Menu

Coronamaatregelen

Adelante volgt de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het Coronavirus (SARS-CoV-2 (COVID-19). We doen er alles aan om besmetting en verspreiding te voorkomen door veilig en volgens de richtlijnen van interne protocollen te werken. Zowel bij medewerkers als bij patiënten die besmet zijn volgt Adelante de richtlijnen om verdere verspreiding te beperken en liefst te voorkomen. We moeten alert blijven op de gezondheidsrisico’s voor ons allemaal. Alleen samen kunnen we Corona aan!

Op deze pagina vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante.​

Inhoud van deze pagina

De coronamaatregelen bij Adelante worden wanneer de ontwikkelingen het toelaten verder versoepeld. Wij hebben enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Online COVID-19 vragenlijst voor afspraak of bezoek

Vul bijgaande online COVID-19 vragenlijst in om zeker te zijn dat uw afspraak of bezoek bij Adelante kan doorgaan.

Welke maatregelen zijn er getroffen voor kliniek/polikliniek Adelante?

 • Voor dit moment geldt dat poliklinische afspraken revalidatie gewoon doorgaan. Indien ze niet doorgaan wordt u daarover persoonlijk geïnformeerd.
 • Groepsbehandelingen worden deels omgezet in individuele behandelingen. Revalidanten ontvangen de aangepaste roosters via de gebruikelijke planning.

Volg één van onderstaande links naar de gewenste locatie. Daar kunt u lezen wat de gevolgen zijn voor uw poliklinische dagbehandeling bij Adelante:


Mondmaskers

 • Het dragen van mondmaskers geldt voor iedereen vanaf 13 jaar binnen Adelante, dus ook patiënten, begeleiders en bezoekers. Ook bezoekers op de verpleegafdelingen dragen vanaf 7 oktober een mondmasker.
 • Mondmaskers moeten worden gedragen in alle openbare ruimtes en gangen, zoals de centrale hal, de wachtruimtes en het restaurant.
 • Het dragen van mondmaskers geldt voor alle locaties van Adelante. In de ziekenhuizen gelden de regels van het desbetreffende ziekenhuis
 • Voor klinische patiënten geldt dat zij op de eigen kamer geen mondmasker hoeven te dragen, tenzij hiervoor een medische reden is.
 • Uitgezonderd zijn alle leerlingen van onze scholen (ook het voortgezet onderwijs) in de schoolgebouwen. Gezien hun specifieke situatie dragen zij geen mondmaskers.


Bezoek en patiëntbegeleiding

 • Klinische patiënten in Hoensbroek mogen max. 2 personen per dag ontvangen en maar één bezoeker tegelijk op de kamer. (eventueel wel met een kind tot 12 jaar). Bezoekers van klinische patiënten worden verzocht om de online COVID-19 vragenlijst in te vullen. U ontvangt per direct een bindend advies over wel of niet komen naar Adelante en eventuele instructies, afhankelijk van de antwoorden. Patiënten mogen geen bezoekers ontvangen op de parkeerplaats. Bezoektijden zijn doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 20.00 uur.
 • In principe zijn begeleiders niet toegestaan tenzij medisch noodzakelijk volgens de hoofdbehandelaar of bij kinderen (maximaal 1). Begeleiders worden verzocht de online COVID-19 vragenlijst in te vullen.
 • Bezoekers aan huurders van locatie Hoensbroek dienen gebruik te maken van de achteringang. Prikdienst en kapper blijven bereikbaar voor mensen met een afspraak. U wordt gevraagd daar rechtstreeks naar toe en vandaan te gaan zonder langer dan nodig in het gebouw te verblijven.
 • (Beperkt) bezoek aan kinderen bij Valkhorst en Raesdonk in Valkenburg en woontrainingscentra (Heerlen en Geleen) verloopt middels een afspraak via de verpleging van de afdeling.
 • Revalidatie locatie ziekenhuizen volgen de richtlijnen van het ziekenhuis.
 • Voor bezoektijden van andere zorgorganisaties die zich in de Adelante gebouwen bevinden, verwijzen wij naar hun eigen website.

Audiologie & Communicatie (gehoor, taal, spraak)

De locaties in Hoensbroek, Blerick, Roermond, Venlo (VieCuri) en Venray maken vanaf 11 mei geleidelijk aan een doorstart. Diagnostiek Gehoor en Taal wordt opnieuw ingepland, cliënten worden vanuit Adelante benaderd. Binnen de behandeling van Zintuiglijke Gehandicapten worden een aantal behandelingen op afstand in beperkte vorm voortgezet met gebruikmaking van digitale hulpmiddelen.

De vroegbehandelingsgroepen in Geleen, Maastricht en Blerick zijn vanaf 11 mei, met de nodige voorzorgsmaatregelen, weer gestart.

De secretariaten team gehoor, locatie Blerick en Hoensbroek, zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Scholen en kinderopvang

Kinderen t/m 11 jaar die verkouden zijn mogen gewoon naar school of naar de opvang. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

 • Speciaal basisonderwijs is op 11 mei gestart
 • Adelante Contigo Valkenburg en Kerkrade zijn op 11 mei gestart
 • Therapeutische peutergroepen zijn op 11 mei gestart
 • De dagopvang tot en met 12 jaar is op 11 mei gestart
 • Kinderdagverblijf de Bereboot is op 11 mei gestart
 • Taalontwikkelingsgroepen Audiologie & Communicatie zijn op 11 mei weer gestart. Individuele (vroeg)behandeling in thuissituatie blijft in de vorm van telebehandeling.
 • Poliklinische afspraken revalidatie gaan vooralsnog gewoon door. De revalidatiearts bepaalt een gepaste behandeling.

Poli Valkenburg
De planning regelt minimum aantal patiënten in de wachtkamer.

Sport & bewegen

 • Er is een online beweegprogramma beschikbaar waar alle principes van gezond beweeggedrag in terugkomen. In dit programma is rekening gehouden met verschillende niveaus en mogelijkheden van bewegen: bit.ly/39SF4Da. Voor vragen of meer informatie: bit.ly/34uxo96. 
 • Het inloopspreekuur van het sportloket op maandag, dinsdag en donderdag vervalt.

Adelante Arbeid
Op de pagina dienstverlening Adelante Arbeid tijdens coronaperiode vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante Arbeid.

Zwembad, sporthal en fitness
Het zwembad, de sporthallen en de fitnessruimte bij Adelante in Hoensbroek zijn vanaf maandag 16 maart gesloten voor externe gebruikers/huurders en contacten.

Restaurant Oase
Het restaurant in Hoensbroek is voor het afhalen van producten alleen nog open voor opgenomen patiënten, medewerkers en huurdersVanaf 15 oktober zijn er geen zitplaatsen meer beschikbaar in de Oase. Alleen medewerkers (tuinkamer 2) en patiënten in dagbehandeling (tuinkamer 1) kunnen gebruik maken van zitplaatsen voor een etenspauze.
De counter blijft open volgens de huidige openingstijden. Het aanbod in producten verandert niet. Vanaf 20:00 uur worden geen alcoholische dranken meer verkocht.