongeren komt vaker voor dan wordt gedacht. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar geconfronteerd wordt met pijnklachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

 • mei 2014

 • april 2014

  • apr 29
   ‘Adelante Schaakt’ naar Euro-Chess in Polen

   In de meivakantie nemen 13 jongeren van Adelante deel aan Euro-Chess 2014. Ze reizen samen met begeleiders naar Bydgoszcz in Polen.

  • apr 17
   Leven na een hartstilstand

   Life after survival of a cardiac arrest. The brain is the heart of the matter

  • apr 10
   Bouwnieuws - Fase 1 in volle gang!

   In Hoensbroek zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Het nieuwe parkeerterrein is zelfs al klaar en in gebruik.

  • apr 7
   Jong Talent onderzoekersprijs voor Vera Baadjou

   Op zaterdag 29 maart heeft Vera Baadjou, AIOSKO revalidatiegeneeskunde bij Adelante, de Jong Talent onderzoekersprijs gewonnen tijdens het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde (NVDMG).

  • apr 1
   Zelfstandig leren wonen: Adelante helpt vooruit!

   Adelante begeleidt kinderen met een beperking in alle fasen van de kindertijd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het beste uit mijzelf halen? Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met de kinderen én hun ouders zet centraal.

 • maart 2014

 • februari 2014

 • januari 2014

  • jan 30
   Omdat elk kind een knuffel verdient

   Afgelopen donderdag 23 januari nam Adelante kinderrevalidatie 53 handgemaakte knuffels in ontvangst.

  • jan 28
   Samenwerking Toon Hermans Huis Parkstad en Adelante

   Samenwerking Toon Hermans Huis Parkstad en Adelante. Het revalidatieprogramma Herstel & Balans van Adelante, verzorgt een 12 weken durend revalidatie groepsprogramma voor kankerpatiënten in het Sportgezondheidscentrum te Hoensbroek. In de nieuwe samenwerkingsafspraken tussen het Toon Hermans Huis Parkstad (THHP) en Adelante komen de deelnemers aan dit revalidatieprogramma voor de afsluitende bijeenkomst van het groepsprogramma naar het THHP. Hier worden de deelnemers geïnformeerd over de (nazorg) mogelijkheden die het huis biedt en door middel van een rondleiding heeft men de gelegenheid het huis beter te leren kennen.

  • jan 28
   Nieuw kokerloos protheseconcept bij Van Nes rotatieplastiek

   In een samenwerkingsverband tussen de afdeling Amputatie Traumatologie Orthopedie van Adelante (L. Scheepers en Y. van Horn), Livit Orthopedie BV (J. Storcken en F. Rings) en Toma Cycles in Kerkrade is een nieuw, kokerloos protheseconcept voor mensen met een Van Nes rotatieplastiek ontwikkeld.

  • jan 13
   Actuele informatie bouwwerkzaamheden (week 3)

   Vanwege het bouwverkeer is de weg richting het kinderdagverblijf niet meer toegankelijk voor auto's.

  • jan 9
   Nieuw lid raad van bestuur Adelante

   De heer Dr. C. (Carrol) Terleth is per 1 april 2014 benoemd als lid van de raad van bestuur van Adelante.

  • jan 7