Menu

Nieuws

 • januari 2021

 • december 2020

  • dec 22
   40 jaar revalidatie in regio Venlo
   Vorig jaar bestond Adelante 50 jaar. Al vanaf 1969 worden er revalidatiepatiënten in Hoensbroek opgenomen. Dit jaar is het de beurt aan Venlo.
  • dec 21
   Revalideren in een zeilboot

   Elien Heijen, bewegingsagoog bij Adelante, vertelt in een interview met SailWise magazine over het belang van de jaarlijkse watersportweek voor de revalidanten: "In zo’n week leren ze één ding allemaal en dat is om meer in mogelijkheden te denken dan in beperkingen.”

  • dec 17
   Een beter herstel van corona

   Wij hopen dat u en uw dierbaren in dit ‘coronajaar’ zo min mogelijk zijn geraakt door het virus. 2021 brengt ons waarschijnlijk een betrouwbaar vaccin. Maar hoe gaan we na de crisis verder met ons leven? De Universiteit Maastricht werkt onder meer aan onderzoek en maatschappelijke initiatieven om onze samenleving gezonder en beter te maken. Het Universiteitsfonds Limburg/SWOL biedt daarbij ondersteuning, maar ook uw hulp is absoluut onmisbaar!

  • dec 1
   Gezamenlijke inzet ziekenhuizen en zorgverzekeraars

   Patiënten moeten ook volgend jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is de inzet van zorgverzekeraars en ziekenhuizen. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen willen alle huidige contractuele relaties volgend jaar voortzetten, zodat mensen ook in 2021 zoveel mogelijk in hun vertrouwde ziekenhuis terecht kunnen.

 • november 2020

 • oktober 2020

  • okt 29
   Tom Niesten, nieuwe directeur Audiologie & Communicatie

   Per 1 november a.s. is Tom Niesten de nieuwe directeur van Adelante Audiologie & Communicatie. Hij volgt hiermee Esther Cromheecke op die ruim 3 jaar deze functie bekleedde.

   Tom Niesten is sinds 2005 werkzaam bij GGzE in Eindhoven, vanaf 2014 als manager Servicecentrum.

  • okt 21
   Adelante onderzoekt shockwavetherapie bij dwarslaesie

   Als eerste revalidatiecentrum in Nederland is Adelante in Hoensbroek deze week gestart met een onderzoek naar de werking van shockwavetherapie bij mensen met een dwarslaesie en spasticiteit. De therapie heeft bij mensen met een herseninfarct al bewezen positieve invloed te hebben op spasticiteit. Aangezien er weinig behandelmogelijkheden bestaan bij verhoogde spierspanning door een dwarslaesie hoopt Adelante eind mei 2021 op positieve resultaten uit dit onderzoek.

    

  • okt 13
   Euregionaal symposium over revalidatietechnologie

   Op 13 oktober is een online symposium georganiseerd voor professionals uit de revalidatiesector en de industrie rond innovatie en implementatie van revalidatietechnologie. De titel van het symposium is “Complex rehabilitation technology: bridging the gap between research, technology and experience”.

  • okt 6
   Draag een mondmasker in publieke ruimtes Adelante

   In het belang van ieders gezondheid en veiligheid is vanaf 7 oktober het dragen van een mondmasker binnen de publieke ruimtes van Adelante voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Dit geldt dus ook voor patiënten, begeleiders en bezoekers.

    

    

  • okt 6
   Adelante ontvangt omvangrijke subsidie voor revalidatie op afstand

   De subsidie vanuit de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMW toegekend aan Adelante. “De kwaliteit van het plan is uitstekend, goed opgeschreven, helder met stevige ambitie voor opschaling naar 3.000 cliënten ”, zo oordeelt de adviescommissie.

  • okt 6
   Oncologische revalidatie na borstkanker

   Vandaag in de bijlage 'Gezond in Limburg', krant de Limburger, vertelt Jeanine Verbunt in het voorwoord over het belang van oncologische revalidatie na borstkanker. 

  • okt 5
   13 okt - online symposium i2-CoRT

   Op 13 oktober 2020 wordt een online symposium georganiseerd voor professionals vanuit het i2-CoRT project (http://ow.ly/OXMi50BdgyT) dat mede gefinancierd wordt vanuit het Interreg Euregio Maas-Rijn programma.

  • okt 2
   Mitch blijft trainen voor de Paralympische Spelen

   Adelante ambassadeur Mitch Valize heeft zich vorig jaar als handbiker gekwalificeerd voor de Paralympische spelen 2020 in Tokio. Door de coronacrisis is dit evenement een jaar uitgesteld. Tijdens de lockdown dit voorjaar heeft het trainingsprogramma even stilgelegen maar hij oefent nu weer met veel plezier zijn beroep als topsporter uit.

  • okt 1
   Revalidatiecheck.nl - website toont en vergelijkt kwaliteit revalidatie-instellingen

   Vanaf september geeft de website www.revalidatiecheck.nl meer inzicht in de kwaliteit van revalidatiezorg en toont de kwaliteitscijfers van 44 instellingen voor medisch specialistische revalidatie in Nederland.

 • september 2020

  • sep 28
   Praktische tips en adviezen over bewegen bij pijn

   Deze week wordt op initiatief van de European Pain Federation (EFIC) aandacht besteed aan het onderwerp ‘bewegen bij pijn’.

  • sep 17
   De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg, ook in corona-tijd

   ‘De zorg werkt veilig in Zuid-Limburg, ook in corona-tijd’. Zo luidt de campagne-slogan die Adelante samen met de GGD Zuid-Limburg en alle zorgaanbieders in onze regio vanaf vandaag laat horen.

  • sep 14
   Maurits na 5 maanden nog steeds niet de oude

   Het coronavirus heeft het leven van Maurits de Jong volledig op z'n kop gezet. Ondanks zijn jonge leeftijd, 27 jaar, ondervindt de Maastrichtenaar nog dagelijks de gevolgen van COVID-19. Vijf maanden geleden raakte hij besmet, maar nog steeds is hij niet de oude. Hij revalideert bij Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht MUMC+.

  • sep 11
   (Medisch) leiderschap in crisistijd

   Yvette van Horn vertelt over de combinatie van bestuurder en revalidatiearts bij Adelante tijdens de coronacrisis.

 • augustus 2020

 • juli 2020

  • jul 22
   Adelante neemt afscheid van Villa Franca Geleen

   Per 1 augustus draagt Adelante Villa Franca Geleen over aan Wonen Plus. Dit woontrainingscentrum (WTC) voor jongeren met een verstandelijke beperking of psychische problematiek werd in 2014 door Adelante in Geleen geopend.

  • jul 2
   Provincie Limburg bezoekt Adelante

   Gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Robert Housmans van de provincie Limburg brachten op donderdag 2 juli een werkbezoek aan Adelante in Hoensbroek. Het bezoek stond in het teken van de revalidatie van coronapatiënten en innovatie en technologie in de revalidatiezorg.

  • jul 2
   Adelante bouwt corona-afdeling af

   Ook bij Adelante is het aantal besmettelijke coronapatiënten sterk afgenomen. De speciale corona-afdeling zal daarom worden afgebouwd. Voor de enkele nog besmettelijke coronapatiënten gaat Adelante bestaande isolatiekamers gebruiken.

 • juni 2020

  • jun 26
   7 juli - Webinar “De corona afdeling: werkwijze, cijfers en verwijsmogelijkheden”

   Wilt u als huisarts meer weten over het reilen en zeilen op de corona afdeling van Adelante? En hoe u corona patiënten (al dan niet uit het ziekenhuis) op uw spreekuur zelf kunt begeleiden of verwijzen?

  • jun 23
   Binnen twee weken een hecht team

   Al toen het COVID-19-virus in aantocht was, besefte Adelante in Hoensbroek dat ernstig zieke coronapatiënten na een ic-verblijf in het ziekenhuis snel medisch specialistische revalidatie nodig kunnen hebben. Het lukte dit centrum zich binnen twee weken voor te bereiden en een speciale gesloten revalidatieafdeling op te tuigen voor deze doelgroep.

  • jun 20
   Wanneer de misère aanhoudt

   Duizenden Limburgers kampen met langdurige klachten na 'milde' corona: 'Ze knappen maar niet op' .

  • jun 15
   Adelante in de Volkskrant

   Jo Lemlijn (rechts) en Fidi Muller werken aan hun herstel in het revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Door de ic-opname vanwege het coronavirus kampen veel genezen patiënten met een achteruitgang van hun spiermassa en een verslechterd coördinatievermogen.

   Deskundigen van Adelante vertellen over de nazorg en revalidatie van ex-coronapatiënten.

    

    

  • jun 13
   Opa worden deed Antoine (67) overleven

   Antoine Platen (67) en echtgenote Petra (59) kregen allebei corona. Hij zweefde vijf weken op de ic tussen leven en dood, zij bleef met hoge koorts thuis achter.

  • jun 11
   Opschaling klinische revalidatiecapaciteit

   In Zorgvisie is op 9 juni een artikel verschenen van de hand van Henri Plagge, arts M&G en Yvette van Horn, revalidatiearts. Beiden vormen samen de Raad van Bestuur bij Adelante. Het verhaal is onder andere een pleidooi voor opschaling van de klinische revalidatiecapaciteit. Dit allemaal naar aanleiding van de ervaringen die Adelante heeft opgedaan met de medisch specialistische revalidatie aan covid-19-patiënten.

  • jun 9
   Jaarbeeld 2019

   Ondanks deze roerige tijden willen we graag nog even terugblikken op 2019. Een jubileumjaar waarin we belangrijke stappen hebben gezet om Adelante wendbaarder en meer toekomstbestendig te maken.

  • jun 5
   Medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

   In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Maandelijks lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega.

 • mei 2020

  • mei 27
   Uitzending over nazorg Covid19-patiënten in NOS journaal

   In het NOS journaal, dinsdagavond 26 mei, aandacht voor de nazorg en revalidatie van Covid19-patiënten.

  • mei 19
   Koning bezoekt revalidatiecentrum Adelante

   Zijne Majesteit de Koning heeft dinsdagmiddag 19 mei een werkbezoek gebracht aan revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

  • mei 11
   Adelante versoepelt coronamaatregelen

   Vandaag zijn bij Adelante behoorlijk wat coronamaatregelen versoepeld. Op veel plekken in de organisatie worden zorg, behandeling en onderwijs weer opgestart. Samen maken de medewerkers van Adelante op een veilige en verantwoorde manier vanaf 11 mei een doorstart.

  • mei 8
   Adelante is voorbereid op terugkeer kinderen

   Vol vertrouwen kijkt Adelante uit naar 11 mei, wanneer alle therapeutische activiteiten weer gestart kunnen worden en kinderen tot twaalf jaar met een fysieke of meervoudige beperking en langdurige ziekte weer speciaal onderwijs, begeleiding en revalidatiezorg krijgen die ze vóór het sluiten van de scholen ontvingen. Ook de kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen krijgen weer de behandeling die ze zo hard nodig hebben.

  • mei 7
   Van coronapatiënt naar dagbehandeling

   Op 5 mei verscheen in het NRC een indrukwekkend interview met Meta van der Woude. Zij is heel erg ziek geweest door het coronavirus en heeft lang in het ziekenhuis gelegen. Daarna volgde een revalidatietraject bij Adelante.

    

  • mei 4
   Medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

   In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Maandelijks lees je hier het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega. Deze keer is Sander Hendrix, Bachelor of Audiology, aan het woord.

  • mei 1
   Bezoekersruimte voor klinische patiënten Adelante

   Klinische patiënten van Adelante volwassenenrevalidatie in Hoensbroek mogen weer beperkt bezoek ontvangen.

 • april 2020

  • apr 15
   Hard werken aan herstel in Hoensbroek

   Adelante in Hoensbroek heeft een speciale afdeling ingericht waar coronapatiënten revalideren nadat ze de intensive care van het ziekenhuis hebben verlaten.

  • apr 14
   Adelante in programma 'Doe maar Duurzaam'

   Adelante is met een item in het programma ‘Doe maar Duurzaam’ op RTL-Z te zien.

  • apr 8
   Nazorg coronapatiënten in regio Limburg

   Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt snel. De verwachting is dat de komende maanden voor veel patiënten die getroffen zijn door COViD-19 in de regio Limburg nazorg geboden moet worden. In samenwerking met de ziekenhuizen regio Limburg hebben Adelante, Ciro, de Academische Werkplaats Revalidatie en de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg de handen ineen geslagen om een overzicht te bieden van de passende nazorg.

  • apr 4
   Adelante bij L1 over speciale corona-afdeling

   Om 17.30 uur werd vandaag bij Limburg Centraal op L1 een item uitgezonden over onze corona-afdeling. Yvette van Horn, lid Raad van Bestuur en revalidatiearts lichtte in een interview toe voor wie deze afdeling bij Adelante is bedoeld.

 • maart 2020

  • mrt 26
   Adelante opent afdeling voor post-IC coronapatiënten

   Adelante heeft in de kliniek bij het revalidatiecentrum in Hoensbroek een hele afdeling ingericht voor post-IC coronapatiënten en voor medisch specialistische revalidatiepatiënten die het coronavirus hebben. Vanaf vrijdag kunnen die patiënten opgenomen worden op deze volledig geïsoleerde afdeling. Een speciaal team staat voor ze klaar.

  • mrt 16
   Veelgestelde vragen over Coronamaatregelen

   Vanaf 18 maart zijn de Coronamaatregelen bij Adelante verder aangescherpt. Wij hebben enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

   Let op: vanaf donderdag 19 maart mogen opgenomen patiënten in Hoensbroek geen bezoek meer ontvangen!

  • mrt 16
   Oorsuizen: als de kakafonie in je hoofd nooit ophoudt

   Twee miljoen Nederlanders horen voortdurend een hoge piep, gebrom, gesuis of gebonk in hun hoofd. Er bestaat geen remedie voor mensen met tinnitus. De aandoening komt vooral onder jongeren steeds vaker voor.

  • mrt 12
   Alert op coronavirus (Covid-19)

   We willen verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen.

  • mrt 9
   Digitaal revalideren

   De aflevering 'Digitaal Revalideren' met het thema ‘nieuwe digitale technologie bij de revalidatie', is vanaf vrijdag 6 maart 2020 te zien op RTV-Maastricht. Naast oud-revalidant Jos Wetzels spelen ook Adelante en het project i2-CoRT in deze aflevering een rol.

  • mrt 5
   Meer zelfstandigheid voor mensen met een zeer beperkt functionerende arm of hand door beroerte

   Zelfstandig kunnen functioneren met een verlamde arm of hand is voor mensen die een beroerte (CVA) hebben gehad het allerbelangrijkst. Het niet zelf kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten zoals aankleden, bereiden van eten of het beoefenen van hun hobby ervaren zij als enorme beperking. Daarom is het belangrijk voor deze groep patiënten een revalidatiebehandeling te ontwikkelen waarmee zij zo snel mogelijk na de beroerte kunnen starten. Dat concludeert Han Franck, ergotherapeut en klinisch onderzoeker bij Adelante en promovendus aan de Universiteit Maastricht.

  • mrt 3
   Alert op het coronavirus (Covid-19)

   Heeft u griepachtige klachten en onlangs een corona risicogebied bezocht? Stel uw bezoek aan Adelante dan even uit.

 • februari 2020

  • feb 13
   Vijf vragen over de enige erkende tinnitustherapie

   Tinnitus is een veelvoorkomend fenomeen, waarbij je geluid waarneemt zonder dat er een externe geluidsbron aanwezig is. Een nieuwe behandeling tegen oorsuisklachten, ontwikkeld binnen de Universiteit van Maastricht en Adelante, blijkt zó succesvol, dat het wordt geadviseerd als de standaardbehandeling voor tinnitus in Nederland en Europa.

  • feb 4
   Adelante Arbeid - Gezond omgaan met stress

   Werknemers in Nederland hebben steeds meer last van stressgerelateerde klachten. Naast werk kunnen ook privéomstandigheden en maatschappelijke factoren een rol spelen.

 • januari 2020

  • jan 30
   Besturenfusie Mytylschool Adelante en Tyltylschool de Maasgouw

   Woensdag 29 januari 2020 is het fusiedocument getekend tussen Tyltylschool de Maasgouw in Maastricht en Mytylschool Adelante in Valkenburg a/d Geul.  Door het bundelen van onze krachten en expertise kunnen we ons samen nog sterker inzetten voor het speciaal onderwijs in Zuid-Limburg.

  • jan 14
   Chronische pijn te lijf met nieuw netwerk: een gesprek tussen huisarts en onderzoeker

   Patiënten met chronische pijn komen lang nog niet altijd op de juiste plek terecht. Ze doorlopen vaak een lange weg, van specialist tot specialist, wanhopig op zoek naar een oplossing voor hun klachten. Om deze patiënten met chronische pijn eerder en effectiever te helpen is door Adelante twee jaar geleden het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg ingericht. “Het is belangrijk dat behandelaars zich minder op de pijn en méér op het functioneren van de patiënt gaan richten,” vertellen huisarts Jasper Trietsch en onderzoeker Albère Köke van Adelante en de Universiteit Maastricht, die beiden deel uitmaken van het netwerk.

  • jan 13
   Mini-symposium en promotie Han Franck: Revalidatie van de gemiddeld tot ernstig aangedane hand - 5 maart 2020
   Het verbeteren van de arm-handvaardigheid na CVA is én blijft een uitdaging. Toch dienen revalidanten waarbij enig motorisch herstel verwacht mag worden, gefaciliteerd te worden om het volledige potentieel van de aangedane arm-hand zo optimaal mogelijk te benutten tijdens de uitvoering van dagelijkse activiteiten.
  • jan 8
   Adelante hoofdsponsor van Adelante on Wheels

   Op 8 januari 2020 heeft Adelante een sponsorcontract ondertekend met Adelante on Wheels. Hierin zijn heldere afspraken en wederzijdse verplichtingen opgenomen voor de komende periode van drie jaar.

  • jan 6
   Adelante medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

   In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties.

  • jan 3
   Appie, een leven zonder pijnverslaving

   Appie Ribbers (56) gaat in 2020 op zoek naar grenzen. Zijn jarenlange zucht naar pijn wil hij definitief beëndigen met de HandbikeBattle in Oostenrijk.

 • december 2019

 • november 2019

  • nov 21
   ‘Duidelijke doelen helpen patiënten beter op weg’

   In het kader van het vijftigjarig jubileum van Adelante kijken twee revalidatieartsen, Joep Cluitmans (69) en Martijn Dremmen (39) terug en natuurlijk ook vooruit. Ze zijn allebei blij dat ze uiteindelijk voor het dankbare beroep van revalidatiearts kozen. “Met  iedere patiënt moet je een compleet andere puzzel oplossen.”

  • nov 12
   Impressie symposium Tinnitus! Tussen de oren?

   Op 23 oktober organiseerde Adelante samen met het UWV een symposium dat in het teken stond van audiologie en van antwoorden op vragen als ‘Wat is tinnitus?’, ‘Waar loopt men tegenaan in de wetenschap en de praktijk?’, ‘Hoe beoordelen we tinnitus?’, ‘Wat betekent tinnitus voor het dagelijks functioneren en de belastbaarheid in arbeid?’ en ‘Waarom ervaart de ene patiënt klachten en de andere niet?’ 

  • nov 12
   Marlies den Hollander wint proefschriftprijs DCRM2019
   Afgelopen vrijdag won Marlies den Hollander de PhD award van het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine voor het proefschrift Expose or protect? Fear of movement-related pain in patients with complex regional pain syndrome type 1.
  • nov 7
   Adelante medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

   In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we u kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties.

  • nov 4
   Bijeenkomst "Iedereen Kan Sporten Parkstad"

   Op woensdag 13 november 2019, van 16.00-16.30 uur overhandigen de wethouders Sport van de gemeentes Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Kerkrade de eerste twee IKS Parkstad certificaten. Dit zal gebeuren bij Adelante in Hoensbroek. Ook u bent hierbij van harte uitgenodigd.

  • nov 4
   Meteen revalidatie bij dwarslaesie

   Vandaag staat er in de Telegraaf een mooi interview met Charlotte van Laake, onze revalidatiearts dwarslaesie, en Tiny Brendan, een dwarslaesiepatiënt die bij Adelante revalideert. Het gaat onder andere over zo snel mogelijk starten met revalidatie bij een dwarslaesie.

 • oktober 2019

 • september 2019

  • sep 17
   Iedereen kan aan triathlon doen!

   Houdt je van duursporten? Wissel je graag verschillende sporten af? Of wil je een keer iets anders proberen?  En ben jij iemand met een visuele of fysieke beperking? Kom dan naar de open training para-triathlon!

  • sep 12
   Vijftig jaar sport en bewegen bij Adelante!

   WaterSportWeek GEEFT REVALIDANTEN WIND IN DE ZEILEN

   Adelante viert in 2019 haar vijftigjarig jubileum en vanaf het prille begin staan sport en bewegen hoog in het vaandel. De jaarlijkse WaterSportWeek Adelante, die sinds 2002 op de Loosdrechtse plassen plaatsvindt, is hiervan een prachtig voorbeeld. Tijdens zo’n week groeit het zelfvertrouwen van revalidanten en verleggen ze op een ongedwongen manier hun grenzen. Niet omdat het moet, maar omdat ze op een leuke manier worden uitgedaagd.

  • sep 11
   Nieuwe zenuwtransfer-operatie helpt

   In het Revalidatie Magazine editie 3-2019 staat een mooie artikel over een zenuwtransfer-operatie bij één van onze revalidanten. Aan het woord komen ook onze handtherapeut Diana Vanmulken en revalidatiearts dwarslaesie Janneke Hermans.

 • augustus 2019

  • aug 26
   Open training paraklimmen - Klimmen is voor iedereen!

   Soms aangepast, soms met meer begeleiding, voor jong en oud, groot en klein én voor mensen met een (fysieke) beperking.

  • aug 16
   Revalidatieartsen Pauline Hoenderdaal en Wip Bakx over vijftig jaar Adelante

   ‘Diagnose-gebonden en mensgerichte aanpak wérkt’
   Wie kunnen beter vertellen over vijftig jaar Adelante dan twee revalidatieartsen, die samen het grootste deel van de historie zélf hebben meegemaakt? Pauline Hoenderdaal (79) en Wip Bakx (64), halen graag herinneringen op en vertellen hoe Adelante van meet af aan met een unieke visie op zorg werkt. “In de revalidatie, dus ook bij ons, staat al sinds de oprichting de héle mens centraal. We observeren patiënten nauwkeurig en doen er alles aan om ze op alle levensgebieden weer zo goed mogelijk naar de maatschappij te begeleiden. Bijzonder daarbij is de diagnose-gebonden aanpak voor al onze doelgroepen, waarmee we één van de allereerste in Nederland waren.”

    

  • aug 15
   Brief aan de juffen van Adelante Contigo: ‘Voor altijd een plekje in ons hart’

   We ontvingen deze prachtige brief van Emma en de ouders van Emma voor de juffen van Adelante Contigo. Dank jullie wel voor deze mooie woorden!

  • aug 5
   Mitch Valize: “Tokio komt steeds dichterbij”

   Al bijna een jaar is Mitch Valize bij Papendal fulltime met zijn handbike hard aan het trainen voor de paralympics in Tokio in september 2020. Nog iets meer dan een jaar en dan is het zover. Dan hoopt Mitch dat hij zich als handbiker heeft gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen en kan hij gaan knokken voor een medaille.

 • juli 2019

  • jul 29
   Betere zorg voor patiënten met dwarslaesie door samenwerking MUMC+ en Adelante

   Door vanaf de eerste opvang van een patiënt met een ruggenmergtrauma al aandacht te hebben voor revalidatie, verbeteren de behandelresultaten van dwarslaesiepatiënten en daarmee hun kwaliteit van leven. In de recent gevormde multidisciplinaire Acute Ruggenmergletsel Unit (ARU) werken de afdelingen Traumachirurgie, Orthopedie, Neurologie en Neurochirurgie van het Maastricht UMC+ ook intensief samen met de revalidatiegeneeskunde van Adelante om de behandeluitkomst te maximaliseren.

  • jul 24
   Succesvolle sportclinics voor mensen met beperking

   In een mooi samenwerkingsverband tussen Adelante, De Haamen, Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS) en Bijzonder in Beweging heeft woensdag 10 juli een eerste succesvolle sportclinic plaatsgevonden, speciaal voor mensen met een beperking. Doel van de clinics is toewerken naar structureel sport- en beweegaanbod.

  • jul 17
   Patiëntenportaal Adelante geopend

   Medio juli heeft Adelante het patiëntenportaal opengesteld. Vanuit haar visie vindt Adelante het belangrijk patiënten goed te informeren over hun revalidatiebehandeling. Het portaal gaat de komende maanden steeds verder gevuld worden met relevante informatie voor iedere patiënt.

  • jul 15
   28 aug - Duikworkshop bij Adelante

   Voor (ex-) revalidanten organiseert het Adelante sportloket een duikworkshop in samenwerking met Padi Duikresort en Bluegill Divers.

  • jul 8
   Nieuwsbrief Academische Werkplaats Revalidatie

   In deze zomereditie van de nieuwsbrief Academische Werkplaats Revalidatie komen arts assistenten revalidatie aan het woord.

  • jul 2
   Blog Sandarijn 'Zomervakantie'

   Regelmatig schrijft Sandarijn Hilkhuijsen een blog voor Adelante over haar leven met drie kinderen met een zeldzaam syndroom, waarin kanker ook nog eens een fikse rol is gaan spelen.

 • juni 2019

 • mei 2019

  • mei 28
   Adelante ontvangt definitieve EKEP Keurmerk

   Adelante Kind & Jeugd heeft recent het definitieve EKEP Keurmerk behaald. Eind 2015 kreeg Adelante tijdens het Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie (LOOK) Symposium 2015 het instapkeurmerk EKEP. Het definitieve keurmerk hing nog af van een aanvullende visitatiefase. De insteek van deze visitatie was het uitwisselen van ervaringen in werkwijze rondom Eén Kind, Eén Plan (EKEP). Hierin is Adelante met vlag en wimpel geslaagd.

  • mei 23
   Adelante vervangt ziekenhuisbedden

   Op 22 en 23 mei heeft Adelante haar ziekenhuisbedden vervangen door kwaliteitsbedden met een aantal nieuwe functies. Voordat de keuze werd gemaakt had eerst een aantal patiënten op verschillende bedden proef gelegen. Het bed Image 3 van WIBO kwam als beste uit de test.

  • mei 16
   Op weg naar de battle
   Op 13 juni wordt in het Oostenrijkse Kaunertal de jaarlijkse HandbikeBattle georganiseerd. Een zware tocht van twintig kilometer met een hoogteverschil van 867 meter en hellingen tot 18 procent. Twee mensen uit het battleteam van Adelante houden een weekboek bij over hun ervaringen. Lees hier een impressie.
  • mei 14
   Het Adelante Jaarbeeld is uit!

   Met trots presenteren wij het Adelante Jaarbeeld 2018. 

  • mei 9
   Adelante neemt robotsysteem ZeroG in gebruik

   Revalidanten lopen geen risico meer om te vallen, worden uitgedaagd en kunnen hun grenzen meer opzoeken. Ook therapeuten hebben baat bij het robotsysteem ZeroG dat op een dynamische manier gewichtsondersteuning biedt. Zo hoeven zij minder lichamelijke kracht in te zetten. Vandaag heeft Adelante in Hoensbroek dit systeem in gebruik genomen.

  • mei 6
   Kaartverkoop Musical Unlimited van start

   De verkoop van de kaarten voor de voorstellingen van Musical Unlimited is gestart!

  • mei 6
   Blog Sandarijn 'Vrijheid in jezelf'

   Regelmatig schrijft Sandarijn Hilkhuijsen een blog voor Adelante over haar leven met drie kinderen met een zeldzaam syndroom, waarin kanker ook nog eens een fikse rol is gaan spelen. 

  • mei 2
   Symposium “Neuropsychologische diagnostiek en arbeid”

   Op woensdagmiddag 17 april organiseerde Adelante Arbeid in de aula in Hoensbroek weer een treffen tussen verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen van UWV (Heerlen, Roermond en Venlo) en revalidatieartsen en psychologen van Adelante.

 • april 2019

  • apr 23
   Kyara haalt finish Kennedy-Mars in Sittard

   We zijn trots op Kyara, revalidant van Adelante. Ze heeft afgelopen zaterdag 20 april de Kenny-Mars in Sittard, met maar liefst 80 km uitgelopen!

  • apr 15
   Reconstructie kruispunt Hoensbroek

   In mei start de aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg met het reconstrueren van het kruispunt Akerstraat-Noord / Allée / Trichterweg / Patersweg (bij het Sint-Janscollege).

  • apr 11
   Adelante medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

   In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we u kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties.

  • apr 1
   Nieuwsbrief Academische Werkplaats Revalidatie
   In deze tweede nieuwsbrief Academische Werkplaats Revalidatie van 2019 staan onderwijs en kennisoverdracht centraal.
  • apr 1
   'Sex hoort bij het leven'

   Nelleke van Winkelhof, intimiteitsverpleegkundige bij Adelante, helpt dwarslaesie-revalidanten met hun vragen over seksualiteit. In een telefonisch interview met Linda.nl vertelt ze hier meer over.

 • maart 2019

  • mrt 28
   Pijn en bewegen: mag en kan dat?

   Exposure in vivo als behandelmethode.

  • mrt 15
   Beek, Adelante en De Haamen slaan handen ineen: gezonde leefstijl voor iedereen

   Iedereen moet op zijn eigen niveau kunnen sporten en bewegen. Ook mensen met een lichamelijke beperking. Om dat voor elkaar te krijgen, trekken de gemeente Beek, Adelante Zorg en Sportlandgoed De Haamen de komende vijf jaar samen op. Wethouder Ralph Diederen, bestuursvoorzitter Henri Plagge van Adelante en manager Suzan Dijkhuis van De Haamen ondertekenden hiertoe gistermiddag in De Oude Pastorie in Beek een samenwerkingsovereenkomst.

    

  • mrt 14
   Multi Sport- en Beweeggroep van start!

   Sport en bewegen is niet alleen leuk maar ook nog eens gezond. Ook met een (lichamelijke) beperking zijn er voldoende mogelijkheden om te sporten en bewegen. Daarom organiseert De Haamen i.s.m. Adelante en Trainingscentrum Aangepast Sporten (TAS) vanaf 3 april een ‘Multi Sport- en Beweeggroep’ voor iedereen met een lichamelijke beperking vanaf 8 jaar. Je maakt elke woensdag kennis met verschillende sporten en vormen van bewegen.

    

  • mrt 1
   Column: Je rolstoel is sneu, maar jij niet!

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'.

 • februari 2019

  • feb 26
   De nieuwe speelplaats voor de Therapeutische Peutergroepen binnenkort geopend!

   YES WE CAN!!!

   De nieuwe speelplaats voor de Therapeutische peutergroepen bij Adelante in Valkenburg gaat er komen!

    

  • feb 25
   RTL Nieuws: reportage tinnitusbehandeling

   RTL nieuws sprak met onze collega Rilana Cima over haar onderzoek en de bij Adelante ontwikkelde tinnitusbehandeling. Deze specifieke behandeling is vanaf dit jaar in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen en wordt vooralsnog alleen bij Adelante gegeven.

  • feb 19
   Mooie erkenning voor prof. dr. G.M. Rommers

   Clemens Rommers, hoogleraar revalidatiegeneeskunde in Maastricht en tevens voor een deel werkzaam als revalidatiearts aldaar, is recent fellow geworden bij AMEE.

  • feb 19
   Prachtige dans oud-revalidante pijnrevalidatie

   Na een succesvolle revalidatie heeft pijnrevalidant Lisa Derckx haar proces vertolkt in een dans (zij was/is danseres). Zij heeft dit prachtig gedaan en wil dit graag delen met andere revalidanten ter motivatie.

  • feb 19
   Nieuw! Handboek Pijnrevalidatie

   GEÏNTEGREERDE AANPAK VOOR PATIËNTEN MET CHRONISCHE PIJN

    

   Twee miljoen Nederlanders hebben chronische pijn. Chronische pijn kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven van de persoon zelf en van naasten. Daarnaast heeft het een aanzienlijke impact op de samenleving. In 2015 vergden aandoeningen aan het bewegingsapparaat ruim 6 miljard euro aan gezondheidszorgkosten en eindigden daarmee in de top 5 van meest kostbare aandoeningen. Aan indirecte kosten door arbeidsverzuim en productieverlies komt daar nog 4.1 miljard euro aan kosten bij per jaar. Dit maakt chronische pijn tot een belangrijk maatschappelijk probleem.

  • feb 18
   Column verpleegkundige Ellis: 'Van de hel naar de hemel…'

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag weer een nieuwe column van haar hand. 

  • feb 14
   En de anonieme cadeautjes dropper is...

   Bent u zich ook blijven afvragen wie toch vorig jaar die lieve cadeautjes verstopte binnen en buiten bij Adelante in Hoensbroek? Die cadeautjes met die lieve anonieme handgeschreven briefjes erop? De cadeautjes die de vinder mocht houden en een glimlach moest bezorgen? Lees dan het heftige verhaal van Richard en Heidy Engelen dat we vandaag op onze Facebookpagina hebben geplaatst in de rubriek 'Het Gezicht van Adelante'. Valentijn leek ons een mooie dag voor de bekendmaking van wie er achter deze liefdevolle actie zat. 

  • feb 13
   Nevenvestiging De Maaskei bij medisch kdv De Heisterkes

   De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdag 5 februari ingestemd met de aanvraag van Stichting Onderwijsgroep Buitengewoon om een nevenvestiging van De Maaskei te realiseren bij medisch kinderdagverblijf De Heisterkes aan de Speckerweg in Haelen. De Maaskei is een school in Heel voor zeer moeilijk lerende kinderen en leerlingen met een meervoudige handicap.

  • feb 12
   Berendokters bezoeken DBG's in Geleen en Maastricht

   De Berendokters bezochten afgelopen week onze Diagnose- en Behandelgroepen (DBG) in Geleen en Maastricht in het kader van het thema ziek zijn. Ieder kind mocht een knuffel meenemen om beter te maken en daarna kregen ze een heus doktersdiploma!

  • feb 8
   Cursus 'Ganganalyse bij neurologische aandoeningen'

   Ben jij de fysiotherapeut en/of ergotherapeut die affiniteit heeft met ganganalyse en gangscholing? De cursus 'Ganganalyse bij neurologische aandoeningen' geeft een goede basis voor gegevensuitwisseling en samenwerking binnen het multidisciplinaire behandelteam. Natuurlijk leer je over neurologische aandoeningen maar ook over orthopedische aandoeningen.

  • feb 7
   Vrijwilligers gezocht voor locatie Valkenburg

   Adelante zoekt vrijwilligers die toezicht op de leerlingen willen houden tijdens het pauzemoment op onze mytylschool in Valkenburg.

 • januari 2019

 • december 2018

  • dec 25
  • dec 23
   Column: Levend dood

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'.

  • dec 22
   De sterkste spelers van het Kerstschaaktoernooi Adelante zijn bekend

   Zaterdag 15 december vond voor de 35e keer in het Adelante College het Kerstschaaktoernooi van ‘Adelante Schaakt’ plaats.

  • dec 20
   Nieuwe editie Adelante Magazine is uit!

   December 2018 is de derde editie van ons Adelante Magazine verschenen. Het blad telt 60 pagina’s, bevat een aantal mooie interviews, columns, een aantal pagina’s over onderzoek, innovatie en onderwijs en nog veel meer. Het thema van deze derde editie is 'werkend leren, lerend werken'. Adelante Magazine wordt in gedrukte vorm verstuurd aan stakeholders, verwijzers en andere relaties. Onze cliënten en bezoekers kunnen het magazine op centrale plekken vinden. De volgende editie verschijnt in het voorjaar. 

   Open het magazine door op de cover hieronder te klikken. Veel leesplezier!

  • dec 19
   Actie 'samen voor de voedselbank' een succes

   Van 5 t/m 13 december jl. stond in de centrale hal van Adelante in Hoensbroek een kar met dozen waarin medewerkers van Adelante houdbare producten konden deponeren. Adelante Positief Gezond heeft het initiatief genomen om zich aan te melden bij de actie van L1, ‘samen voor de voedselbank’. Dit alles onder het motto: ‘Adelante Positief Gezond voor anderen.’

  • dec 18
   Knuffelend de feestdagen tegemoet

   Gisteravond kregen alle kinderen van De Valkhorst, De Raesdonck en Contigo verpleegkundig kinderzorghuis (allemaal onderdeel van Adelante in Valkenburg) een knuffelkonijn van Stichting Vrienden van de Ronald McDonald Huizen Limburg. Met hun geweldige actie www.geefeenknuffel.nl realiseerden ze dat élk kind dat gister in een ziekenhuis of aanverwante instelling in Limburg lag een knuffelkonijn kreeg. De reacties van de kinderen en hun ouders waren ontroerend en hartverwarmend.

