Menu

Onthulling letters ‘DOORgaan’ tijdens openingsceremonie

19 september 2016

Tijdens de officiële openingsceremonie afgelopen vrijdag werd een achttal letters onthuld op het gloednieuwe voorterrein van Adelante in Hoensbroek. De letters werden gedragen en onthuld door acht topsportende (ex-)revalidanten en bestuursvoorzitters van ketenpartners. De letters vormen samen het woord ‘doorgaan’, een belangrijke kernwaarde van Adelante. 

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Adelante, Jean-Paul Essers, vertelde in zijn openingsspeech: “De participatiedoelstelling van onze cliënten wordt maximaal ondersteund door de wijze waarop we de gebouwen hebben ingericht. U heeft daar tijdens de rondleidingen al kennis van kunnen nemen, innovatieve concepten die het revalidatie en onderwijsproces ondersteunen. Dat is ook voor veel cliënten een drijfveer om het maximale uit zichzelf te halen, grenzen te verleggen en door te gaan. Met de blik gericht op morgen, de toekomst. En wie zouden dat beter kunnen symboliseren dan topsporters met een beperking die na een ernstig ongeval of ziekte gerevalideerd hebben en door het beste uit zichzelf te halen, in staat zijn gebleken topprestaties te leveren. Deze mensen staan symbool voor ‘haal het beste uit jezelf’.”

Samen
Hij vervolgde: “Een andere kernwaarde van Adelante is ‘samen’; alleen kunnen we niets, dat geldt voor cliënten maar ook voor de organisatie Adelante. Samenwerken is de sleutel voor onze toekomst. En dat doen we met veel ketenpartners. Ik ben er trots op dat acht bestuursvoorzitters van ketenpartners hier in Limburg bereid zijn om samen met onze topsporters de openingshandeling voor hun rekening te nemen.” Hierna kwamen één voor een alle koppels aan de beurt om een letter te onthullen. Samen vormden ze het woord ‘DOORgaan’. De letters zullen binnenkort een vaste plek krijgen op het voorterrein. Hieronder iets meer uitleg over de mensen bij de letters.   

Letter D
Wim Pecasse, bestuursvoorzitter van Novizorg en Ive Theuwissen mochten de eerste letter plaatsen. Novizorg is als sinds jaar en dag de partner voor Adelante op het gebied van nazorg en op dit moment ontwikkelen we samen met SGL een WMO poli.
Voor Ive vormt sport een belangrijke uitlaatklep. Hij beoefent met veel succes de sport rolstoel rugby. Met als mooie bewijzen: brons op het EK in 2011, 7de tijdens de Paralympische spelen 2012 in Londen voor het Nationaal team België en 5de op het EK in 2013.

Letter O
Marja van Dieijen, bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+ en Jos Wetzels plaatsten de eerste O. Binnen het MUMC+ mogen wij de revalidatie verzorgen en samen met het MUMC+ hebben we Adelante geacademiseerd en gaan we gezamenlijk een academische werkplaats inrichten.
Jos heeft pas sinds mei dit jaar een dwarslaesie en was altijd heel sportief. Zo heeft hij de nodige bergen bedwongen op zijn fiets. Nu al heeft Jos de wens om zijn sportieve loopbaan door te zetten op een handbike. Over doorzettingskracht gesproken.

Letter O
Kina Koster, bestuursvoorzitter van Cicero en Romy Pansters plaatsten de tweede O. Cicero heeft samen met Adelante de stepped care filosofie vorm gegeven: een gezamenlijke afdeling met CVA patiënten waarbij de gemiddelde revalidatieperiode met meer dan twintig dagen is afgenomen.
Romy heeft al de nodige zwemrecords op haar naam staan. Nederlands kampioen op de 50, 100 én 400 meter vrije slag. Daarnaast nog paralympische ervaring, Europese kampioenschappen. Met recht een topsporter.

