Menu

Adelante versoepelt coronamaatregelen

11 mei 2020

Vandaag zijn bij Adelante behoorlijk wat coronamaatregelen versoepeld. Op veel plekken in de organisatie worden zorg, behandeling en onderwijs weer opgestart. Samen maken de medewerkers van Adelante op een veilige en verantwoorde manier vanaf 11 mei een doorstart.

Daar hoort ook een versoepeling van de bezoekersregeling bij voor de klinische patiënten in Hoensbroek. Vanaf nu mag een patiënt iedere dag maximaal een uur één vaste bezoeker ontvangen, eventueel eens per week vergezeld van een kind tot 12 jaar. Daarbij blijven natuurlijk de algemene regels van het RIVM van kracht.

Zowel voor Volwassenenrevalidatie, Kind & Jeugd als voor Audiologie & Communicatie is Adelante bezig met opstarten. Het aantal dagbehandelingen kan weer toenemen zonder daarbij de veiligheid van medewerkers en patiënten uit het oog te verliezen. Dat heeft in sommige gevallen gevolgen voor de planning en de inrichting van (wacht)ruimtes.

Kinderen tot twaalf jaar zijn vandaag voor het eerst weer normaal naar school mogen gaan. Ook krijgen kinderen met gehoor-, taal- en spraakproblemen weer de behandeling die ze zo hard nodig hebben.

Op de speciale corona-afdeling bij Adelante is een daling van het aantal patiënten te zien. Voorlopig blijft daar wel een beperkte hoeveelheid bedden gereserveerd voor coronapatiënten. Een aantal van hen zullen in aanmerking komen voor medisch specialistische revalidatie in dagbehandeling bij Adelante. Ondertussen pakt Adelante de draad weer op en helpt mensen het beste uit zichzelf te halen.

<toon alle berichten