  • dec 17
   De 'client journey' van Marcel

   Verpleegkundige Ellis Bodifée van Adelante in Hoensbroek volgde cliënt Marcel een tijdlang en ving belangrijke momenten op beeld. Hieronder een mooie collage.

  • dec 17
   Bijzondere Bijzonder prijs uitgereikt

   Ieder jaar wordt in december de zogenaamde bijzondere BIJZONDER georganiseerd: dé bijeenkomst waar medewerkers uit het revalidatienetwerk hun projecten presenteren en een prijs kunnen winnen.

  • dec 13
   Adelante kinderfysiotherapeut Ingrid Kempinski wint Fysio in Beeld Award 2018!

   Met een overweldigende meerderheid van stemmen heeft kinderfysiotherapeut Ingrid Kempinski de Fysio In Beeld-verkiezing gewonnen.

  • dec 13
   Kerstgebaren bij onze kleuters

   Nu de kersttijd weer is aangebroken, is het thema Kerstmis ook weer gestart bij de kleuters van onze mytylschool in Valkenburg.

  • dec 13
   Eerste zenuwtransferoperatie uitgevoerd bij dwarslaesiecliënt

   Mensen met een hoge dwarslaesie (tetraplagie) kunnen beperkingen ondervinden op gebied van arm- en handfunctie. Dit zorgt ervoor dat ze bepaalde dagelijkse activiteiten zoals bijvoorbeeld een boterham smeren moeizaam kunnen uitoefenen. Sinds de jaren tachtig wordt er bij Adelante reconstructieve arm-handchirurgie toegepast bij mensen met een tetraplegie.

  • dec 11
   Promotie Carolien van den Bogert-Dekker en aandacht voor revalidatie jongeren met pijn

   Op 23 november promoveerde Carolien Dekker op haar proefschrift "Adolescent chronic pain: Rehabilitation treatment targetingmogelijkheden pain-related fear" aan de Universiteit Maastricht.

  • dec 10
   Emotionele reünie Adelante Watersportweek 2018

   Afgelopen 29 november heeft de reünie van de Adelante Watersportweek 2018 plaatsgevonden. De hele watersportgroep is weer bij elkaar gekomen, maar nu met familie en vrienden. Samen werd de film bekeken en werd er teruggeblikt op deze fantastische week die afgelopen september heeft plaatsgevonden op de Loodrechtse plassen.

  • dec 6
   OnderwijsZorgCentrum voor kinderen met ernstige beperkingen

   Op 5 december jl. tekenden de bestuurders van drie Limburgse organisaties een intentieverklaring om samen een OnderwijsZorgCentrum op te richten voor kinderen met ernstige leer- en ontwikkelingsproblemen.

  • dec 4
   Er zijn nog plekken vrij zijn voor deelname aan de workshop ‘DCD en dyspraxie’

   Adelante deelt haar kennis graag! Er zijn nog plekken vrij zijn voor deelname aan de workshop ‘DCD en dyspraxie’ georganiseerd door Adelante ZO dichtbij.

  • dec 3
   Hernieuwde erkenning opleiding revalidatiegeneeskunde

   De hernieuwde erkenning voor de opleiding revalidatiegeneeskunde bij Adelante Hoensbroek – Houthem – MUMC, zonder voorwaarden, is het proosten waard!

  • dec 3
   Delegatie team ATO van Adelante bezoekt Traumadagen

   Een delegatie van team ATO heeft op 21 en 22 november de Traumadagen in Amsterdam bezocht. De traumadagen worden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT).

 • november 2018

  • nov 29
   “Adelante is dé plek voor ergotherapeuten”

   Milou Dupuits (26) uit Voerendaal, net getrouwd, is nu drie jaar ergotherapeut bij Adelante in Hoensbroek. Ze werkt voor behandelteam 3 waarbij ze voornamelijk cliënten met een cva (beroerte, red.) behandelt van de afdeling CSCU. Sinds april van dit jaar is Milou gecertificeerd AMPS docent. Enthousiast vertelt ze over de meerwaarde van deze methodiek voor cliënten én behandelaren.

  • nov 28
   Adelante op decubitus-congres

   Op donderdag 29 november a.s. zal Adelante aanwezig zijn op het jaarlijkse decubitus-congres (doorligwonden, red.). Het thema van dit jaar is ‘samenwerking is de sleutel in de strijd tegen decubitus’.

  • nov 27
   Gezonde Adelante mytylschool neemt 2 watertappunten in gebruik

   Vandaag heeft onze mytylschool maar liefst twee watertappunten in gebruik mogen nemen. Dit maakt onderdeel uit van het eerder behaalde vignet ‘Gezonde School’.

  • nov 23
   Crowdfunding voor speelplaats in Valkenburg
   Berichtje van de team Vroegrevalidatie uit Valkenburg:
  • nov 15
   Succesvolle deelname Adelante ZO dichtbij aan innovatiedag Stichting kom Leren

   Gisteren nam Adelante ZO dichtbij deel aan de innovatiedag van Stichting kom Leren in het MECC. We kijken terug op een zeer geslaagde dag waarop we veel leerkrachten meer hebben kunnen leren over groepsdynamiek in de klas, over groepsgeluk en over hoe je het gesprek kunt openen over rouw.

  • nov 13
   Vrijwilliger gezocht voor Contigo Kerkrade

   Bij Adelante Contigo in Kerkrade spelen de kinderen graag buiten. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger die één of twee dagdelen in de maand vrij heeft om onze twee tuintjes te onderhouden. Spreekt dit je aan, neem dan contact met ons op. Je hulp wordt heel erg gewaardeerd!

  • nov 12
   Slechthorendheid: bijeenkomst voor lotgenoten en belangstellenden

   Op vrijdagmiddag 30 november organiseert Adelante een informatiemiddag over slechthorendheid. Een bijeenkomst voor lotgenoten en belangstellenden. Een programma met boeiende lezingen en met een culturele dan wel bijzondere verrassing. Diverse aanwezige organisaties en instanties zullen deelnemers van allerlei bruikbare informatie voorzien.

  • nov 6
   Adelante en UM goed vertegenwoordigd op Dutch Congress of Rehabilitation Medicine

   Aanstaande donderdag en vrijdag is het Dutch Congress of Rehabilitation Medicine in Groningen.

  • nov 6
   Artikel van revalidatiearts Adelante in Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

   Drs. M.P.M. (Martijn) Dremmen, revalidatiearts Adelante locatie Zuyderland Heerlen, heeft een artikel gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde (als co-auteur) over de ontwikkeling van medisch leiderschap in de opleiding tot revalidatiearts.

  • nov 5
   Adelante in themanummer over spierziekten van het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde

   Adelante was in september bij het spierziektecongres in Veldhoven goed vertegenwoordigd en onze stand trok de nodige aandacht. Ruim 1900 bezoekers, veel leden van Vereniging Spierziekten Nederland, bezochten het congres op 15 september. Adelante gaf die dag uitgebreid informatie over revalidatie bij neuromusculaire aandoeningen en chronische pijn bij spierziekten. Daarnaast spraken twee collega’s van de zitpoli cliënten in een rolstoel aan om hen te informeren over een juiste zithouding.

  • nov 4
   Fysio in Beeld award

   Verdient onze fysiotherapeut Ingrid Kempinski het om in het zonnetje gezet te worden? Wij vinden van wel!

  • nov 1
   Prijs van Verdienste voor pijnrevalidatie uitgereikt

   Op donderdag 25 oktober tijdens het symposium ‘Exposure in vivo’ (georganiseerd door het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie van Adelante Zorggroep en de Universiteit van Maastricht werd ook voor het eerst de Prijs van Verdienste voor de pijnrevalidatie uitgereikt.

 • oktober 2018

  • okt 30
   Onderzoek Adelante/UM genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

   Op woensdag 7 november a.s. vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Uit 70 inzendingen, afkomstig van universiteiten, hogescholen en umc’s in Nederland, zijn tien onderzoeken genomineerd. Adelante / UM is genomineerd met een onderzoek van Christine Resch over de meerwaarde van (serious) gaming voor kinderen met hersenletsel. De prijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek, dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool.

  • okt 29
   Exposure in vivo bij chronische pijn: Do or dare?

   Op donderdag 25 oktober verzamelden 140 revalidatie-professionals uit het hele land zich in Maastricht om zich te verdiepen in de achtergrond en finesses van de ‘Exposure in vivo’ behandeling bij chronische pijn. Deze symposiumdag werd georganiseerd door het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie van Adelante Zorggroep en de Universiteit Maastricht ter ere van de promoties van Marlies den Hollander en Carolien Dekker.

  • okt 23
   Adelante Arbeid geeft scholing aan deelnemers opleiding bedrijfs- en verzekeringsarts

   Vorig jaar hebben Ria Sandbrink (hoofdopleider SGBO|Radboud Universiteit) en Daniëlle Klerken (manager Adelante Arbeid), afgetast of een samenwerking op het vlak van kennisoverdracht zou kunnen gaan plaatsvinden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een scholingsdag in het curriculum van de opleiding bedrijfs- en verzekeringsarts.

  • okt 22
   Terugblik promotie Marlies den Hollander

   Donderdag 11 oktober jl. promoveerde Marlies den Hollander op het proefschrift: 'Expose or protect? Fear of movement-related pain in Complex Regional Pain Syndrome Type I' aan de Universiteit Maastricht.

  • okt 12
   "Durven bewegen bij pijn"

   Vandaag in De Limburger: Door angst weg te nemen kunnen patiënten met chronische pijn weer functioneren in het alledaagse leven. Adelante en Universiteit Maastricht hebben een behandeling ontwikkeld die dit bewerkstelligt.

  • okt 11
   Succesvolle bijeenkomst ‘Co-creatie van robotondersteunde revalidatiebehandeling’

   Op donderdag 11 oktober 2018 is in het Testcentrum voor Complexe Revalidatie-Technologie van Adelante een bijeenkomst georganiseerd rond het thema ‘Co-creatie van robotondersteunde revalidatiebehandeling’. 

  • okt 8
   Succesvolle informatieavond voor mensen met een amputatie

   Afgelopen dinsdag 2 oktober organiseerde KorterMaarKrachtig, de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat, een informatieavond voor patiënten. De avond werd georganiseerd in samenwerking met Adelante, Livit en Ortho-Technics en vond plaats bij Adelante in Hoensbroek.

  • okt 4
   Verpleegkundige kwaliteitsstandaard voor kindzorg gereed

   Onlangs is de Kwaliteitsstandaard voor kindzorg buiten het ziekenhuis verschenen, een belangrijke stap richting integrale zorg. Dit is dé verbindende factor in het Medische Kindzorgsysteem en geeft antwoord op de vraag ‘Hoe lever je de beste zorg aan een gezin met een ziek kind in hun eigen omgeving?’.

  • okt 2
   Workshops voor professionals in het regulier onderwijs

   Adelante deelt haar kennis graag! Ter ondersteuning van professionals in het regulier onderwijs biedt ons team van ZO dichtbij (ambulante begeleiding) verscheidene workshops en voorlichting aan.

  • okt 1
   Informatiemiddag over slechthorendheid

   Hebt u ook zo’n probleem met het verstaan van anderen in een groep? Gaat u ook steeds minder graag naar feestjes en recepties? Slechthorendheid, matig of ernstig, kan een enorme impact hebben op uw leven en sociale contacten. Er rust nog een taboe op dit onderwerp en onderzoek naar slechthorendheid wordt het liefst zo lang mogelijk uitgesteld. Terwijl er allerlei mogelijkheden zijn om beter te kunnen omgaan met minder horen.

  • okt 1
   Nieuwe contactgegevens Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht UMC+

   Vanaf maandag 1 oktober 2018 is Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht UMC+ bereikbaar onder een nieuw telefoonnummer en mailadres. Sinds 1 januari 2016 wordt de revalidatiezorg binnen MUMC+ door Adelante geleverd, een aparte afdeling in het ziekenhuis.

    

 • september 2018

  • sep 26
   Adelante Contigo draagt bij aan belangrijke kwaliteitsstandaard Medische Kindzorg

   Onlangs is de Kwaliteitsstandaard voor kindzorg buiten het ziekenhuis verschenen, een belangrijke stap richting integrale zorg. Dit is dé verbindende factor in het Medische Kindzorgsysteem en geeft antwoord op de vraag ‘Hoe lever je de beste zorg aan een gezin met een ziek kind in hun eigen omgeving?’.

  • sep 23
   Adelante stand op Parkstad Zorgbeurs

   De volgende editie van Parkstad Zorgbeurs vindt plaats op zaterdag 3 november 2018. Meer dan 100 standhouders waaronder Adelante informeren bezoekers op een interactieve manier over een breed aanbod aan diensten en producten op het gebied van gezondheid en zorg.

    

  • sep 20
   Start nieuwe diagnose- en behandelgroep in Geleen

   Afgelopen week is een nieuwe diagnose- en behandelgroep (DBG) in Geleen geopend: fase 2 groep De Vlieger. Pedagogisch medewerkers Anne Meuwissen en Sharon Driessen hebben de eer om deze groep samen op te starten. Wij wensen hen veel succes!

  • sep 17
   Het was weer een prachtige Adelante Watersportweek

   De Watersportweek 2018 zit er weer op. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 september vertrokken 17 revalidanten en 6 begeleiders richting het eiland Robinson Crusoe op de Loosdrechtse plassen voor het jaarlijks terugkerende watersportactiviteitenfestijn van Adelante. Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio), was erbij, schreef een verslagje en maakte foto's. 

  • sep 17
   Adelante ambassadeur Mitch Valize Nederlands kampioen handbike

   Handbiker Mitch Valize is zaterdag 15 september in Amsterdam voor het eerst Nederlands kampioen geworden.

  • sep 13
   Nieuwe groep M-ZIC stagiaires gestart bij Adelante

   Op 12 september is bij Adelante een nieuwe groep stagiaires gestart. Samen leren en werken voor betere interdisciplinaire revalidatiezorg is gedurende de stage de rode draad. Naast het werken in de praktijk en het ontwikkelen van beroepsgerichte competenties, is er 20 weken op woensdag ruimte voor verdieping op interdisciplinaire competenties.

  • sep 13
   “De slogan van Adelante had niet beter bij mij kunnen passen”

   Anja Vissers (55) uit Netersel in Noord-Brabant heeft twee dochters en binnenkort drie kleinkinderen en werkte tot het ongeval als horecamedewerkster bij geestelijk gehandicapten. Na een zeer ongelukkig val met haar fiets in het Limburgse landschap brak Anja haar nek, met hevige gevolgen. Anja verblijft inmiddels al ruim drie maanden intern bij Adelante in Hoensbroek en mag volgende week eindelijk naar huis (interview eind augustus 2018, red.).

  • sep 10
   Nieuwe video: sfeer proeven bij Adelante

   Wat zijn we trots... Ons nieuwste filmpje is live! Deze video laat u in bijna twee minuten de sfeer bij Adelante proeven. Het geeft een indruk van wat onze revalidanten doormaken en het geeft in onze ogen weer dat wij met zorg en aandacht cliënten ondersteunen om door te gaan. Laat u ontroeren! (en vergeet niet uw geluid aan te zetten)

 • augustus 2018

  • aug 31
   Uitzwaaien mag!

   Maandag 3 september is het weer zover, het jaarlijks terugkerende watersportactiviteitenfestijn: de Adelante Watersportweek op de Loosdrechtse plassen!

  • aug 30
   Nieuw! Film over GRIP, programma voor jongeren met chronische pijn, diabetes of obesitas

   Adelante biedt een 5-wekenprogramma (GRIP) aan voor jongeren met chronische pijn, diabetes of obesitas. Een langdurig gezondheidsprobleem heeft de nodige impact op de sociale, emotionele en psychische ontwikkeling van de jongere en zijn omgeving. Vaak ligt de focus voornamelijk op medische behandeling (inname medicijnen, ziekenhuisbezoek, dieet, e.d.) en te weinig op de persoonlijke situatie en context van functioneren (gezin, school, vrienden).

    

  • aug 23
   Informatieavond voor mensen met een amputatie

   Op dinsdagavond 2 oktober organiseert KorterMaarKrachtig, de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat, een informatieavond voor patiënten. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Adelante, Livit en Ortho-Technics en vindt plaats bij Adelante in Hoensbroek.

  • aug 21
   Mooie hernieuwde samenwerking Adelante en Libra

   Maandag 20 augustus ondertekende Adelante de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met Libra voor de opleiding tot revalidatiearts.

  • aug 21
   Uitslagen Adelante Challenge

   Alweer voor de zesde keer werd afgelopen zondag 19 augustus de Geulhemmerberg beklommen door de deelnemers aan de NHC-wedstrijd Adelante Challenge. Voor het eerst werd deze wedstrijd dit jaar georganiseerd door Adelante on Wheels. Daarmee werd de Adelante Challenge ook gelijk uitgebreid met een tijdrit én een programma voor kinderen in Beek op zaterdag 18 augustus.

  • aug 15
   Zinnige en zuinige zorg voor cliënten met complex regionaal pijnsyndroom type 1

   Al een aantal jaren behandelt Adelante cliënten met bepaalde chronische pijnklachten succesvol via de methode ‘exposure in vivo’. Die therapie is bedoeld om bij cliënten de angst voor pijn door beweging weg te nemen. Onlangs is onderzoek afgerond naar de toepassing van deze methode op mensen met een complex regionaal pijnsyndroom type 1 (CRPS-1). Daarin werden zowel effect als kosten van de behandeling vergeleken met de fysiotherapeutische behandeling zoals tot nu door de Nederlandse richtlijn wordt voorgeschreven. Dit onderzoek werd uitgevoerd door Vakgroep Clinical Psychological Sciences van de Universiteit Maastricht, in samenwerking met het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie van Adelante. 

  • aug 15
   Het Adelante Jaarbeeld 2017 is uit!

   Met trots presenteren wij het Adelante Jaarbeeld 2017. Een nieuw deel in een mooie reeks waarin wij u aan de hand van inspirerende korte berichtjes meenemen naar de belangrijkste ontwikkelingen bij Adelante in 2017. Klik op de afbeelding hieronder om het Jaarbeeld te openen. Bekijk hier ons uitgebreide Jaarverslag en eerdere edities van het Jaarbeeld. 

  • aug 14
   Handbikewedstrijd Adelante Challenge (komend weekend!) breidt uit

   De handbikewedstrijd Adelante Challenge heeft op de internationale wielerkalender inmiddels een vaste plek veroverd. Voor de zesde keer op rij vormt op zondag 19 augustus 2018 de Geulhemmerberg het decor voor deze hoog aangeschreven NHC-wedstrijd. Vanaf dit jaar wordt deze georganiseerd door paracyclingvereniging Adelante on Wheels. In vergelijking met voorgaande jaren wordt het programma uitgebreid met op zaterdag 18 augustus een tijdrit in Beek en een programma voor kinderen.

  • aug 14
   Verhuizing Adelante Audiologie & Communicatie locatie Roermond

   Eind augustus zal Adelante Audiologie & Communicatie locatie Roermond verhuizen van de Produktieweg 1 naar Middenhoven 18 in Roermond (gebouw van Medicura).

  • aug 11
   Heerlijke afsluiting Kookclub 'Koks in de Keuken'

   Wat heeft iedereen weer gesmuld van het speciale menu tijdens de extra activiteit van Kookclub 'Koks in de Keuken'. Onze koks dekten de tafels prachtig en kookten met veel enthousiasme en positiviteit. Het diner was ingedeeld in vier avonden en elke avond was de opkomst heel groot. Bijna alle ouders, broertjes en zusjes hadden zich ingeschreven.

  • aug 9
   Preventieprogramma pijnklachten conservatoriumstudenten

   Onderzoek uit het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM: Kunnen we eerstejaars conservatoriumstudenten ondersteunen in het voorkomen van houdingsgerelateerde pijnklachten?

  • aug 7
   “Samen kunnen we heel veel betekenen voor dwarslaesiecliënten”

   Eén van de expertisegebieden van Adelante is arm-/handproblemen. Ons handenteam, bestaande uit revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, werkt intensief samen met handchirurgen van onder andere het Zuyderland ziekenhuis in Sittard en Heerlen. Handchirurgie biedt met name dwarslaesiecliënten steeds meer perspectieven. Wij spraken Tom van Mulken, plastisch, reconstructief en handchirurg in het Zuyderland en MUMC, en Mark Smeulders, die Tom komt versterken per 1 april.

  • aug 6
   ‘Onze’ Mitch Valize wint brons tijdens WK Paracycling

   Onze Adelante ambassadeur Mitch Valize is zaterdag 3e geworden op het WK Handbiken in de klasse H5 (kniezitpositie). Een geweldige prestatie!

  • aug 5
  • aug 3
   PIMP my PhD bijeenkomst 14 september 2018

   Na het succes van de eerste editie vindt op vrijdag 14 september 2018 alweer de tweede editie van PIMP my PhD plaats.

  • aug 2
   “De operatie aan mijn rechterarm heeft mij heel veel gebracht”

   Linda Bloem (38) uit Brunssum is getrouwd en heeft drie kinderen. In 2014 brak ze haar nek door een val. Een spoedoperatie en een langdurig revalidatietraject volgden. Maar met succes. In 2016 kreeg Linda – op aanraden van het handenteam van Adelante – een operatie aan haar rechterarm in Zuyderland Heerlen om haar arm-/handfunctie te verbeteren. “Ik zou het zo weer doen”, aldus Linda.

 • juli 2018

  • jul 30
   Gloednieuwe animatie over ons Adelante Kindcentrum

   Recentelijk maakten wij een animatievideo die in tweeënhalve minuut laat zien wat het Adelante Kindcentrum inhoudt. Voor wie is het Adelante Kindcentrum en wat gebeurt er allemaal? Laat je verrassen door deze vrolijke animatie met een goed verhaal. 

  • jul 29
   Adelante momentje van Joke

   Regelmatig plaatsen wij op Facebook 'Adelante momentjes'; foto's met korte berichtjes die bijzondere momenten binnen de muren van Adelante weergeven. Bijzondere momenten die onze cliënten meemaken, mijlpalen, ups én downs. Vandaag het verhaal van Joke. 

  • jul 26
   Prijs voor Expertisecentrum Hersenletsel Limburg

   Nieuwe behandeling voor het verbeteren van ziekte-inzicht na hersenletsel.

  • jul 26
   De Mens… Melissa Voorn

   In ons Adelante Magazine vindt u elke editie een interview met een medewerker van Adelante, genaamd 'De Mens...'. Deze keer was Melissa Voorn aan de beurt.  

  • jul 24
   'Prik een wens' bord op behandelplein

   Op ons behandelplein in Hoensbroek hangt sinds kort een 'prik een wens' schilderij. Iedereen kan met een kraal zijn of haar wens in het schilderij prikken.

  • jul 9
   Adelante momentjes

   Regelmatig plaatsen wij op Facebook 'Adelante momentjes'; foto's met korte berichtjes die bijzondere momenten binnen de muren van Adelante weergeven. Bijzondere momenten die onze cliënten meemaken, mijlpalen, ups én downs. Vandaag het verhaal van meneer G. 

  • jul 5
   Hennie Konz: een echte doorzetter!

   Twee ergotherapeuten van Adelante wezen Hennie Konz (64) op de mogelijkheid om te fietsen met een handbike.

  • jul 3
   Column Ellis: 'Eén stap terug, twee vooruit'

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag 'Eén stap terug, twee vooruit'

 • juni 2018

  • jun 28
   Adelante mytylschool behaalt vignet Gezonde School

   Met het vignet Gezonde School laat Adelante zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Adelante is trots op dit behaalde resultaat!

  • jun 21
   Sjors (20) vertelt over revalideren bij Adelante met een dwarslaesie

   Sjors Blokland (20) uit Roermond was 18 jaar toen hij op vakantie met zijn vader aan de Costa Brava een zeer ernstig ongeval kreeg. Hij hield er een hoge dwarslaesie aan over en kon in eerste instantie helemaal niets meer zelf, zelfs niet ademen. Na een ziekenhuisperiode van zo’n zes weken bracht hij nog een jaar en twee maanden door bij Adelante in Hoensbroek om te werken aan zijn herstel. “Het was heel dubbel om Adelante na zo’n lange tijd te verlaten. Het was mijn thuis geworden.”

  • jun 19
   Dhr. Koopmans op bezoek bij Roda JC G-Stars

   Op donderdag 7 juni 2018 was dhr. Ger Koopmans, gedeputeerde van de Provincie Limburg, op bezoek bij Roda JC G-Stars. Dit bezoek was een vervolg op het werkbezoek dat dhr. Koopmans bracht aan Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg op donderdag 22 maart jl. Met het Roda JC G-Star Team en Roda JC G-Stars United laten we talenten met een beperking schitteren!

  • jun 19
   Elektronisch verwijzen via ZorgDomein

   Vanaf nu kunnen huisartsen hun patiënten elektronisch naar Adelante verwijzen via de verwijsapplicatie ZorgDomein. Inmiddels zijn alle locaties van Adelante actief met het actuele aanbod per regio en per onderwerp. Wij zijn trots op deze samenwerking met ZorgDomein!

  • jun 19
   HandbikeBattle 2018 was een groot succes

   De Oostenrijkse HandbikeBattle van 2018 die plaatsvond op donderdag 14 juni jl., was mooi, emotioneel, feestelijk en overweldigend. Het weer was prachtig, de stemming goed en de vele enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers maakten het plaatje compleet. Er zijn heel veel persoonlijke doelen behaald en de deelnemers kwamen stuk voor stuk onder luid gejoel en applaus over de finish.

  • jun 18
   Revalideren bij Adelante na diverse botfracturen

   Lees het verhaal van deze revalidant die zo’n 4,5 week in het ziekenhuis en 3,5 week intern bij Adelante verbleef nadat hij diverse breuken, opliep na – waarschijnlijk – een val van een trap na een epileptisch insult. 

  • jun 13
   ‘Door anders te kijken kunnen we mensen met chronische pijn helpen beter te functioneren’

   Van fysiotherapeut, naar oefentherapie, naar orthopeed. Mensen met chronische pijnklachten worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, met oplopende zorgkosten als gevolg. Veel verschillende disciplines en behandelaars richten zich op de behandeling van chronische pijn. Daarnaast verschilt de manier waarop patiënten met de klachten omgaan erg. Daardoor is het voor de verwijzend arts moeilijk om dé behandeling te vinden die het beste past bij de patiënt. Als oplossing zetten het Maastricht Universitair Medisch Centrum en Adelante Zorggroep het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg op.

  • jun 11
   Nieuwe audiokamer poli KNO Roermond

   Sinds kort is er op de poli keel-, neus-, en oorheelkunde (KNO) van het Laurentius ziekenhuis in Roermond een nieuwe audiokamer gecreëerd en in gebruik genomen door Adelante.

  • jun 11
   Sfeerimpressie Gala 2018

   Zaterdag 2 juni vond het spetterende gala plaats voor onze leerlingen van de leerweg VSO praktijk. Een geweldige avond met alles erop en eraan!

  • jun 10
   Ironman in het kwadraat

   Ironman is een topsportevenement met 3,86 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. Het is een topprestatie als je de finish haalt. Maastrichtenaar Mathon van Eijsden voegt er nog een moeilijkheidsgraad aan toe. Eentje van vlees en bloed: zijn gehandicapte stadsgenoot Glenn Wijntjens, oud-revalidant van Adelante.

  • jun 8
   Adelante on Wheels klaar voor vertrek naar Oostenrijk

   Nog een laatste bericht vanuit team Adelante on Wheels, vlak voor vertrek naar de HandbikeBattle in het Oostenrijkse Kaunertal.

  • jun 8
   Een geslaagde audicienavond

   Op woensdagavond 6 juni 2018 werd in Blerick de jaarlijkse audicienavond georganiseerd.

  • jun 7
   Adelante geeft rolstoel zitadvies op succesvolle beurs Support 2018

   Van woensdag 30 mei tot en met zaterdag 2 juni werd in de Jaarbeurs in Utrecht Support 2018 gehouden. De beurs richt zich op mensen met een lichamelijke beperking en op mensen in hun directe omgeving, van mantelzorger tot (zorg)professionals. Thema was dit jaar 'Onbeperkte mogelijkheden'. Dit liep als een rode draad door alle activiteiten.

  • jun 7
   “Ik ben mezelf gebleven ondanks alle verliezen”

   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op onze Facebookpagina Donny Boots (40) uit Arnhem. Hij overleefde op 12 april 2012 op het nippertje een heel zwaar auto-ongeval in Oost-Maarland. De gevolgen waarmee Donny moet leven zijn zeer heftig. Na een lange ziekenhuisperiode én een langer revalidatieperiode bij Adelante in Hoensbroek gaat het naar omstandigheden goed met hem en kan hij goed lopen met twee protheses. Het ongeluk triggerde Donny om een boekje te maken voor kinderen die van dichtbij te maken krijgen met ziekte en verlies. Het verhaal over opa die een amputatie krijgt is ontroerend, eerlijk en leerzaam.

  • jun 5
   HandbikeBattle in voorbereiding

   Alweer voor de zesde keer vaardigt Adelante volgende week een handbiketeam af naar de HandbikeBattle in Oostenrijk. De Battle wordt sinds 2013 georganiseerd en is een sportief evenement voor handbiketeams van diverse Nederlandse revalidatiecentra en een groeiend aantal individuele handbikers. Wat gaat er eigenlijk allemaal aan vooraf voordat de deelnemers de zware klimtijdrit op de Kaunertaler Gletscherstraße kunnen volbrengen? En wat levert het ze op? We vroegen het Paul Grandjean, sportarts bij Adelante in Hoensbroek.

  • jun 4
   Je Droomauto: droomritjes voor kinderen van Adelante

   Gister, zondag 3 juni, vond het jaarlijkse bijzondere evenement ’Je Droomauto’ plaats, georganiseerd door Stichting Je Droomauto. Kinderen van Adelante uit Valkenburg beleefden een dag om nooit te vergeten.  

  • jun 4
   Column: Dankbaarheid werkt aanstekelijk

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'.

  • jun 4
   Kick-off Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) regio Limburg/Zuidoost-Brabant

   Afgelopen dinsdag 22 mei was de kick-off van het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) regio Limburg/Zuidoost-Brabant in de Kindervallei op het terrein van Adelante in Valkenburg.

  • jun 3
   Op armkracht de berg op

   14 juni 2018 vindt de zesde editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. Ruim 130 sporters met een lichamelijke beperking gaan de strijd aan met zichzelf en een pittige berg. Er is een wedstrijd tussen 12 teams van Nederlandse revalidatiecentra en een wedstrijd voor individuele handbikers. Onder hen zijn 3 Belgen en 2 Amerikanen. Adelante doet ook dit jaar weer mee aan de HandbikeBattle onder de naam 'Adelante on Wheels'. 

 • mei 2018

  • mei 31
   Gratis proefles Zumba en Oriëntaals dansen bij Adelante

   Bij veel mensen werkt muziek en dans stimulerend. Bij Adelante gebruiken we muziek dan ook tijdens het geven van beweegtherapie. Deelnemers die niet gelijk aansluiting vinden in dans, bij een reguliere vereniging, kunnen in de contributiegroep van Adelante terecht. Het niveau is aangepast en de deelnemer durft zijn grens makkelijker te hanteren. Iedereen met een beperking kan meedoen, zittend vanuit een (rol)stoel of staand.

  • mei 30
   Handenteam Adelante in Valkenburg vertaalt MACS

   In de richtlijn ‘Spastische cerebrale parese bij kinderen’ van de VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen) is afgesproken dat de ernst van de spastische cerebrale parese (CP) op functie- en activiteitenniveau van arm en hand bij alle kinderen met spastische CP geclassificeerd wordt aan de hand van de MACS: Manual Ability Classification System.

  • mei 29
   Ronkende motors voor Angelo
   Ongelofelijk, dit had ik nooit verwacht”, zegt een zichtbaar geëmotioneerde Angelo di Rocco, als hij zaterdag arriveert bij zijn huis in Landgraaf. De ongeneeslijk zieke Angelo is met zijn eigen Ford Mustang bij Adelante in Hoensbroek opgehaald om zogenaamd ‘een paar uur naar huis te gaan’.
  • mei 29
   Informatiebijeenkomst 'Burn-out: de zichtbare en onzichtbare gevolgen'

   Hoe weet je dat je onderweg bent naar een burn-out en hoe voorkom je dat vervolgens? Wat is nu precies een burn-out en welke symptomen zijn belangrijke (voor)signalen, voor uzelf, voor u als werkgever, als collega of als bedrijfsarts? Burn-out heeft grote gevolgen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Om tijdig in te grijpen en te zien waar uw interventiemogelijkheden liggen, organiseren Adelante Arbeid en Integrated Care Limburg hierover een interactieve informatiebijeenkomst.

  • mei 28
   Adelante-loop 2018

   Stichting Parelloop organiseert in samenwerking met Adelante Zorggroep op vrijdag 1 juni 2018 de zevende editie van de Adelante-loop in Hoensbroek. Het programma is uitgebreid met twee korte afstanden voor de jeugd en een 1,5 km-loop voor kinderen t/m 14 jaar. 

  • mei 28
   Leerboek over orthopedisch schoeisel

   Onlangs is het boek 'Pedorthic Footwear; Assessment and Treatment' gepubliceerd door de stichting BERJALAN. Het boek is geschreven onder redactie van prof. dr. Klaas Postema, en in samenwerking met Karl-Heinz Schott, Dennis Janisse en prof. dr. Clemens Rommers. De heer Rommers is revalidatiearts van Adelante afdeling Revalidatiegeneeskunde MUMC+.

  • mei 26
   Phaedra (11) geholpen door 'Adelante ZO dichtbij'

   Phaedra Starmans was 7 jaar oud toen bij haar in 2014 een kwaadaardige bottumor boven haar linkerknie werd geconstateerd. Vanaf dat moment begon voor haar een lange weg van chemokuren en behandelingen. Na 6 van in totaal 18 chemokuren wordt het duidelijk dat Phaedra een bovenbeenamputatie moet ondergaan omwille van haar genezing.

  • mei 25
   Adelante momentjes: meneer M.

   Op onze Facebookpagina delen we regelmatig bijzondere momenten uit het leven van onze revalidanten. Hoogtepunten, dieptepunten, anekdotes... Volg onze Facebookpagina om de mooie foto's (gemaakt door Ellis Bodifée) en korte verhalen te zien. 

  • mei 24
   Officiële start i2-CoRT

   Tijdens een symposium op 24 mei bij Adelante in Hoensbroek is het Euregionale project i2-CoRT officieel van start gegaan. Het project dat een initiatief is van Adelante zal drie jaar gaan duren, heeft een omvang van bijna 4 miljoen en wordt mede gefinancierd door Interreg Euregio Maas-Rijn en verschillende Euregionale provinciale overheden. Hoofddoel is om in de Euregio behandelaren, onderzoekers, universiteiten, hoge scholen, producenten en cliënten met elkaar in contact te brengen om samen onder andere nieuwe technologieën te ontwikkelen voor nieuwe behandelvormen binnen de revalidatiegeneeskunde.

  • mei 24
   Nieuwe Adelante Magazine is weer uit!

   In mei 2018 is de tweede editie van ons Adelante Magazine verschenen. Het blad telt 60 pagina’s, bevat een aantal mooie interviews, columns, een aantal pagina’s over onderzoek, innovatie en onderwijs en nog veel meer. Adelante Magazine wordt in gedrukte vorm verstuurd aan stakeholders, verwijzers en andere relaties. Onze cliënten en bezoekers kunnen het magazine op centrale plekken vinden. De volgende editie verschijnt in het najaar. 

   Open het magazine door op de cover hieronder te klikken. Veel leesplezier!

  • mei 23
   Een hersenbloeding treft ook je dierbaren

   Weer opkrabbelen na een hersenbloeding. Frank Bronneberg, cliënt volwassenenrevalidatie Adelante, vertelt zijn verhaal in Dagblad de Limburger.

  • mei 23
   Boekpresentatie ‘En toen kwam Jesse’

   Vrijdag 18 mei jl. vond de boekpresentatie plaats van het boek ‘En toen kwam Jesse’, geschreven door Monique Lutgens-Blom. Dit verhaal van een warme en betrokken moeder laat zien wat er gebeurt als je een moeilijk te begrijpen kind de beste begeleiding geeft. Monique beschrijft haar ervaringen met de zorg(sector) rondom Jesse. Adelante in Valkenburg is een schakel in deze ervaringen. Een onthullend en hoopgevend boek.

  • mei 22
   Adelante Arbeid organiseert informatiebijeenkomst burn-out

   Hoe weet je dat je onderweg bent naar een burn-out en hoe voorkom je dat vervolgens? Wat is nu precies een burn-out en welke symptomen zijn belangrijke (voor)signalen, voor jezelf, voor jou als werkgever, als collega of als bedrijfsarts?