Letter R
David Jongen, bestuursvoorzitter van het Zuyderland en Rebecca Bouchez hadden de eer om de vierde letter te halen en plaatsen. Met het Zuyderland locatie Heerlen heeft Adelante al sinds jaar en dag een goede relatie met betrekking tot het verzorgen van de ziekenhuisrevalidatie in de regio Parkstad. Sinds de fusie met Orbis MC mag Adelante ook meedenken over de integratie van de ziekenhuisrevalidatie in Parkstad en de Westelijke Mijnstreek.
Rebecca heeft haar middelbare school afgemaakt op het Adelante College in Valkenburg. Daarna heeft zij met onze ondersteuning het CIOS afgerond. Nu maakt zij deel uit van de talentenselectie van de KNWU en bereidt zij zich voor op de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Letter G
Dirk-Jan Verbeek, bestuursvoorzitter bij VieCuri en Yves Krauth mochten de letter G op z’n plek zetten. Het Viecuri is de partner van Adelante voor de revalidatie in Noord Limburg, het VieCuri heeft zoveel vertrouwen uitgesproken in Adelante dat hun revalidatieafdeling per 1 januari onder Adelante zal vallen, de NZA heeft het concentratievoornemen inmiddels goedgekeurd.
Yves speelde voor zijn ongeval in 2009 volleybal in de eerste divisie van België en was ook fanatiek in motorracing. Na een behoorlijke revalidatie heeft hij zich bekwaamd in rolstoel rugby bij de Lions Belgium en ook in handbiken. Helaas heeft hij net London 2012 gemist door een blessure. Wel heeft hij als enige tetrapleeg met zijn handbike de Kaunertaler GletscherstraBe beklommen zonder hulpmotor. Daarnaast zet hij zich ook nog in als ervaringsdeskundige en is hij daarmee voor andere patiënten een steun en toeverlaat. 

Letter A
Pim Steerneman, bestuursvoorzitter van Sevagram en Aaron Vandermeren plaatsen de A. Sevagram is als grote GRZ zorgaanbieder een belangrijke ketenpartner van Adelante. Samen met andere zorgaanbieders zorgen voor een optimale in, door en uitstroom van ouderen die revalidatiezorg nodig hebben.
Aaron was voor zijn ongeval in 2015 op hoog niveau actief met downhill ATB biken met zelfs een sponsorcontract. Nu, na een pijlsnelle revalidatie, heeft hij meegedaan aan de handbikebattle in Oostenrijk, een wedstijd in Duitsland en met als grootste doel deelname aan Tokyo 2020.

Letter A
Wiel Ploegman, bestuursvoorzitter van Proteion en Shirley Hanssen plaatsen de tweede A. In 2014 heeft Adelante het voortouw genomen om een revalidatievisie voor Noord- en Midden-Limburg te ontwikkelen. Proteion gaat samen met Adelante en andere aanbieders de revalidatieketen verder vormgeven in Noord Limburg.  
Shirley is 12 jaar oud en volgt de praktijkstroom bij Adelante. Ze is een zitskiër en skiet al vanaf haar vierde. Ze oefent en traint op de indoor skibaan om het geleerde buiten op echte pistes in praktijk te brengen en te ervaren wat het is om zelf met anderen van de berg af te skiën! Want Shirley heeft een ultiem doel: deelnemen aan de paralympische winterspelen. Lukt het nog niet in 2018 in Zuid-Korea, dan gaat ze voor de spelen in 2022.

Letter N
Hans de Veen, bestuursvoorzitter van Mondriaan en Nigel Janssen mochten de laatste letter plaatsen. Mondriaan is sinds jaar en dag de natuurlijke partner van Adelante als het gaat om het versterken van elkaar op het snijvlak van GGZ en de MSR in deze regio.
Nigel is 15 jaar en ook leerling bij Adelante. Zijn grote passie is  voetbal. Tijdens een Talentendag in Papendal is hij geselecteerd voor het Nederlands CP-team. Daarna is hij via Adelante gaan trainen bij Roda JC en ook daar bleef zijn talent niet onopgemerkt en werd hij geselecteerd voor de Roda JC G Stars 2016.


DOORGAAN – haal het beste uit jezelf!

 

DOORgaan (1)

 

<toon alle berichten