Menu

Medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

15 november 2021

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Regelmatig lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega.

Deze keer is Rebecca Boltong aan het woord. Zij is verpleegkundige op de afdeling ATO/Cardio bij Adelante.

"Ik ben Rebecca Boltong, en werk vijf jaar als verpleegkundige op verpleegafdeling 2, ATO/Cardio te Hoensbroek.
Ik woon in Heerlen, samen met mijn hond, een Siberische husky genaamd Nova, ze is mijn beste maatje en wij beleven samen leuke avonturen.
In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met van alles. Ik heb veel kamerplanten en vind het leuk om mij te verdiepen in de verzorging van elke plant en houd de meeste ook nog eens in leven.
In mijn vrije tijd wandel ik veel en valt mij van alles moois op in de natuur, waar ik veel van geniet. Als sport houd ik van hardlopen en mountainbiken. Ook ben ik mijn kennis over sterrenkunde aan het uitbreiden en houd mij veel bezig met fotografie. Ik ben zo’n persoon die naar de lucht wijst en zegt: “Kijk die mooie kleuren, kijk daar ligt ursa major, kijk, lichtende nachtwolken!”

Mijn loopbaan binnen Adelante Zorggroep volwassenenrevalidatie begon ca. 10 jaar geleden. Ik had voor mijn verpleegkundige MBO-4 opleiding mijn eerste stage op toen afdeling 3, ATO/Cardio. Ik had al ervaring in de zorg door de opleiding verzorgende IG BBL. Er ging een wereld voor mij open binnen Adelante. Ik werd warm ontvangen door een super leuk en kundig team. De stage was zeer interessant door de verschillende soorten patiëntencategorieën en de verschillende leeftijden. Na mijn eerste stage kreeg ik een 0-uren contract om in weekenden en vakanties te komen werken. Tijdens de opleiding heb ik nog stage gelopen in de psychiatrie, het ziekenhuis en GRZ revalidatie. Mijn laatste stage heb ik op afdeling 1, dwarslaesie afgerond. Toen ik mijn opleiding behaalde kwam er gelukkig een vacature open voor team ATO/Cardio. Ik heb gesolliciteerd en kreeg mijn contract voor onbepaalde tijd. Na een klein jaar op afdeling ATO/Cardio te werken heb ik gesolliciteerd bij de Verpleegkundige AdviesRaad, waar ik nog steeds lid van ben.
Ik vind mijn werk bijzonder veelzijdig en het is zeer waardevol om patiënten vooruit te zien gaan en daar met een geweldig team onderdeel van uit te maken.


De COVID-periode heb ik als heftig ervaren. Wij hebben veel ex-COVID patiënten op de afdeling gehad en elk individu heeft veel meegemaakt en moest hard werken om vooruit te komen. Het was extra moeilijk voor mij om op social media van alles voorbij te zien komen over COVID-19 en ieders mening en visie daarover mee te krijgen. Dat kostte veel energie omdat ik zag waar mijn patiënten vaak vandaan kwamen door dat ziektebeeld en hoe ernstig het ziektebeloop voor sommigen kan zijn. Tegelijkertijd zagen wij enkel de patiënten die een ernstig ziektebeloop hebben doormaakt, diegene die het als mild hebben ervaren hoefden niet te revalideren.

Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn in deze tijd, en soms even stil te staan bij wat er in en om ons heen gebeurt en samen over dingen te praten. Met mijn team kon ik dit goed en dat gaf een gevoel van geborgenheid, begrip, het gevoel er niet alleen voor te staan.
Ik ben in de COVID-periode van drie kamerplanten naar meer dan vijftig kamerplanten gegaan, dat klinkt extreem maar het is een zeer gezellige urban jungle bij mij thuis. Buiten dat heb ik heel veel de Sims 4 gespeeld om echt even af te schakelen, en hier heb ik hele kastelen in gebouwd.

Ik haal het beste uit mijzelf door te mentaliseren. Mentaliseren houd in dat ik het gedrag van mijzelf en anderen kan begrijpen en verklaren vanuit achterliggende gevoelens, gedachten en motivatie. Verder geniet ik van heel veel kleine dingen en ben ik dankbaar dat ik dat kan.
Ik haal het beste uit mijzelf door mijzelf te kunnen zijn, mij volledig mens te voelen, door anderen het gevoel te geven dat zij ook zichzelf mogen zijn en zich volledig mens mogen voelen, in hun hele bestaan." 

Klik hier voor een overzicht van álle verhalen van medewerkers.

<toon alle berichten