  • mei 22
   Zaterdag 26 mei: muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek

   Op zaterdag 26 mei a.s. vindt er weer een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek voor cliënten, familie en vrienden.

  • mei 22
   Revalidante Adelante maakt parachutesprong na amputatie

   Kim van Keulen, revalidante van Adelante, heeft afgelopen vrijdag een parachutesprong gemaakt. Dit is voor de meeste mensen al een (onhaalbare) uitdaging, maar voor Kim is de uitdaging nog net wat groter. Wat zijn wij trots op 'onze' superstoere Kim! 

  • mei 21
   'Ineens zit er altijd een rolstoel tussen'

   Nelleke van Winkelhof (59) uit Heerlen is intimiteitverpleegkundige bij Adelante. Ze werkt met revalidanten met een dwarslaesie, niet-aangeboren hersenletsel (nah), hersenbloeding (cva), amputatie, met chronische pijn en cardiologische aandoeningen. Lees haar vier vragen en antwoorden over intimiteit en seksualiteit bij een dwarslaesie op de website van een Limburgse medische speciaalzaak. “Na een groot trauma blijft de behoefte aan intimiteit. Maak het bespreekbaar. Het hoort bij het leven.”

  • mei 19
   Adelante Schaakt naar Bydgoszcz in Polen

   Van 27 april t/m 4 mei 2018 gingen een aantal schakers van Adelante Schaakt naar een internationaal schaaktoernooi in Bydgoszcz (Polen). Met deze groep reisde ook Anne Haast, Nederlands kampioen schaken voor dames en tevens lid van de Chessqueens, mee als begeleidster. Naast het schaken was er ook veel aandacht voor interculturele activiteiten. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door het JKF KinderFonds.

  • mei 18
   Adelante momentjes: mevrouw P.

   Op onze Facebookpagina delen we regelmatig bijzondere momenten uit het leven van onze revalidanten. Hoogtepunten, dieptepunten, anekdotes... Volg onze Facebookpagina om de mooie foto's (gemaakt door Ellis Bodifée) en korte verhalen te zien. 

  • mei 17
   Programma openingssymposium i2-CoRT

   Adelante is onlangs met een bijzonder grensoverschrijdend project gestart dat drie jaar zal duren. Het project is genaamd "Innovation and Implementation accelerator for Complex Rehabilitation Technology" (acroniem: i2-CoRT). Dit project wordt mede gefinancierd door Interreg Euregio Maas-Rijn en verschillende Euregionale provinciale overheden voor bijna 4 miljoen euro.

  • mei 17
   Adelante stopt met behandeling ernstige enkelvoudige dyslexie

   Adelante ziet zich door een structurele daling van vergoedingen in de afgelopen jaren helaas genoodzaakt te stoppen met onderzoek naar en behandeling van Ernstig Enkelvoudige Dyslexie (EED) bij kinderen.

  • mei 15
   Is emotionele betrokkenheid onprofessioneel?

   Hoe ga je als zorgprofessional om met de pijn van cliënten? Hoe blijf je je eigen emoties de baas? Hoe blijf je professioneel als je de grenzen van je mogelijkheden nadert? Voor deze problematiek biedt gedragsdeskundige Margaretha van Eeden handvaten, die ze samenvatte in een eigen handboek: ‘Copen met coping’. Margaretha wordt inmiddels door het hele land gevraagd om zorgprofessionals te trainen. Onlangs onderwees ze diverse teams binnen Adelante. Wij spraken Margaretha en ook ervaringsdeskundigen Mildred van Leeuwen en Femke Dings van Adelante Kinderrevalidatie.

  • mei 14
   Dag van Adelante: medewerkers bedankt!

   Afgelopen zaterdag was het officieel de Dag van Adelante. Maar omdat dit op zaterdag viel, wordt het vandaag - maandag 14 mei - gevierd. 

  • mei 14
   Blog Sandarijn: 'Me, mijzelf en mama'

   Elke maand schrijft Sandarijn Hilkhuijsen een blog voor Adelante over haar leven met drie kinderen met een zeldzaam syndroom, waarin kanker ook nog eens een fikse rol is gaan spelen. De kinderen van Sandarijn volgen alle drie onderwijs bij Adelante in Valkenburg.

  • mei 11
   Adelante momentjes op Facebook

   Op onze Facebookpagina delen we regelmatig bijzondere momenten uit het leven van onze revalidanten. Hoogtepunten, dieptepunten, anekdotes... Volg onze Facebookpagina om de mooie foto's (gemaakt door Ellis Bodifée) en korte verhalen te zien. Een voorbeeld hieronder.

  • mei 10
   Team HandbikeBattle Adelante 2018 stelt zich voor

   Donderdag 14 juni gaat het HandbikeBattle team Adelante on Wheels de Kaunertalergletscherstrasse in Tirol (Oostenrijk) beklimmen.

  • mei 8
   Openingssymposium grensoverschrijdend innovatief project i2-CoRT

   Adelante is onlangs gestart met een bijzonder grensoverschrijdend project dat drie jaar zal gaan duren. Het project, genaamd i2-CoRT, wordt gefinancierd door Interreg Euregio Maas-Rijn voor bijna 4 miljoen euro. Henk Seelen, onderzoekscoördinator van het Adelante Kenniscentrum, leidt het unieke project waarvan Adelante hoofdaanvrager is.  Donderdag 24 mei a.s. vindt het openingssymposium plaats bij Adelante in Hoensbroek.

  • mei 7
   Column Ellis: Het was een lange weg…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 18.

  • mei 7
   Succesvolle Wings for Life met 20 Adelante deelnemers

   Gisteren vond Wings for Life 2018 plaats. Namens Adelante deden twintig personen mee aan de wedstrijd. Het was erg warm, maar gelukkig hield iedereen hier vooraf goed rekening mee.

  • mei 6
   Kijk live mee met Wings for Life

   Vandaag om 13.00 uur gaat Wings for Life van start. Adelante doet dit jaar mee met 22 deelnemers: 9 mannen en 13 vrouwen, waarvan 3 rollers. Moedig onze deelnemers ter plaatse aan of kijk mee met de livestream op www.wingsforlifeworldrun.comVeel succes allemaal!

 • april 2018

  • apr 28
   Succesvolle clinic rolstoelfrisbee bij Adelante

   Op woensdag 18 april heeft het Sportloket van Adelante in samenwerking met Daniel Schlieβmann een clinic rolstoelfrisbee gegeven bij Adelante in Hoensbroek.

  • apr 27
   Fijne Koningsdag!

   Adelante wenst u een hele fijne Koningsdag toe. 

  • apr 27
   Revalidant Adelante Nederlands kampioen zitbadminton

   Afgelopen zaterdag, 21 april, vond in Veenendaal voor de vierde keer op rij het Nederlands Kampioenschap Aangepast Badminton plaats. Er waren vier gouden medailles te verdelen in de categorieën staanders, zitters, rollers en kleine mensen. Jan Peters, revalidant van Adelante, werd Nederlands kampioen in de categorie zitbadminton. Gefeliciteerd Jan!

  • apr 24
   Omleiding naar Adelante in Hoensbroek opgeheven

   De omleiding naar Adelante in Hoensbroek in verband met de aanleg van de Buitenring, die er lange tijd voor zorgde dat Adelante via een omweg bereikbaar was, is afgelopen week opgeheven. We zijn dus weer via de normale route vanaf afslag Nuth bereikbaar. 

  • apr 23
   Muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek zaterdag 28 april a.s.

   De Cliëntenraad organiseert weer een muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek zaterdag a.s. Komt u ook?

  • apr 20
   Succesvolle clinic therapeutisch dansen bij Adelante in Hoensbroek

   Het Adelante Sportloket heeft op donderdag 29 maart 2 clinics gehouden waarbij werd kennis gemaakt met therapeutisch dansen. Bij danstherapie kun je bewegen op muziek en onderzoeken wat je mogelijkheden zijn. Het is een non-verbale therapie waarbij dans, beweging en muziek op methodische wijze worden ingezet met als doel herstel, behoud en verbetering van het psychisch en lichamelijk functioneren. Naast deze positieve effecten is het vooral erg leuk om te doen.

  • apr 17
   Adelante verhuurt haar luxe sportaccommodaties

   Wist u dat het voor verenigingen, organisaties of particulieren mogelijk is om bij Adelante in Hoensbroek (sport)ruimtes en materialen te huren? Denk aan de sporthal, fitnessruimtes en de zwembaden.

  • apr 14
   Start verkoop entreekaartjes Musical Unlimited

   De vrije verkoop van de kaartjes voor de voorstellingen van Musical Unlimited gaat eindelijk van start.

  • apr 10
   Drukbezochte open avond Ulingshof

   Het was een gezellige, druk bezochte open avond bij Ulingshof. De kinderen en de leerkrachten hadden hun best gedaan om er een geslaagde avond van te maken en dat is zeker gelukt. De aan de school verbonden afdeling kinderrevalidatie van Adelante kon ook worden bezocht.

  • apr 8
   Kijkje in de keuken van Contigo Kerkrade

   Bent u benieuwd hoe Contigo in Adelante er van binnen uit ziet? Neem dan een kijkje in ons online fotoalbum met gloednieuwe foto's. 

  • apr 6
   Adelante zoekt vrijwilligers intern vervoer

   Adelante zoekt op dit moment hoofdzakelijk vrijwilligers voor het intern vervoer. De vrijwilliger van het intern vervoer begeleidt cliënten naar therapieafspraken en terug naar de afdeling. Indien er voldoende tijd is kan er ook een praatje met cliënten gemaakt worden in de huiskamer op de afdeling.

  • apr 5
   Bijzondere vriendschappen door Adelante

   Lees het verhaal van Sandarijn Hilkhuijsen, moeder van drie kinderen die onderwijs volgen bij Adelante, over de bijzondere vriendschap die ze opbouwde met vier moeders door Adelante. 

  • apr 3
   Foto's blade running clinic

   Vrijdagmiddag 30 maart werd door het Adelante amputatieteam (ATO/Livit en Orthotechnics) in samenwerking met Össur* een blade run clinic georganiseerd in de sporthal in Hoensbroek.

  • apr 2
   Column Ellis: Het is wat het is…!

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 18.

 • maart 2018

  • mrt 31
   Open avond kinderexpertisecentrum Ulingshof

   Donderdag 5 april a.s. houdt expertisecentrum Ulingshof een open avond van 18.00 – 20.00 uur. De aan de school verbonden afdeling kinderrevalidatie van Adelante kan ook worden bezocht.

  • mrt 31
   Wat als eten en drinken niet vanzelfsprekend is?

   Bij kinderen met een revalidatie-indicatie komen eet- en drinkproblemen regelmatig voor. Het Eet Advies Team van Adelante Kind & Jeugd steunt ouders en kind op weg naar een verbetering van de eet- en drinksituatie.

  • mrt 29
   Zaterdag a.s. muziekmiddag in Hoensbroek

   Op zaterdag 31 maart a.s. vindt er weer een muziekmiddag plaats bij Adelante voor cliënten, familie en vrienden.

  • mrt 29
   Leestip: 'Voorbij de zwart gekleurde pupil'

   Op 28 april a.s. verschijnt het boek van Sandarijn Hilkhuijsen 'Voorbij de zwart gekleurde pupil' over haar roerige leven met haar gezin.

  • mrt 29
   Dagblad De Limburger: 'Pijnklachten door musiceren: stress, spalkjes en hulpgrepen'

   Vera Baadjou speelt bugel bij de fanfare St. Cornelius van Schin op Geul. En ze is revalidatiearts in opleiding bij Adelante/MUMC. Voor haar promotie koppelde ze hobby en studie: ze deed onderzoek onder conservatoriumstudenten naar pijnklachten door het musiceren.

  • mrt 27
   Wie helpt Noahs droom te verwezenlijken?

   Noah Mbuyamba (19) is een fanatiek sporter. Door een tragisch scooterongeval in 2017 in Indonesië werd zijn droom, profvoetballer worden, ruw verstoord. Zijn rechter onderbeen werd in Singapore geamputeerd en sindsdien revalideert Noah bij Adelante in Hoensbroek. Hier heeft hij een nieuwe droom ontwikkeld: meedoen aan de Paralympische Spelen.

  • mrt 20
   Deelnemers Wings for Life gezocht
   Na het succes van vorig jaar zal Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan Wings for Life. Tijdens dit sportevenement lopen/rollen wereldwijd mensen voor een goed doel en de opbrengst gaat volledig naar dwarslaesieonderzoek.
  • mrt 20
   Brochure over zorgwetten beschikbaar via Adelante

   Onlangs is de brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015 – eenvoudig verteld’ verschenen.

  • mrt 20
   Gratis clinic tridance

   Op donderdag 29 maart a.s. vindt er bij Adelante in Hoensbroek een clinic tridance plaats. Tridance is danstherapie in een groep en is voor iedereen geschikt. Wil je meedoen? Meld je dan aan via het Adelante Sportloket. Meer informatie vind je op de poster hieronder (klik op de afbeelding voor een vergroting).  

  • mrt 20
   Gratis clinic rolstoelfrisbee

   Op 18 april van 16.30 tot 18.30 uur organiseert het Adelante Sportloket een gratis clinic rolstoelfrisbee. Geschikt voor (ex-)revalidanten, therapeuten, sportleraren en andere geïnteresseerden. Meld u op tijd aan voor de clinic want vol is vol. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

  • mrt 19
   Column van voorzitter ondernemingsraad Adelante

   De voorzitter van de ondernemingsraad (OR) van Adelante schrijft iedere maand een kort verhaal dat uit het leven is gegrepen. Ze geven met een knipoog thema's weer die niet alleen spelen in het dagelijks leven maar ook in een organisatie zoals samenwerking, verschil van mening, visie, smaak of gezag. Onderwerpen die ook raakvlakken hebben met OR-thema’s. Hieronder één van zijn columns. Wil je meer weten over de OR? Kijk dan hier.

  • mrt 12
   Blog Sandarijn: 'Het spel van het leven'

   Elke maand schrijft Sandarijn Hilkhuijsen een blog voor Adelante over haar leven met drie kinderen met een zeldzaam syndroom, waarin kanker ook nog eens een fikse rol is gaan spelen. De kinderen van Sandarijn volgen alle drie onderwijs bij Adelante in Valkenburg.

  • mrt 12
   Bijzondere app voor patiënten met suikerziekte

   Tijdens haar werk op Curaçao* maakte Angeliek Zwinkels, revalidatiearts bij Adelante, kennis met een app voor patiënten met Diabetes Mellitus (suikerziekte). Deze app helpt mensen om zelf hun voeten in de gaten houden, waardoor het aantal amputaties aanzienlijk zou kunnen verminderen.

  • mrt 11
   Muziekmiddag met Big Henk bij Adelante in Hoensbroek

   Op zaterdag 17 maart vanaf 15.00 uur vindt er wederom een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek. Alle cliënten en familieleden zijn welkom. 

  • mrt 9
   Werkbezoek VWS aan Adelante

   Gisteren is het team Curatieve Zorg en een beleidsadviseur van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij Adelante op werkbezoek geweest op uitnodiging van de Raad van Bestuur.

  • mrt 8
   Column Ellis: (On)eindig...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 17.

  • mrt 8
   Tinnitus specialist Adelante aan tafel met vakgenoten in vakblad Earline

   Dyon Scheijen, klinisch fysicus - audioloog van Adelante Audiologie & Communicatie, zit aan tafel met vakgenoten en praat over tinnitus in de nieuwste uitgave van Earline. 

  • mrt 5
   Studenten gezocht voor FitCare4U en Hand-in-Hand-Survivalkamp

   Bij Adelante Kinderrevalidatie in Valkenburg organiseren we jaarlijks een tweetal kortdurende intensieve therapeutische programma's waar we enthousiaste vrijwilligers/stagiaires voor nodig hebben. Het gaat om FitCare4U en ons Hand-in-Hand-Survivalkamp.

  • mrt 5
   Start nieuwe groep M-ZIC stagiaires

   Woensdag 28 februari is weer een nieuwe groep M-ZIC stagiaires  gestart. Begonnen we vorig jaar met 12 studenten vanuit 3 disciplines op één locatie, de huidige lichting telt maar liefst 21 studenten vanuit 6 disciplines op drie locaties.

  • mrt 2
   Adelante Arbeid verzorgt college aan bedrijfs- en verzekeringsartsen in opleiding

   Onlangs verzorgde Adelante Arbeid voor het eerst een college in de aula in Hoensbroek voor zo’n dertig bedrijfs- en verzekeringsartsen in opleiding van het Radboud UMC in Nijmegen. Het programma, dat duurde van 10.00 tot 16.00 uur, werd enthousiast ontvangen door de aanwezigen. Ria Sandbrink, bedrijfsarts en instituutsopleider: “De aios hebben de dag met gemiddeld een 8 gewaardeerd. Enkele opmerkingen die er uitsprongen: veel geleerd, praktische kennis, ik weet nu veel beter hoe de belastbaarheid getraind kan worden. Wat een gastvrijheid!”

 • februari 2018

  • feb 26
   Vooruitstrevend ondernemen: kruisbestuiving tussen Adelante en Robidus

   Afgelopen week was Adelante Arbeid uitgenodigd bij Robidus in Zaandam, om uitleg te geven over hun eigen interventies. Het was een mooie dag met goede ontmoetingen.

  • feb 19
   Mitch Valize ambassadeur van Adelante

   Op 15 februari is oud-revalidant Mitch Valize ambassadeur geworden voor Adelante. Mitch en Yvette van Horn, lid Raad van Bestuur, ondertekenden een document om deze samenwerking formeel vast te leggen. Met Mitch als ambassadeur geeft Adelante haar speerpunten DOORgaan én handbiken een sympathiek gezicht met een voorbeeldfunctie. Ook kan hij een inspiratiebron zijn voor zowel validen als invaliden in het algemeen en handbikers in het bijzonder.

  • feb 9
   Adelante ontvangt premie voor gezond en veilig werken

   Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) geeft vier organisaties een bijdrage in het kader van de stimuleringsregeling Veilig en gezond werken.

  • feb 6
   Tinnitusbehandeling Adelante in Dagblad De Limburger

   Vandaag in dagblad De Limburger het artikel ‘Tinnitus: een complex maar behandelbaar probleem’. Onze collega’s Dyon Scheijen en Rilana Cima lichten de Adelante tinnitusbehandeling toe.

  • feb 5
   Column Ellis: De wet van Murphy

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 16.

  • feb 1
   Nieuwe Voorzitter Raad van Bestuur van Adelante

   De heer H.W.M. (Henri) Plagge, arts Maatschappij & Gezondheid, is per 1 mei 2018 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante. Hij volgt dhr. J. (Jack) Thiadens op, die als interim bestuurder dan gedurende 9 maanden deze functie heeft vervuld. Wij wensen hem heel veel succes!

 • januari 2018

  • jan 29
   Pijnklachten bij musici

   Musculoskeletale klachten, zoals pijn, stijfheid of tintelingen, die gerelateerd zijn aan het bespelen van een muziekinstrument komen vaak voor. Vera Baadjou, revalidatiearts in opleiding bij Adelante, deed er onderzoek naar.

  • jan 28
   Adelante Contigo opent derde groep feestelijk

   Donderdag 18 januari is officieel de derde groep van Contigo geopend met een gezellig feestje. Er werd een heus lintje doorgeknipt, er was muziek, schmink, lekker eten... een dag om nog lang te herinneren!

  • jan 27
   Oud-leerlinge Adelante in 'Nog een week'

   Afgelopen zomer heeft de VPRO in Valkenburg opnames gemaakt van (inmiddels oud-)leerlinge Eowyn Vos voor de jeugddocumentaireserie Nog een week. Deze serie gaat over kinderen tussen de 11 en 13 jaar in aanloop naar een grote gebeurtenis die hun leven zal veranderen. 

  • jan 26
   Schrijven weer een apart vak op school?

   Onlangs verscheen een verontrustend artikel in het AD. Uit onderzoek blijkt dat ruim 30 procent van de basisschoolleerlingen moeite heeft met leren schrijven. Aan het einde van groep 4 heeft bijna de helft van de leerlingen een slecht of onleesbaar handschrift.  

  • jan 21
   Muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek

   Op zaterdag 27 januari a.s. vindt er weer een muziekmiddag plaats bij Adelante voor cliënten, familie en vrienden.

  • jan 19
   Zeer positief bezoek van VGZ aan Adelante

   Op uitnodiging van Adelante is zorgverzekeraar VGZ afgelopen dinsdag bij Adelante op werkbezoek geweest. Prof. dr. A. (Ab) Klink, voorzitter Raad van Bestuur, drs. M. (Marjo) Vissers, Divisievoorzitter Zorg, en drs. J. (Joep) Vandenbergh, Zorginkoper Ziekenhuizen reisden af naar het Zuiden.

  • jan 18
   De meerwaarde van een handorthese

   Publicatie van Han Franck, ergotherapeut / klinisch onderzoeker i.o. van Adelante over de meerwaarde van de inzet van een handorthese tijdens de revalidatie. 

  • jan 18
   Voorspellen van kwaliteit van leven en sociale participatie één jaar na een hartstilstand

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg/UM/Adelante. 

  • jan 15
   Column: De normaalste zaak van de wereld…toch!?

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 15.

  • jan 15
   E-health nazorg counseling voor een fysiek actievere levensstijl

   Onlangs rondde Tim Mullens, beleidsmedewerker/bewegingsagoog van Adelante, zijn onderzoek af in het kader van zijn Master Sport & Beweeg Innovaties aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Hij schreef een wetenschappelijk artikel over zijn onderzoek naar een e-health oplossing om ex-revalidanten actiever te maken. Na afronding van zijn studie in 2016 voerde hij het onderzoek nog verder door binnen Adelante. Albere Köke van het Adelante Kenniscentrum ondersteunde Tim bij het uitvoeren van het onderzoek, hij is co-auteur van het stuk. Hun artikel werd afgelopen maand gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde. 

  • jan 11
   Detachering Adelante kinderverpleegkundigen bij MUMC+

   Deze week hebben we twee collega-verpleegkundigen van klinische kinderrevalidatie Valkhorst/Contigo verpleegkundig kinderzorghuis uitgezwaaid. Ruim een jaar zullen Tessa en Nanneke gedetacheerd zijn bij het MUMC+, kinderafdeling B2. 

  • jan 11
   Bedrijfsarts Encare over zijn ervaringen met Vroege Interventie

   Bedrijfsartsen, huisartsen en medisch specialisten kunnen cliënten verwijzen voor het traject ‘Vroege Interventie’ bij Adelante in Hoensbroek*. Deze methodiek is bedoeld voor mensen met chronische pijn, chronische vermoeidheid en voor mensen met chronische klachten aan het bewegingsapparaat, die als gevolg van deze klachten problemen op hun werk ervaren of verzuimen. Jos Notermans, bedrijfsarts van Encare, verwijst zijn cliënten regelmatig door naar Adelante. “Als geen specialist meer iets kan betekenen, dan is er Adelante nog”, aldus Jos. 

  • jan 10
   Promovendi Academische Werkplaats Revalidatie Limburg

   Op 21 en 22 december jongstleden promoveerden Tessa Westendorp en Reni van Erp vanuit de Academische Werkplaats Revalidatie Limburg. Wij feliciteren beide onderzoekers met de afronding en verdediging van hun proefschrift!

  • jan 9
   Tinnitusbehandeling Adelante in basispakket zorgverzekeraars

   De tinnitusbehandeling, die door Adelante is ontwikkeld, wordt in het basispakket van zorgverzekeraars opgenomen als reguliere zorg. Dit is op 18 december 2017 besloten door Zorginstituut Nederland. Met deze positieve duiding gaat deze gespecialiseerde behandeling van Adelante tot de basisverzekering van de zorgverzekeraars behoren en kunnen mensen beter worden geholpen.

  • jan 8
   Cognitieve vaardigheden na overleven hartstilstand

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Hersenletsel Adelante/UM.

  • jan 8
   Maandelijks blog van moeder over haar kinderen bij Adelante

   Elke maand schrijft Sandarijn Hilkhuijsen een blog voor Adelante over haar leven met drie kinderen met een zeldzaam syndroom, waarin kanker ook nog eens een fikse rol is gaan spelen. De kinderen van Sandarijn volgen alle drie onderwijs bij Adelante in Valkenburg. Lees meer op http://www.woordkriebels.nl/.

  • jan 6
   Open dag VSO VMBO en VSO praktijk

   Kom kijken! Op zaterdag 27 januari houden de leerwegen VSO VMBO en VSO praktijk van onze mytylschool in Valkenburg open dag. Je bent van harte welkom tussen 11.00 en 14.00 uur. Zo kun je mee doen met verschillende praktijklessen, meer te weten komen over ons tijdens verschillende presentaties en onze school verder ontdekken!  

  • jan 4
   Clinic handboog- en luchtgeweerschieten

   Op 18 januari organiseert het Sportloket van Adelante in samenwerking met handboogschietvereniging Willem tel uit Hoensbroek, de luchtgeweerschietvereniging 1400 S.V.T. uit Brunssum en de Nederlands handboogbond van 16.00 tot 17.00 uur een clinic handboog- en luchtgeweerschieten. 

  • jan 1
 • december 2017

  • dec 28
   Mariejet Konings vertelt over haar tinnitus

   Mariejet Konings (58) uit Brunssum is getrouwd en heeft twee dochters. Zo’n zes jaar geleden werd ze zich bewust van suizen in haar oren (tinnitus, red.). Toen ze besefte wat dit inhield en wat de gevolgen ervan zijn, veranderde Mariejets leven in enkele dagen tijd in een hel. “Adelante Audiologie & Communicatie heeft me gered. Zij leerden me omgaan met de tinnitus, ze hielpen mij het oorsuizen te accepteren.”

  • dec 25
   Kerstwens

   Adelante wenst iedereen onvergetelijke kerstdagen toe.

  • dec 20
   Nieuwsbrief Netwerk Pijnrevalidatie Limburg

   Lees nu de tweede nieuwsbrief van Netwerk Pijnrevalidatie Limburg. 

  • dec 19
   'Technologie helpt een handje'

   Mensen hebben na een beroerte vaak grote beperkingen aan een arm en hand, die dagelijkse handelingen moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Doelgerichte revalidatie met eenvoudige technologie kan goed helpen. Revalidatie Nederland interviewde Han Franck, ergotherapeut/onderzoeker van Adelante, over arm- en handtraining. 

  • dec 18
   Vers van de pers: Adelante Magazine

   Deze week is het eerste Adelante Magazine verschenen, de opvolger van Adelante Actueel. En een echt magazine is het geworden!

  • dec 14
   Kerstconcert ‘Adelante Zingt!’

   Aanstaande zondag om 15.00 uur neemt ‘Adelante Zingt!’ met een aantal zangverenigingen deel aan een Kerstconcert in de Grote St. Jan te Hoensbroek (St. Jansstraat, Hoensbroek). Iedereen is welkom! Lees meer.

  • dec 12
   Kom vandaag naar 'Bijzondere BijZOndeR'

   Ieder jaar wordt in december door Adelante de zogenaamde bijzondere BijZOndeR georganiseerd: dé bijeenkomst van medewerkers voor medewerkers om alle laatste nieuwtjes aangaande revalidatie te ontvangen. Vandaag is de bijeenkomst voor de elfde keer van 17.00 uur tot 20.00 uur.

  • dec 12
   Brigitte de Jong vertelt over 'Herstellen na Kanker'

   Brigitte de Jong was 49 toen ze in 2016 een knobbel van 4,5 cm in haar borst ontdekte. Vanaf dat moment veranderde haar drukke leven radicaal. 

  • dec 11
   Innovatie bij meten van chronische pijn bij jongeren

   Uit het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • dec 7
   Adelante Gala wint Specsavers actie

   De jongeren van Adelante leerweg VSO Praktijk in Valkenburg hebben alle reden om te juichen! Hun ‘Adelante Gala 2018’ heeft namelijk de spaarwedstrijd van Stichting Specsavers Steunt gewonnen. Vorige week gaven jullie massaal gehoor aan onze oproep om onze jongeren te laten schitteren, waarvoor onze grote dank! 

  • dec 6
   Eerste revalidant bij Adelante met klikprothese

   Onlangs is bij Adelante voor het eerst een cliënt met een osseointegratieprothese gestart met revalideren. De cliënt heeft enkele jaren geleden zijn linker onderbeen laten amputeren, is dit jaar geopereerd in het Radboudumc en heeft nu een zogenoemde klikprothese waarmee hij bij Adelante gaat leren staan en lopen.

  • dec 5
   G-Stars Roda JC spelen vriendschappelijk tegen Ajax

   Voor onze G-Stars van Roda JC stond er zondag 26 november jl. een speciale dag op het programma. We zijn met de G-Stars van Roda JC naar de wedstrijd AJAX - RODA JC geweest. Tijdens de rust hebben ze een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen het G-Team van Only Friends (Ajax Foundation).

  • dec 4
   Column: Me poot ligt er van af..!

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 14.

 • november 2017

  • nov 30
   Luc Knoops vertelt over hartrevalidatie bij Adelante

   Luc Knoops (63) heeft al tien jaar last van ernstig hartfalen. Nadat hij in 2016 van een cardioloog in het ziekenhuis op een niet zo subtiele wijze te horen kreeg dat hij niet lang meer te leven had, ging het snel bergafwaarts met Luc. Dankzij een klinisch cardiorevalidatieprogramma bij Adelante in Hoensbroek gaat het nu naar omstandigheden goed met Luc. “Ik ben het personeel van Adelante zó dankbaar dat ik na afloop schilderijtjes voor hen maakte en bracht als bedankje”.

  • nov 29
   Presentatie van Machteld Huber over 'Positieve Gezondheid'

   Maandag 27 november gaf Machteld Huber in de aula van Adelante in Hoensbroek een presentatie over haar concept 'Positieve Gezondheid'.

  • nov 27
   Adelante aanwezig bij kick off Spierziekten Centrum Nederland

   Op vrijdag 3 november jl kwamen ruim vijftig onderzoekers, neurologen, revalidatieartsen en andere disciplines bijeen voor de kick-off van Spierziekten Centrum Nederland. Revalidatiearts Angeliek Zwinkels van Adelante, gespecialiseerd in neuromusculaire aandoeningen (NMA), was aanwezig bij de kick off. Zij is ook werkzaam op de revalidatieafdeling van Adelante in het MUMC+ en maakt daardoor deel uit van het Spierziekten Centrum Nederland.

  • nov 26
   Momenteel geen wachtlijst voor woongroep De Raesdonck van Adelante

   Woongroep De Raesdonck (gelegen op het terrein van Adelante in Valkenburg) biedt professionele zorgverlening aan kinderen of jongeren (4 tot 18 jaar) met een lichamelijke, meervoudige en/of zintuiglijke beperking. In de groep krijgt elke bewoner de begeleiding die hij of zij nodig heeft.

  • nov 23
   Zorginnovaties van harte ondersteund door CZ

   Na meerdere rondes van positieve gesprekken heeft Adelante een akkoord gesloten met alle grote zorgverzekeraars. 

  • nov 23
   Stem voor een gala voor onze jongeren

   Help onze jongeren van het Voortgezet Speciaal Onderwijs te laten schitteren! Zij doen namelijk mee aan de goede doelen actie van Stichting Specsavers Steunt.

  • nov 20
   Roofvogelshow als afscheid

   Wat een bijzondere manier van afscheid nemen als revalidant bij Adelante! Marcia had afgelopen week haar laatste dag als cliënte bij de afdeling dwarslaesie en wilde iets moois terug geven aan haar behandelaren en mede revalidanten. Dat deed ze middels een roofvogelshow. Marcia is namelijk in opleiding tot valkenier. Samen met haar trainer Rob, die óók bij Adelante heeft gerevalideerd als patiënt dwarslaesie, liet ze de prachtige vogels van hand naar hand vliegen. 

  • nov 16
   Adelante maatschappelijk partner van de wedstrijd Roda JC Kerkrade-AZ

   Zondag 19 november as. speelt Roda JC tegen AZ, een wedstrijd die geheel in het teken staat van G-Stars (talenten met een beperking). We zijn enorm trots dat Adelante maatschappelijk partner is van deze wedstrijd! 

  • nov 16
   Adelante grootschalig aanwezig op DCRM

   Op 9 en 10 november jl. werd in het Maastrichtse MECC het wetenschappelijk symposium van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA), het 'Dutch Congress of Rehabilitation Medicine' (DCRM), gehouden. DCRM vond dit jaar plaats in samenwerking met de Baltic North Sea Forum on PRM en de Royal Belgian Society of Rehabilitation Medicine.  

  • nov 15
   Adelante maatschappelijk partner van Roda JC - AZ

   Zondag 19 november as. speelt Roda JC tegen AZ, een wedstrijd die geheel in het teken staat van G-Stars (talenten met een beperking). We zijn enorm trots dat Adelante maatschappelijk partner is van deze wedstrijd!

  • nov 14
   Netwerk Pijnrevalidatie Limburg grootschalig in De Limburger

   Vandaag wordt de oprichting van Netwerk Pijnrevalidatie Limburg, een samenwerkingsverband van Universiteit Maastricht en Adelante, grootschalig uitgemeten in Dagblad De Limburger. Veel aandacht voor dit samenwerkingsverband waar wij enorm trots op zijn.

  • nov 14
   Succesvol minisymposium 'Verzuim door ziekte!?'

   Onlangs vond een minisymposium plaats voor professionals in het onderwijs, mede georganiseerd door het team Ambulante Begeleiding van Adelante. Aanleiding was het toenemend aantal jongeren die school verzuimen vanwege gezondheidsklachten of een langdurige ziekte.

  • nov 13
   Muziek en revalidatie

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM: 

  • nov 11
   Schoolfruit voor alle kinderen van de Adelante mytylschool

   Van 13 november tot en met 20 april doet de Adelante mytylschool mee aan het EU-Schoolfruitprogramma. De kern van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas.

  • nov 7
   Reünie Adelante Outdoor Challenge 2017

   Op donderdag 23 november a.s. zal er een reünie plaatsvinden van de Outdoor Challenge 2017 van Adelante. Tijdens deze avond willen we gezamenlijk terugkijken op een fantastische ervaring. Lees hieronder ook het verhaal van één van de deelneemsters! 

  • nov 6
   Column: Grappen, grollen en tandenpoetsen…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 13.

  • nov 4
   Kom vandaag naar de Parkstad Zorgbeurs

   Vandaag, zaterdag 4 november 2017, vindt de Parkstad Zorgbeurs plaats van 10.30 tot 16.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Een vitaal dagje uit voor iedereen die actief bezig is met een gezonde levensstijl. Kom ook en ontmoet Adelante!

 • oktober 2017

  • okt 30
   Winnaar Limburg Export Award sponsort speelterrein Adelante

   Vandaag is bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg a/d Geul een nieuw speelterrein feestelijk geopend. Leerlingen van Adelante namen het speelterrein dankbaar in gebruik.

  • okt 30
   Mantelzorger na hartstilstand; geen eenvoudige taak

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Hersenletsel Adelante/UM.

  • okt 28
   Succesvolle eerste dagbestedingsmarkt voor jongeren van het VSO Praktijk

   Onlangs vond bij Adelante Speciaal Onderwijs in Valkenburg  voor de allereerste keer een dagbestedingsmarkt plaats, georganiseerd door de afdeling maatschappelijk werk. Deze markt was bestemd  voor de jongeren van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) van Adelante, uitstroomprofiel dagbesteding. 

  • okt 26
   Symposium ‘Meer zicht op TOS en slechthorendheid’

   Adelante, De Taalbrug en Kentalis nodigen u van harte uit voor het symposium ‘Meer zicht op TOS en slechthorendheid’. Dit symposium is speciaal bedoeld voor professionals uit onderwijs en zorg: leerkrachten, IB’ers, samenwerkingsverbanden, logopediepraktijken, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven, MKD, PSW, et cetera.

  • okt 23
   Linda vertelt over haar ervaringen met het Adelante Sportloket

   Linda McWilliams (41) was altijd een zeer sportieve vrouw. Toen haar fiets werd geschept door een auto op de rotonde veranderde haar leven op slag. Ze is nog steeds bezig met de revalidatie maar de liefde voor sporten en bewegen is gebleven. Na een gesprek bij het Adelante Sportloket probeerde ze sportieve activiteiten die ze zelf nooit gedaan zou hebben.

  • okt 23
   Muziekmiddag bij Adelante

   Op zaterdag28 oktober a.s. vindt er weer een muziekmiddag plaats bij Adelante voor cliënten, familie en vrienden.

  • okt 23
   Artikel: 'Dyslexiezorg in het Audiologisch Centrum'

   In Nederland zijn verschillende organisaties actief binnen de dyslexiezorg, waaronder een aantal audiologische centra zoals die van Pento en Adelante. De redactie van Van Horen Zeggen zocht uit hoe zij hun dyslexiezorg hebben georganiseerd, hoe de behandeling wordt uitgevoerd en welke uitdagingen en ontwikkelingen zich aandienen.

