Menu

Beeldbellen

Hoe maak ik gebruik van Microsoft Teams?

Heeft u een digitale afspraak via beeldbellen met uw arts of behandelaar? Hieronder vindt u instructies voor het gebruik van beeldbellen bij Adelante.

Inhoud van deze pagina

Om gebruik te kunnen maken van beeldbellen heeft u een smartphone, laptop, computer of tablet nodig met een camera, luidspreker en microfoon. In de meeste gevallen zijn deze geïntegreerd in uw smartphone, laptop of tablet.

 Voordat de afspraak begint:

  • Zet het geluid van uw luidsprekers aan.
  • Om de geluidkwaliteit te verbeteren, kunt u gebruik maken van een koptelefoon.
  • Zorg dat uw smartphone, laptop of tablet een voldoende opgeladen batterij heeft.
  • Zorg dat u in een rustige ruimte zit waar u niet gestoord kan worden door derden waarvan u niet wenst dat ze bij het consult aanwezig zijn of meeluisteren.
  • Indien u een geluidsopname wilt maken van het gesprek, bespreek dit dan vooraf met uw arts of behandelaar. Conform de huisregels van Adelante worden geen video-opnames gemaakt. 

Adelante maakt gebruik van Microsoft Teams voor beeldbellen. U krijgt de link voor Microsoft Teams in een mail toegestuurd. Benieuwd hoe deze mail eruit ziet en hoe u Microsoft Teams opent?

Tip: Als u de e-mail met link niet kunt vinden, controleer dan uw spambox/ongewenste e-mail. Als u in de mail op ‘Accepteren’ heeft geklikt, dan kunt u de link terugvinden in uw digitale agenda.

U kunt altijd en vanaf elk apparaat deelnemen aan een Teams-vergadering, ongeacht of u al dan niet een Teams-account heeft.

Ga naar de uitnodiging voor de afspraak en klik met uw muis op “Klik hier om deel te nemen aan de vergadering”.

Als u de link opent op een computer of laptop:

Er wordt een webpagina geopend waar u twee opties ziet: Download de Windows-app en deelnemen op internet. Als u deelneemt op internet, kunt u de webbrowsers Microsoft Edge of Google Chrome gebruiken. Uw browser vraagt mogelijk of Teams uw microfoon en camera mogen gebruiken. Zorg ervoor dat u dit toestaat, zodat u gezien en gehoord wordt tijdens de vergadering.

Voer uw naam in en kies uw audio- en video-instellingen. Selecteer Nu deelnemen wanneer u klaar bent.

Hiermee gaat u naar de lobby van de vergadering. We melden de zorgverlener met wie u een afspraak heeft dat u er bent en hij of zij kan u vervolgens toelaten.

Net zoals in een gewone wachtkamer kan het zijn dat uw zorgverlener iets later is dan gepland. Neem pas een kwartier na de afspraaktijd contact op als uw zorgverlener er nog niet is.

 

Als u de link opent op een smartphone of tablet:

Zelfs als u geen Teams-account hebt, kunt u nog steeds deelnemen aan een Teams-vergadering met de mobiele app.
Als u de mobiele Teams-app nog niet heeft, wordt u naar de app-store gebracht om deze te downloaden.

Download de app en open deze.

Als u een Android-apparaat hebt, opent u de app rechtstreeks op de pagina App Store.

Als u een iOS-apparaat hebt, tikt u nogmaals op de koppeling naar de vergadering om de app te openen.

Teams zal u om toestemming vragen om uw microfoon te gebruiken. Zorg ervoor dat u dit toestaat zodat anderen in de vergadering u kunnen horen.

Vervolgens krijgt u twee opties voor het deelnemen aan de vergadering: Deelnemen aan vergadering of Aanmelden en deelnemen. Kies Deelnemen aan vergadering.

Typ uw naam en tik op de knop Deelnemen aan vergadering.

Hiermee gaat u naar de lobby van de vergadering. We melden de zorgverlener met wie u een afspraak heeft dat u er bent en hij of zij kan u vervolgens toelaten.

Net zoals in een gewone wachtkamer kan het zijn dat uw zorgverlener iets later is dan gepland. Neem pas een kwartier na de afspraaktijd contact op als uw zorgverlener er nog niet is.

Wanneer u in de vergadering bent, kunt u uw camera of microfoon in -of uitschakelen door in het midden van het scherm te tikken om de besturingselementen voor de vergadering weer te geven. Tik nogmaals om ze te verbergen.