Menu

"Het eerste wat ik van na het ongeluk weet, is dat ik met de dokter weer probeerde te lopen"

27 oktober 2016
Veel jongeren moeten na een ongeval met zwaar hersenletsel de weg terugvinden naar de maatschappij. Ze worden nooit meer helemaal de oude, ook al is er aan de buitenkant niets te zien. ,,Dit is mijn nieuwe ik”, zegt Kjell Vanberg uit Bocholtz.

Kjell Vanberg weet niets meer van zijn ongeluk. Tony, zijn vader, heeft het hem verteld. Dat ze in de zomervakantie van 2013 op weg naar de Badesee in Düren in een file terechtkwamen, dat een vrachtwagenchauffeur de file te laat had gezien en keihard tegen hun auto botste. Schuin van achteren, precies de plek waar Kjell zat.

"Ik was meteen knock out, zei mijn vader. Het eerste dat ik weer weet is dat ik in het Klinikum in Aken was met de dokter, toen ik weer voor het eerst probeerde te lopen.” Zijn vader en diens vriendin kwamen er relatief goed van af, maar Kjell was er ernstig aan toe. Hij werd drie weken kunstmatig in coma gehouden. Toen hij bij bewustzijn kwam, voelde hij zich suf en begon hij aan de tot dan toe zwaarste taak in zijn leven: revalideren.

Lees zijn hele verhaal.

 

Kjell Vanberg_Widget

<toon alle berichten