  • okt 19
   “Zonder Villa Franca als tussenstap was zelfstandig wonen waarschijnlijk niet gelukt”

   Jacintha Veldt (26) is geboren met spina bifida, een open ruggetje, waardoor ze lichamelijk erg beperkt is. Ze heeft nooit kunnen lopen en zit haar hele leven al in een rolstoel. Door haar beperkingen was het niet vanzelfsprekend dat Jacintha op zichzelf ging wonen. Maar door het woontrainen bij Villa Franca in Heerlen heeft Jacintha uiteindelijk de stap naar volledige zelfstandigheid kunnen maken. Trotse ouders Margriet (58) en Ton Veldt (61) vertellen hoe het is om als ouders je kind met een handicap los te moeten laten.

  • okt 18
   Adelante experimenteert met computergestuurde cognitieve training na hersenletsel

   Binnen Adelante experimenteren de cognitief trainers van behandelteam NAH-neurologie de komende maanden met computergestuurde cognitieve training. Verschillende softwaremodules van RehaCom maken het mogelijk om cognitieve taken op het gebied van o.a. geheugen, waarneming en aandacht te trainen. 

  • okt 18
   Adelante op gratis toegankelijke Parkstad Zorgbeurs

   Op zaterdag 4 november 2017 vindt de Parkstad Zorgbeurs plaats van 10.30 tot 16.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Een vitaal dagje uit voor iedereen die actief bezig is met een gezonde levensstijl!

  • okt 17
   Trots op (her)certificeringen

   Afgelopen week heeft Adelante voor alle locaties en ondersteunende diensten de (her)certificering voor ISO 9001:2015 en NTA 8009:2014 ontvangen van DNV GL. Een organisatie met deze keurmerken heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant altijd centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. En daar zijn wij trots op.

  • okt 16
   Na een hersenschudding je brein belasten?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg/Adelante.

  • okt 16
   Drukbezochte clinic stoelyoga

   Afgelopen week vond er vond er een clinic stoelyoga plaats voor revalidanten van Adelante. In de volksmond wordt stoelyoga ook wel zittende yoga genoemd. Er waren maar liefst 20 geïnteresseerden; ex-revalidanten én en huidige revalidanten. 

  • okt 13
   Inspectierapport Kinderdagverblijf De Bereboot zeer positief

   Afgelopen 7 augustus heeft bij Kinderdagverblijf De Bereboot de jaarlijkse inspectie door de GGD plaatsgevonden. In spanning werd het inspectierapport afgewacht. 

  • okt 12
   Netwerk Pijnrevalidatie Limburg officieel van start

   Ruim twee miljoen mensen in Nederland hebben te kampen met chronische pijn. Een deel van hen ervaart daardoor beperkingen in het dagelijks leven en zoekt hulp bij de huisarts of een andere hulpverlener. Veel mensen volgen therapie vanwege pijnklachten, die bij de een tot tevredenheid leidt, terwijl de ander de ene therapie na de andere volgt zonder het gewenste resultaat. Op dit moment is er geen duidelijk en eenduidig verwijsbeleid bij chronische pijn. Dat zorgt ervoor dat de totale maatschappelijke kosten samenhangend met chronische pijn aanzienlijk zijn: 5 miljard per jaar.

  • okt 11
   Mini-symposium 'Schoolverzuim door ziekte?!'

   In de huidige maatschappij constateren wij dat er een toename is van jongeren die vanwege gezondheidsklachten school verzuimen. Met zijn allen streven we ernaar om leerlingen met gezondheidsklachten of leerlingen die langdurig ziek zijn zo goed mogelijk deel te laten nemen aan het onderwijs. 

  • okt 9
   Column: Langdurige onzekerheid...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 12.

  • okt 9
   Patiënteninformatietool over tinnitus

   Sinds november 2016 is de richtlijn tinnitus van de kno-vereniging van kracht. Deze richtlijn is goedgekeurd door de beroepsverenigingen van de kno-artsen, audiologen en psychologen. Stichting Hoormij heeft hieraan meegewerkt én een versie ontwikkeld voor patiënten: De Patiënteninformatietool. Die geeft inzicht in het onderzoek, in de behandeling die je van de kno-arts mag verwachten en in de eventuele doorverwijzingen door de kno-arts.

  • okt 5
   Jason Humblet vertelt over zijn ervaring met het Adelante Sportloket

   Jason Humblet (22) reed in 2016 naar zijn werk. Wat er is gebeurd weet hij niet meer maar hij werd gevonden door de burgemeester van zijn dorp, in zijn auto tegen een boom. Na drie weken coma werd hij wakker en kon hij bijna niets meer. Jason heeft traumatisch hersenletsel. Ondanks dat bleef hij positief en zijn drang weer te gaan bewegen hielp hem op de been.

  • okt 5
   Uitzending documentaire over op latere leeftijd gehandicapt worden

   De aflevering 'Gehandicapt' met het thema ‘op latere leeftijd gehandicapt worden', is vanaf vrijdag 6 oktober 2017 te zien op TV-Maastricht. 

  • okt 5
   Jong, heel lenig en toch beperkt?

   Uit het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • okt 5
   Wie komt ons rolstoelrugbyteam versterken?

   Ben je lichamelijk beperkt en op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging of een manier om je conditie op peil te houden? Dan zoeken wij jou! 

  • okt 4
   'Kort en intensief. En effectief!'

   "Kort en intensief behandelen heeft meer effect dan langlopende, minder intensieve behandeling. Deze inmiddels bewezen aanpak van Adelante is klaar om breder ingezet te worden."

  • okt 2
   Adelante neemt deel aan de landelijke ZEKER campagne

   “Mocht ik die mail niet doorsturen dan?” “Ik dacht dat zijn zus die informatie wel mocht krijgen. Het is toch familie?” “Oktober2017. Nieuwe maand, nieuw wachtwoord. Wel zo makkelijk”. 

  • okt 2
   Mens Achter de Patiënt (MAP) zoekt revalidanten

   Help jij mee aan de ontwikkeling van de toekomstige zorgprofessional? Het interdisciplinaire onderwijsprogramma Mens Achter de Patiënt (MAP) van Maastricht University heeft als doel de werelden van chronisch zieke patiënten en studenten (én studenten van verschillende disciplines onderling) dichter bij elkaar te brengen.​ 

  • okt 2
   Jack Thiadens gestart als interim voorzitter Raad van Bestuur Adelante

   Met ingang van 21 augustus 2017 is Jack Thiadens benoemd tot interim voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante. Hij zal in deze functie de periode tussen het vertrek van Jean-Paul Essers per 1 oktober en de benoeming van zijn definitieve opvolger overbruggen. In eerste instantie is dit voor zes maanden. De procedure voor de definitieve opvolging is inmiddels gestart. De heer Thiadens vormt de Raad van Bestuur van Adelante samen met drs. Y. (Yvette) van Horn, sinds 1 januari 2017 lid van de Raad van Bestuur van Adelante.

 • september 2017

  • sep 28
   “Als je je lichamelijk goed voelt is dat geestelijk ook beter”

   Joke Mos (70) heeft een beenamputatie en doet aan rolstoeldansen, zwemmen en zitbadminton. In 1977 kreeg Joke een auto-ongeval mee waarbij haar been werd verbrijzeld. Dertig jaar lang heeft zij goed kunnen functioneren; werken, dansen en een eigen sportschool runnen. Een moeilijke beslissing veranderde haar bewegen voorgoed.

  • sep 26
   Onvergetelijke Adelante Watersportweek 2017 op Robinson Crusöe

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek nam afgelopen week samen met 17 revalidanten en een aantal begeleiders deel aan de Adelante Watersportweek 2017. Lees hier haar prachtige verslag van een onvergetelijke week. 

  • sep 25
   Unieke samenwerking in primair onderwijs Zuid-Limburg: werkconferentie

   Op maandag 25 september 2017 presenteren vijftien schoolbesturen een gezamenlijke visie over een toekomstbestendige inrichting van het primair onderwijs in Zuid-Limburg. Niet eerder werkten vijftien schoolbesturen in Nederland samen om een visie te ontwikkelen. Aanleiding om met elkaar tot een gezamenlijk gedragen visie te komen zijn de leerlingenkrimp in de regio Zuid Limburg en de wet Passend Onderwijs.

    

  • sep 25
   Werken bij Adelante?

   Heb je interesse in een baan bij Adelante? Like dan de nieuwe Facebookpagina Werken bij Adelante. Je wordt dat automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste vacatures, leest verhalen van medewerkers, tips van onze hr-adviseurs en meer!

  • sep 25
   Virtual reality in de revalidatie

   Dat Virtual Reality grote invloed gaat hebben op onze samenleving weten we al een tijdje. De manier waarop we een huis kopen, hoe we met collega’s communiceren of naar een voetbalwedstrijd kijken gaat drastisch veranderen. Ook in de zorg is de potentie van Virtual Reality groot; het wordt in steeds meer gebieden toegepast. Zo wordt Virtual Reality binnen de revalidatie ingezet als afleiding bij pijn, om gedrag te veranderen, als valpreventie of om patiënten met een dwarslaesie te trainen. Ondanks dat er nog veel meer aan zit te komen profiteren de meeste patiënten nog altijd niet van de mogelijkheden. Tijd om de kansen en uitdagingen op een rijtje te zetten.

  • sep 24
   ‘Loop met je dokter’ voor de strijd tegen hart- en vaatziekten

   Nog steeds wordt een groot aantal mensen getroffen door een hart- of vaatziekte. Een zorgwekkend gegeven dat de volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, Zuyderland en huisartsen uit de regio Limburg strijden tegen dit ernstige probleem, maar hebben uw hulp hard nodig. Meld u nu aan voor ‘Loop met je dokter’ en steun hiermee de strijd tegen hart- en vaatziekten. Door uw inschrijving kan één leerling op de middelbare school leren reanimeren. De opbrengst gaat ook nog naar diverse andere projecten.

  • sep 23
   Spaar voor de Adelante mytylschool bij supermarkt Jumbo

   Van woensdag 4 oktober t/m dinsdag 21 november 2017 kan er bij supermarkt Jumbo in Meerssen gespaard worden voor de Adelante mytylschool in Valkenburg! Samen met familie en vrienden kunnen klanten van Jumbo sparen voor spel- en leermaterialen voor de basisschool. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe step, (houten) spellen, een zandbak of een voorraad knutselmaterialen. 

  • sep 21
   "Ik voelde me thuis bij de Vroege Interventie van Adelante"

   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op onze Facebookpagina Herman Schmitz (47) uit Posterholt. Hij is getrouwd en heeft twee dochters.

  • sep 18
   Adelante Watersportweek 2017 gestart

   Van maandag 18 t/m vrijdag 22 september 2017 brengen een aantal revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante plus begeleiders de week door op de Loosdrechtse Plassen. De Watersportweek wordt elk jaar in september georganiseerd door medewerkers van Adelante Volwassenrevalidatie. 

  • sep 11
   Column: Blok aan zijn been...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 11.

  • sep 7
   “Peutergroep Kikker is een must voor Sophie”

   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Sophie Poell (2,5) uit Weert. Zij komt al een tijdje naar de vroegrevalidatie van Adelante in Valkenburg. Sophie groeit op in de buik van haar moeder Monique als een gezonde baby. Tot ze op 13 december 2014 met veel problemen geboren wordt. Ernstig zuurstoftekort verandert het mooie plaatje van een eerste kindje voor kersverse ouders Tim en Monique in een nachtmerrie.

  • sep 6
   Gratis webinar foutloos schrijven

   “Ik voel me altijd onzeker als ik schrijf… Ik schaam me zelfs.”

  • sep 5
   “Door het sporten groeide mijn zelfvertrouwen”

   Frits Letschert (68) heeft een herseninfarct gehad. Tijdens en na zijn revalidatie heeft het sporten Frits enorm geholpen. Samen met het Adelante Sportloket maakte Frits een plan van aanpak voor sporten en bewegen na de revalidatie.

  • sep 4
   Adelante tinnitusbehandeling wél degelijk effectief

   In de afgelopen jaren hebben Adelante Audiologie & Communicatie en Maastricht University de ‘Stepped-care CGT-behandeling van tinnitus’ ontwikkeld: een trapsgewijze behandeling van tinnitus (oorsuizen) waarvan cognitieve gedragstherapie de kern vormt. Deze gespecialiseerde behandeling is effectief bewezen in een grootschalig onderzoek.

  • sep 4
   Week van de Alfabetisering

   2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

  • sep 3
   Kom in actie voor Steptember

   Medewerkers van Adelante zetten stappen voor de actie 'Steptember', die ieder jaar in september wordt georganiseerd voor cerebrale parese.

 • augustus 2017

  • aug 31
   Start nieuwe schooljaar

   Ook bij Adelante in Valkenburg is het nieuwe schooljaar deze week gestart. We wensen alle leerlingen, ouders en begeleiders een gezond en succesvol jaar toe!

  • aug 31
   Pablosysteem als eerste operationeel bij Adelante

   Adelante is altijd op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van revalidatie. Innovatieve bedrijven als Tyromotion weten hun weg naar Adelante daardoor goed te vinden. Als eerste in Nederland heeft Adelante volwassenenrevalidatie deze zomer het Pablosysteem van Tyromotion in gebruik genomen.

  • aug 29
   Werknemer én ex-revalidant van Adelante spreekt over werken met een handicap

   Morgen, woensdag 30 augustus zal Serf Willems, al 15 jaar medewerker front office van Adelante én ex-revalidant, spreken over werken met een handicap bij een bijeenkomst van Boston Scientific in Kerkrade. 

  • aug 28
   Meten is weten

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie van Adelante/UM.

  • aug 24
   Even voorstellen: Angeliek Zwinkels, revalidatiearts

   Angeliek Zwinkels (52) woont samen met haar man en twee puberdochters in Best. Ze werkt sinds juli 2015 als revalidatiearts voor Adelante. Angeliek is gespecialiseerd in neuromusculaire aandoeningen (NMA), de medische term voor spierziektes. Een brede diagnosegroep die binnen Adelante extra onder de aandacht wordt gebracht.

  • aug 22
   Succesvolle vijfde editie Adelante Challenge

   Afgelopen zondag 20 augustus vond alweer de 5e editie van de Adelante Challenge plaats. Ook dit jaar werd de Geulhemmerberg in Berg en Terblijt weer door een grote groep handbikers meermaals beklommen.

  • aug 17
   “De strikte, duidelijke aanpak van Adelante beviel mij enorm”

   Peter Mouchart (63) heeft een complete dwarslaesie opgelopen. Tijdens werkzaamheden aan een dakgoot viel Peter in 2012 2,5 meter naar beneden met verlamming van het onderlijf tot gevolg. Inmiddels doet Peter aan rolstoelrugby en handbiken via het Adelante Sportloket waar hij veel plezier uit haalt.

  • aug 14
   Wegwerkzaamheden nabij Adelante in Valkenburg

   De Onderstestraat en een gedeelte van de Geulhemmerweg tot aan de Geulhemermolen in Valkenburg worden voorzien van een nieuwe asfaltlaag met fietsstroken aan beide zijden. De werkzaamheden vinden plaats van 11 juli t/m 25 augustus 2017.

  • aug 11
   Virtuele tour door Adelante

   Fotograaf Ivo Vleugels heeft foto-opnames gemaakt in het beddenhuis en op het behandelplein bij Adelante Hoensbroek. Deze zijn zodanig gemonteerd dat de kijker een virtuele tour kan maken.

  • aug 10
   “Zonder hond Micky had ik niet kunnen revalideren”

   Jacky Willemsen (50) uit Heerlen heeft een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Tot voor kort was Jacky’s leven hierdoor enorm beperkt. Sinds de komst van hulphond Micky is de zon weer voor haar gaan schijnen. Helaas viel Jacky op 19 maart jl. over een boomstronk waardoor ze haar linkeronderbeen onder de knie verbrijzelde. Een lang revalidatietraject volgde, mét hond. Micky was de eerste hulphond bij Adelante. Een bijzonder verhaal van een krachtige vrouw.  

  • aug 8
   Beter horen dankzij kunst

   Dyon Scheijen (47) uit Valkenburg is klinisch fysicus/audioloog bij Adelante én kunstenaar. Die twee werelden brengt hij sinds kort bijeen: hij schildert op akoestisch absorberend materiaal.

 • juli 2017

  • jul 31
   Column: Ver(der) van huis...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 10.

  • jul 27
   Mini-symposium 'Samen werken aan taal'

   Save the date! Op 10 oktober 2017 organiseren Adelante, Kentalis en Mgr. Hanssen een mini-symposium over taalontwikkelingsstoornissen en de impact daarvan op de ontwikkeling.

  • jul 22
   CliniClowns bezoeken Adelante onderwijs

   Maandag 26 juni, maandag 3 juli en maandag 10 juli hebben de CliniClowns een bezoek gebracht aan de klassen regenboog, zon, ster, groep 3, blauw, geel, paars, groen en de instroomgroep van Adelante in Valkenburg.

  • jul 20
   Wegwerkzaamheden locatie Hoensbroek

   Vanaf vrijdag 21 juli 2017 wordt de nieuwe aansluiting van de Schuureikenweg op de Randweg in gebruik genomen. Tegelijkertijd kun je gebruikmaken van de nieuwe rotondes ter hoogte van de Naanhof. In de week erna wordt een gedeelte van de bestaande Schuureikenweg tijdelijk afgesloten.

  • jul 19
   Uitnodiging: Kanker en werk, geen vanzelfsprekende combinatie

   30.000 tot 40.000 werknemers in Nederland krijgen jaarlijks de diagnose kanker. Zo’n diagnose is ingrijpend en de wereld staat voor de werknemer op zijn kop. Vaak worden mensen met kanker geconfronteerd met behandelingen die van zichzelf ziekmakend zijn. Het is soms voor beide partijen, werknemers en werkgevers, lastig om een balans te vinden tussen ‘zorgen voor’ en zakelijkheid. Deze processen kunnen ertoe leiden dat de afstand tussen werknemer en werkgever, ongewild, groter wordt, terwijl onderzoek wel heel duidelijk aantoont dat deelnemen aan werk gezondheidsbevorderend is.

  • jul 17
   Angst om te vallen bij patiënten met zenuwpijn als gevolg van suikerziekte

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • jul 16
   Videocompilatie opening Schoolplein14

   TV Valkenburg maakte een mooi item over de opening van Schoolplein14 bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg a/d Geul. Vrijdag 30 juni werd Schoolplein14 feestelijk geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van medewerkers van de Johan Cruijff Foundation (JCF) en andere genodigden.

  • jul 13
   Ouders Emma (2) vertellen over hun ervaring met Contigo

   Emma la Haije (sinds maart 2) uit Hoensbroek is 12 weken te vroeg geboren. Daardoor heeft ze veel opstartproblemen gehad. Inmiddels gaat het heel goed met Emma. Ze is een lief en vrolijk meisje dat zich elke dag verder ontwikkelt. Wel heeft ze nog problemen met eten waardoor ze 24 uur per dag een neus-maagsonde draagt. Ook slaapt ze nog met monitorbewaking. Vanwege deze extra zorg gaat Emma niet naar een regulier kinderdagverblijf, maar naar Adelante Contigo, de verpleegkundige kinderdagopvang van Adelante in Kerkrade.

  • jul 8
   Nieuw boek over behandeling van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten

   Vier professionals van Adelante werkten mee aan de uitgave van een nieuw boek.

  • jul 7
   Revalideren als totaalaanpak

   De thema-uitgave 'Revalideren als totaalaanpak' in GezondinLimburg bevat artikelen over revalidatie bij Adelante.

  • jul 6
   Met trots presenteren wij: Adelante Jaarbeeld 2016!

   Met trots presenteren wij het Jaarbeeld 2016. Het vierde deel in een mooie reeks waarin wij u aan de hand van inspirerende artikelen en portretten meenemen naar de belangrijkste ontwikkelingen bij Adelante in 2016. 

  • jul 5
   Symposium 'Bruggen bouwen: vernieuwingen in de pijnrevalidatie'

   Op 6 oktober 2017 organiseert het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie van Adelante en de Universiteit Maastricht, vakgroep revalidatiegeneeskunde het symposium 'Bruggen bouwen: vernieuwingen in de pijnrevalidatie'. Het symposium is verbonden aan de start van het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg. 

  • jul 3
   Adelante heeft een Schoolplein14!

   Afgelopen vrijdag vond bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg a/d Geul de officiële opening van Schoolplein14 plaats. Dit gebeurde in aanwezigheid van medewerkers  van de Johan Cruijff Foundation (JCF) en andere genodigden. Tijdens deze feestelijke middag op 30 juni kreeg Adelante speciaal voor onze leerlingen 4 nieuwe sportrolstoelen overhandigd door de Foundation. 

  • jul 3
   Column: De drie musketiers

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 9.

 • juni 2017

  • jun 30
   Mitch Valize van Adelante on Wheels wint HandbikeBattle in Oostenrijk

   Vorige week donderdag vond de jaarlijkse HandbikeBattle Plaats in Oostenrijk. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

  • jun 29
   Eerste groep studenten binnen stageconcept M-ZIC neemt afscheid

   De eerste groep studenten van Zuyd die gestart is binnen het stageconcept M-ZIC van Adelante en Zuyd, neemt alweer afscheid. Twintig weken hebben studenten ergotherapie, fysiotherapie en verpleegkundige naast hun werkervaring op de afdeling, ook gezamenlijk onderwijs gehad binnen het Adelante Kenniscentrum. 

  • jun 28
   Succesvolle audicienavond

   De jaarlijkse audicienavond van Adelante Audiologie & Communicatie was opnieuw een groot succes, ondanks de warme vrijdagavond waren er toch weer meer dan 50 audiciens uit heel de regio aanwezig.

  • jun 27
   Jongeren Villa Franca bezoeken Amsterdam

   Zaterdag 17 juni bezochten de jongeren van woontraincentrum Villa Franca uit Heerlen samen met een aantal begeleiders Amsterdam. Het was voor de meeste jongeren de eerste keer dat ze in deze grote stad waren.

  • jun 27
   Adelante jongeren beklimmen de Mont Ventoux

   Een groep jongeren van Gastenhof beklom onlangs de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Gastenhof is een specialistisch orthopedagogisch behandelcentrum voor jeugdigen met een licht verstandelijke beperking, gecombineerd met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Ook twee jongeren van Adelante deden mee. 

  • jun 26
   Memorabele opening herdenkingsplek

   Afgelopen vrijdag vond in het Adelantepark van locatie Valkenburg a/d Geul de officiële opening van het memoriaal plaats. 

  • jun 24
   Voetbalteam Adelante Kickers 2e op Robinstijn toernooi

   Afgelopen zaterdag 17 juni vond in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade de tweede editie van het Robinstijn toernooi plaats, voor jonge talenten met een beperking. Adelante werd uitgenodigd om met het eigen team ‘Adelante Kickers’ deel te nemen. 

  • jun 23
   Zwitsers bezoek voor handenteam Adelante

   Deze en volgende week heeft Adelante bezoek van de Zwitserse ergotherapeute Stephanie Juchuit het Schweitzer Paraplegiker Zentrum (SPZ) uit Nottwil. Het SPZ is één van de grootste dwarslaesiecentra van Europa.

  • jun 22
   Staking in het Primair Onderwijs, ook Adelante Speciaal Onderwijs komt in actie!

   Het PO-front, een uniek en breed samenwerkingsverband van leraren, ondersteunend personeel, directeuren en schoolbesturen, heeft opgeroepen tot een prikactie op dinsdag 27 juni aanstaande. 

  • jun 22
   Zaterdag 24 juni a.s.: muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek

   Zaterdag 24 juni vanaf 14.30 uur vindt er wederom een muziekmiddagplaats in de tuinkamer van restaurant De Oase bij Adelante in Hoensbroek. 

  • jun 21
   Donderdag 22 juni: Handbikebattle in Oostenrijk

   Adelante doet ook dit jaar weer mee aan de HandbikeBattle onder de naam 'Adelante on Wheels'. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

  • jun 21
   Kinderopvang Awards 2017: De Bereboot nummer 2 van Limburg

   Ook dit jaar heeft Kinderdagverblijf De Bereboot weer meegedaan met de Kinderopvang Awards 2017. 

  • jun 20
   Succesvolle jaarlijkse logopedistenavond

   Dinsdag 13 juni (Hoensbroek) en donderdag 15 juni (Venlo) vond de jaarlijkse studiebijeenkomst voor logopedisten plaats, georganiseerd door Adelante Audiologie & Communicatie.

  • jun 19
   "In rolstoel kun je prima sporten"

   Via het Sportloket van Adelante Hoensbroek is ex-revalidant Anita de Visser gaan zoeken naar een geschikte beweegactiviteit voor na de revalidatie. Zo is ze in aanraking gekomen met rolstoelbadminton. 

  • jun 18
   Ontroerend blog over Musical Unlimited

   Sandarijn, moeder van drie kinderen in de leeftijd 12 t/m 16 die afgelopen zondag alle drie schitterden op het toneel van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen, schreef een ontroerend blog naar aanleiding van de voorstelling Yaro Jungle. Ze vertelt over Musical Unlimited, de theatergroep van Adelante en de impact op hun leven hiervan. Aanrader om te lezen.

  • jun 17
   Adelante leerling Laszlo test Becasine

   Groepen P5, P6 en P7 van leerweg VSO-Praktijk van Adelante Onderwijs zijn afgelopen week op werkweek geweest naar locatie Bio-Arnhem. Tijdens deze werkweek heeft Laszlo (leerling uit P5) kennis mogen maken met een Becasine.

  • jun 15
   Adelante Sport- & Beweegdag 2017 heel succesvol

   De Adelante Sport- & Beweegdag 2017 die plaats vond op donderdag 8 juni was een groot succes. Het was de 42ste editie. Dit jaar was gekozen voor een nieuwe opzet. De dag werd druk bezocht door revalidanten, ex-revalidanten, hun begeleiders, mensen uit de omgeving en meer.

  • jun 14
   Jean-Paul Essers vertrekt als bestuurder van Adelante

   De Raad van Toezicht laat weten dat dhr. Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur, per 1 oktober Adelante gaat verlaten. Dit in verband met het aanvaarden van een functie elders. Wij betreuren zijn besluit ten zeerste maar danken hem voor zijn grote verdiensten en inzet voor Adelante. Jean-Paul, gestart op 15 mei 2006, heeft de afgelopen tien jaar de rol van bestuurder vervuld, waarvan sinds 1 januari 2014 als voorzitter Raad van Bestuur. Wij wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe functie.

   Inmiddels is de procedure om te voorzien in zijn opvolging gestart. 

    

   Meer informatie...

  • jun 14
   Als woorden niet beklijven

   Fleur de Jong vertelt over haar dyslexie en hoe ze dankzij de hulp van Adelante goed functioneert en gemotiveerd is om haar opleiding af te ronden en een nieuwe baan te vinden.

  • jun 13
   “Dankzij de virtual reality bril ervoer ik geen pijn”

   Kimberly, ‘Kim’, van Keulen (29) uit Brunssum is 22 jaar als ze voor het eerst te maken krijgt met een weke delentumor in haar enkel. Na een operatie en diverse behandelingen ging het een aantal jaren goed met haar, heel goed zelfs. Tot het tij zich keerde in september 2016. Na een aantal onderzoeken bleek de kanker terug op dezelfde plek, en nu nóg heviger. Wat volgde was een zware beslissing. 

  • jun 13
   Adelante geeft vorm aan FENAC werkconferentie over tinnitus

   Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni a.s. organiseert FENAC een werkconferentie over tinnitus voor audiologische centra. Dyon Scheijen en Rilana Cima, tinnitus specialisten van Adelante Audiologie & Communicatie geven inhoudelijk vorm aan de conferentie in Heeze.

  • jun 13
   Ervaringsverhaal 'Steeds een optimist'

   “Ik was vijftien jaar toen ik een virus in m’n ruggenmerg kreeg. Binnen een week kon ik niet meer lopen. Na een paar maanden dokteren, belandde ik in Hoensbroek, in de alom bekende revalidatiekliniek. Klinkt misschien raar, maar dat gun ik iedereen. Daar leren ze je het leven op te pakken. Daar besef je dat niets onmogelijk is, dat álles kan. Of het nu je rijbewijs, zwemmen, skiën of paragliden is. Daar ervaar je ook dat er altijd mensen zijn die het nog véél moeilijker hebben dan jij. Ik had slechts ‘verlamde benen’, terwijl andere medebewoners alleen nog hun hoofd konden bewegen. Dus, count your blessings. Ik heb na Hoensbroek in een roes het leven opgepakt.”

  • jun 12
   Onze sterren van Musical Unlimited straalden

   Wat was het een prachtige dag gister en wat straalden onze sterren! Wij zijn super trots op de prestatie van onze acteurs en actrices van Musical Unlimited die het Parkstad Limburg Theater in Heerlen vol hebben gekregen met hun voorstelling 'Yaro Jungle'. Lees het lovende stuk in Dagblad De Limburger van vandaag.

  • jun 8
   Zeer geslaagde landelijke vakgroepdag Therapeutische Groepsleidsters (TPG)

   Op vrijdag 2 juni was Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen aan de beurt om de 2 jaarlijkse bijeenkomst van therapeutische peutergroepen te organiseren. Wendy Braeken en Ingrid Vissers, beiden therapeutisch peuterleidster binnen de TPG, hebben het grootste deel van deze dag georganiseerd.

  • jun 8
   Oriënterend bezoek ex first lady van Georgië aan Adelante Hoensbroek

   Met trots ontvingen wij afgelopen week Sandra E. Roelofs bij Adelante in Hoensbroek. Mevrouw Roelofs is de Nederlandse echtgenote van de Georgische voormalig president Micheil Saakasjvili. Zij wil in Georgië een revalidatiekliniek gaan opstarten. 

  • jun 8
   Adelante heeft oog voor laaggeletterdheid

   Afgelopen week hebben Monique Krings en Camilla van Beugen, professionals van Adelante Audiologie & Communicatie, deelgenomen aan een initiatief van de gemeente Venlo rond laaggeletterdheid .  

  • jun 8
   Herdenkingsplek bij Adelante in Valkenburg

   Enige tijd geleden ontstond, samen met ouders, het idee om een herdenkingsplek in te richten bij Adelante in Valkenburg. Binnen deze locatie ontbrak een stilteplek die voor ouders, kinderen, jongeren en medewerkers van grote betekenis is of kan zijn. Voor ouders die vaak vele jaren aan Adelante zijn verbonden valt met het verlies van hun kind ineens alles weg. 

  • jun 8
   Binnenkort: HandbikeBattle in Oostenrijk

   Elk jaar doet Adelante mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen handbiketeams van verschillende revalidatiecentra. Ook individuele handbikers mogen meedoen. Donderdag 22 juni is het weer zover!

  • jun 8
   Yves Krauth in 'Het gezicht van Adelante' op Facebook
   “Na mijn revalidatie vroeg mijn fysiotherapeut of ik nog iets voor Adelante wilde betekenen. Hij zag dat ik andere dwarslaesiepatiënten motiveerde en een goede impact op ze had. Je gaat door zo’n fysieke en emotionele molen als je opeens niet meer kunt lopen. Mensen zitten met vragen die ik ook had. Ik probeer ze te leren om geduld te hebben. De tijd gaat antwoorden geven. Ik ben dus gebleven en help andere dwarslaesierevalidanten nu.”
  • jun 6
   Tijdelijke omleiding nabij Adelante in Valkenburg/Houthem

   De Onderstestraat en St. Gerlach in Houthem zijn vanaf dinsdagmiddag 6 juni afgesloten voor alle verkeer.

  • jun 5
   Column: van bange muis naar trotse pauw

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 8.

  • jun 4
   Mindfulness training voor jongeren en medewerkers bij Adelante in Valkenburg

   Een bijzondere start van een van de zonnige dagen afgelopen week. Bij Adelante in Valkenburg werden de meditatiematjes uitgerold in het gras, zittend in de schaduw van de bomen met een zacht briesje om de deelnemers heen. Hoe mooi kon de dag starten.

  • jun 3
   Nieuwe skelters voor Adelante mytylschool

   De Adelante mytylschool is in aanmerking gekomen voor een sponsoring van stichting Aktie ’68. De stichting maakt zich hard om de belangen van mensen met een beperking te bevorderen, in het bijzonder kinderen en dat in de ruimste zin van het woord. Als school zamelen we ieder jaar kleding in voor Aktie ’68, maar deze stichting steunt zelf ook goede doelen.

  • jun 2
   Open dag woongroep De Raesdonck van Adelante

   Bij De Raesdonck in Valkenburg a/d Geul biedt Adelante begeleid wonen aan in groepsvorm voor jongeren van 4 tot 18 jaar met een ernstige meervoudige beperking. In onze woongroep wonen of logeren de kinderen in een huiselijke omgeving waar ze de juiste zorg en begeleiding krijgen, passende bij hun hulpvraag. Op 23 juni a.s. is er een open dag bij De Raesdonck.

  • jun 1
   Ervaringsverhaal van moeder van Bruce (2) over vroegrevalidatie

   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Bruce Custers (2), gediagnosticeerd met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van zuurstofgebrek na een hartstilstand.

 • mei 2017

  • mei 30
   Het nut van verhalen schrijven bij dyslexietherapie (deel 2)

   Waarom moeten we goed leren spellen? Wat is de functie en het nut van schrijven en schrijfvaardigheid? Wanneer gebruik je geschreven taal en waarom? Het is zinvol om na te denken over het belangrijkste doel van spellingvaardigheid, want het uiteindelijke doel is dat leerlingen zich kunnen redden in onze geletterde maatschappij.

  • mei 30
   Jaarverslag Adelante Cliëntenraad

   Adelante vindt medezeggenschap van cliënten belangrijk omdat het bijdraagt aan goede zorgverlening.

  • mei 29
   Ervaringsverhaal Adelante vroegrevalidatie

   Bruce Custers (2) is gediagnosticeerd met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van zuurstofgebrek na een hartstilstand. Jeanny, moeder van Bruce, vertelt over de heftige tijd, maar ook over de fijne sfeer bij Adelante Vroegrevalidatie.

  • mei 29
   Ouders van jongeren met pijn worden coach in het leren omgaan met pijn

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • mei 29
   Adelante bezoekt symposium over ademhalingsstoornissen bij kinderen

   In 2017 bestaat het Centrum voor Ademhalingsstoornissen bij Kinderen (CASK) van het MUMC+ tien jaar.

  • mei 28
   Speciale Bijzonder bijeenkomst

   Op dinsdag 6 juni wordt een speciale Bijzonder bijeenkomst georganiseerd waarin de gezondheidsthematieken van Zuyd Hogeschool worden gepresenteerd.

  • mei 24
   Actueel overzicht gehooronderzoeken in Nederland

   Afgelopen week verscheen ‘Gehoor in Onderzoek’, een uitgebreid overzicht van actueel gehooronderzoek in Nederland. In deze bundel zijn 176 unieke onderzoeken samengebracht door het HoorPlatform. Deze editie is tot stand gebracht mede door ondersteuning vanuit de FENAC.

  • mei 24
   Adelante presenteert op EACD congres

   Afgelopen week werd het EACD (European Academy of Childhood Disability) congres in Amsterdam georganiseerd met als thema “Steps into the future”. Adelante was goed vertegenwoordigd op dit congres.

  • mei 23
   Adelante beweegt! week van 6 tot 9 juni 2017

   Onder de noemer ‘Adelante beweegt!’ organiseert Adelante voor medewerkers regelmatig sportieve activiteiten. Adelante beweegt! is er om het beweeggedrag van medewerkers structureel te stimuleren, omdat investeren in gezondheid loont.

  • mei 23
   Laatste kaarten voor jubileumvoorstelling Musical Unlimited te koop

   De repetities zijn bijna afgelopen, nog even en het is zover... Op zondag 11 juni om 15.00 uur schitteren onze sterren van Musical Unlimited in Yaro Jungle, een prachtige en professionele musical in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

  • mei 23
   Muziekmiddag bij Adelante

   Op zaterdag 27 mei a.s. vindt er weer een muziekmiddag plaats bij Adelante voor cliënten, familie en vrienden.

  • mei 22
   Nieuw boek: 'Probleemgeoriënteerd denken in de pijngeneeskunde'

   Recent verscheen het boek 'Probleemgeoriënteerd denken in de pijngeneeskunde'. Een praktijkboek waarin de lezer aan de hand van casuïstiek wegwijs gemaakt wordt in de verschillende behandelaspecten van pijn. 

  • mei 21
   29 mei t/m 2 juni: eerste Peuter4daagse van Heerlen

   In de week van 29 mei t/m 2 juni organiseert Kinderdagverblijf De Bereboot (gelegen op het terrein van Adelante in Hoensbroek) in samenwerking met Peuterspeelzaalwerk Heerlen, JOGG (jongeren op gezond gewicht) Heerlen en Alcander de eerste Peuter4daagse voor kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in Heerlen.

