Menu

Beeldbellen

Hoe maak ik gebruik van Microsoft Teams?

Heeft u een digitale afspraak via beeldbellen met uw arts of behandelaar? Hieronder vindt u instructies voor het gebruik van beeldbellen bij Adelante.

Inhoud van deze pagina

Om gebruik te kunnen maken van beeldbellen heeft u een smartphone, laptop, computer of tablet nodig met een camera, luidspreker en microfoon. In de meeste gevallen zijn deze geïntegreerd in uw smartphone, laptop of tablet.

 Voordat de afspraak begint:

  • Zet het geluid van uw luidsprekers aan.
  • Om de geluidkwaliteit te verbeteren, kunt u gebruik maken van een koptelefoon.
  • Zorg dat uw smartphone, laptop of tablet een voldoende opgeladen batterij heeft.
  • Zorg dat u in een rustige ruimte zit waar u niet gestoord kan worden door derden waarvan u niet wenst dat ze bij het consult aanwezig zijn of meeluisteren.
  • Indien u een geluidsopname wilt maken van het gesprek, bespreek dit dan vooraf met uw arts of behandelaar. Conform de huisregels van Adelante worden geen video-opnames gemaakt. 

Adelante maakt gebruik van Microsoft Teams voor beeldbellen. U krijgt de link voor Microsoft Teams in een mail toegestuurd. Benieuwd hoe deze mail eruit ziet en hoe u Microsoft Teams opent?

Tip: Als u de e-mail met link niet kunt vinden, controleer dan uw spambox/ongewenste e-mail. Als u in de mail op ‘Accepteren’ heeft geklikt, dan kunt u de link terugvinden in uw digitale agenda.

U kunt altijd en vanaf elk apparaat deelnemen aan een Teams-vergadering, ongeacht of u al dan niet een Teams-account heeft.

Ga naar de uitnodiging voor de afspraak en klik met uw muis op “Klik hier om deel te nemen aan de vergadering”.

Als u de link opent op een computer of laptop:

Er wordt een webpagina geopend waar u twee opties ziet: Download de Windows-app en deelnemen op internet. Als u deelneemt op internet, kunt u de webbrowsers Microsoft Edge of Google Chrome gebruiken. Uw browser vraagt mogelijk of Teams uw microfoon en camera mogen gebruiken. Zorg ervoor dat u dit toestaat, zodat u gezien en gehoord wordt tijdens de vergadering.

Voer uw naam in en kies uw audio- en video-instellingen. Selecteer Nu deelnemen wanneer u klaar bent.

Hiermee gaat u naar de lobby van de vergadering. We melden de zorgverlener met wie u een afspraak heeft dat u er bent en hij of zij kan u vervolgens toelaten.

Het kan een aantal minuten duren voordat uw zorgverlener u toelaat.

 

Als u de link opent op een smartphone of tablet:

Zelfs als u geen Teams-account hebt, kunt u nog steeds deelnemen aan een Teams-vergadering met de mobiele app.
Als u de mobiele Teams-app nog niet heeft, wordt u naar de app-store gebracht om deze te downloaden.

Download de app en open deze.

Als u een Android-apparaat hebt, opent u de app rechtstreeks op de pagina App Store.

Als u een iOS-apparaat hebt, tikt u nogmaals op de koppeling naar de vergadering om de app te openen.

Teams zal u om toestemming vragen om uw microfoon te gebruiken. Zorg ervoor dat u dit toestaat zodat anderen in de vergadering u kunnen horen.

Vervolgens krijgt u twee opties voor het deelnemen aan de vergadering: Deelnemen aan vergadering of Aanmelden en deelnemen. Kies Deelnemen aan vergadering.

Typ uw naam en tik op de knop Deelnemen aan vergadering.

Hiermee gaat u naar de lobby van de vergadering. We melden de zorgverlener met wie u een afspraak heeft dat u er bent en hij of zij kan u vervolgens toelaten.

Het kan een aantal minuten duren voordat uw zorgverlener u toelaat.

Wanneer u in de vergadering bent, kunt u uw camera of microfoon in -of uitschakelen door in het midden van het scherm te tikken om de besturingselementen voor de vergadering weer te geven. Tik nogmaals om ze te verbergen.