Menu

Adelante bouwt corona-afdeling af

2 juli 2020

Ook bij Adelante is het aantal besmettelijke coronapatiënten sterk afgenomen. De speciale corona-afdeling zal daarom worden afgebouwd. Voor de enkele nog besmettelijke coronapatiënten gaat Adelante bestaande isolatiekamers gebruiken.

Op 2 april nam Adelante de corona-afdeling in gebruik. Tot nu toe werden er ruim honderd coronapatiënten in de leeftijd van 27 tot 78 jaar op de speciale afdeling opgenomen. Een aantal van hen komt nog bij Adelante voor medisch specialistische revalidatie in dagbehandeling.

Zolang er sprake is van nieuwe intensive care opnames in verband met corona in ziekenhuizen, zullen er ook patiënten aansluitend een revalidatiebehandeling nodig hebben. Adelante hoopt dat dit om een klein aantal patiënten zal gaan. Mocht er sprake zijn van nieuwe uitbraken of een eventuele tweede golf dan hoogt Adelante de opnamecapaciteit opnieuw op stelt Henri Plagge, bestuurder van Adelante. Bij de plannen die hiervoor worden gemaakt, houdt Adelante er rekening mee dat niet opnieuw een groot deel van de reguliere revalidatiezorg kan worden afgebouwd. Inmiddels zijn bij Adelante zoveel mogelijk de reguliere zorg en revalidatiebehandelingen hervat, rekening houdend met infectiepreventie maatregelen zoals de 1,5 meter afstand. Ook zien we dat er meer mensen die ziek zijn geweest ten gevolge van corona op zoek zijn naar goede nazorg of revalidatie. Adelante is samen met huisartsen en anderen aan het kijken hoe ze daar ook bij kunnen helpen.

<toon alle berichten