  • mei 18
   Workshop stimulatie motoriek voor team De Raesdonck

   Afgelopen maand deed het team van De Raesdonck* plus twee medewerkers van Dribbel (één van de peutergroepen van de vroegrevalidatie van Adelante) mee aan een workshop ter stimulatie van de motoriek van mensen met een meervoudige beperking. 

  • mei 18
   ‘Ik heb weer een functionerende hand’

   Op 9 mei jl. verscheen onderstaand artikel in Dagblad De Limburger over innovatieve operatietechnieken voor mensen met een dwarslaesie.

  • mei 18
   Kennissessies toegangsteams WMO en Jeugdwet

   Afgelopen dinsdag 16 mei, bezochten afgevaardigden van gemeente Kerkrade Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg. 

  • mei 18
   Samenwerking Adelante en Zuyd Hogeschool van grote meerwaarde voor beide partijen

   Sinds jaar en dag werkt Adelante samen met Zuyd Hogeschool op diverse gebieden. Een intensieve en fijne samenwerking die van grote meerwaarde is voor beide partijen. Eén van de vakgebieden waarop de grote voordelen van de samenwerking zich manifesteert is Audiologie & Communicatie, en dan logopedie in het bijzonder. Over deze waardevolle samenwerking spraken wij Johan Dekelver, spraak-taalpatholoog van Adelante en Aimée van Loo, docent logopedie bij Zuyd Hogeschool in Heerlen. Zij werken al vele jaren intensief samen.

  • mei 17
   Het nut van verhalen schrijven bij dyslexietherapie

   Waarom moeten we goed leren spellen? Wat is de functie en het nut van schrijven en schrijfvaardigheid? Wanneer gebruik je geschreven taal en waarom? Het is zinvol om na te denken over het belangrijkste doel van spellingvaardigheid, want het uiteindelijke doel is dat leerlingen zich kunnen redden in onze geletterde maatschappij.

  • mei 16
   Cliëntenraad Adelante presenteert Jaarverslag 2016

   Cliënten van Adelante kunnen meepraten of meedenken over diverse onderwerpen. Adelante vindt medezeggenschap van cliënten belangrijk omdat het bijdraagt aan goede zorgverlening. De Cliëntenraad behartigt de algemene belangen van alle cliënten die bij Adelante in behandeling zijn. 

  • mei 16
   Adelante Schaakt succesvol bij Euro-Chess 2017

   Zondag 30 april is team Adelante Schaakt teruggekeerd van de succesvolle reis naar Boedapest. In de Hongaarse hoofdstad werd Euro-Chess 2017 georganiseerd. De deelnemers uit Houthem kwamen met verschillende bekers naar huis.

  • mei 15
   Succesvolle open dag Villa Franca

   Afgelopen zaterdag, 13 mei, vond de open dag van Adelante Villa Franca plaats. Het woontraincentrum opende zowel in Geleen als in Heerlen haar deuren.

  • mei 14
   Eerste Heilige Communie voor kinderen Adelante mytylschool

   Vandaag, zondag 14 mei, doen tien kinderen van de Adelante mytylschool uit Valkenburg hun Eerste Heilige Communie. De mis begint om 10.30 uur in de Sint Laurentiuskerk in Spaubeek. We gaan er een mooie viering van maken. Komen jullie ook kijken?

  • mei 13
   Vandaag open dag Villa Franca

   Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon vrijblijvend binnen lopen vandaag, zaterdag 13 mei, tussen 12.00 en 17.00 uur in Geleen of Heerlen om te ervaren of woontrainen bij je past.

  • mei 11
   12 mei: Dag van Adelante

   Vandaag is het 'Dag van Adelante'! Een dag waarop we even stil staan bij de inzet van onze medewerkers en hen bedanken met een klein presentje. Ga zo door!

  • mei 11
   Adelante presenteert op EWMA 2017

   Evelien Vander Sloten (fysiotherapeut Adelante) en Janneke Goossens (ergotherapeut Adelante) bezochten afgelopen week EWMA 2017, een congres van European Wound Management Association, in Amsterdam.

  • mei 11
   Inschrijven Adelante Sport- & Beweegdag nog tot en met 26 mei a.s.

   De inschrijftermijn voor de Adelante Sport- & Beweegdag 2017 is verlengd tot en met vrijdag 26 mei a.s. Na deze datum is aanmelden niet meer mogelijk. 

  • mei 11
   Deelname team Adelante aan Wings for Life succesvol

   Afgelopen zondag 7 mei deed team Adelante voor de tweede keer op rij mee aan Wings for Life, een bijzonder ren- en rol sportevenement. Op 34 locaties over de hele wereld startten mensen op hetzelfde tijdstip met de run. In Nederland vond Wings for Life plaats in Breda. Om 13.00 uur werd er gestart. De finish was niet de eindstreep maar een catcher car. Het doel van de run is om voor de catcher car te blijven, die steeds dichterbij komt. 

  • mei 11
   Het Gezicht van Adelante: Ghezale Sheikmus (5)

   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook: Ghezale Sheikmus (5) uit Venray. Ghezale is drie jaar oud als een begeleidster van de peuterspeelzaal Ghezales moeder Dilek (35) aanspreekt. “Ik heb het vermoeden dat Ghezale niet hoort”, zei ze. Uiteindelijk blijkt Ghezale na vele onderzoeken een ernstig perceptief gehoorverlies te hebben aan beide oren met een spraaktaalachterstand tot gevolg. Een grote schok voor het gezin.

  • mei 10
   Let op! 12 mei sluit inschrijving voor Adelante Sport- & Beweegdag

   Let op! Vrijdag a.s., 12 mei, is de laatste dag dat u zich kunt aanmelden voor de volledig vernieuwde Adelante Sport- & Beweegdag op donderdag 8 juni 2017. Iedereen met een lichamelijke beperking is welkom (met één begeleider)! Deelname is bijna gratis.

  • mei 9
   Mini-symposium over stageconcept M-ZIC van Adelante en Zuyd

   Woensdag 10 mei vindt er om 15.00 uur een mini-symposium plaats in de aula van Adelante in Hoensbroek om kennis te maken met het nieuwe interdisciplinaire stageconcept van Adelante en Zuyd, genaamd ‘M-ZIC’ (Multidisciplinair Zorg Innovatie Centrum). In dit stageconcept staan anders leren, kijken en doen centraal. Het M-ZIC is een zorg-, leer- en werkomgeving die ruimte biedt voor innovatie en wetenschap.

  • mei 8
   Artikel van revalidatiearts Clemens Rommers over cognitief herstel na CVA

   In het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde is onlangs een artikel verschenen van revalidatiearts Clemens Rommers (Adelante, afdeling revalidatiegeneeskunde MUMC+) over de vele patiënten in het ziekenhuis met milde cognitieve problemen na een CVA (beroerte, red.); problemen die eigenlijk later pas aan het licht komen.

  • mei 7
   Adelante neemt vandaag deel aan Wings for Life

   Na het succes van vorig jaar neemt Adelante ook dit jaar weer deel aan het sportevenement Wings for Life. Zowel (ex-)revalidanten en medewerkers van Adelante als familieleden konden zich inschrijven. 

  • mei 6
   Bijzonder muziekproject Adelante schoolband Noets Toes

   Zaterdag 17 juni aanstaande houdt de schoolband van Adelante, ‘Noets Toes’, een bijzonder optreden bij de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. De kinderen van de Adelante mytylschool zullen  die middag iedereen verrassen met een muzikaal spektakel, samen met de kinderen van Basisschool St. Gerlachus uit Houthem.

  • mei 4
   Volg F.A.I.R. project in Nepal via reisblog

   Afgelopen 21 april is een groep van Adelante collega´s plus aanhang naar Kathmandu, Nepal, vertrokken om daar ter plekke kinderen met cerebrale parese* te helpen. Eén van de deelnemers, Cesarine Passau, houdt een online reisdagboek bij van deze reis. 

  • mei 4
   Meld u nu aan voor de Adelante Sport- & Beweegdag 2017

   Heeft u een lichamelijke beperking en wilt u graag kennis maken met verschillende sport- en beweegactiviteiten? Dan nodigen wij u graag uit voor onze vernieuwde Sport- & Beweegdag op donderdag 8 juni 2017 bij Adelante in Hoensbroek! 

  • mei 3
   Adelante Kenniscentrum experimenteert met slimme pleisters

   Binnen Adelante experimenteren we deze maand met slimme pleisters. Deze pleisters meten o.a. hartslag, hartfilmpje, ademhalingsfrequentie, huidtemperatuur en activiteit.

  • mei 1
   Column: Potloodventer…?

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 7.

  • mei 1
   Inspirerend bezoek verzekeringsartsen UWV aan Adelante Arbeid

   Onlangs heeft een delegatie van de verzekeringsartsen van UWV Heerlen Adelante Arbeid bezocht. Zij hebben uitgebreid kennis gemaakt met de onderzoeksmethoden om de functionele (arbeids)belastbaarheid in kaart te brengen. De verzekeringsartsen wilden graag zelf ondervinden wat cliënten meemaken bij deze onderzoeken: “je kunt niet goed doorverwijzen als je niet precies weet wat het inhoudt”, alsdus Vincent Eggen. 

 • april 2017

  • apr 28
   Adelante enthousiast over deelname aan LUDI Trainingsschool

   Chantal Schmetz en Silvie Vanstipelen, ergotherapeuten bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen in Valkenburg, hebben van 18 tot 21 april jl. deelgenomen aan de internationale LUDI Trainingsschool van het LUDI Netwerk bij Zuyd Hogeschool. 

  • apr 27
  • apr 25
   Het Gezicht van Adelante: Dyon Scheijen

   Vandaag in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante op Facebook' Dyon Scheijen. Dyon (47) is klinisch fysicus – audioloog bij Adelante Audiologie & Communicatie in Hoensbroek. Dyon heeft zich gespecialiseerd in tinnitus (oorsuizen, red.). Mede door zijn toedoen staat Adelante anno 2017 op de kaart als dé tinnitusspecialist van Nederland.

  • apr 25
   Open dag Villa Franca Geleen en Heerlen

   Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon vrijblijvend binnen lopen op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 17.00 uur in onze woontraincentra Villa Franca in Geleen of Heerlen om te ervaren of woontrainen bij je past.

  • apr 25
   Muziekmiddag bij Adelante in Hoensbroek

   Zaterdag 29 april a.s. is er weer een muziekmiddag voor alle cliënten en familieleden bij Adelante in Hoensbroek. 

  • apr 24
   ‘Ik kan weer genieten van dingen’

   Een paar weken voor de overgang naar de brugklas kreeg ze diabetes, maar daar wilde Daisy van den Berg (17) zelf niets van weten. Ze controleerde niet en spoot alleen insuline bij als ze dacht dat dit nodig was. Tot het vorig jaar beangstigend misging.

  • apr 20
   La Providence brengt een bezoek aan Adelante VR&A

   Op 19 april jl. hebben een vijftal medewerkers van geriatrische revalidatiezorginstelling La Providence uit Grubbenvorst (Noord-Limburg) een bezoek gebracht aan Adelante Volwassenrevalidatie & Arbeid.

  • apr 20
   Blootstelling als behandeling voor tinnitus

   Uit onderzoek naar tinnitus (oorsuizen), is een nieuwe behandelmethode voortgekomen die zich richt op de neurologische kant van het fenomeen. Universitair Docent/Psychologe Dr. Rilana Cima van de Universiteit van Maastricht / Adelante doet een boekje open over de misvattingen over tinnitus en de cognitieve gedragstherapie die ze ontwikkeld heeft.

  • apr 16
  • apr 14
   Column: Gefoeter in de nacht…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 6.

  • apr 13
   Online aanmelden voor Adelante Arbeidsre-integratie

   Sinds kort is het mogelijk én wenselijk om aanmeldingen voor Adelante Arbeidsre-integratie via onze website te doen, op deze pagina. Deze nieuwe manier van aanmelden, die de privacy en de verwijzer optimaal waarborgt, leidt tot meer efficiëntie voor verwijzers én voor Adelante. 

  • apr 11
   Succesvolle dwarslaesiedag bij Adelante

   Het ging er levendig aan toe afgelopen zaterdag tijdens de informatieve dag met als thema  'Samen Doorgaan'. Adelante had deze dag georganiseerd in samenwerking met de Dwarslaesie Organisatie Nederland.

  • apr 10
   Adelante 11 april in 'Je zal het maar hebben' op BNN

   Sanne Stoffels (18), cliënt van Adelante kinderrevalidatie, heeft in de zomer van 2016 meegewerkt aan het programma ‘Je zal het maar hebben’ (BNN) met Tim Hofman.

  • apr 9
   Open dag 13 mei 2017 in woontraincentra Heerlen en Geleen

   Woontrainen is gericht op het trainen van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te wonen voor jongeren met een beperking. Je kunt dromen en piekeren over de volgende stap, maar je kunt beter gewoon vrijblijvend binnen lopen op zaterdag 13 mei tussen 12.00 en 17.00 uur in Geleen of Heerlen om te ervaren of woontrainen bij je past.

  • apr 8
   Jaarlijkse plantjesmarkt van Adelante Onderwijs

   Dinsdag 13 april a.s. vindt de jaarlijkse plantjesmarkt plaats van Adelante Onderwijs in Valkenburg.

  • apr 7
   Ervaringsverhaal in boekvorm over leven met Cerebrale Parese

   Christine Regber-Martens is in de Verenigde Staten geboren, maar al tien jaar Nederlandse. Zij heeft Cerebrale Parese*. Een aandoening, geen ziekte, veroorzaakt door zuurstofgebrek tijdens de geboorte.

  • apr 6
   Zaterdag 8 april: DON-dag bij Adelante in Hoensbroek

   Vandaag vindt de DON-dag plaats bij Adelante in Hoensbroek. Samen met Dwarslaesie Organisatie Nederland​ organiseert Adelante deze dag vol informatie voor mensen met een dwarslaesie of caudalaesie. Het thema van deze dag is 'Samen Doorgaan'.

  • apr 6
   Medewerker van Adelante wint de Parelloop businessrun 5 km

   Zondag 2 april lieten weer vele medewerkers van Adelante hun sportieve kant zien tijdens de Parelloop in Brunssum. We waren met vier teams vertegenwoordigd bij de businessrun. 

  • apr 5
   Save the date: FENAC werkconferentie over behandeling tinnitus

   Vanaf 2019 zal de 'Stepped-care CGT-behandeling van tinnitus' de enige evidence-based verzekerde tinnituszorg in Nederland zijn.

  • apr 4
   Uniek bezoek van vier zorgverzekeraars aan Adelante

   Op maandag 3 april jl. vond het periodieke Zorginhoudelijk overleg over medisch specialistische zorg plaats bij Adelante in Valkenburg. Uniek aan dit overleg was dat vier verzekeraars gezamenlijk aanwezig waren: zorginkopers en medisch adviseurs van CZ, VGZ, Zilveren Kruis én Multizorg.

  • apr 3
   Adelante handbikebaan op RTL4

   Gister was de handbikebaan op het terrein van Adelante in Hoensbroek op RTL4 te bewonderen! In het programma Lifestyle Experience werd aandacht besteed aan de unieke baan. Mischa Hielkema en Esther Vergeer vertellen erover in het programma. 

  • apr 3
   Column: Je hebt van die dagen...

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 5.

 • maart 2017

  • mrt 31
   Adelante organiseert voor 42ste keer Sport- en Beweegdag

   Op donderdag 8 juni 2017 zal de 42ste Sport- en Beweegdag plaatsvinden bij Adelante in Hoensbroek. Een dag van ontmoeting, van sport en van gezelligheid.

  • mrt 30
   Mad Science bij Adelante Onderwijs in Valkenburg

   Regelmatig bezoekt een medewerker van Mad Science onze klassen van Leerweg Basisonderwijs en Pre Arbeid voor het geven van een gastles op het gebied van techniekonderwijs. 

  • mrt 30
   Overlast door werkzaamheden station Blerick

   Komende twee jaar vinden er grote werkzaamheden plaats op het station in Blerick. Het hele station en de stationsomgeving worden op de schop genomen.

  • mrt 27
   Let op! Laatste kans om u aan te melden voor de DON-dag

   Zaterdag 8 april organiseert Adelante samen met Dwarslaesie Organisatie Nederland de DON-dag. Het thema van deze dag is 'Samen Doorgaan'. De DON-dag vindt plaats bij Adelante in Hoensbroek. 

  • mrt 27
   Leuke ouder-kind-ochtenden bij Adelante vroegrevalidatie

   Vorige week hebben de ouder-kind-ochtenden in de peutergroepen plaatsgevonden. Deze keer stond het thema 'bewegen' centraal.

  • mrt 27
   Open dag Wieënhof Venray druk en succesvol

   Afgelopen zaterdag 25 april werd in medisch centrum Wieënhof Venray (een poliklinisch dependance van de revalidatieafdeling van het VieCuri ziekenhuis in Venlo) een open dag gehouden.

  • mrt 23
   Zorgrobot Zora aanwezig tijdens open dag Adelante

   Bij Adelante Audiologie & Communicatie in Hoensbroek was afgelopen zaterdag 18 april tijdens de open dag onze zorgrobot Zora te bewonderen.

  • mrt 23
   Sponsorloop kinderen van Adelante voor kinderen met cerebrale parese in Nepal

   Sinds 2012 werkt een team vrijwilligers vanuit Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Wonen & Onderwijs in Valkenburg voor kinderen in Nepal. Middels het F.A.I.R. project (Fundraising, Acquisition of knowledge and skills, Innovation and Reaching the unreached) wordt de situatie van kinderen met een Cerebrale Parese (CP)* in Nepal verbeterd. Op 21 april vertrekt wederom een groep naar Nepal. Voor die tijd willen ze echter geld inzamelen via een sponsorloop van kinderen, voor kinderen op 19 april a.s.

  • mrt 22
   Opening handbikebaan in de media

   Limburg is een parcours rijker voor handbikers. Zaterdag 18 maart om 11.30 uur werd op ons mooie parkachtige terrein een unieke (flink geaccidenteerde) permanente handbikebaan van bijna 2 km lang en 3 meter breed geopend door gedeputeerde Ger Koopmans en lid Raad van Bestuur van Adelante, Yvette van Horn. 

  • mrt 20
   Handbikebaan Adelante vandaag in Dagblad De Limburger

   De opening van de handbikebaan, afgelopen zaterdag 18 april, stond vandaag in Dagblad De Limburger beschreven. Lees het volledige artikel hieronder (klik op de foto voor vergroting). 

  • mrt 20
   Bijzonder mooie open dag

   Afgelopen zaterdag vond van 10.00 tot 16.00 uur de open dag van Adelante in Hoensbroek plaats. Ondanks de vele liters regen die uit de lucht vielen, was het een bijzondere, drukbezochte en succesvolle dag.

  • mrt 20
   Meten van angst voor pijn bij volwassenen met chronische pijn

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • mrt 18
   Officiële opening handbikebaan tijdens drukbezochte open dag Adelante

   Eindelijk is het zover! De nieuwe handbikebaan op het terrein van Adelante in Hoensbroek is af en vandaag, tijdens de open dag van Adelante officieel geopend. 

  • mrt 16
   Tweejarig bestaan Villa Franca Geleen feestelijk gevierd

   Eind januari hebben de jongeren van woontraincentrum Villa Franca in Geleen een heuse winterbarbecue georganiseerd. 

  • mrt 16
   Zaterdag a.s. (18 maart): open dag Adelante Hoensbroek

   Tijdens de open dag van Adelante in Hoensbroek op zaterdag 18 maart a.s. kunt u niet alleen heel veel zien, maar ook van alles beleven. Komt u ook?

  • mrt 16
   Grote hulp in Valkenburg dankzij NLdoet

   Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer ‘NLdoet’; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. 

  • mrt 14
   Zonnebloemauto te huur bij Adelante

   Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het aller belangrijkst. Maar hoe kom je daar als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? Het is erg fijn als je niet afhankelijk bent en zelf kunt gaan waar en wanneer je dat wilt. De Zonnebloem startte daarom met het verhuren van Zonnebloemauto’s, aangepaste personenauto’s voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Zo is er nooit meer gedoe om over vervoer te beschikken. Ook bij Adelante is nu een Zonnebloemauto te huur.

  • mrt 14
   Een binnenkijkje in ons looplab

   Vandaag in onze rubriek 'Adelante in 360°' op Facebook een 360° foto van het looplab van Adelante in Hoensbroek. 

  • mrt 9
   Succesvolle workshops rond muziekbeleving en ontwikkeling bij jonge kinderen

   De pedagogisch medewerksters en logopedisten van de diagnose- en behandelgroepen (DBG) hadden onlangs de eerste workshop in een reeks van drie rond muziekbeleving en ontwikkeling bij jonge kinderen. 

  • mrt 9
   Stem op woensdag 15 maart bij Adelante in Hoensbroek

   Op woensdag 15 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Wij bieden medewerkers en cliënten van gemeente Heerlen wederom de mogelijkheid om te stemmen bij Adelante in Hoensbroek.

  • mrt 7
   Binnenkijken bij Adelante: Villa Franca Geleen

   Vandaag in 'Adelante in panorama' op onze Facebookpagina een binnenkijkje bij woontraincentrum Villa Franca in Geleen. Op de foto ziet u de gezamenlijke woonkamer/keuken waar jongeren samen kunnen verblijven als ze niet op hun eigen kamer zijn. De ruime woonkamer biedt allerlei vermaak en uitzicht op de Geleense Rijksweg. 

  • mrt 6
   Foto voor op Facebook... (column verpleegkundige Ellis Bodifée)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 4.

  • mrt 5
   Huurder zwembad Adelante Hoensbroek beste zwemlesaanbieder van Nederland

   Zondag 5 februari jl. is in Zwembad De Kwakel in Utrecht de awardwinnaar voor 'beste zwemlesaanbieder van 2016' bekendgemaakt. 

  • mrt 2
   Geslaagde carnavalsviering bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen

   Elk jaar wordt bij Adelante Kinderrevalidatie, Speciaal Onderwijs & Wonen en Valkenburg groots carnaval gevierd met alle kinderen. Ook dit jaar was de schoolcarnaval weer heel succesvol.  

 • februari 2017

  • feb 24
   Aandacht voor tinnitus tijdens open dag Adelante Hoensbroek op 18 maart a.s.

   Op zaterdag 18 maart van 10.00 tot 16.00 uur houdt Adelante in Hoensbroek open dag. Tijdens deze open dag kunt u een kijkje komen nemen achter de schermen van ons volledig vernieuwde revalidatiecentrum. Parkeren, toegang, koffie en thee zijn gratis. 

  • feb 23
   Ren of rol jij mee voor ruggenmergonderzoek?

   Na het succes van vorig jaar wil Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan het sportevenement Wings for Life World Run 2017 - Netherlands - Breda

  • feb 23
   Gratis symposium ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’

   Op vrijdag 7 april 2017 vindt het tweede symposium plaats van Kenniscentrum Zorgcommunicatie 2.0 (KCZC) waarin Adelante actief participeert. Het thema is ‘RAPP met de cliënt als gesprekspartner’.Het KCZC zet zich in voor eigentijdse zorgcommunicatie op topniveau, met als uitgangspunt de RAPP-methodiek.

  • feb 22
   Nieuw: korte cursus ‘Omgaan met dyslexie, hoe doe je dat?’

   Enkele keren per jaar starten wij een korte cursus met een groep ouders en kinderen voor het leren omgaan met dyslexie. 

  • feb 20
   Informatiemiddag over Menière van Stichting Hoormij

   Op vrijdag 24 maart 2017 organiseert de NVVS-afdeling Maastricht e.o. van Stichting Hoormij i.s.m. met het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (MUMC+) een informatiemiddag over Ménière (draaiduizeligheid). 

  • feb 19
   Lezing over audiologie en schilderkunst

   Op dinsdag 14 maart organiseert Stichting Hoormij Afdeling Maastricht e.o. haar jaarlijkse voorjaarsbijeenkomst in hotel l’Empereur in Maastricht. Deze bijeenkomst bestaat zoals al een paar jaar het geval is uit drie delen: een lezing, een jaarvergadering en een gezellige borrel.

  • feb 17
   Succesvolle kennismaking met Virtual Reality

   Op dinsdag 14 februari heeft Adelante kennis kunnen maken met Virtual Reality (VR). Medewerkers en cliënten hebben de VR oplossingen van VRiendje (www.vr-iendje.nl) mogen ervaren en hun kijk op de inzet van VR binnen Adelante kunnen geven. Er hebben sessies plaatsgevonden met diverse disciplines en in de pauze kon iedereen langskomen om het zelf te ervaren.

  • feb 16
   Adelante Arbeidsre-integratie verzorgt workshop burn out preventie

   Onlangs is door Adelante Arbeidsre-integratie een succesvolle workshop ‘burn out preventie’ voor leidinggevenden ontwikkeld. De workshop is inmiddels door een aantal grote bedrijven, onder andere in de metaalsector en installatietechniek, ingezet en met veel enthousiasme ontvangen. Het hogere kader, inclusief directie, en middenkader van deze organisaties hebben aan de workshop deelgenomen en zij hebben deze beoordeeld en geëvalueerd met een 8,3. Hier mogen we trots op zijn!

  • feb 16
   ‘De plakkende strooppot’; een bijzondere videoreportage van een ex-revalidant

   ‘De plakkende strooppot’ is een videoverslag van een dik half uur, gemaakt door ex-revalidant Bert Smeets uit Maastricht. Bert kreeg op 17 mei 2016 een hartstilstand in de Maastrichtse Dominicanenkerk. Na een kortdurend coma en een maand in het MUMC+, startte zijn klinische revalidatietraject bij Adelante in Hoensbroek. Bert heeft niet-aangeboren hersenletsel (NAH) door zijn hartstilstand. In het kader van zijn therapie maakte Bert deze bijzondere rapportage over zijn tijd en ervaringen bij Adelante in de maanden juni, juli en augustus. Een bijzonder binnenkijkje bij Adelante én in het leven van Bert. 

  • feb 14
   Binnenkijken bij De Valkhorst

   Vandaag in de rubriek 'Adelante in panorama' op Facebook een panoramafoto van de supergezellige 'woonkamer 1' van De Valkhorst bij Adelante in Valkenburg. 

  • feb 12
   Kom langs en ervaar Virtual Reality!

   Kom op dinsdag 14 februari tussen 12.00 en 13.00 uur naar de centrale hal van Adelante in Hoensbroek om kennis te maken met Virual Reality.

  • feb 9
   Bereikbaarheid Adelante Hoensbroek tijdens wegwerkzaamheden

   Onderstaand nogmaals ter verduidelijking de situatie nabij Adelante Hoensbroek. Hou bij bezoek aan Adelante tot april 2018 rekening met enige extra reistijd. 

  • feb 9
   CVA Stepped Care Unit breidt uit

   Op 9 februari heeft de CVA Stepped Care Unit bij Adelante in Hoensbroek haar zorg uitgebreid van 25 naar 40 bedden. Met een speciaal openingsmoment stonden de twee samenwerkingspartners Adelante en Cicero stil bij deze belangrijke mijlpaal die tegemoet komt aan de toenemende vraag naar klinische revalidatieplekken voor mensen die willen herstellen na een beroerte. 

  • feb 9
   Vooraankondiging DON-dag op 8 april a.s.

   Op zaterdag 8 april a.s. organiseert Adelante in samenwerking met Dwarslaesie Organisatie Nederland de informatieve DON-dag met ditmaal als thema 'Samen doorgaan'. Komt u ook? Meer informatie volgt via deze website en onze sociale media. 

  • feb 9
   Drukbezochte clinic walking football bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 2 februari jl. vond er een clinic walking football plaats in de sporthal van Adelante in Hoensbroek. De clinic was georganiseerd door bewegingsagogen Elien Heijen en Kim Merk van het Sportloket in samenwerking met Curfs Fysio & Sport uit Hulsberg. De clinic werd druk bezocht. Het was een geslaagde middag met veel positieve reacties van (ex-)revalidanten. 

  • feb 9
   Gratis webinar foutloos schrijven

   “Ik voel me altijd onzeker als ik schrijf… Ik schaam me ook.” 

  • feb 9
   Kom naar de open dag van Adelante Hoensbroek op 18 maart

   In 2016 organiseerde Adelante in Valkenburg een open dag. Dit jaar zal op zaterdag 18 maart in het kader van de Week van de Zorg van 10.00 – 16.00 uur een open dag in Hoensbroek plaatsvinden. Een unieke gelegenheid om het nieuwe gebouwencomplex te bezichtigen en een kijkje in de keuken te krijgen. 

  • feb 7
   Kaartverkoop voor 'Yaro Jungle' van Musical Unlimited gestart

   Vandaag is de kaartverkoop voor de jubileumvoorstelling van Muscial Unlimited van Adelante van start gegaan. 

  • feb 6
   Huilen van het lachen…(3)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 3.

  • feb 6
   Nieuw: Amerikaanse versie van PHODA-youth

   Uit wetenschappelijk onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • feb 2
   Let op! Ook wegwerkzaamheden omgeving Adelante Valkenburg

   Vanaf maandag 6 februari a.s. is de doorgaande weg (St. Gerlach) nabij Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen vanaf de Vauwerstraat afgesloten. Dit zal voor een periode van ongeveer vier weken zijn. 

  • feb 2
   Week van het Oorsuizen 2017

   Deze week, van 6 tot 10 februari, is de jaarlijkse Week van het Oorsuizen. Het thema van deze week is ‘Je bent niet alleen!’. Stichting Hoormij organiseert de Week van het Oorsuizen voor herkenning en erkenning. Je kunt tijdens deze week verschillende bijeenkomsten bezoeken en lotgenoten ontmoeten, zie kalender.

  • feb 2
   Arm-handrevalidatie naar een hoger plan

   Het arm-hand therapieconcept CARAS (Concise Arm and hand Rehabilitation Approach in Stroke) is ontwikkeld ter ondersteuning van ergo- en fysiotherapeuten. 

  • feb 2
   Therapieprogramma voor zelfredzaamheid van jongeren

   In de laatste editie van FysioPraxis, het vakblad voor de fysiotherapeut, staat een artikel over het therapieprogramma FitCare4U van Adelante, geschreven door kinderfysiotherapeut en onderzoeker Eugene Rameckers. 

  • feb 2
   Sporten en bewegen met amputatie bij Adelante

   Sporten en bewegen met een amputatie, met of zonder prothese? Bij Adelante in Hoensbroek is het allemaal mogelijk. 

 • januari 2017

  • jan 31
   Met trots presenteren wij: het Adelante strategisch beleidsplan 2017-2019

   Met trots presenteren wij het Adelante strategisch beleidsplan 2017-2019 voor onze cliënten en relaties. Onder leiding van de Raad van Bestuur van Adelante zijn onze ambities, uitdagingen en kansen voor de komende jaren geformuleerd in dit plan.

  • jan 31
   Ouderadviesbijeenkomsten voor niet pratende kinderen

   Op 19 en 26 januari jl. vonden bij Adelante Audiologie & Communicatie in Geleen ouderadviesbijeenkomsten plaats.

  • jan 31
   Nieuw in Parkstad: Epilepsie Café

   Het Epilepsie Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met epilepsie en hun betrokkenen. De opzet is om ongedwongen in een open sfeer met elkaar in gesprek te komen en ervaringen uit te wisselen.

  • jan 26
   Jeanine Verbunt over Graded exposure: ‘De angst voor pijn bij beweging wegnemen’

   Een interview met Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit Maastricht, revalidatiearts bij Adelante en een van de auteurs van het nieuwe boek Graded Exposure, op fysioactueel.nl.

  • jan 26
   Mini-teddyberenziekenhuis bij Adelante in Valkenburg

   Afgelopen dinsdag, 24 januari, was het dan zo ver: studenten geneeskunde van Maastricht University kwamen met het mini teddy bear hospital naar Adelante in Valkenburg om onze zieke beren en andere knuffels weer beter te maken.

  • jan 26
   Vacature bestuurslid Adelante Challenge

   Ter aanvulling van het bestuur van stichting Adelante Challenge zijn wij op zoek naar een Secretaris.

  • jan 26
   “Samen kun je nóg meer voor een cliënt betekenen”

   Deze week in ‘Het Gezicht van Adelante’ Ceciel Grob (31) uit Maastricht en Saskia Dill (29) uit Sibbe. Ceciel is GZ-psycholoog bij behandelteam 2 van Adelante in Hoensbroek. Saskia is psycholoog bij team Taal van Adelante Audiologie & Communicatie in Hoensbroek. Onlangs werkten zij samen aan een zeer succesvolle casus. Ceciel vanuit arbeidsre-integratie perspectief, Saskia vanuit audiologie en communicatie. De casus vormt een voorbeeld van hoe Adelante  – door nog beter interdisciplinair samen te werken – nóg meer voor een cliënt kan betekenen. 

  • jan 23
   Aanleg handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart

   Afgelopen week is de aanleg van een unieke handbikebaan rondom Adelante in Hoensbroek gestart met het plaatsen van piketpaaltjes. De nieuwe baan, die naar verwachting begin maart 2017 af is, heeft twee rondo’s in het parcours en uitdagende hoogteverschillen. De baan is voor elk niveau geschikt, van recreatieve handbiker tot topsporter. 

  • jan 23
   Doe mee met Wings for Life 2017

   Na het succes van vorig jaar wil Adelante ook dit jaar weer deelnemen aan het sportevenement Wings for Life. Zowel (ex-)revalidanten en medewerkers van Adelante als familieleden kunnen zich inschrijven. Wings for Life vindt plaats op zondag 7 mei a.s. en start om 13.00 uur in Breda. Het inschrijfgeld van €30,- per persoon wordt door Adelante betaald als je meedoet namens team Adelante.

  • jan 23
   Zo lenig dat het pijn doet?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • jan 19
   Dankzij Zweit veur Leid €25.297,- voor de kinderen van Adelante

   Afgelopen zondag vond ’Zweit veur Leid’ plaats, de Maastrichtse hardloopwedstrijd voor het goede doel. Meer dan 1.000 deelnemers maakten meteen hun goede voornemens waar: meer bewegen en andere mensen helpen. Zij liepen allen één, twee of drie rondjes van ca. 4 kilometer op een uniek parcours door de binnenstad van Maastricht. 

  • jan 17
   Young Investigator Award voor Vera Baadjou

   Vera Baadjou, arts-assistent revalidatiegeneeskunde bij Adelante en promovendus bij CAPHRI aan de Universiteit Maastricht, heeft de Alice G. Brandfonbrener prijs (Young Investigator Award) van de Performing Artists Medicine Association gewonnen.

  • jan 16
   Onthulling sensory board voor De Raesdonck

   Op 8 januari jl. hield Adelante op De Raesdonck in Valkenburg een nieuwjaarsborrel met de ouders/verzorgers en kinderen. Iedereen genoot van het winters buffet, de kinderchampagne en veel lekkers. 

  • jan 12
   Mini teddy bear hospital op Adelante mytylschool

   We zijn hartstikke blij dat we dit jaar weer een mini teddy bear hospital op de Adelante mytylschool in Valkenburg school krijgen. 

  • jan 12
   RADAR waarschuwt voor gehoorschade

   RADAR, het consumentenprogramma van AVROTROS, heeft afgelopen maandag 9 janauri een item uitgezonden over gehoorschade. De cijfers zijn opzienbarend.

  • jan 12
   “Elke CVA-cliënt verdient goede individuele zorg”

   Danny Mennen (32) uit Geleen werkt als gezondheidszorgpsycholoog,‘GZ-psycholoog’, voor behandelteam 3 van Adelante. Dit multidisciplinaire behandelteam is gespecialiseerd in hersenletsel. Danny richt zich op cliënten met een beroerte, ook wel CVA genoemd. Danny: “Ondanks de grote impact en vaak verregaande gevolgen, kijken wij niet alleen naar de beperkingen maar vooral ook naar de mogelijkheden van de cliënt.” 

  • jan 10
   Filmpje van eindgesprek na behandeling kind met dyslexie

   Dyslexie is een complexe ontwikkelingsstoornis die zich uit door problemen op het gebied van lezen en/of spellen. De problematiek heeft een neurobiologische oorsprong. Bij schoolgaande kinderen vanaf groep 3 kan al duidelijk worden of er bij een kind sprake is van (centraal) auditieve taalverwerkingsproblemen die lees- en spellingsproblemen veroorzaken. Adelante diagnosticeert en behandelt kinderen met ernstig enkelvoudige dyslexie. Zo’n behandeling begint met een zogenaamd startgesprek en eindigt met een eindgesprek. Bij het eindgesprek wordt visueel in kaart gebracht wat er bereikt is door de behandeling, wat de status is en hoe nu verder. Zie hieronder een filmpje van het eindgesprek over Michael.   

  • jan 9
   Hoe goed meten we verwachtingen over een revalidatiebehandeling?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • jan 5
   Clinic Walking Football bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 2 februari van 16.00 tot 17.00 uur organiseert het Adelante Sportloket in samenwerking met Curfs Fysio & Sport een clinic Walking Football in de sporthal van Adelante in Hoensbroek. 

