Menu

"Durven bewegen bij pijn"

12 oktober 2018

Vandaag in De Limburger: Door angst weg te nemen kunnen patiënten met chronische pijn weer functioneren in het alledaagse leven. Adelante en Universiteit Maastricht hebben een behandeling ontwikkeld die dit bewerkstelligt.

Jeanine Verbunt, hoogleraar Revalidatiegeneeskunde, werkzaam bij Adelante en de Universiteit Maastricht (UM) vertelt meer over deze behandeling „We richten ons op bewegen ondanks pijn, niet alleen op de ziekte.” Uit de zogeheten exposure-behandeling - waarop collega Marlies den Hollander gisteren is gepromoveerd (volgende maand volgt Carolien Dekker die inzoomt op kinderen voor wie de methode ook werkt) - blijkt dat mensen na de behandeling veel minder beperkingen ervaren, omdat ze niet meer alleen focussen op de pijnklachten.
 
Twintig jaar lang was Tonny van Stiphout beperkt in haar bewegingsvrijheid. Dankzij de behandeling heeft ze leren omgaan met haar chronische pijn, er gaat een wereld voor haar open. Ze vertelde haar verhaal aan De Limburger.

Meer weten over chronische pijn behandeling bij Adelante, kijk dan bij het Expertisecentrum Pijn en Revalidatie

<toon alle berichten