Menu

Kick-off Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) regio Limburg/Zuidoost-Brabant

4 juni 2018

Afgelopen dinsdag 22 mei was de kick-off van het Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) regio Limburg/Zuidoost-Brabant in de Kindervallei op het terrein van Adelante in Valkenburg.

Het NIK ondersteunt en begeleidt gezinnen met een kind met een levensbedreigende of levensduurverkortende aandoening en de betrokken hulpverleners. Het kind kan hierdoor op een zo goed mogelijke manier zijn/haar leven leiden. Door goede, gecoördineerde zorg te bieden wordt bovendien het volledige gezin ontlast. Ook de impact van de ziekte op de broertjes en zusjes is hierbij een aandachtspunt.

Adelante Contigo verpleegkundige kindzorg biedt de zorg voor deze kinderen met een levensduurverkortende diagnose, de kinderpalliatieve zorg. Adelante Contigo is zowel in de stuurgroep actief als in het netwerk van NIK Limburg/Zuidoost-Brabant, samen met een aantal grote partijen in de regio die in deze zorg mee participeren.

Lees meer over de rol van Adelante Contigo in het NIK en wat het netwerk voor kinderen in de palliatieve fase kan betekenen: https://www.adelante-zorggroep.nl/media/815910/adelante-contigo-in-stuurgroep-netwerk-integrale-kindzorg.pdf

<toon alle berichten