  • jan 5
   Nieuwste Revalidatie Magazine uit

   Het nieuwe Revalidatie Magazine van Revalidatie Nederland is uit. Een mooi digitaal magazine boordevol informatie over revalidatie in de breedste zin van het woord. Het magazine is te lezen op www.revalidatiemagazine.nl en verschijnt vier keer per jaar.

  • jan 3
   Jubileumvoorstelling Musical Unlimited

   In 2017 bestaat de musicalgroep van Adelante, Musical Unlimited, vijf jaar. Daarom zal er op 11 juni een extra bijzondere musical ten tonele worden gebracht. 

  • jan 2
   Huilen van het lachen... (2)

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag deel 2.

  • jan 1
 • december 2016

  • dec 31
   Adelante Hoensbroek bereikbaar via buslijn 21 en 24

   Op zondag 11 december jl. ging de nieuwe dienstregeling van Arriva in. Dit ging niet zonder slag of stoot. 

  • dec 30
   Woontrainen bij Villa Franca in beeld

   Woontrainen in beeld! Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het beste uit mijzelf halen? 

  • dec 29
   Zwanger en borstkanker… en dan?

   Marianne Eussen (38) uit Ransdaal was 33 weken zwanger toen ze een knobbel in haar rechterborst ontdekte. Ze voelde zich de hele zwangerschap al niet lekker en extreem moe, maar weet dit aan de hormonen. Het was echter goed mis; Marianne had een agressieve vorm van borstkanker, gelukkig zonder uitzaaiingen. “Er volgde een periode van angst, pijn en verdriet en tegelijkertijd overkwam mij het mooiste uit mijn leven; de geboorte van mijn zoontje Semmy.”

  • dec 27
   Succesvolle bijzondere BijZOndeR bijeenkomst

   Op 13 december jl. is, zoals ieder jaar gebruikelijk, de bijzondere BijZOndeR georganiseerd bij Adelante in Hoensbroek.

  • dec 27
   Speeltoestel voor kinderen in Blerick

   Een mooi speeltoestel waar de kinderen lekker kunnen klimmen en klauteren: dat was de wens van de kinderen en pedagogisch medewerkers van de Diagnose- en Behandelgroep (DBG) en de Communicatie Peutergroep (CPG) van Adelante Audiologie & Communicatie in Blerick.

  • dec 25
   Kerstwens

   Adelante wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2017. 

  • dec 24
   Adelante mytylschool goed doel van Albert Heijn Goedzak-actie

   Wat een mooi gebaar aan het begin van de decembermaand: Albert Heijn Valkburg heeft de Adelante mytylschool in Valkenburg uitgekozen als goed doel voor hun Goedzak-actie! 

  • dec 22
   Nazorg na reanimatie verbetert kwaliteit van leven

   Het nazorgtraject ‘Stilstaan … en doorgaan’ voor patiënten die succesvol
   gereanimeerd zijn, is een simpele interventie met echte meerwaarde, aldus
   Jeanine Verbunt, onderzoeksmanager bij Adelante en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde aan de Universiteit Maastricht. 

  • dec 22
   Gratis WiFi voor cliënten en bezoekers Adelante

   Wist u dat Adelante op alle locaties gratis WiFi ter beschikking heeft?

  • dec 22
   Sam Schröder Limburgs sporttalent van het jaar 2016

   Een aantal weken geleden riepen wij via onze Facebookpagina op om voor Sam Schröder, oud-leerling van het Adelante College, te stemmen. 

  • dec 20
   Facialisteam Adelante volgt nascholing mimetherapie

   Op zaterdag 26 november jl. heeft het facialisteam van Adelante een nascholing mimetherapie gevolgd in Radboudumc in Nijmegen.

  • dec 19
   Clinic rolstoelhandbal bij Adelante in Hoensbroek

   Op donderdag 15 december jl. vond er een clinic rolstoelhandbal plaats in een sporthal van Adelante in Hoensbroek. De clinic was georganiseerd door bewegingsagogen Elien Heijen en Kim Merk van het Sportloket van Adelante in samenwerking met handbalvereniging BFC uit Beek. 

  • dec 19
   Welke jongeren hebben baat bij een klinische revalidatiebehandeling?

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie Adelante/UM.

  • dec 17
   Opening leerplein op Adelante mytylschool in Valkenburg

   Met trots kunnen wij mededelen dat één van de leerpleinen van de Adelante mytylschool in Valkenburg nu echt helemaal af is. Wat een kleurrijke en multifunctionele ruimte is het geworden! Op dit leerplein, een centrale plek op school, is volop plek om te werken, te spelen en te pauzeren, dat is heel fijn. 

  • dec 15
   Radiofragment over overname VieCuri revalidatie door Adelante

   Zoals vorige week aangekondigd draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde per 1 januari 2017 over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis. Door de overname krijgt Adelante er tevens circa 75 medewerkers bij. 

  • dec 15
   Presentatie over dyslexie en TOS

   Afgelopen week vond er een presentatie plaats bij Adelante Audiologie & Communicatie in Blerick van Ellen Burger, logopedist, linguïst, HBO-docent en orthopedagoog.

  • dec 14
   Gebruik decibelmeter apps ter bescherming van uw gehoor

   Wist u dat er diverse gratis apps beschikbaar zijn die het geluidsniveau kunnen meten? Bijvoorbeeld ‘SafeNoise’, ‘Decibel 10th’ of ‘Geluidsmeter HQ’. Na het downloaden van deze apps op uw smartphone of tablet, kunt u op elk gewenst moment op elke gewenste plek de geluidssterkte meten. Zo ontdekt u snel of het volume oké is of te hard en daarmee schadelijk voor uw gehoor. In het laatste geval kunt u ervoor kiezen om gehoorbescherming te dragen. Handig en veilig! Maar hoeveel decibel is dan eigenlijk ‘te hard’?

  • dec 13
   Kerstmarkt op Adelante mytylschool in Valkenburg

   Woensdag 14 december a.s. vindt van 10.00 tot 12.00 uur de jaarlijkse kerstmarkt plaats van onze leerlingen.

  • dec 13
   Anders Werken op het behandelplein in Hoensbroek

   Sinds de grootschalige (ver)nieuwbouw van Adelante in Hoensbroek die medio 2016 is afgerond, heeft Adelante een ‘behandelplein’. Een groot centraal gelegen ‘plein’ waar alle behandelruimtes voor volwassenrevalidatie aan gevestigd zijn. U wordt na binnenkomst door het patiëntenservicebureau verwezen naar één van de wachtruimtes op het behandelplein waar uw behandelaar u op komt halen. 

  • dec 12
   Zweit veur Leid: ren dit jaar voor de Kindervallei

   Ren 15 januari mee met ‘Zweit veur Leid’ in Maastricht en steun het project ‘Logeren dichtbij school’ van Ronald McDonald Kindervallei en Adelante.

  • dec 9
   Revalidatiegeneeskunde VieCuri verder onder vlag van Adelante

   Met ingang van 1 januari 2017 draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis. 

  • dec 8
   Save the musical date: 11 juni 2017

   Het nieuwe musicalseizoen van Musical Unlimited is afgetrapt. Met maar liefst 36 musicaltoppers in drie groepen gaan wij 'sterk' ons jubileumjaar in! 

  • dec 8
   Dinsdag 13 december: Bijzondere BijZOndeR bijeenkomst bij Adelante in Hoensbroek

   Ieder jaar wordt in december de zogenaamde bijzondere BijZOndeR georganiseerd: dé bijeenkomst van medewerkers voor medewerkers. Dit jaar wordt deze bijeenkomst voor de tiende keer op rij gehouden. Er zal tevens een feestelijke onthulling plaatsvinden. Komt u ook?

  • dec 8
   Schoolvoorlichting over gevolgen van luide muziek

   Vanuit een landelijke actie KNO (KNO PrevENT) is er steeds meer aandacht voor preventie van gehoorschade door luide muziek. Het is een onderwerp dat ook op scholen gelukkig meer aandacht krijgt. Daarom richt Adelante zich nu niet alleen op gehoorrevalidatie, maar ook op preventie van gehoorschade bij jongeren.

  • dec 8
   Boek 'Levenslang ziek' van ex-revalidant Adelante

   Oud-revalidant Hans Meex heeft gisteren zijn boek 'Levenslang ziek' overhandigd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante, Jean-Paul Essers.

  • dec 6
   Adelante voetbalteam versus Roda JC G Stars

   Donderdag 8 december speelt het Adelante voetbalteam tegen het Roda JC G Star team 2016 in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. 

  • dec 6
   Virtuele tour door de entree van Adelante in Hoensbroek

   Bent u benieuwd hoe een revalidatiekliniek er van binnen uitziet? Bekijk via onderstaande virtuele tour de entree van Adelante in Hoensbroek. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. 

  • dec 5
   Internationale Vrijwilligersdag

   Vandaag, 5 december, is het Internationale Vrijwilligersdag.

  • dec 4
   Snoezelen bij de Valkhorst

   Wist u dat we bij de Valkhorst in Valkenburg een heuse snoezelbadkamer hebben? Een wat?! Een badkamer waar gesnoezeld kan worden. ‘Snoezelen’ is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. 

  • dec 3
   Vandaag: Internationale dag van mensen met een beperking

   Vandaag, 3 december, is het Internationale dag van mensen met een beperking. Eén op de acht Nederlanders heeft een langdurige beperking en ruim een kwart van de Nederlanders heeft een chronische ziekte. 

  • dec 1
   Afdeling dwarslaesie bij Adelante weer op sterkte

   Begin volgend jaar gaan twee nieuwe revalidatieartsen van start bij de afdeling dwarslaesie van Adelante in Hoensbroek. Adelante is één van de acht centra waar mensen terecht kunnen voor specialistische dwarslaesierevalidatie. Bovendien is Adelante één van de twee centra in het land die 24-uursbeademing bij patiënten met een hoge dwarslaesie aanbiedt en reconstructieve handchirurgie. Met de komst van de dames Charlotte van Laake - Geelen en Katrien van den Borne is Adelante er van overtuigd deze strategische positie te behouden en te versterken. 

  • dec 1
   Let op! Wegafsluiting nabij Adelante in Hoensbroek

   In verband met de ombouw van een gedeelte van de Randweg (N298) tot Buitenring Parkstad Limburg, wordt de Randweg van 9 januari 2017 tot en met april 2018 tussen Kathagen (gemeente Nuth) en de Zandbergsweg (gemeente Heerlen) afgesloten voor al het verkeer.

  • dec 1
   Huilen van het lachen…

   Ellis Bodifée, verpleegkundige op afdeling 2 (amputatie, traumatologie en orthopedie/cardio) van Adelante in Hoensbroek, schrijft graag haar gedachten en ervaringen als verpleegkundige op 'papier'. Vandaag een inkijkje, 'zomaar' een werkdag van een verpleegkundige.  

  • dec 1
   Start 50e groep BreinGrepen

   Op maandag 28 november 2016 is de 50e groep voor het cognitief revalidatiegroepsprogramma BreinGrepen gestart bij Adelante in Hoensbroek. Daar mogen we trots op zijn! 

 • november 2016

 • oktober 2016

  • okt 31
   Adelante op 26e Wenckebach symposium in Kerkrade

   Op 4 november van 12.00 – 20.00 uur wordt het 26e Wenckebach symposium gehouden in de Vue-bioscoop in Kerkrade. Het symposium is toegankelijk voor huisartsen en medisch specialisten uit de regio. 

  • okt 31
   FitCare4U nieuwe aanpak zeer succesvol

   Afgelopen twee weken werd in Valkenburg aan de Geul voor de vijfde keer FitCare4U gehouden. FitCare4U is een uitdagend therapieprogramma van Adelante, speciaal voor jongeren met een lichamelijke beperking. Tijdens het programma leren de jongeren hoe je minder afhankelijk kunt worden van hulpmiddelen en ondersteuning van anderen. FitCare4U is een nieuwe weg ingeslagen die zeer succesvol is gebleken.  

  • okt 27
   Muziekmiddag voor alle cliënten en familie

   Aanstaande zaterdag, 29 oktober, vindt er een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek voor alle cliënten en hun familie.

    

  • okt 27
   Logopedisten Adelante geven les in revalidatiecentrum in China

   Ingrid Notten en Cesarine Passau, logopedisten van Adelante kinderrevalidatie in Valkenburg, vertrokken 14 oktober jl. voor twee weken naar Chengdu in China. In opdracht van Hogeschool Avans+ gaven ze les aan professionals in het Sichuan Bayi Rehabilitation Center.

  • okt 27
   Videoportret Kim van Waardenburg en Meg Nijsten

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een videoportret van Kim van Waardenburg en haar dochter Meg Nijsten. 

  • okt 27
   Adelante bezocht jaarcongres van het European Platform for Rehabilitation (EPR)

   Op 21 en 22 september jl. vond de jaarlijkse conferentie van het European Platform for Rehabilitation (EPR) plaats in Lissabon, Portugal. Dit jaar werd de conferentie medegeorganiseerd door lid AFID Foundation. 

  • okt 27
   "Het eerste wat ik van na het ongeluk weet, is dat ik met de dokter weer probeerde te lopen"
   Veel jongeren moeten na een ongeval met zwaar hersenletsel de weg terugvinden naar de maatschappij. Ze worden nooit meer helemaal de oude, ook al is er aan de buitenkant niets te zien. ,,Dit is mijn nieuwe ik”, zegt Kjell Vanberg uit Bocholtz.
  • okt 26
   Benoeming lid Raad van Bestuur Adelante

   Per 1 januari 2017 is drs. Yvette van Horn benoemd als lid van de Raad van Bestuur van Adelante.

  • okt 24
   Netwerkdag cerebrale parese (CP)

   Op woensdag 2 november a.s. organiseert CP-net een netwerkdag met als thema ‘de spastische hand’. Het arm-handteam van Adelante kinderrevalidatie is gevraagd deze dag vorm te geven. 

  • okt 24
   Met chronische lage rugpijn weer 'back on track'

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en revalidatie Adelante/UM.

  • okt 20
   Tiende BijZOndeR Bijeenkomst bij Adelante in Hoensbroek

   Ieder jaar wordt in december de zogenaamde bijzondere BijZOndeR georganiseerd: dé bijeenkomst van medewerkers voor medewerkers. Dit jaar wordt deze bijeenkomst voor de tiende keer op rij gehouden.

  • okt 20
   Afsluiting Kinderboekenweek met bezoek opa’s en oma’s

   Afgelopen middag is de Kinderboekenweek 2016 feestelijk afgesloten bij de Adelante mytylschool in Valkenburg met een bezoek van de grootouders van onze leerlingen. 

  • okt 20
   Adelante in boek 'Zorg met liefde en lef'

   Anneke de Waal, manager marketing & communicatie van Adelante, staat met een uitgebreide quote van twee pagina's in het onlangs verschenen boek 'Zorg met liefde en lef. Stappenplan voor effectieve zorgmarketing.' van de auteurs Karel Jan Alsem en Robbert Klein Koerkamp.

  • okt 20
   Videoportret Guido Verkerk

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een videoportret van Guido Verkerk, (ex-)revalidant hartrevalidatie bij Adelante in Hoensbroek. 

  • okt 20
   Adelante op Parkstad Zorgbeurs

   Op zaterdag 5 november a.s. vindt de Parkstad Zorgbeurs plaats, dé gezondheidsbeurs voor jong en oud. Adelante zal aanwezig zijn op de beurs met een stand. Tevens geven Adelante medewerkers een aantal lezingen.    

  • okt 20
   Videocompilatie Wellspect Outdoor Challenge

   Maandag 29 augustus jl. vond de eerste editie van de Wellspect Outdoor Challenge plaats. Medeorganisator Elien Heijen van het sportloket van Adelante in HOensbroek maakte een mooie videocompilatie. 

  • okt 18
   Adelante stand bij ‘Net dat beetje extra’

   Afgelopen donderdag, 13 oktober, was Adelante met een stand aanwezig op het symposium ‘Net dat beetje extra’ in Goirle. 

  • okt 18
   Slechthorend. Nou en!

   ‘Slechthorend. Nou en!’ is de naam van een campagne van SH-jong, een non-profit organisatie voor slechthorende jongeren. De campagne bestaat uit een korte film en aanvullende online portretten, informatie en inspiratie. 

  • okt 17
   Personeelskoor Adelante Zingt...! bestaat 30 jaar

   Op donderdag 13 oktober jl. vierde het personeelskoor Adelante Zingt…! haar 30-jarig jubileum middels een klein concert in de aula van Adelante in Hoensbroek.

  • okt 17
   Droom van neurologierevalidant in vervulling

   Afgelopen week zijn bewegingsagoge Elien Heijen en revalidant David Gordon van afdeling neurologie van Adelante in Hoensbroek naar Watersley Sports & Talent Park in Sittard gereden om een droom van David waar te maken.

  • okt 17
   HR-professionals van zorgorganisaties Limburg bezoeken Adelante arbeid

   Een delegatie HR-professionals van aangesloten zorgorganisaties hebben onlangs een werkbezoek gebracht aan Adelante arbeid.

  • okt 17
   Pierre Keune in Brussel gehuldigd

   Afgelopen weekend ontmoetten de prijswinnaars van 'Europees Burger 2016' uit heel Europa elkaar in Brussel voor de Europese prijsuitreiking.

  • okt 11
   Demonstratie computer- en robotondersteunde revalidatietherapie

   Op vrijdag 14 oktober a.s. vindt er voor het eerst een demonstratie plaats van alle systemen van Tyromotion in de centrale hal van Adelante in Hoensbroek. 

  • okt 11
   Leven na een multitrauma

   Dymph Korse (64) is gepensioneerd en woont samen met haar man Berto in Maastricht. Ze hebben drie volwassen zonen. Afgelopen 22 mei sloeg het noodlot toe. Dymph fietste op de Maastrichtse Markt toen ze met haar elektrische fiets op de gladde kinderkopjes viel. Ze kwam dusdanig verkeerd terecht dat ze haar schouder, en ook haar knie op vier plaatsen brak. Na een operatie en twee weken in het MUMC+, verhuisde Dymph naar Adelante in Hoensbroek. Hier revalideerde ze vier weken intern en daarna nog ruim 2,5 maand via dagbehandelingen.

  • okt 10
   Adelante ontvangt keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

   Vanaf 1 juni 2016 is Adelante een PSO-gecertificeerde organisatie. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat Adelante niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

  • okt 6
   Videoportret Aaron van der Meeren en Mitch Valize

   Voor de (her)opening van Adelante in Hoensbroek maakten wij enkele korte videoportretten van (ex-)revalidanten van Adelante. Onderstaand vindt u een dubbelportret van twee jonge mannen. Aaron van der Meeren en Mitch Valize, (ex-)cliënten én topsporters, vertellen over hun ervaringen, hun leven met een beperking, over hoe zij het beste uit zichzelf halen en over hun allergrootste passie: sporten. Beiden hebben ze als doel de Paralympics in Tokio in 2020. Wat zijn wij trots op jongens zoals Mitch en Aaron!

  • okt 6
   Workshops voor AIOS over zitproblematiek

   Op donderdag 29 en vrijdag 30 september jl. gaf de Nederlandse Vereniging voor Revalidatieartsen (VRA) in samenwerking met PAO* de cursus ‘Dwarslaesie en rolstoelen’ in Heyendael. Deze cursus is onderdeel van opleiding voor AIOS.

  • okt 6
   Prominentere rol voor ziekenhuisrevalidatie

   Onlangs verscheen in Revalidatiemagazine een artikel over de rol van ziekenhuisrevalidatie. Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante en bestuurslid van Revalidatie Nederland, vertelt hierin over de rolverdeling tussen ziekenhuis en revalidatiecentrum. 

  • okt 4
   Campagne ZEKER, informatiebeveiliging en privacy in de zorginstelling

   De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) ondersteunt haar leden met een bewustwordingscampagne rondom de thema’s informatiebeveiliging en privacy.

  • okt 4
   Congres voor ruggengraatletsel verpleegkundigen

   Van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 oktober is Adelante aanwezig op het SCI nursing congres in Sheraton Roma Hotel & Conference Center in Rome. 

  • okt 3
   Jubileumconcert personeelskoor Adelante Zingt...!

   Op donderdag 13 oktober a.s. om 16.30 uur viert het personeelskoor Adelante Zingt…! haar 30-jarig jubileum middels een klein concert in de aula van Adelante in Hoensbroek. Iedereen is uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis samen met de koorleden te vieren.

  • okt 3
   Succesvolle Watersportweek 2016

   Van maandag 19 september t/m vrijdag 23 september zijn 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante naar het eiland Robinson Crusoe in Loosdrecht geweest. 

  • okt 3
   Evers Staat Op opent eerste rolstoeltoegankelijke boomhut

   Met een speciale live-uitzending van Evers Staat Op vanuit de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg werd afgelopen vrijdag, 30 september, de eerste rolstoeltoegankelijke boomhut officieel geopend, jongeren van Adelante kinderen waren hierbij aanwezig. De Ronald McDonald Kindervallei is een goede buur en partner van Adelante in Valkenburg.

 • september 2016

  • sep 29
   Brainwalk voor mensen met NAH

   Irene Spronck-Smits had in 2015 een herseninfarct (CVA). Tijdens haar revalidatietraject bij Adelante heeft ze stap voor stap, meter voor meter weer leren lopen. Afgelopen zaterdag, 24 september, deed ze mee aan Brainwalk op de atletiekbaan in Heythuysen. 

  • sep 29
   Maastricht Film Gala voor kinderen met een handicap

   Vrijdag 28 oktober 2016 vindt de eerste editie van het Maastricht Film Gala plaats in Euroscoop Maastricht. Dit gala voor het goede doel staat in het teken van de film Inferno, de verfilming van het gelijknamige boek van de populaire schrijver Dan Brown (onder andere bekend van The Da Vinci Code) met Tom Hanks in de hoofdrol.

  • sep 29
   Samenvattend filmpje over officiële heropening Adelante

   Een mooie samenvatting van een memorabele dag. In dit filmpje van ruim 5 minuten is de officiële heropening van Adelante in Hoensbroek van 16 september jl. samengevat. Bekijk de activiteiten op het behandelplein, de onthulling van de rode Adelante MINI en de officiële openingshandelingen op het voorterrein in deze mooie video met als passende titel 'DOORgaan'!

  • sep 29
   Doe mee met de laatste clinic nordic walking 2016

   Na het succes van de vorige twee clinics willen we dit jaar nog één keer een clinic nordic walking organiseren voor (ex-)cliënten op maandag 10 oktober a.s. Ook deze keer weer in samenwerking met nordic walking instructeur René Spierts die zich wederom beschikbaar stelt om deze clinic vorm te geven.

  • sep 29
   Behandelaren Adelante en MUMC+ op congres Week van de Pijn

   Tijdens de Week van de Pijn, van 26 september tot en met 1 oktober 2016, wordt chronische pijn bij een breed publiek onder de aandacht gebracht. Op het programma staan twee grote congressen, tal van evenementen in het land, de bijzondere documentaire ‘Om gek van de worden’ en de spannende triller ‘Anoniem’ met pijn in de hoofdrol.

  • sep 27
   Bezoek vandaag onze open dag over chronische pijn

   Bezoek vandaag tussen 10.00 en 16.00 uur onze open dag over chronische pijn. Bij Adelante in Hoensbroek vindt u in de gangen een aantal stands die vrijblijvend diverse informatie geven over pijn. Loop eens binnen, laat u informeren en stel vragen! 

  • sep 26
   Cheque ter waarde van €400,- voor Adelante kinderrevalidatie

   Afgelopen vrijdag heeft de voorzitter van wandelvereniging Vilt, Léon Philippi, een cheque aangeboden aan Adelante kinderrevalidatie, speciaal onderwijs & wonen in Valkenburg. Tijdens hun jubileum- en sprookjestocht (4/5 juni jl.) mocht de wandelvereniging gebruik maken van de aula van het Adelante college. Als dank daarvoor ontving Adelante dit gulle gebaar.

  • sep 26
   Jong en altijd pijnklachten, maar wel alles kunnen doen wat je wilt

   Uit onderzoek van het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie.

  • sep 26
   Adelante op L1 radio over chronische pijn

   Vanochtend was Adelante op L1 radio te beluisteren in het kader van De Week van de Pijn. Een cliënt van Adelante, mevrouw Marjan Kloen, vertelde als ervaringsdeskundige over haar pijn en hoe ze hiermee omgaat. Cliënten met chronische pijn en hun familieleden zijn vaak angstig en vragen zich af waar de pijn vandaan komt en waarom deze niet overgaat. 

  • sep 26
   Adelante bij Coloplast continentie symposium

   Op donderdag 29 september a.s. organiseert Coloplast Academy voor de eerste keer het Coloplast continentie symposium. Nazorg in de zorg staat centraal tijdens deze dag. 

  • sep 23
   Nieuwe inzichten dwarslaesiezorg dankzij bezoek aan ISCoS

   Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 september jl. vond het jaarlijkse congres van de International Spinal Cord Society (ISCoS) plaats in Wenen. ISCoS draagt zorg voor onderzoek, onderwijs en klinische expertise op het gebied van dwarslaesies bij mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. 

  • sep 22
   Start van De Week van de Pijn

   Meer dan 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van chronische pijn. Zij kunnen niet doen wat ze willen, maar passen hun leven voortdurend aan hun pijnen aan. Dat is niet alleen op persoonlijk niveau een drama, het kost de samenleving jaarlijks ook nog eens € 20 miljard. Komende week is het 'De Week van de Pijn', waarbij chronische pijn landelijk extra aandacht krijgt.

  • sep 22
   Open dag woontraincentra Villa Franca op 28 september

   De woontraincentra Villa Franca in Geleen en Heerlen openen woensdag 28 september hun deuren.

  • sep 22
   “Dankzij het klinisch therapeutisch observatieprogramma heb ik mijn leven weer terug”
   Vandaag in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Daniëlle van den Boogaart (17) uit Roggel. Zij kreeg van de ene op de andere dag uit het niets ernstige uitvalsverschijnselen. Opeens was ze halfzijdig verlamd. Na een ziekenhuisopname, vele onderzoeken en gesprekken bleek Daniëlle een conversiestoornis te hebben. Hiervoor werd ze wekenlang klinisch behandeld bij Adelante in Valkenburg. Daniëlle: “Ik kan inmiddels weer alles, wát een verschil!”
  • sep 22
   Laatste steenlegging vernieuwbouw Adelante

   Afgelopen vrijdag tijdens de (her)opening van Adelante in Hoensbroek is de (ver)nieuwbouw afgesloten met het leggen van de laatste steen. Dit is symbolisch gebeurd, want de laatste steen is al eerder gelegd. 

  • sep 22
   Muziekmiddag voor alle cliënten en familie

   Aanstaande zaterdag, 24 september, vindt er een muziekmiddag plaats bij Adelante in Hoensbroek voor alle cliënten en hun familie.

  • sep 20
   NZa, RN en ActiZ brengen werkbezoek aan Adelante

   Gister, maandag 19 september, hebben de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Revalidatie Nederland (RN) en ActiZ (organisatie van zorgondernemers) een werkbezoek gebracht aan Adelante. Het doel van de bezoekers was om over bepaalde zaken meer inhoudelijke informatie te verkrijgen en tevens alles in de praktijk te zien bij Adelante. Dwarslaesie met beademing, onze stepped care approach, het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie en het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg kwamen aan bod. 

  • sep 19
   Adelante arbeidsloket en arbeidspoli

   De kennis en expertise van de medewerkers van Adelante Arbeid wordt steeds meer en breder ingezet, waardoor steeds meer mensen voordeel ervan hebben. Eén van de voorbeelden hiervan is het recent geopende arbeidsloket op het behandelplein bij Adelante in Hoensbroek. 

  • sep 19
   Foto's (her)opening van Adelante in Hoensbroek

   In aanwezigheid van vele genodigden, medewerkers, vrijwilligers en (ex-)revalidanten is op 16 september 2016 Adelante in Hoensbroek officieel heropend. Na bijna drie jaar intensief verbouwen is er een nieuwe omgeving ontstaan waarmee Adelante en in het bijzonder haar cliënten weer jaren vooruit kunnen. Het gebouwencomplex is helemaal klaar voor de toekomst. 

  • sep 19
   Adelante in 360° op Facebook

   Nu de verbouwing ten einde is en het Adelante Bouwnieuws dus verleden tijd is, hebben wij een nieuwe Facebook rubriek in het leven geroepen: 'Adelante in 360°'. Elke dinsdag zullen we een beeld van Adelante tonen waar u doorheen kunt sliden met uw vinger of met uw muis doorheen kunt 'slepen' om goed rond te kijken. 

  • sep 19
   Onthulling letters ‘DOORgaan’ tijdens openingsceremonie

   Tijdens de officiële openingsceremonie afgelopen vrijdag werd een achttal letters onthuld op het gloednieuwe voorterrein van Adelante in Hoensbroek. De letters werden gedragen en onthuld door acht topsportende (ex-)revalidanten en bestuursvoorzitters van ketenpartners. De letters vormen samen het woord ‘doorgaan’, een belangrijke kernwaarde van Adelante. 

  • sep 17
   Kunst bij Adelante: 'DOORgaan' van Lou Thissen

   Gister tijdens de officiële openingshandelingen van het nieuwe Adelante Hoensbroek, werd het beeld 'DOORgaan' van Lou Thissen onthuld door Rob ’t Hullenaar en Karin Faber van de Raad van Toezicht van Adelante. Het prachtige symbolische beeld kreeg een ereplek op het gloednieuwe voorterrein bij de hoofdingang van Adelante in Hoensbroek. 

  • sep 16
   Adelante in Hoensbroek vandaag feestelijk heropend

   In aanwezigheid van vele genodigden, medewerkers, vrijwilligers en (ex-)revalidanten is op 16 september 2016 Adelante in Hoensbroek officieel heropend. Na bijna drie jaar intensief verbouwen is er een nieuwe omgeving ontstaan waarmee Adelante en in het bijzonder haar cliënten weer jaren vooruit kunnen. Het gebouwencomplex is helemaal klaar voor de toekomst. 

  • sep 15
   Watersportweek 2016 voor revalidanten op Loosdrechtse plassen

   Van maandag 19 t/m vrijdag 23 september 2016 brengen 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante plus zes begeleiders de week door op de Loosdrechtse Plassen. De Watersportweek wordt elk jaar in september georganiseerd door medewerkers van Adelante volwassenrevalidatie. 

  • sep 15
   ‘Loop met je dokter’ voor de strijd tegen hart- en vaatziekten

   Nog steeds wordt een groot aantal mensen getroffen door een hart- of vaatziekte. Een zorgwekkend gegeven dat de volle aandacht verdient. Artsen en onderzoekers van het Maastricht UMC+, Atrium MC en huisartsen uit de regio Limburg strijden tegen dit ernstige probleem, maar hebben uw hulp hard nodig. Meld u nu aan voor ‘Loop met je dokter’ en steun hiermee de strijd tegen hart- en vaatziekten. Door uw inschrijving kan één leerling op de middelbare school leren reanimeren.

  • sep 15
   Disco-oor in Klokhuis op 16 september

   Veel herrie aan je hoofd is niet goed! Wie naar te harde muziek luistert kan een gehoorbeschadiging oplopen. Op 16 september legt Dolores van het tv-programma Klokhuis nog eens uit hoe ons oor werkt en hoe je beschadigingen kan voorkomen.

  • sep 15
   L1 radio over chronische pijn

   Uit het Expertisecentrum Pijn en revalidatie UM/Adelante.

  • sep 15
   Volg de feestelijke opening 16 september via social media

   Morgen, vrijdag 16 september, is het eindelijk zover; de grote (her)opening van Adelante in Hoensbroek. De grootschalige verbouwing is ten einde… en dat vieren we! 

  • sep 12
   Vernieuwbouw van Adelante in Hoensbroek afgerond

   Aan alles komt een einde... De bestaande gebouwen van Adelante in Hoensbroek zijn inmiddels gerenoveerd, uitgebreid en deels vervangen door nieuwbouw. Tijdens de bouwwerkzaamheden gingen alle behandelingen gewoon door. Aan het bouwproject lag dan ook een ingenieus en gefaseerd transitieplan ten grondslag, waarin het voorkomen van overlast voor cliënten, familie en medewerkers, in welke vorm dan ook, centraal stond. Met grote dank aan BAM en onze begripvolle cliënten en medewerkers.

  • sep 12
   Adelante bezoekt het ISCOS congres in Wenen

   Een team van afgevaardigden van de dwarslaesieafdeling van Adelante in Hoensbroek bezoekt het ISCOS congres in Wenen. Het ISCOS, International Spinal Cord Society, draagt zorg voor onderzoek, onderwijs en klinische expertise op het gebied van dwarslaesies bij mannen, vrouwen en kinderen over de hele wereld. 

  • sep 12
   Breincafé in Maastricht voor mensen met NAH

   Breincafé is een maandelijks informatief trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), hun partners, familieleden, mantelzorgers, professionals en overige geïnteresseerden. Op maandag 19 september is er weer een Breincafé in Maastricht. 

  • sep 12
   Open dag over chronische pijn

   In de landelijke Week van de Pijn organiseert Adelante dinsdag 27 september een open dag over chronische pijn. Iedereen die zich weleens afvraagt ‘Pijn die maar niet over gaat… Hoe kan dat?’ is die dag tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom aan de Zandbergsweg 111 in Hoensbroek.

  • sep 12
   Adelante op L1 radio over de Paralympics

   L1 radio heeft afgelopen week een aantal cliënten van Adelante volwassenenrevalidatie in Hoensbroek geïnterviewd. De journalist is benieuwd of zij de Paralympics in Rio volgen. Onder andere Elien Heijen, bewegingsagoog volwassenenrevalidatie en Yves Krauth, ervaringsdeskundige van Adelante, kwamen aan het woord.

  • sep 12
   Kunst bij Adelante: 'De ontplooiing’ van Wu Ching Ju

   Vrijdag aanstaande is het eindelijk zover; de grote (her)opening van Adelante in Hoensbroek. De grootschalige verbouwing is ten einde… en dat vieren we! Genodigden zijn van harte welkom voor een rondleiding en bijzondere onthulling. In het kader van de heropening zijn een heel aantal kunstwerken binnen en buiten bij Adelante in Hoensbroek (terug)geplaatst. Elk werk heeft zijn eigen verhaal, passend bij zijn plekje, passend bij Adelante. Met dank aan de Kunstcommissie van Adelante! In aanloop naar de opening zullen we een aantal kunstwerken uitlichten. 

  • sep 8
   Start Netwerk Pijnrevalidatie Limburg

   Het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie, waarin Adelante en MUMC+ samenwerken op het gebied van chronische pijn, streeft naar toegankelijke revalidatiezorg bij chronische pijn voor zeer complexe en minder complexe problematiek. Hiervoor lanceert zij het Netwerk Pijnrevalidatie Limburg. 

  • sep 8
   Week van de Alfabetisering

   Van 5 t/m 11 september brengt heel Nederland via inspirerende activiteiten laaggeletterdheid onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen tijdens de Week van de Alfabetisering. 

  • sep 8
   Adelante in Elsevier over baanbrekende tinnitus aanpak

   Vandaag verschijnt een artikel in Elsevier waarin Adelante audiologie & communicatie en Libra Revalidatie en Audiologie vertellen over hun vernieuwende multidisciplinaire cognitieve gedragstherapie (CGT) voor de behandeling van tinnitus. 

  • sep 8
   Adelante in top 50 beste werkgevers in de zorg

   De genomineerden voor beste werkgevers in de zorg zijn bekend. Aan het onderzoek van Effectory en Intermediair hebben 318 organisaties meegedaan. Adelante behoort niet tot de top drie, maar wél tot de top vijftig en daar zijn we trots op! 

  • sep 8
   Wereld Fysiotherapie Dag

   Vandaag, donderdag 8 september, is het Wereld Fysiotherapie Dag. Wist u dat elk jaar meer dan drie miljoen Nederlanders gebruik maken van een fysiotherapeut? 

  • sep 8
   “Ik wil graag mijn doelen behalen, dus leren koken en de was doen”

   Deze week in 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Aron Coolen (20) uit Stein. Hij woont sinds de opening in december 2014 bij woontraincentrum Villa Franca van Adelante in Geleen. Aron wilde graag op zichzelf wonen, maar de stap naar volledig zelfstandig wonen was vanwege zijn beperking iets te groot. Het woontrainen gaat hem goed af.

  • sep 7
   Cursus elastisch tapen na CVA en dwarslaesie

   De Adelante Academie vertaalt de zorgvernieuwing en ‘best practices’ uit onze zorg naar een gericht opleidingenaanbod dat bestaat uit cursussen, nascholing en andere vormen van kennisoverdracht. Zowel voor eigen medewerkers, als voor andere professionals. Sinds kort biedt de Adelante Academie een cursus 'elastisch tapen na CVA en dwarslaesie' aan.

