Menu

Speciale tent bij Adelante voor behandeling tinnitus

1 april 2021

De afgelopen periode zijn de wachtlijsten voor tinnitusbehandeling bij Adelante Audiologie & Communicatie (A&C) aanzienlijk toegenomen. Dit heeft relatie met de beperkte groepsgrootte waarin ‘corona-proof’ behandeld kan worden.

“Wanneer we nu niet ingrijpen worden de wachttijden alleen maar langer en krijgen we die de komende jaren nog moeilijker weggewerkt. We laten mensen nu al langer met hun prangende zorgvraag wachten dan we moeten willen”, aldus Tom Niesten, directeur Adelante A&C.

Er is zorgvuldig nagedacht over hoe Adelante deze cliënten op een veilige manier in de reguliere groepsomvang kan behandelen. Daarom is een speciale tent ingericht die voldoet aan de geldende COVID-regels en rekening houdt met de RIVM richtlijnen; het aantal mensen in deze ruimte, anderhalve meter afstand, ventilatie, etc. Om verder in te lopen op de wachttijden is het behandelteam groter gemaakt en is extern advies gevraagd voor het optimaliseren van de planning.

In deze tijdelijke tent gaan vanaf vandaag de eerste nieuwe behandelgroepen veilig van start. De tent blijft zeker tot eind van het jaar in gebruik.

<toon alle berichten