Menu

Officiële start i2-CoRT

24 mei 2018

Tijdens een symposium op 24 mei bij Adelante in Hoensbroek is het Euregionale project i2-CoRT officieel van start gegaan. Het project dat een initiatief is van Adelante zal drie jaar gaan duren, heeft een omvang van bijna 4 miljoen en wordt mede gefinancierd door Interreg Euregio Maas-Rijn en verschillende Euregionale provinciale overheden. Hoofddoel is om in de Euregio behandelaren, onderzoekers, universiteiten, hoge scholen, producenten en cliënten met elkaar in contact te brengen om samen onder andere nieuwe technologieën te ontwikkelen voor nieuwe behandelvormen binnen de revalidatiegeneeskunde.

Door kennis en kunde onder één dak bij elkaar te brengen in testcentra bij drie revalidatiecentra in Nederland en België wordt het mogelijk om innovatie en implementatie van revalidatietechnologie te versnellen. Binnen het hoofdproject worden enkele deelprojecten ingezet als voorbeeldprojecten. Het gaat dan om revalidatierobotica voor arm/handvaardigheden, sensortechnologie voor arm/hand vaardigheden, voor functionele krachtmeting en voor het kwantificeren van zitgedrag alsmede het 3D printen van ortheses.

Het project speelt hiermee in op de ontwikkelingen rond veranderingen in de revalidatie, eigen regie van de cliënt en technologie als middel voor therapie-innovatie. Het project i2-CoRT zal ook leiden tot meer grensoverstijgende samenwerking, nieuwe zorgconcepten en bedrijvigheid.

De partners in het i2-CoRT-project zijn: Adelante; Jessa Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Herk-de-Stad; Universitair Medisch Centrum Luik; Universitaire medische faculteit van Aken; Universiteit Hasselt; Universiteit Maastricht; Universiteit van Luik; Technische Universiteit Eindhoven; Zuyd Hogeschool; PXL Hogeschool; Pôle MecaTech ASBL, WeLL. i2-CoRT brengt state-of-the-art kennis en ervaring samen van revalidatiecentra, kenniscentra, (MKB) bedrijven, organisaties in de gezondheidszorg en patiënten (organisaties) om innovatie en implementatie van revalidatietechnologie te bevorderen en te versnellen. i2-CoRT staat voor "Innovation and Implementation accelerator for Complex Rehabilitation Technology".

Meer informatie over i2-CoRT

<toon alle berichten