  • sep 5
   De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu bezoeken CVA Stepped Care Unit

   De Hoogstraat Revalidatie en AxionContinu (organisatie voor wonen, zorg en revalidatie), beiden uit Utrecht, brachten afgelopen vrijdag een bezoek aan de CVA Stepped Care Unit in Hoensbroek. Samen zijn zij voornemens om een samenwerking rond de revalidatie van CVA patiënten op te zetten. De bezoekers waren erg enthousiast over onze afdeling. 

  • sep 5
   Adelante Onderwijs is weer gestart

   Afgelopen vrijdag zijn de teams van Adelante Onderwijs in Valkenburg weer opgestart. Na een verdiende vakantie zijn alle voorbereidingen getroffen. Lokalen en materialen zijn startklaar gemaakt zodat de leerlingen vanochtend fris van start konden gaan. Veel succes allemaal!

  • sep 5
   Fotoverslag van de Wellspect Outdoor Challenge 2016

   Maandag 29 augustus vond de eerste editie plaats van de Wellspect Outdoor Challenge. Deze sportieve uitdaging was speciaal voor (ex-)revalidanten van Adelante georganiseerd door Wellspect HealthCare.

  • sep 1
   Vakantie opsparen voor weeskinderen in Thailand

   Eigenlijk gingen Ben (53) en Angelique (43) Ummels na de tsunami in 2004 naar Thailand om de slachtoffers in hun favoriete vakantieplaatsen te helpen. Maar ze kwamen in het binnenland terecht, bij weeshuis Sarnelli in het dorp Don Wai in de regio Isaan. Sindsdien spaart het stel alle vakantiedagen op om elk jaar 2 tot 3 maanden lang de kinderen en het dorp te helpen in deze armste streek van Thailand.

  • sep 1
   Een aanrijding die alles veranderde voor Imke (15) en haar zus Larissa (19)

   Twee zussen, twee hartsvriendinnen: Larissa (19) en Imke (15) Dirven uit Maasbree. Dinsdag 30 juni 2015 was de dag dat hun leven drastisch veranderde. Imke werd op weg van school naar huis op haar fiets aangereden door een vrachtwagen en overleefde het ongeval op het nippertje. Ze heeft een zeer ernstige NAH (niet-aangeboren hersenletsel) overgehouden aan het ongeval, waardoor ze zwaar beperkt is. Bewegen en communiceren is niet of nauwelijks mogelijk. Imke verblijft inmiddels al geruime tijd op de klinische kinderrevalidatieafdeling van Adelante, de Valkhorst in Valkenburg.

 • augustus 2016

 • juli 2016

  • jul 28
   Beter leven door oncologisch revalidatietraject
   Petra Heerings was 31 jaar toen ze in 2011 een kwaadaardig knobbeltje in haar borst ontdekte. Na veel en heftige chemobehandelingen was ze ‘schoon’ en pakte ze haar leven weer op. Helaas was dit van korte duur. Zo’n anderhalf jaar geleden bleek Petra diverse uitzaaiingen te hebben en niet meer te kunnen genezen. Naast een zwaar behandeltraject volgde Petra een oncologisch revalidatietraject bij Adelante. En met succes. “Ik heb mijn leven weer deels teruggekregen”.
  • jul 28
   Hand in hand survivalkamp voor jongeren met handfunctiestoornis

   Van 25 juli tot en met 5 augustus vindt het Hand in hand survivalkamp plaats in Valkenburg. Het tweewekelijkse kamp wordt elk jaar georganiseerd door Adelante. Het is bedoeld voor jongeren vanaf 12 jaar met een unilaterale spastische handfunctiestoornis die graag een uitdaging aangaan. Dit jaar vindt het survivalkamp voor de tiende keer plaats.

  • jul 28
   "Het lijkt bij Adelante soms wel een toverfabriek"

   30 November 2015 kreeg Annemie Gootzen een herseninfarct. Haar hele leven stond op d ekop. Dankzij het revalidatietraject van Adelante voor mensen die een CVA hebben doorgemaakt, hefet Annemie al snel weer haar leven terug.

  • jul 28
   Kleine Liam heeft veel baat bij Adelante Contigo

   "Thuis is voor Liam altijd hetzelfde. Bij Adelante Contigo krijgt hij andere prikkels en wij hebben die dag ruimte om alle aandacht te schenken aan Liam’s jongere broertje, Dex. Ons gezin is hierdoor meer in balans."

  • jul 25
   "Langzaam keerde het vertrouwen in mijn lijf terug"

   Deze week in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Jan Bronzwaer uit Heerlen. Jan had jarenlang last van hartritmestoornissen en volgde een hartrevalidatietraject bij Adelante in Hoensbroek. 

  • jul 25
   Duurzame inzetbaarheid is een zorg voor de toekomst

   We moeten allemaal langer doorwerken. Nu nog tot ons 67ste, binnenkort tot ons 70ste. Hoe zorg je ervoor dat een oudere medewerker of een medewerker met medische problematiek op lange termijn inzetbaar blijft? Volgens Max Asscher, voormalig bedrijfsarts van Encare (arbodienst waar Adelante mee samenwerkt, red.), is dit een gedeelde verantwoordelijkheid van werknemer en werkgever. Hij zette het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ op de kaart tijdens een mini-symposium dat hij bij Adelante organiseerde als afscheid van zijn actieve loopbaan als bedrijfsarts. 

  • jul 21
   De nieuwe Adelante Actueel is uit

   Adelante Actueel is een uitgave van Adelante. Het blad verschijnt drie keer per jaar. Adelante Actueel is bedoeld voor alle relaties en medewerkers van Adelante.

  • jul 21
   Basisschool Valkenburg overhandigt cadeau aan Adelante dagopvang

   Groep 4 van basisschool Valkenburg uit Valkenburg aan de Geul bracht afgelopen week een bezoekje aan de dagopvang van Adelante in Valkenburg. De kleine bezoekers hebben onlangs de communie gedaan.

  • jul 21
   Hub Steijns, het gezicht van Adelante

   Deze week is Hub Steijns (63) het gezicht van Adelante op onze Facebookpagina

  • jul 18
  • jul 18
   Arbeid en participatie binnen de medisch specialistische revalidatiezorg

   Een brug bouwen tussen twee werelden, hoe doe je dat? In dit geval gaat het om de brug tussen revalidatie en het bedrijfsleven. Adelante Arbeid vroeg dit tijdens een informele bijeenkomst op de Schinvelderhoeve in Schinveld aan revalidatieartsen van Adelante en aan bedrijfsartsen.

  • jul 14
  • jul 11
   "Adelante heeft mij mijn leven teruggegeven"

   Deze week in de rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op onze Facebookpagina Evie Bruggenwert. Evie heeft diabetes type 1 en is hiervoor intern behandeld bij Adelante in Valkenburg.

  • jul 11
   Diploma’s en certificaten bij Leerweg VSO Praktijk in Valkenburg

   De examens van de Adelante mytylschool in Valkenburg, leerweg VSO Praktijk, zijn weer achter de rug. We feliciteren alle jongeren met het behalen van hun diploma of certificaat!

  • jul 11
   'Betrek alle stakeholders bij zorginnovatie'

   "Revalidatie is erop gericht patiënten uiteindelijk weer zo goed mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Innovatie is een middel om die zorg te optimaliseren",  vertellen Tom Joosten en Henk Seelen van het Adelante Kenniscentrum in een interview met de Volkskrant. 

  • jul 11
   Adelante neemt deel aan 'De Week van de Pijn'

   Wie er geen last van heeft, kan zich bijna niet voorstellen hoe het is om altijd pijn te hebben. En dat is maar goed ook, want chronische pijn is soms om gek van te worden. Je hebt er niet alleen lichamelijk last van, het heeft ook een grote invloed op relaties, het gezin, vriendschappen en werk.

  • jul 7
   Jacintha Veldt (25) over wonen in Villa Franca Heerlen
   Jacintha Veldt (25) is één van de tien bewoners van Villa Franca in Heerlen, het woontrainhuis van Adelante. Ze woont bijna twee jaar in Villa Franca en heeft het er erg naar haar zin. Jacintha vertelt over de voordelen van begeleid wonen en hoe fijn woontrainen is als je (nog) niet zelfstandig kunt wonen.
  • jul 7
   Onderzoek naar verbeteren levenskwaliteit van diabetespatiënten met neuropathie

   Charlotte van Laake - Geelen, revalidatiearts in opleiding bij het Kenniscentrum van Adelante, heeft een artikel geschreven voor het internationale blog ‘bodyinmind.org’. Ze schrijft over haar onderzoek naar neuropathie (chronische pijn) bij diabetespatiënten, dat ze samen met hoogleraar / revalidatiearts Jeanine Verbunt uitvoert.

  • jul 4
   Start onderzoek naar vermindering van spasticiteit in arm–hand

   Donderdagochtend 30 juni heeft de aftrap plaatsgevonden van het onderzoek naar het effect van gebruik van botuline bij spasticiteit in een fors aangedane arm-hand. Het onderzoek richt zich op mensen in de subacute fase na hersenletsel. Het wordt uitgevoerd door onderzoeker en ergotherapeut Han Franck en de revalidatieartsen van team hersenletsel. 

  • jul 1
   Kinderkunst in Valkenburg

   Op de Adelante mytylschool in Valkenburg maakten de kinderen afgelopen week prachtige schilderijen onder begeleiding van kunstenares Karin Smits van Kunsthuis Lixhe. 

 • juni 2016

  • jun 30
   Adelante presenteert het Jaarbeeld 2015

   Met trots presenteren wij het Jaarbeeld 2015 van Adelante.

  • jun 30
   Kinderdagverblijf De Bereboot scoort een 8,9

   Maandag 27 juni was de prijsuitreiking van de Kinderopvang Awards 2016 in Corpus in Leiden.

  • jun 30
   Prijsuitreiking Europese Burger 2016

   Afgelopen maandag is de Prijs van Europese Burger 2016 uitgereikt aan de stichting Euro-Chess Foundation (ECF).

  • jun 27
   Adelante mytylschool neemt deel aan Euro Integration Games 2016

   Van dinsdag 28 juni t/m vrijdag 1 juli neemt een team van Adelante mytylschool uit Valkenburg deel aan de Euro Integration Games, een spel zonder grenzen voor jongeren (14-20 jaar) met een lichamelijke beperking.

  • jun 27
   Adelante met stand op het Arcus College

   Afgelopen week was Adelante aanwezig op het Arcus College in Heerlen. Enkele medewerkers van verpleging volwassenrevalidatie presenteerden een stand aan schoolverlaters van de opleiding MBO-verpleegkundige in Heerlen.

  • jun 23
   Artikel over pijnbegeleiding bij jongeren in Gezond Idee

   Afgelopen week verscheen 'Gezond Idee', het magazine van Maastricht UMC+, vol informatie en tips over gezond leven en gezond blijven. In Gezond Idee deze keer een artikel over pijnbegeleiding bij jongeren.

  • jun 23
   Terugblik: bijeenkomst 'Privacy & Wetgeving'

   Op 19 april organiseerde Encare een themabijeenkomst over privacy, die plaats vond bij Adelante in Hoensbroek. Encare is niet de eigen arbodienst van Adelante, maar wel een arbodienst waar Adelante zaken mee doet.

  • jun 23
   De Bereboot genomineerd voor Kinderopvang Award 2016

   De Bereboot heeft meegedaan aan de Kinderopvang Award 2016. Ouders konden tot 17 juni hun stem uitbrengen en hun mening geven over de Bereboot. 

  • jun 23
   Uitreiking 25e Krachtenbundel met verhaal van ‘onze’ Jur Cremers (2)

   Woensdagochtend 22 juni is de Krachtenbundel Noord-Limburg uitgereikt aan de wethouders, verhalenvertellers en deelnemende organisaties uit Noord-Limburg. Adelante is één van de deelnemende organisaties en was erbij.

  • jun 23
   Ex-revalidant Katja Lange loopt trap van Snowworld op

   Afgelopen maart vertelden we het verhaal van Katja Lange uit Schaesberg. Katja kreeg in augustus 2015 een CVA. Wekenlang revalideerde ze intern bij Adelante in Hoensbroek.

  • jun 21
   Omgaan met klachten over laagfrequent geluid (LFG)

   Donderdag 23 juni a.s. vindt er een bijeenkomst plaats van Kenniskring Medische Milieukunde bij het RIVM in Bilthoven.

  • jun 20
   Succesvolle scholingsavond voor huisartsen bij Adelante

   "Ik wist niet dat Adelante méér is dan een 3e-lijns zorginstelling", was een van de enthousiaste reacties van de huisartsen SchinTard die op dinsdagavond 14 juni een scholingsavond bij Adelante volwassenrevalidatie & arbeid bijwoonden. Op verzoek van Tjeu Klaassen (huisarts in Oirsbeek) presenteerden Wip Bakx (revalidatiearts van Adelante) en Peter Schraven (ergotherapeut zitpoli bij Adelante) een avond met als titel ‘Huisarts en Revalidatiecentrum: een (hernieuwde) kennismaking’.

  • jun 17
   Adelante on Wheels flink in de prijzen

   Gisteravond is de prijsuitreiking geweest van de HandbikeBattle die afgelopen woensdag plaatsvond in het Kaunertal in Oostenrijk. 

  • jun 16
   Adelante heeft er vier medisch managers bij

   Bij de 21ste lichting nieuwe medisch managers, zitten maar liefst vier Adelante medewerkers! Gefeliciteerd Marieke van Beugen, Edwin Drossaer, Yvette van Horn en Martin Stollman, niet alleen namens de Academie voor Medisch Specialisten, maar ook namens Adelante!

  • jun 16
   Presentatie over verminderd gehoor bij EHBO-cursus

   Maandag 20 juni geeft Sander Hendrix, bachelor of audiology bij Adelante audiologie & communicatie, een presentatie over de gevolgen van een verminderd gehoor. Hij geeft de presentatie aan kinderen die een EHBO-cursus volgen bij het Rode Kruis in Venray.

  • jun 16
   Wilskracht en doorzettingsvermogen bij Oostenrijkse HandbikeBattle

   Gister vond de vierde editie van de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal in Tirol, Oostenrijk. In een teamwedstrijd gingen verschillende revalidatiecentra het gevecht tegen elkaar aan. Het Adelante dwarslaesieteam, ‘Adelante on Wheels’, streed mee.

  • jun 16
   Jubileumdag van FODOK voor dove en slechthorende kinderen

   De FODOK, de Federatie van Ouders van Dove Kinderen – met of zonder CI, bestaat 60 jaar. Op zaterdag 10 september wordt dit jubileum gevierd met dove kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes. Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten verzorgt die dag leuke buitenactiviteiten voor jong en oud.

  • jun 13
   Adelante Bouwnieuws: puntjes op de i van het nieuwe behandelplein

   Het nieuwe behandelplein van Adelante in Hoensbroek is bijna gebruiksklaar. Nog enkele weken en dan zullen alle behandelaars hun nieuwe werkplekken innemen en zullen niet alleen medewerkers van Adelante, maar ook cliënten kennis maken met het Nieuwe Werken. Hierover later meer!

  • jun 13
   Vandaag is de HandbikeBattle: 100 toppers naar de top!

   Vandaag (let op, dit was in eerste instantie morgen, donderdag 16 juni), vindt voor de vierde keer de HandbikeBattle plaats in het Kaunertal in Tirol, Oostenrijk. In een teamwedstrijd gaan verschillende revalidatiecentra het gevecht tegen elkaar aan. Het Adelante dwarslaesieteam strijdt mee. 

  • jun 9
   Adelante zoekt vrijwilligers!

   Adelante is doorlopend op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies op diverse locaties.

  • jun 9
   Binnenkijken bij een schoolklas van Adelante in Valkenburg

   Leerkracht Paula Prevoo en klassenassistentes Pascalle van Loo en Bertie Fox, medewerkers van Adelante speciaal onderwijs in Valkenburg, vertellen in Verus magazine over hun klas.

  • jun 9
   Sintermeertencollege neemt deel aan Adelanteloop

   Morgen, vrijdag 10 juni, vindt de Adelanteloop plaats in Hoensbroek. Een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden voor verschillende doelgroepen. Dit jaar nemen voor het eerst ruim 160 tweedejaarsleerlingen van het Sintermeertencollege uit Welten (Heerlen) deel aan de Adelanteloop. 

  • jun 9
   Doe mee met de clinic nordic walking

   Op maandag 6 juni vond er bij Adelante in Hoensbroek een clinic nordic walking plaats, georganiseerd door team bewegingsagogie in samenwerking met nordic walking instructeur René Spierts. Het was een geslaagde clinic met veel positieve reacties van (ex-)revalidanten. 

  • jun 8
   Onvergetelijke avond voor (ex-)dwarslaesierevalidanten

   Gisteravond, dinsdag 7 juni, was het eindelijk zover. Na een lange voorbereiding bezochten 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

  • jun 7
   Met hart en ziel voor hartpatiënten

   Adelante werkt sinds een jaar met twee physician assistants. Deze assistenten van de artsen nemen een deel van de medische taken over. Ze fungeren op hun afdelingen als spin in het web en zijn de oren en ogen van de arts. Om te zien wat dat in de praktijk betekent, liep Dagblad De Limburger een halve dag mee met physician assistant Sandra Schoonewille.

  • jun 6
   Het is Adelante Beweegt! week

   Het is Adelante Beweegt! week! Ieder jaar, in de tweede week van juni is er de Adelante beweegt! week. Van maandag tot en met vrijdag worden er allerlei inspannende en ontspannende activiteiten georganiseerd waarbij medewerkers van Adelante uitgedaagd worden het beste uit zichzelf te halen.

 • mei 2016

  • mei 31
   Unieke handbikebaan in dé wielerprovincie van Nederland

   Handbiken in een veilige wieleromgeving. Vanaf september kan het, bij Adelante in Hoensbroek. Dat kondigden Adelante en Sunrise Medical aan op de Support beurs in Utrecht. Samen gaan zij zich de komende jaren inzetten om de paracycling sport in Nederland en de Euregio verder te ontwikkelen.

  • mei 31
   Dwarslaesierevalidanten bezoeken Intouchables in Theater aan het Vrijthof

   Bijna is het zover… Aanstaande dinsdag, 7 juni, gaat Adelante naar het theater! Met een groep van 37 (ex-)revalidanten van de dwarslaesieafdeling, 33 introducés en 52 medewerkers zullen ze de toepasselijke toneelvoorstelling Intouchables* bezoeken in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. 

  • mei 31
   Nieuwe behandelplein bijna klaar voor oplevering

   Bij Adelante in Hoensbroek verloopt de grote verbouwing gestaag. Het nieuwe behandelplein is bijna klaar voor oplevering. Hierbij een sneak preview!

  • mei 30
   Adelante neemt weer deel aan HandbikeBattle in Oostenrijk

   Elk jaar doet Adelante mee aan de HandbikeBattle in Oostenrijk. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd tussen handbiketeams van verschillende revalidatiecentra. Ook individuele handbikers mogen meedoen. Donderdag 16 juni is het weer zover! Woensdag 15 juni en vrijdag 17 juni zijn uitwijkdata bij mindere weersomstandigheden.

  • mei 26
   Hoe verloopt de behandelcommunicatie tijdens een revalidatietraject?

   U bent gestart met een volwassenrevalidatietraject bij Adelante. Hoe wordt er tijdens dit proces met u gecommuniceerd? Adelante hecht veel waarde aan heldere klantcommunicatie. Via onderstaande animatie wordt daarom uitgelegd hoe de communicatie met een cliënt verloopt tijdens een revalidatiebehandeling.

  • mei 24
   Bouwnieuws: beddenhuis opgeleverd

   Afgelopen week is het beddenhuis van Adelante in Hoensbroek definitief opgeleverd! Alle verpleegafdelingen hebben hun eigen vaste plek ingenomen. Mooie kamers, fijne badkamers, lichte gangen mét ramen, nieuwe liften... alles is vernieuwd. Een praktisch en prachtig resultaat, waar we trots op mogen zijn.

  • mei 24
   Aandacht voor chronische pijn

   Gister, maandag 23 mei, bracht de Pijn Alliantie Europa in Brussel bij het Europese Parlement de sociale impact van pijn onder de aandacht. De missie van de Pijn Alliantie Europa is het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met chronische pijn. 

  • mei 24
   Inschrijving voor de Adelanteloop in Hoenbroek gestart

   Stichting Parelloop organiseert op vrijdag 10 juni 2016 wederom de Adelanteloop in Hoensbroek. Het programma is uitgebreid ten opzichte van voorgaande jaren met een 2 km-loop voor kinderen t/m 14 jaar en een 4 km-loop voor leerlingen die deelnemen aan het programma van IRun2BFit.

  • mei 19
   Lezing over gehoor tijdens themabijeenkomsten Evenementenveiligheid

   Dinsdag 24 mei en donderdag 26 mei geeft Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog bij Adelante in Hoensbroek, een lezing over gehoor. Dyon zal spreken tijdens de themabijeenkomsten ‘Evenementenveiligheid’ in het gemeentehuid van de gemeente Leudal (24 mei) en het ‘Huis van de gemeente’ in Panningen (26 mei).

  • mei 19
   Een droomauto voor speciale kinderen

   Wie wil er nou niet meerijden in een Porsche, Ferrari of Maserati? Elk kind droomt daar toch van? Speciaal voor “speciale kinderen met een beperking of chronische ziekte” organiseert Stichting Je Droomauto een droomdag. Dit jaar vindt deze dag plaats op zondag 5 juni op het terrein van Adelante in Hoensbroek (let op, niet in Valkenburg!).  

  • mei 19
   Innovatieve aanpak opleiding aios tot revalidatiearts

   Maximale opleidingsmogelijkheden, continuïteit in het primaire proces én gemak voor de individuele aios. Dat zijn de belangrijkste elementen van de aanpak die Adelante samen met de andere opleidingsinstellingen revalidatiegeneeskunde in OOR ZON (Opleidings- en OnderwijsRegio’s ZuidOost Nederland) heeft ontwikkeld. “Opleiden, zorg en financiële belangen zijn in evenwicht”, vertelt Wip Bakx, een tevreden opleider revalidatiegeneeskunde.

  • mei 17
   Gastles bij Arcus College over gehoorschade bij jongeren

   Op woensdag 25 mei geeft Dyon Scheijen, klinisch fysicus-audioloog bij Adelante in Hoensbroek, een gastles over gehoorschade aan alle 1e jaars studenten Kunst, Theater en Media (KTM) van het Arcus College.

  • mei 12
   Volwassenen met dyslexie krijgen hulp

   Eén van de specialisaties van Adelante audiologie & communicatie is onderzoek en behandeling van kinderen met dyslexie. Echter volwassenen kunnen eveneens ernstige lees- en spellingsproblemen hebben. Daarom biedt Adelante audiologie & communicatie sinds kort ook hen een helpende hand. Voorlopig blijft de zorg beperkt tot diagnostiek en advies.

  • mei 12
   Samenwerking Adelante audiologie & communicatie en arbeidsreïntegratie

   Adelante audiologie & communicatie heeft haar activiteiten onlangs uitgebreid met diagnostiek en advies ten aanzien van volwassenen met dyslexie*. Audiologie & communicatie kan met deze uitbreiding van de onderzoeksactiviteiten mogelijk een meerwaarde bieden aan de reeds lopende trajecten bij Adelante arbeidsreïntegratie. 

  • mei 12
   CliniClowns bezoeken Adelante Contigo in Kerkrade

   Afgelopen week hebben de CliniClowns een bezoekje gebracht aan de kinderen van onze verpleegkundige kinderopvang Contigo in Kerkrade. De drie vrolijke clowns toverden een lach op de gezichtjes van de kinderen met hun voorstelling ‘Post’.

  • mei 12
   Meld je aan voor de handbikewedstrijd Adelante Challenge 2016

   Ook dit jaar organiseert Stichting Adelante Challenge een handbikewedstrijd onder de naam ‘Adelante Challenge’. Deze bijzonder uitdagende wedstrijd voor handbikers vindt plaats op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Zuid-Limburg). 

  • mei 12
   12 mei: Dag van Adelante

   Op 12 mei is het elk jaar niet alleen Dag van de Verpleging, maar ook Dag van Adelante. Alle Adelante medewerkers worden op deze dag in het zonnetje gezet en bedankt door de Raad van Bestuur. Deze keer ontvangen alle medewerkers een vruchtbaar tasje met een mooi  toepasselijk bedankje namens de voorzitter Raad van Bestuur, Jean-Paul Essers. 

  • mei 10
   10 mei 2016: Europese Dag van de Beroerte

   Op dinsdag 10 mei wordt voor de 12e keer de Europese Dag van de Beroerte (EDvdB) gehouden. Op meer dan 100 locaties in Nederland kan men een informatiemarkt bezoeken en geïnformeerd worden over een beroerte (CVA). Tevens kan men op diverse locaties terecht voor controle op de risicofactoren voor het krijgen van een CVA. 

  • mei 9
   Nieuwe opnamemogelijkheden Woontraincentra

   Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de 
   kindertijd en jeugd. Om de jongere op de laatste, belangrijke stap naar zelfstandigheid voor te bereiden heeft Adelante het ‘woontrainen’ ontwikkeld: een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Jongeren ontwikkelen vaardigheden en leren hun eigen keuzes te maken in zogenaamde Woontraincentra (WTC's). De regie over hun leven te nemen. Hun eigen boontjes te doppen. En ouders leren hun kind los te laten. In onze WTC's is plek!

  • mei 9
   Wings for Life gaf team Adelante vleugels

   Gister, zondag 8 mei 2016, vond Wings for Life plaats. Na weken van voorbereiding verschenen gister 26 hardlopers en rolstoelers voor team Adelante aan de start van de race in Breda. Ondanks de warmte kwamen onze sporters ver, voordat de Catcher Car hun race eindigde.  

  • mei 2
   Marianne Thyssen over Euro-Chess

   Marianne Thyssen, Europees Commissaris voor Werk, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit over Euro-Chess 2016.

  • mei 2
   Euro-Chess bij Adelante in Valkenburg

   Van vrijdag 29 april tot en met zaterdag 7 mei vindt Euro-Chess plaats bij Adelante in Valkenburg. Euro-Chess is een week vol interculturele activiteiten en een groots schaaktoernooi voor jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen uit zeven verschillende landen.

 • april 2016

  • apr 28
   Wensulance vervult laatste wensen

   Een bezoek brengen aan de nieuwe woning van je (klein)kind, de dierentuin, een concert of het maken van een boswandeling is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Dat verandert als iemand bedlegerig, ernstig of chronisch ziek of zelfs terminaal ziek wordt. Dan wordt de wereld heel klein. Voor deze mensen is er een lichtpuntje: de Wensulance, opgericht door BLER, het bedrijf van Paul en Bianca Mijnes uit Landgraaf.

  • apr 28
   Kinderlintje voor 'onze' Mike Eggen

   Tijdens de jaarlijkse Koningsborrel van Gemeente Valkenburg (Limburg) op 27 april 2016 heeft burgemeester Martin Eurlings drie Kinderlintjes uitgereikt aan de zusjes Maxime en Anouk Brouns uit Houthem-St.Gerlach en Mike Eggen uit Vilt. Mike is lid van 'Adelante schaakt', de schaaklessen van Adelante in Valkenburg.

  • apr 26
   Studiebijeenkomst logopedisten 24 en 26 mei

   Adelante audiologie & communicatie organiseert op 24 mei in Hoensbroek en 26 mei in Venlo een studiebijeenkomst voor logopedisten. 

  • apr 19
   Geslaagde clinic rolstoeltennis

   Donderdag 14 april jl. heeft Adelante in Hoensbroek een clinic rolstoeltennis georganiseerd in samenwerking met rolstoeltennistrainer Joop Broens.

  • apr 19
   Status onderzoek naar genezing dwarslaesies

   Nooit eerder was het potentieel voor functioneel herstel na een dwarslaesie zo hoog. Vergeleken met andere jaren laten 2015 en begin 2016 een  positieve ontwikkeling zien wat betreft het aantal klinische studies op het gebied van chronische dwarslaesie en de feitelijk resultaten, aldus Endparalysis Foundation*. 

  • apr 18
   Minisymposium ‘Zet je zinnen op taal!’

   “Als veel mensen praten, dan botst zoveel in mijn hoofd”. Zo legt een jongen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) uit wat hij heeft. 5% van de bevolking heeft een TOS, er zitten gemiddeld twee kinderen in een schoolklas met TOS. Anderhalf miljoen Nederlanders zijn slechthorend of doof. Wilt u meer leren over TOS en-of doof en slechthorendheid? Hoe werkt het en wat u kunt doen? Kom dan op donderdag 19 mei a.s. naar het minisymposium ‘Zet je zinnen op taal!’ in Roermond. 

  • apr 18
   Caudalaesies bij Wings for Life

   Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen en rollen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies. 

  • apr 18
   Een dag in de wolken meemaken?

   Op zaterdag 30 april vindt voor de derde keer ‘On Wings’ plaats. On Wings is ‘an amazing day for amazing people’. Van 10.00 tot 18.00 uur worden er op de luchtmachtbasis van Koksijde in België vlieg gerelateerde activiteiten georganiseerd voor jong en oud met een fysieke beperking (en hun familie). 

  • apr 14
   Noodgedwongen het roer om

   Het is voor velen een schrikbeeld en helaas voor nogal wat mensen de bittere realiteit. Je hebt een baan die helemaal naar je zin is en je kunt deze om fysieke of psychische redenen niet meer uitoefenen. Hoe gooi je dan het roer om en vind je nieuw werk dat ook bij je past?

  • apr 14
   De nieuwe Adelante Actueel is verschenen!

   Adelante Actueel is een uitgave van Adelante. Het blad verschijnt drie keer per jaar. Adelante Actueel is bedoeld voor alle relaties en medewerkers van Adelante.

  • apr 14
   Bedrijven en overheidsinstanties toegankelijk voor gehandicapten

   Gejuich en applaus in de Eerste Kamer. Bedrijven en overheidsinstanties moeten voortaan toegankelijk zijn voor gehandicapten, zo hebben de senatoren afgelopen 12 april besloten. Staatssecretaris Van Rijn noemt het "een historische dag".

  • apr 12
   Mitch Valize droomt van Paralympische Spelen in Tokio

   Het duurt nog vier jaar, maar Mitch Valize (20) is er nu al volop voor aan het trainen: de Paralympische Spelen in Tokio. Mitch is revalidant bij Adelante in Hoensbroek.

  • apr 12
   Goed spiergebruik laat muziek beter klinken

   In het artikel ‘Geven voor wetenschap en betere wereld’, gepubliceerd op 12 april in het Limburgs Dagblad, worden projecten van het Universiteitsfonds Limburg/SWOL die afgelopen jaren financieel zijn ondersteund toegelicht.

  • apr 11
   Adelante bezoekt jaarcongres Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap

   Revalidatiecentrum Roessingh in Enschede was dit jaar gastheer om alle dwarslaesiecentra te ontvangen tijdens het jaarlijkse congres van het Nederlands Vlaams Dwarslaesie Genootschap (NVDG) afgelopen vrijdag 8 en zaterdag 9 april. Adelante bezocht het congres met een aantal afgevaardigden en had een fijn en vooral leerzaam weekend.  

  • apr 11
   Adelante en Universiteit Maastricht tekenen samenwerkingsovereenkomst

   Het vastleggen van uitgangspunten voor samenwerking op de terreinen van onderzoek en onderwijs binnen de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) van de Universiteit Maastricht (UM). Dat is het doel van de samenwerkingsovereenkomst die vanochtend is ondertekend door mevrouw Bernadette Jansma, decaan van de faculteit en de heer Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante.

  • apr 11
   Therapiebad enkele dagen gesloten in verband met werkzaamheden

   In de week van maandag 18 tot en met vrijdag 22 april zal het therapiebad van Adelante in Hoensbroek gesloten zijn voor werkzaamheden.  

  • apr 11
   Start Dwarslaesie Challenge Week voor ‘onze’ Meike van Haperen

   Afgelopen donderdag, 7 april, ging de Dwarslaesie Challenge Week van start. In de Dwarslaesie Challenge Week (7 t/m 15 april), georganiseerd door het Revalidatiefonds, gaan zes mensen met een dwarslaesie de uitdaging van hun leven aan. Hun doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor vernieuwend onderzoek naar dwarslaesies én om hun eigen grenzen te verleggen. Eén van de deelnemers is Meike van Haperen, ex-revalidante van Adelante. 

  • apr 7
   Het Gezicht Van Adelante: Pat Vaessen

   Pat Vaessen (57) uit Heerlen is secretaresse voor het Servicebureau Kinderen van Adelante in Valkenburg. Op deze locatie is het organisatieonderdeel ‘kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen’ gevestigd. Pat heeft vier volwassen dochters waar ze ontzettend trots op is. Ze werkt sinds 1 april 2015 bij Adelante. 

  • apr 7
   G-team 2016 van Roda JC met 18 nieuwe talenten met beperkingen

   Met groot succes is Roda JC in 2015 gestart met een eigen G-team. Namens Roda JC hebben 21 talenten met een beperking één jaar lang het vlaggenschip van het G-voetbal gevormd. Het G-team dat maandelijks getraind werd door oud-Roda JC spelers kende een hoogtepunt op 6 december 2015. Bekende Nederlander Johnny de Mol verrichtte in het Parkstad Limburg Stadion de aftrap van de wedstrijd tussen de G-teams van Roda JC en FC Groningen.

  • apr 6
   Puntjes op de i van het nieuwe zwembad

   Adelante is heel trots op het nieuwe zwembad dat begin februari is geopend. Het zwembad is gebouwd op een nieuwe locatie en daardoor dichter bij de revalidatie. De reacties op de nieuwbouw zijn heel positief. Er zijn echter ook nog enkele knelpunten, die momenteel opgelost worden.

  • apr 5
   Musical Unlimited van Adelante geeft voorstellingen

   Musical Unlimited is een musical groep voor jongeren met lichamelijke beperkingen en/of verstandelijke beperking bij Adelante in Valkenburg. Op zaterdag 7 mei geven ze twee voorstellingen van musical ‘De Kleine Zeemeermin’ en op zondag 15 mei spelen ze twee keer ‘Shrek’ in het Kumulus theater in Maastricht.

  • apr 5
   Adelante Bouwnieuws

   De aanleg van het nieuwe entreeplein van Adelante in Hoensbroek gaat binnenkort van start. Bureau VERBEEK landschapsarchitectuur / ecologie / stedelijk ontwerp uit Gulpen maakte het ontwerp.

  • apr 5
   Studenteninitiatief 'Mens Achter De Patiënt'

   Dinsdag 5 en woensdag 6 april werven twee studenten van de Universiteit van Maastricht tussen 10.00 en 15.00 uur bij Adelante cliënten voor het studenteninitiatief Mens Achter de Patiënt.

 • maart 2016

  • mrt 31
   Lezing over arm-handrevalidatie bij dwarslaesiepatiënten

   Vrijdag 8 april a.s. vindt het 29e minisymposium plaats van het onderzoeksprogramma functionele belasting, belastbaarheid en mechanismen van herstel van mobiliteit in de revalidatie van personen met een dwarslaesie. 

  • mrt 31
   Oud revalidant van Adelante rent halve marathon

   Niet iedereen kan het zich voorstellen, maar hardloper Joost van Gestel wel: verlamd raken en niet weten of je ooit weer zal kunnen rennen. "De artsen zeiden dat ik eigenlijk nooit meer zou kunnen hardlopen.” Maar dat weerhield de 34-jarige hardloper niet om voor zijn doel te trainen: de halve marathon van Eindhoven.

  • mrt 31
   Informatie van bijeenkomst ouders van kinderen met Cerebrale Parese

   Op woensdagavond 23 maart vond bij Adelante in Valkenburg een informatiebijeenkomst plaats voor ouders van kinderen (0-5 jaar) met een Cerebrale Parese.

  • mrt 24
   Verbunt nieuwe voorzitter vakgroep revalidatiegeneeskunde

   Op 1 april 2016 neemt prof.dr. Jeanine Verbunt bij de vakgroep revalidatiegeneeskunde van de Universiteit Maastricht de voorzittershamer over van prof.dr. R.J.E.M. Smeets. De vakgroep verzorgt wetenschappelijk onderzoek en universitair onderwijs op het gebied van de revalidatiegeneeskunde.

  • mrt 23
   Inspectie voor de Gezondheidszorg complimenteert Adelante

   Tot 2015 hield de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geen toezicht op revalidatie. Andere sectoren in de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, werden wel structureel getoetst. In het kader van de toezichthoudende taak doet de inspectie sinds maart 2015 ook onderzoek naar de Nederlandse revalidatiecentra, om verantwoorde zorg te kunnen garanderen. De inspectie bezocht Adelante in april en bracht hierover een rapport uit. 

