Menu

Medewerkers vertellen in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

13 april 2021

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Regelmatig lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega.

Deze keer is communicatieadviseur Ingrid Theunissen aan het woord.

 

Communicatie bij Adelante

In 1991 stapte ik binnen bij Adelante (toen Hoensbroeck Revalidatiecentrum). Ik had net mijn opleiding af en had zin om aan de slag te gaan, ook al zou het maar tijdelijk zijn. Dat is in september van dit jaar alweer 30 jaar geleden. Tegenwoordig misschien niet meer zo gebruikelijk maar een weloverwogen en bewuste keuze. Een waar ik nog steeds geen spijt van heb. Dat heeft alles te maken met de mensen waar we het voor doen bij Adelante.

De invulling van mijn functie is door de jaren heen telkens een beetje veranderd. Begonnen als Desk-Top-Publisher bij het toenmalige Centrum Beroepsopleidingen Hoensbroeck rolde ik uiteindelijk in de nieuw opgerichte afdeling communicatie. Je leest het goed, in die tijd bestond er nog geen communicatieafdeling bij onze organisatie. Iets wat ik me nu absoluut niet meer zou kunnen voorstellen… ondenkbaar zelfs. Voor mij was het plaatje compleet met een opleiding communicatie die ik naast mijn werk heb gevolgd. Ik kon mijn oorspronkelijk grafische achtergrond perfect combineren met communicatie. De boodschap direct visualiseren. Een krachtige mix.

Tegenwoordig doe ik mijn grafische werk freelance. Het blijft een passie. Ik kan er enorm van genieten als ik de juiste vertaalslag kan maken van een boodschap of verhaal. Mijn motto: “Vertel me jouw verhaal en we laten het samen schitteren.”

Als lid van het team Communicatie bij Adelante kom je in feite op alle locaties. Je komt met heel veel verschillende mensen en verhalen in aanraking. Het is werkelijk nooit saai. Het aanbod en de variatie vanuit alle organisatieonderdelen is enorm. Ik werk tegenwoordig nog twee dagen per week voor Adelante en mijn aandachtsgebied ligt voornamelijk bij de divisie Kind & Jeugd. Het is intens en prachtig tegelijk.

Ik denk dan aan het plezier van de kinderen die er naar school gaan. De dankbaarheid van ouders als ze de zorg met een gerust hart even uit handen kunnen geven. Het trotse gezicht van een collega wanneer de oefening is gelukt. Maar ook het intense verdriet wanneer een kind is komen te overlijden. Dat alles maakt het werk en wat we doen heel bijzonder. Ik ben er als persoon rijker door geworden.

Het mooiste van alles is dat je in deze rol de kans krijgt om mensen (en daarmee de organisatie) in hun kracht te zetten. Of het nu om collega’s gaat die met enorme betrokkenheid hun werk doen. Of het gaat om de veerkracht van een cliënt die knokt voor een zelfstandig leven. Het kunnen uitdragen van het Adelante-verhaal maakt me nog steeds trots. Er is in de loop der jaren veel veranderd op de werkvloer en ja, soms is het roeien met de riemen die we hebben. Uiteindelijk staat dit voor mij toch los van wat ik voel voor deze organisatie en deze mensen. Ik blijf dan ook onverminderd betrokken en kijk met een positieve blik vooruit. Laten we het beste eruit blijven halen!

Ingrid Theunissen,

Communicatieadviseur voor Adelante

 

<toon alle berichten