Menu

Wouter Dierick vertelt in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

16 juni 2021

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Regelmatig lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega.

Mijn naam is Wouter Dierick, ik ben 30 jaar. Samen met mijn vriendin woon ik sinds kort in Meerssen, voorheen net over de grens in Smeermaas, België. Ik ben een fervent liefhebber van speciaal bier en de daarbij behorende, hartige snacks. In mijn vrije tijd doe ik aan boulderen (ongezekerd klimmen) en sportklimmen, ik wil nog wel eens op de mountainbike of motor stappen en ga maar al te graag richting de Alpen. Als het slecht weer is hou ik me binnen bezig met mijn 3D-printer en andere ‘nerd zaken’, hetgeen me brengt tot wat ik doe binnen Adelante.

Ik ben werkzaam in Hoensbroek als medewerker I&A (ICT) binnen de afdeling Services. Ik ben als externe inhuur begonnen en per 1 januari 2021 in dienst van Adelante zelf. Onderdeel van mijn takenpakket is een stuk beheer van het educatieve netwerk, een systeem dat we in het kader van de NEN7510 certificering nodig gaan hebben en diverse andere, ICT gerelateerde projecten. Het bevalt me erg goed binnen Adelante, de organisatie is groot genoeg om een uitdaging te vormen maar voelt, door de nauwe contacten en korte lijntjes, meer aan als een hechte club. Zowel de inhoud van mijn functie als mijn directe collega’s zorgen voor erg veel werkplezier en motiveren me om elke dag het beste uit mezelf te halen! Het fijne van mijn functie is dat ik niet alleen op mijn plekje in de kelder in Hoensbroek werk, ik ben met regelmaat te vinden in Houthem bij Adelante Kind & Jeugd en bij de Maasgouw school in mijn geboortestad, het altijd mooie Maastricht. Ook de meeste andere Adelante locaties heb ik al een paar keer mogen/moeten bezoeken in verband met projecten en het verhelpen van storingen. Dit geeft een goed beeld van hoe Adelante is als organisatie: dynamisch, divers en vooruitstrevend. Dit is in mijn ogen iets om trots op te zijn!

<toon alle berichten