  • mrt 22
   Hardlopen met Max Verstappen op je hielen

   Hardlopen terwijl je achtervolgd wordt door F1 coureur Max Verstappen in een ‘Catcher Car’. Op zondag 8 mei is het mogelijk in Breda, tijdens het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life. Over de hele wereld, op maar liefst 34 locaties, starten renners en deelnemers in een rolstoel naast elkaar en exact tegelijkertijd aan de wedstrijd. 

  • mrt 17
   Adelante zoekt hardlopers voor renevenement Wings for Life

   Zondag 8 mei a.s. vindt het jaarlijkse hardloopevenement Wings for Life plaats. Tijdens dit evenement lopen wereldwijd mensen voor een goed doel. De opbrengst gaat volledig naar onderzoek naar het genezen van dwarslaesies. Adelante wil een hardloopteam vormen dat namens Adelante de Wings for Life run in Breda loopt. Iedereen kan meedoen; hardlopers en deelnemers in een rolstoel, van beginners tot topsporters. Deelname wordt vergoed door Adelante. Doe je ook mee?

  • mrt 17
   Van clinic zitvolleybal naar Nederlandse selectie in één maand tijd

   “Het begon allemaal met een uitnodiging van de afdeling bewegingsagogie om deel te nemen aan de clinic zitvolleybal die Adelante in samenwerking met de Nederlandse Volleybalbond organiseerde”, vertelt Mitch Valize. De clinic leidde vrijwel direct tot een uitnodiging van de bondscoach voor het meetrainen met de Nederlandse selectie. Mitch blijkt een groot talent te zijn.

  • mrt 15
   Adelante bezoekt toneelstuk Intouchables met 35 dwarslaesierevalidanten

   Op dinsdag 7 juni a.s. brengt Adelante met 35 dwarslaesierevalidanten en relaties een bezoek aan het toepasselijke toneelstuk Intouchables* in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Na de lancering van de gelijknamige film in 2011 is het dwarslaesieteam samen met revalidanten die destijds op de afdeling verbleven naar de bioscoop geweest. In navolging van deze mooie ervaring gaan ze nu naar het theaterstuk. 

  • mrt 15
   Adelante in Hoensbroek (ver)bouwt maar beperkt de overlast

   De (ver)bouw(ing) van Adelante in Hoensbroek begint langzaam aan haar eind te komen. Nog enkele maanden, en dan is de nieuwbouw (en verbouwing) gereed. 

  • mrt 15
   Open dag Adelante Kindcentrum in Valkenburg groot succes

   Afgelopen zaterdag vond de open dag plaats van Adelante Kindcentrum in Valkenburg. Er werden ruim 800 bezoekers geteld, die allen een kijkje kwamen nemen in de prachtige nieuwbouw. 

  • mrt 15
   Inwoners gemeente Heerlen kunnen stemmen bij Adelante op 6 april

   Referendum op woensdag 6 april 2016,  mogelijkheid om te stemmen bij Adelante voor medewerkers en cliënten van gemeente Heerlen.

  • mrt 14
   Jaarlijkse Adelante audicienavond

   Samen willen we streven naar betere zorg, kwaliteit en samenwerking in de regio op het gebied van audiologie en communicatie. Daarom houdt Adelante op 20 april a.s. haar jaarlijkse audicienavond in het VieCuri ziekenhuis in Venlo. 

  • mrt 10
   Meike (28 jaar) met dwarslaesie gaat uitdaging van haar leven aan

   Dwarslaesie Challenge Week van Revalidatiefonds: een handicap hoeft geen beperking te zijn.

  • mrt 7
   Herstellen na kanker

   Per 1 januari 2016 zijn het programma Herstel & Balans en bijbehorende stichting en licentiesysteem opgeheven.

  • mrt 2
   Benoeming prof.dr.G.M.Rommers

   Per 1 maart 2016 is Prof.dr.G.M.Rommers, revalidatiearts Adelante afdeling Revalidatiegeneeskunde MUMC+ aan de Universiteit Maastricht benoemd tot buitengewoon hoogleraar revalidatiegeneeskunde in het bijzonder medisch onderwijs.

 • februari 2016

 • januari 2016

  • jan 26
   12 maart Open dag Adelante kindcentrum Valkenburg

   Adelante kindcentrum in Valkenburg aan de Geul zet zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur haar deuren open!

  • jan 18
   Dr. Carrol Terleth verlaat per 1 mei Adelante

   Dr. Carrol Terleth, lid Raad van Bestuur van Adelante, heeft aan de Raad van Toezicht laten weten dat hij om hem moverende redenen zijn dienstverband met Adelante met ingang van 1 mei aanstaande wenst te beëindigen.

  • jan 18
   Bram Wilders, begeleider Zorgboerderij de Valkenhof in 'Het Gezicht van Adelante'

   Elke dag komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • jan 4
   Dagbesteding voor jongeren Adelante op zorgboerderij

   In het schone Schimmert, een dorpje gelegen aan de rand van het Heuvelland en in de buurt van Nuth, ligt zorgboerderij de Valkenhof. Sinds juni kunnen jongeren van Adelante hier niet alleen stage lopen, maar kunnen ze er ook terecht voor dagbesteding!

  • jan 4
   ZigZagzorg wordt Adelante Contigo

   Zoals aangekondigd heeft Adelante ZigZagzorg BV per 1 januari overgenomen. Vandaag zijn bij de notaris de akten ondertekend waarmee de aandelen van ZigZagzorg Zuid zijn overgedragen aan Adelante.

 • december 2015

  • dec 24
   Laatste acties Serious Request 2015

   De laatste minuten van Serious Request 2015 tikken weg. En dat betekent ook voor Adelante het einde van een waanzinnige week.

  • dec 22
   Oud-revalidant volbrengt halve triatlon voor SR15

   Zodra Benjamin hoorde dat het Glazen Huis in Heerlen kwam te staan wilde hij iets doen. Ook hij wilde zijn bijdrage leveren en begon in februari met trainen. Ongelooflijk knap als je zijn verhaal kent! http://bit.ly/1O60oab

  • dec 18
   Adelante audiologie & communicatie voor SR15!

   Adelante audiologie & communicatie komt in actie voor Serious Request 2015. De hele week (m.u.v. zondag) zullen onze collega’s zich inzetten voor het goede doel. Ze zijn te vinden op een steenworp van het glazen huis! Namelijk bij poppodium de NIEUWE NOR: Pancratiusstraat 30.

  • dec 18
   Clinic zitvolleybal

   Op vrijdag 11 december vond er bij Adelante een clinic zitvolleybal plaats voor revalidanten en oud-revalidanten. De clinic werd georganiseerd door bewegingsagogie revalidatie in samenwerking met de Nederlandse Volleybal bond (Nevobo).

  • dec 15
   32e Kerstschaaktoernooi

   Zaterdag was het dan zover! Alweer het 32e Kerstschaaktoernooi, georganiseerd door schaakclub ‘Adelante Schaakt’. In de ochtend verzamelden alle deelnemers zich bij het Adelante College in Valkenburg.

  • dec 3
   Jaarlijkse ‘bijzondere BIJZONDER’ uitbundig en inspirerend

   Afgelopen dinsdag werd voor het 9e jaar op rij de Bijzondere BIJZONDER georganiseerd door het kenniscentrum van Adelante. Ook dit jaar hebben medewerkers uit het revalidatienetwerk en daarbuiten hun werk laten zien via posters en demonstraties.

 • november 2015

  • nov 25
   Gemeente Heerlen verdubbelt subsidie voor handbikebaan Adelante

   De Gemeente Heerlen heeft aan Adelante laten weten de subsidie die zij al eerder verstrekte voor de handbikebaan, aan te vullen met hetzelfde bedrag.

  • nov 19
   Logopedisten Adelante schreven mee aan winnend boek

   Tweejaarlijks reikt de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie de Branco van Dantzigprijs uit. Deze prijs wordt toegekend aan één of een groep gediplomeerde logopedisten die een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage heeft of hebben geleverd aan de vakinhoudelijke verbreding en verdieping van de logopedie.

  • nov 19
   Succesvolle bijeenkomst hersenletseldeskundigen Limburg bij Adelante

   Op woensdagavond 18 november ontving Adelante ruim 90 zorgprofessionals en direct betrokkenen. Allen uitgenodigd voor een informatieavond door het coördinatiepunt NAH regio Limburg.

  • nov 12
   Lid van de cliëntenraad, iets voor u?

   U wilt goed voor uzelf en uw naasten zorgen, zeker als de gezondheid van u, uw partner, familielid of kind extra aandacht vraagt. U vindt het belangrijk om betrokken te worden bij de zorg, ook al bieden vele andere handen hulp: u wilt meedenken,
   meepraten en meebeslissen. Maar waar kunt u uw stem laten horen? De cliëntenraad van Adelante biedt een professioneel platform en is nog op zoek naar nieuwe leden.

  • nov 10
   Minister Schippers bezoekt stand project PACT kenniscentrum op Medica 2015 Düsseldorf

   Op dinsdag 17 november bezoekt minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met de Duitse minister van gezondheid van de regio Nordrhein-Westfalen, Barbara Steffens, de stand van het project PACT op de beurs Medica 2015 in Düsseldorf.

  • nov 6
   Symposium NVvA groot succes

   Afgelopen dinsdag werd er door Adelante Arbeid nogmaals een symposium georganiseerd op verzoek van Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. Het symposium werd herhaald wegens het grote aantal aanmeldingen eerder dit jaar (22 april 2015).

  • nov 4
   Adelante ontvangt EKEP Keurmerk

   Vandaag ontving Adelante tijdens het Landelijk Overleg Onderwijs en Kinderrevalidatie Symposium 2015 het EKEP Keurmerk. EKEP staat voor één kind één plan, een integrale werkwijze van (revalidatie)zorg en onderwijs waarbij het kind centraal staat. 

  • nov 4
   Adelante neemt Zigzag in Kerkrade over

   Op 1 januari 2016 neemt Adelante Zigzag in Kerkrade over. Zigzag is een gespecialiseerd kinderdagverblijf voor kinderen van 0-4 jaar met een (chronische) ziekte of beperking. Deze kinderen hebben tijdens de opvang (intensieve) zorg nodig. Met deze overname wordt de verpleegkundige en gespecialiseerde kindzorg in de regio Zuid-Limburg zeker gesteld voor de toekomst.

  • nov 3
   Prof. dr. Rob Smeets 13de op wereldranglijst

   Expertscape heeft een lijst gepubliceerd van experts op het gebied van rugpijn.

 • oktober 2015

 • september 2015

 • augustus 2015

  • aug 26
   Véronique Moulaert en Jeanine Verbunt aan het woord in Telegraaf

   Véronique Moulaert en Janine Verbunt, beide revalidatiearts en onderzoeker bij Adelante, aan het woord in de Telegraaf van afgelopen zaterdag. Beiden praten over het nazorgprogramma 'Stilstaan ... en doorgaan'. Een programma voor patiënten die een hartstilstand hebben gehad. Het programma heeft echter ook aandacht voor het brein!

  • aug 24
   Derde editie van Adelante Challenge groot succes!

   Gisteren was het zover: de Geulhemmerberg  werd met zomerse temperaturen meermaals beklommen en de Brakkeberg met snelheden tot 80 km/u afgedaald. Een indrukwekkend spektakel!

  • aug 17
   Zuyderland locatie Sittard, Cicero Zorggroep en Adelante slaan de handen ineen

   Per 1 september kunnen CVA patiënten na de behandeling in het ziekenhuis binnen 24 uur terecht op de CVA Stepped Care Unit van Cicero en Adelante. Hier begint vervolgens direct het revalidatietraject. De samenwerking zorgt voor een goede doorstroming van patiënten en daarnaast voor het meest optimale behandeltraject.

  • aug 11
   Onderzoeker Adelante heeft de wetenschappelijke wereld aan haar voeten

   Onderzoeker Dr. Rilana Cima ontving in juli van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een zogenoemde Veni-beurs. Zij ontving deze beurs voor haar onderzoeksvoorstel ‘Facing Tinnitus: A fear-conditioning approach to chronic tinnitus suffering’. Deze beurs erkent op hoog niveau dat dit voorstel internationaal gezien zeer toonaangevend is en zal dus een aanzienlijke en innovatieve impact hebben. 

 • juli 2015

  • jul 28
   Nieuwsbrief Adelante (ver)bouwt - locatie Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2016 zullen duren.

  • jul 23
   Hersenrevalidatie verbetert kwaliteit van leven na hartstilstand

   De kwaliteit van leven na een hartstilstand kan aanzienlijk worden verbeterd door tijdens het herstel speciaal aandacht te hebben voor gevolgen voor de hersenen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC+ in samenwerking met Adelante.

  • jul 21
   Kwaliteitsvenster Adelante meest bezocht binnen revalidatiesector

   NVZ en Revalidatie Nederland: Patiënten bekijken massaal Kwaliteitsvenster voor revalidatie.

    

   Op 29 juni 2015 lanceerden revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen  hun Kwaliteitsvenster voor revalidatie. De eerste weken zijn de vensters, die op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl en op de websites van de deelnemende zorginstellingen staan, in totaal maar liefst 10.000 keer bekeken. De hoge bezoekcijfers zijn een mooie prestatie. Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.

  • jul 20
   Nieuw strategisch beleidsplan van Revalidatie Nederland

   Uitdagingen en kansen voor de revalidatiesector in Nederland! Voorbereiding op een toekomst, waarin Revalidatie Nederland haar leden optimaal ondersteunt om haar positie in het gezondheidsnetwerk te verstevigen en rendabel te houden.

  • jul 16
   Alle VMBO examenkandidaten van het Adelante College geslaagd

   Afgelopen zaterdag, maandag en dinsdag moesten onze VMBO eindexamenkandidaten nog zwoegen tijdens hun mondelingen, maar gistermiddag was het dan eindelijk zover: de uitslag werd bekend gemaakt.

  • jul 16
   Je wilt toch geen ruis?

   In opdracht van Adelante audiologie & communicatie is een animatie ontwikkeld ter preventie van gehoorschade onder jongeren. Je kunt alleen van geluid genieten als je oren goed zijn. Wees er dus zuinig op is de boodschap. Het animatiefilmpje spreekt zeer tot de verbeelding en maakt mensen bewust van de gevaren van te harde muziek.

  • jul 15
  • jul 9
   Feestelijke heropening van Adelante in Geleen

   Op woensdagavond 8 juli werd de vernieuwde locatie van Adelante audiologie & communicatie in Sittard-Geleen aan de Gewandeweg op feestelijke wijze heropend.

 • juni 2015

 • mei 2015

  • mei 26
   Campagne ‘NeetTuuutdouf’ van start

   De gemeente Venlo is, in aanloop naar het RUIS festival op 22-23-24 mei, gestart met de voorlichtingscampagne ‘NeetTuuutDouf!’. De campagne is gericht op grote muziekevenementen om met name jongeren bewust te maken van risico's en aan te sporen verantwoordelijk om te gaan met hun gehoor. ‘NeetTuuutDouf!’ is onderdeel van het lokale gezondheidsbeleid en ontwikkeld in samenspraak met onder meer Adelante Zorggroep, Ziekenhuis VieCuri (KNO sectie), de GGD Limburg Noord, de Nationale Hoorstichting en Poppodium Grenswerk.

  • mei 26
   Meike gaat de HandbikeBattle aan

   Ze is 27 jaar, heeft sinds vorig jaar maart een dwarslaesie en traint al vanaf begin winter met het hele handbiketeam van Adelante Zorggroep keihard voor de HandbikeBattle in Oostenrijk op 18 juni. Meike heeft er duidelijk zin in. “Ik verwacht dat de klim heel zwaar gaat zijn, maar ik zie het als een enorme uitdaging om boven te komen”, vertelt Meike lachend.

  • mei 25
   Het Gezicht van Adelante - deel 11

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • mei 21
   Lancering vernieuwde zorggarantie voor CVA-patiënten

   Vanmiddag lanceerde ook Adelante de vernieuwde zorggarantie voor CVA-patiënten. Samen met Atrium-Orbis Heerlen, Sevagram, Cicero zorggroep en MeanderGroep Zuid-Limburg vormt Adelante de CVA-keten Parkstad.

  • mei 7
   Ik heb geen benen nodig om te kunnen vliegen

   Misha (35), oud-revalidant van Adelante, vertelt haar verhaal in de Flair. Ze had een onbezorgd leventje, totdat ze een motorongeluk kreeg. Misha vertelt over haar gebroken rug, maar ook over haar gebroken hart.

  • mei 6
   Ex-revalidant Adelante in bevrijdingskrant

   Gisteren heeft De Limburger een speciale bevrijdingskrant uitgegeven. Daarin stond een mooi interview met Toine Meesters.

  • mei 4
   Het Gezicht van Adelante - deel 10

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

 • april 2015

  • apr 30
   Gestart met de inzet van gastvrouwen

   Met de opening van de prachtige nieuwe hoofdingang zijn we ook van start gegaan met de inzet van gastvrouwen.

  • apr 28
   De sport- en doedag weer in 2016

   Al 41 jaar organiseert Adelante met veel plezier een jaarlijkse sport- en doedag. Een dag van ontmoeting, van sport en van gezelligheid.

  • apr 25
   Oud revalidatiearts Adelante geridderd

   Pauline Hoenderdaal, oud revalidatiearts Adelante, is op 24 april 2015 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  • apr 23
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt' - Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • apr 21
   Adelante op Radio 1

   Deze week besteedt het programma ‘De Ochtend’ van Radio 1 elke dag aandacht aan het onderwerp Gehoorbeschadiging. Het item is elke dag om 11.40 te horen.

  • apr 20
   De comeback van arbeidsrevalidatie

   In het aprilnummer van ADVisie, het tijdschrift van de beroepsvereniging NVvA voor arbeidsdeskundigen, wordt ruim aandacht besteed aan het belang van arbeidsrevalidatie.

  • apr 15
   Musical Unlimited is terug!

   Onze helden van Musical Unlimited zijn alweer enige tijd hard aan het werk om in mei te gaan schitteren!

  • apr 14
   Topsport Limburg en Adelante slaan de handen ineen!

   Een mooie samenwerking met een helder doel: het topsportklimaat voor mensen met een beperking verbeteren en de kwaliteit van sportzorg voor deze groep optimaliseren.

  • apr 6
   Het Gezicht van Adelante - deel 8

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • apr 1
   Indrukwekkend filmpje nieuwe liftschacht

   Adelante (ver)bouwt! In Hoensbroek is een onderdeel van de verbouwing de realisatie van een nieuwe liftschacht, die de verschillende verdiepingen van het beddenhuis met elkaar verbindt.

 • maart 2015

  • mrt 31
   Meer vrijheid met de Zonnebloemauto

   Flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking.

  • mrt 24
   Limburg aan de slag met aanpak ‘bromtonen’

   De Provincie Limburg heeft, samen met de GGD Limburg-Noord, GGD Zuid-Limburg en Adelante de brochure ‘Ik hoor een bromtoon!’ ontwikkeld. Deze brochure informeert Limburgers die last hebben van een voortdurend ‘laagfrequent geluid’ over de oorzaken en helpt bij het zoeken naar een oplossing voor dit hardnekkige probleem.

  • mrt 24
   Vliegen of zweven?

   Op 2 mei kunnen mensen met een fysieke beperking hun grenzen verleggen in Diest (B).

  • mrt 24
   Het Gezicht van Adelante - deel 7

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

    

  • mrt 19
   Maandag 23 maart opent de nieuwe Oase

   Adelante (ver)bouwt! Dat moge duidelijk zijn. Langzaam maar zeker wordt zichtbaar naar welk eindresultaat we aan het toewerken zijn. Komende maandag gaat ons nieuwe restaurant op locatie Hoensbroek open!

  • mrt 17
   Mooie opening van Villa Franca Geleen

   Vorige week donderdag werd Adelante Villa Franca Geleen op bijzondere wijze officieel geopend. Veel aanwezigen waren onder de indruk van deze middag.

  • mrt 17
   Stemmen bij Adelante op 18 maart

   Op 18 maart mag Limburg gaan stemmen voor de Provinciale Staten en het bestuur van Waterschap Roer en Overmaas.

  • mrt 16
   Nu ook yogales bij sportgezondheidscentrum

   Het sportgezondheidscentrum biedt nu ook yogalessen aan.

  • mrt 16
   FitCare4U, therapieprogramma voor zelfredzaamheid van kinderen

   Kort en intensief behandelen in plaats van langlopend en laagintensief. Die aanpak levert, zeggen de organisatoren van een pilot-behandelkamp van Adelante in Valkenburg, jongeren veel op.

  • mrt 12
   Promotie Ryanne Lemmens

   Op vrijdag 10 april verdedigt Ryanne Lemmens, onderzoeker bij Adelante, haar proefschrift aan de Universiteit Maastricht.

    

  • mrt 10
   Adelante vanavond te zien en te horen op L1

   Hoe wonen en leven de bewoners van Villa Franca in Geleen? Dat is vanavond te zien en te horen op L1.

  • mrt 9
   Het Gezicht van Adelante

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient.

  • mrt 9
   Borrel introductie ERGOS 2

   Afgelopen donderdag 5 maart werd officieel de Ergos 2 binnen Adelante geïntroduceerd.

 • februari 2015

  • feb 26
   Het Dutch Mountain Film Festival bij Adelante

   In samenwerking met Adelante en Orbis Sport organiseert het Dutch Mountain Film Festival op woensdag 25 februari een filmavond in Hoensbroek. De avond was gevuld met bijzondere sprekers en films.

  • feb 26
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!' - Hoensbroek

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • feb 12
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!' - Valkenburg

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

  • feb 12
   Old Grand Dads sponsoren een racerunner voor Adelante

   Een racerunner, ook wel Petra-bike genoemd, is een driewielfiets zonder pedalen en met borststeun. Kinderen kunnen zich ermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sindskort is Adelante zo’n toestel rijker dankzij de sponsoring door de Stichting Old Grand Dad Club Nederland.

  • feb 10
   Het Gezicht Van Adelante

   Elke week komen er bij Adelante vele cliënten, patiënten en bezoekers over de vloer. En elke dag staan onze gedreven en enthousiaste medewerkers klaar die beloven het beste uit zichzelf en u te halen om de grenzen van het haalbare zo ver mogelijk op te rekken. Zo krijgt iedereen bij ons de juist zorg die hij of zij verdient. 

  • feb 9
   Wat is medisch specialistische revalidatie?

   Wat is medisch specialistische revalidatie? Wat betekent het voor de mensen die er mee te maken krijgen?

 • januari 2015

  • jan 29
   Adelante onder de aandacht bij Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen

   Het innovatie voorbeeld ‘Behandelplein & nieuwe werken’ van Adelante is geselecteerd uit 130 voorbeelden door de NVZ.

  • jan 28
   Verlamd en toch maaien de benen

   Vandaag staat er een artikel in Dagblad de Limburger waaraan een bijdrage is geleverd door onze revalidatiearts Helma Bongers.

  • jan 27
   Koninklijke BAM Groep over de bouw bij Adelante

   Vestigingsleider Jos Jammers en werkorganisator Bert Weerts van de Koninklijke BAM Groep vertellen in het tijdschrift Excellent over de bouwopdracht bij Adelante.

  • jan 27
   Werkzaamheden telefooncentrale Adelante

   Vanavond worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de telefooncentrale van Adelante en zullen alle telefoontoestellen tijdelijk buiten werking zijn.

  • jan 22
   Telefonische storing verholpen

   De telefonische storing van vandaag is volledig verholpen. Alle locaties van Adelante zijn weer bereikbaar op de gebruikelijke telefoonnummers.

  • jan 21
   Klaarstaan voor anderen

   Gisteren werd er in de Limburger/Limburgs Dagblad aandacht besteed aan vrijwilligers in de zorg. Vijf vrijwilligers aan het woord, waaronder Babette Peeters. Zij is vrijwilliger bij Adelante.

    

  • jan 12
   Medewerkers Adelante werken zich in het zweet voor goed doel!

   Gisteren namen 19 medewerkers van Adelante deel aan Zweit Veur Leid, dé goede doelen loop van Maastricht. Zij werkten zich in het zweet voor het project “therapeutic toys for disabled kids”.

  • jan 5
   Meedoen met de gewone mensen

   Dave Kengen, een leerling van Adelante speciaal onderwijs, vertelt in een interview met Dagblad de Limburger over zijn passie Shotokan en zijn reis naar Japan.

  • jan 5
   Adelante krijgt opbrengst zingende kerstboom

   Van 15 november tot en met 23 december heeft de zingende kerstboom op de kerstmarkt van Valkenburg geld opgehaald voor Adelante.

  • jan 5
   Nieuwe voorzitter raad van toezicht Adelante

   Met ingang van 1 januari 2015 is dr. R.H.J. (Rob) van ’t Hullenaar benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Adelante. Hij was onder meer voorzitter van de raad van bestuur van Máxima Medisch Centrum en bekleedt momenteel een aantal adviesfuncties in de zorg en het bedrijfsleven.

  • jan 2
   Nieuwsbrief 'Adelante (ver)bouwt!'

   Voor Adelante in Hoensbroek en Valkenburg a/d Geul staan nieuwbouw, renovatie en sloop op het programma. Werkzaamheden die zeker tot en met 2015 zullen duren.

 • december 2014

  • dec 18
   Virtuele trainingsomgeving voor patiënten met MS en CVA

   Onderzoekers van de Universiteit Hasselt hebben, in samenwerking met het Revalidatie&MS Centrum Overpelt en Kenniscentrum Adelante, een virtuele trainingsomgeving voor armrevalidatie ontwikkeld (I-TRAVLE).

  • dec 17
   Zora op bezoek bij Adelante

   Vorige week kreeg Adelante Zora en haar 'papa' Tommy Deblieck op bezoek. 

  • dec 17
   Adelante schaakt

   Voor de 31-ste keer werd in Adelante College te Valkenburg het Kerstschaak- en damtoernooi georganiseerd.

  • dec 16
   200ste patiënt bij CVA Stepped Care Unit

   Op woensdag 17 december neemt Adelante op de CVA Stepped Care Unit (CSCU) de 200ste patiënt in 2014 op. Hiermee bereiken we drie jaar na de opstart een mijlpaal.

  • dec 16
   Landelijke erkenning voor De Valkhorst

   Sinds het voorjaar 2014 mag Adelante naast kinderrevalidatie ook voorzien in intensieve zorg voor kinderen die 24-uur toezicht en verpleging nodig hebben.

  • dec 8
   Complexe-pijnpatiënten zijn meer gebaat bij revalidatie

   Regelmatig merkt ze dat mensen zich verbaasd afvragen of pijnbehandeling wel binnen het vakgebied revalidatiegeneeskunde thuishoort. Daarover bestaat volgens Jeanine Verbunt, revalidatiearts bij Adelante en hoogleraar aan het Maastricht UMC+, inmiddels geen enkele twijfel meer.

  • dec 8
   Prijsuitreiking bijzondere BijZOndeR

   Op 2 december is, zoals ieder jaar gebruikelijk, de bijzondere BijZOndeR georganiseerd.

  • dec 3
   Vastbinden is niet meer nodig

   Adelante maakt gebruik van een tentbed en geeft hierover meer uitleg, vandaag te lezen in de Limburgse krant.

  • dec 2
   Feestelijke overhandiging Handboek Revalidatie Psychologie

   Maandag 1 december nam Carrol Terleth tijdens een feestelijke bijeenkomst voor
   onze huisstaf het Handboek RevalidatiePsychologie in ontvangst uit handen van
   Sascha Rasquin. Sascha is als GZ-psycholoog verbonden aan Adelante en zat in de
   redactie van het Handboek.

  • dec 1
   10 jaar samenwerking Trauma en Revalidatie

   Tien jaar geleden is de vakgroep traumatologie van het azM en Adelante gestart met een nieuw beleid voor behandeling van multitraumapatiënten.

 • november 2014

 • oktober 2014

  • okt 30
   Adelante ervaringsonderzoek

   Het meten van de ervaringen van onze cliënten levert goede informatie over onze sterke en minder sterke punten. Cliënten houden ons op deze manier als het ware een spiegel voor.

  • okt 27
   'Adelante Schaakt' naar Praag

   De schakers van 'Adelante Schaakt' zijn van 25 oktober t/m 31 oktober 2014 naar het 20ste Internationale Schaaktoernooi in Praag.

  • okt 23
   Officiële opening stationsgebouw Houthem met leerlingen van Adelante

   Leerlingen van Adelante hebben meegeholpen aan de renovatie van het oude stationsgebouw in Houthem. Dit gebouw werd op 10 oktober officieel geopend.

  • okt 23
   Adelante en De Haamen gaan samenwerken in doorontwikkeling aanbod aangepast sporten

   Op woensdag 22 oktober jl. hebben Silvio van Gool, directeur/bestuurder van Stichting De Haamen en Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur van Adelante een intentieovereenkomst getekend voor een intensievere samenwerking op het gebied van sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Dit gebeurde in het bijzijn van wethouder Thijs van Es (sociaal domein), gedeputeerde Ger Koopmans van Provincie Limburg en Jan de Vries, directeur van MEE Nederland tijdens een werkbezoek aan De Haamen en Adelante met als thema sportmogelijkheden voor mensen met een beperking in Limburg.

  • okt 22
   Maastricht UMC+ en Adelante gaan intensiever samenwerken

   Met ingang van 1 januari 2015 gaan Maastricht UMC+ en Adelante intensiever samenwerken op het gebied van de revalidatiegeneeskunde. Vanaf die datum zal de organisatie van de afdeling Revalidatie van Maastricht UMC+ volledig worden overgenomen door de zorggroep uit Hoensbroek.

  • okt 20
   Nieuwe website Adelante

   Vanaf vandaag heeft Adelante een nieuwe website!

  • okt 20
   Rijksoverheid start campagne ‘I love my ears’ om gehoorschade door harde muziek te voorkomen

   Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), Duncan Stutterheim (CEO van SFX Europe), DJ Oliver Heldens, Berend Schans (VNPF) en Hans Ligtermoet (VVEM) hebben samen de campagne 'I love my ears' gestart.

  • okt 13
   Blijven bewegen met handbiken

   Tim Mullens, bewegingsagoog bij Adelante volwassenenrevalidatie, wint innovatieaward met zijn idee om dwarslaesiepatiënten structureel aan het handbiken te krijgen.

  • okt 9
   Watersportweek revalidanten op Loosdrechtse Plassen

   Van maandag 15 september t/m vrijdag 19 september 2014 hebben 17 revalidanten van verschillende afdelingen van Adelante de week doorgebracht op de Loosdrechtse Plassen.

 • september 2014

 • augustus 2014

  • aug 28
   Adelante tijdelijk minder goed bereikbaar per bus

   Per 25 augustus j.l. zijn de bushaltes van lijn 51 en 21 van Veolia op de Zandbergsweg tijdelijk buiten gebruik gesteld in verband met werkzaamheden.

  • aug 28
   Adelante Challenge op 7 september

   Op zondag 7 september organiseert Stichting Adelante Challenge voor het tweede
   jaar op rij de handbikewedstrijd ‘Adelante Challenge’; een uitdagende wedstrijd
   op de Geulhemerberg in Berg en Terblijt (Valkenburg a/d Geul).

  • aug 26
   CVA-aanpak Adelante en Cicero uitgebreid

   De samenwerking tussen Adelante en Cicero Zorggroep op het gebied van
   revalidatie na een beroerte is enorm succesvol gebleken.

  • aug 25
   Actuele bouwinformatie

   Vanaf maandag 25 augustus wordt onze hoofdentree tijdelijk verplaatst.

  • aug 7
   Pre-congres workshop

   Op maandag 1 september a.s. wordt in Adelante een internationale workshop gegeven voor professionals uit de fysiotherapie en ergotherapie. Deze workshop staat onder auspiciën van de International Spinal Cord Society (ISCOS).

  • aug 7
   Adelante Jaarbeeld 2013

   2013 is een jaar vol belangrijke mijlpalen voor de ontwikkeling van Adelante.

 • juli 2014

 • juni 2014

  • jun 30
   Actuele informatie bouwwerkzaamheden

   Audiologie & communicatie, tijdelijke hoofdentree en overlast

  • jun 24
   Kwaliteitscertificering Adelante

   Met gepaste trots berichten wij dat alle diensten die binnen Adelante in het kader van revalidatie, audiologische zorg en gehandicaptenzorg geleverd worden, opnieuw voorzien zijn van een kwaliteitscertificaat.

  • jun 24
   Revalidatie Sportdag 2014 groot succes

   Zaterdag 14 juni 2014 vond in Landgraaf bij Sport & Leisurepark de  tweejaarlijkse Revalidatie Sportdag plaats. Organisator van deze editie was Adelante.

  • jun 23
   Adelante tinnitusbehandelmethode vanaf 1 september bij Libra

   De Audiologische Centra van Libra Revalidatie & Audiologie in Eindhoven, Tilburg, Breda en Uden gaan met Adelante audiologie & communicatie uit Hoensbroek samenwerken op het gebied van de behandeling van tinnitus.

  • jun 22
   Droomauto voor kinderen van Adelante

   Zondag 22 juni was een hele mooie dag voor de kinderen van Adelante. Ze mochten
   meerijden in een droomauto!

  • jun 17
   Altijd al eens willen kijken bij Villa Franca van Adelante?

   Adelante begeleidt kinderen/jongeren met een beperking in alle fasen van de
   kindertijd en jeugd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het
   beste uit mijzelf halen? Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met
   de jongeren én hun ouders zet centraal.

  • jun 5
   Nieuwe diagnose- en behandelgroep in Maastricht

   Afgelopen maandag zijn wij als audiologie & communicatie in Maastricht gestart met een nieuwe diagnose- en behandelgroep.

  • jun 5
   Nieuwe behandeling voor jongeren met chronische pijn

   Chronische pijn bij jongeren komt vaker voor dan wordt gedacht. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar geconfronteerd wordt met pijnklachten, zoals hoofdpijn, buikpijn en pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

 • mei 2014

 • april 2014

  • apr 29
   ‘Adelante Schaakt’ naar Euro-Chess in Polen

   In de meivakantie nemen 13 jongeren van Adelante deel aan Euro-Chess 2014. Ze reizen samen met begeleiders naar Bydgoszcz in Polen.

  • apr 17
   Leven na een hartstilstand

   Life after survival of a cardiac arrest. The brain is the heart of the matter

  • apr 10
   Bouwnieuws - Fase 1 in volle gang!

   In Hoensbroek zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Het nieuwe parkeerterrein is zelfs al klaar en in gebruik.

  • apr 7
   Jong Talent onderzoekersprijs voor Vera Baadjou

   Op zaterdag 29 maart heeft Vera Baadjou, AIOSKO revalidatiegeneeskunde bij Adelante, de Jong Talent onderzoekersprijs gewonnen tijdens het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde (NVDMG).

  • apr 1
   Zelfstandig leren wonen: Adelante helpt vooruit!

   Adelante begeleidt kinderen met een beperking in alle fasen van de kindertijd. Wat kan ik? En hoe kan ik mijn grenzen verleggen en het beste uit mijzelf halen? Deze vragen staan bij elke stap die Adelante samen met de kinderen én hun ouders zet centraal.

 • maart 2014

 • februari 2014

 • januari 2014

  • jan 30
   Omdat elk kind een knuffel verdient

   Afgelopen donderdag 23 januari nam Adelante kinderrevalidatie 53 handgemaakte knuffels in ontvangst.

  • jan 28
   Samenwerking Toon Hermans Huis Parkstad en Adelante

   Samenwerking Toon Hermans Huis Parkstad en Adelante. Het revalidatieprogramma Herstel & Balans van Adelante, verzorgt een 12 weken durend revalidatie groepsprogramma voor kankerpatiënten in het Sportgezondheidscentrum te Hoensbroek. In de nieuwe samenwerkingsafspraken tussen het Toon Hermans Huis Parkstad (THHP) en Adelante komen de deelnemers aan dit revalidatieprogramma voor de afsluitende bijeenkomst van het groepsprogramma naar het THHP. Hier worden de deelnemers geïnformeerd over de (nazorg) mogelijkheden die het huis biedt en door middel van een rondleiding heeft men de gelegenheid het huis beter te leren kennen.

  • jan 28
   Nieuw kokerloos protheseconcept bij Van Nes rotatieplastiek

   In een samenwerkingsverband tussen de afdeling Amputatie Traumatologie Orthopedie van Adelante (L. Scheepers en Y. van Horn), Livit Orthopedie BV (J. Storcken en F. Rings) en Toma Cycles in Kerkrade is een nieuw, kokerloos protheseconcept voor mensen met een Van Nes rotatieplastiek ontwikkeld.

  • jan 13
   Actuele informatie bouwwerkzaamheden (week 3)

   Vanwege het bouwverkeer is de weg richting het kinderdagverblijf niet meer toegankelijk voor auto's.

  • jan 9
   Nieuw lid raad van bestuur Adelante

   De heer Dr. C. (Carrol) Terleth is per 1 april 2014 benoemd als lid van de raad van bestuur van Adelante.

  • jan 7

oudere nieuwsberichten inladen