Menu

“Met aangepaste leer- en leesprogramma’s kan ik nu goed vooruit”

21 juli 2016

Deze week in onze rubriek 'Het Gezicht van Adelante' op Facebook Nicol Knubben uit Landgraaf. Nicol heeft dyslexie en kwam hier pas achter toen ze volwassen was. 

"Ik herkende de symptomen bij mijn zoon: hoe moeilijk hij kon lezen en op woorden kon komen. Toen de druk op het leren lezen toenam, hebben wij hem op eigen initiatief laten testen. De uitslag: dyslexie. De volgende bevestiging kwam toen ik een opleiding moest volgen vanwege een nieuwe baan. Mijn trainers hadden al voor een praktijkgerichte benadering gekozen, omdat ik aangaf dat ik moeite had met de verwerking van theorie. Om van die onzekerheid af te zijn heb ik mij toen ook laten testen. De uitslag: dyslexie. Ik ben huilend van Adelante naar huis gereden, omdat een vermoeden dat mijn hele leven beheerst heeft eindelijk werd bevestigd. Vroeger dachten ze dat je dom was als je niet snel kon lezen. Dat ben ik niet, ik heb dyslexie. En met aangepaste leer- en leesprogramma’s kan ik nu goed vooruit."
Nicole Knubben2 Header
<toon alle berichten