Menu

'Technologie helpt een handje'

19 december 2017

Mensen hebben na een beroerte vaak grote beperkingen aan een arm en hand, die dagelijkse handelingen moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Doelgerichte revalidatie met eenvoudige technologie kan goed helpen. Revalidatie Nederland interviewde Han Franck, ergotherapeut/onderzoeker van Adelante, over arm- en handtraining. 

Arm- en handtraining is vaak al zinvol zodra iemand na een CVA zelfstandig zijn of haar pols kan bewegen, zegt Han Franck, ergotherapeut en onderzoeker bij Adelante in Hoensbroek. ‘Die beweging geeft aan dat de aangedane arm en hand te trainen zijn.’ Over de beste trainingsmethode was echter onduidelijkheid en daarom ontwikkelde Adelante CARAS: Concise Arm and hand Technologie helpt een handje Rehabilitation Approach in Stroke. Patiënten in diverse revalidatiecentra in en buiten Nederland worden inmiddels met deze wetenschappelijk onderbouwde methode behandeld.

Lees het volledige artikel.

<toon alle berichten