Menu

Adelante kinderrevalidatiearts Jeroen Bekkers vertelt in de rubriek 'Ik geef het stokje door'

20 september 2021

In de rubriek ‘Ik geef het stokje door’ willen we je kennis laten maken met medewerkers van Adelante. Lees meer over de verscheidenheid aan mensen én functies bij al onze locaties. Regelmatig lees je het verhaal van een medewerker die vervolgens het stokje doorgeeft aan een collega. 

Deze keer is Jeroen Bekkers aan het woord. Hij is kinderrevalidatiearts bij Adelante Kind & Jeugd.

"​​​​​​​Een jaar of 5 geleden, vrij kort na mijn aanstelling als kinderrevalidatiearts, heb ik een stukje in deze rubriek mogen delen. En na een zeer bijzonder jaar is het een fraai moment om dat opnieuw te doen.

Want ondanks alle veranderingen, in positieve en negatieve zin, heb ik het gevoel dat we op een goede manier ons werk hebben kunnen voortzetten. En dat ik nog iedere dag met veel passie naar mijn werk ga. Het voelt voor mij namelijk nog steeds als een voorrecht dat ik als dokter een rol mag vervullen in de ontwikkeling van een kind in de breedste zin van het woord. En dat mag ik doen op momenten dat kinderen iets meemaken waarvan je hoopt dat ze dat niet hoeven mee te maken. Een verkeersongeval, een hersenbloeding of bijvoorbeeld orthopedische ingreep. Het allermooiste van mijn vak is dat ik deze kinderen samen met mijn team weer perspectief mag geven en naast ze mag staan als ze weer stapjes in de goede richting maken. Het is echt mensenwerk en maatwerk om met ieder gezin te bekijken wat voor hen betekenisvol is. En in de afgelopen jaren is het steeds vanzelfsprekender geworden om over de muren van de eigen instelling samen te werken binnen een netwerk van hulpverlening, onderwijs en gemeentes. 

Mede door mijn dagelijks werk ben ik de laatste jaren ook thuis veel bewuster gaan nadenken over welke wereld wij voor onze kinderen nalaten. Als trotse vader van 2 vrolijke en gezonde kleuters, denk ik samen met mijn vrouw veel meer na over duurzaam leven. En daarnaast ben ik al vanaf mijn jeugd geïnteresseerd in architectuur, zowel in nieuwbouw als duurzame verbouw. De verbouwingen op de verschillende locaties in de afgelopen jaren bij Adelante heb ik met veel belangstelling gevolgd en hebben een positieve bijdrage geleverd aan de werksfeer. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en verdiep ik me in het hergebruiken en restylen van authentieke panden. Met respect voor geschiedenis en (her)gebruik van natuurlijke materialen kom ik de mooiste dingen tegen. En hierbij gaat een mooie vergelijking met mijn dagelijks werk zeker op."

<toon alle berichten