Menu

Coronamaatregelen

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken flink gestegen. Ook de druk op de regionale ziekenhuizen neemt toe. Naast de nieuwe landelijke maatregelen neemt Adelante daarom ook weer extra aangepaste maatregelen om de verspreiding van het virus af te remmen. 

Inhoud van deze pagina

Dit zijn de (basis)regels  die vanaf zaterdag 13 november 2021 bij Adelante gelden:

  • ​​​​​​​Basisregels: De 1,5 meter afstandsmaatregel is weer van kracht. Dit geldt ook voor het dragen van mondkapjes in de publieke/openbare ruimtes. De hygiënemaatregelen (handen wassen, hoesten/niesen in elleboog, geen handen schudden etc.) blijven van kracht. Daarnaast blijft afstand houden het advies. Blijf thuis bij klachten die horen bij corona en laat u direct testen. Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Bezoek klinische patiënten– Patiënten ontvangen beperkt en gespreid bezoek tijdens de bezoekuren, bij voorkeur 2 personen op één moment. De 1,5 meter zorgt ervoor dat er niet meer dan 2 bezoekers tegelijk op een patiëntenkamer kunnen zijn, op een 2-persoonskamer betreft dit zelfs maar 1. Met meerdere bezoekers kan men plaatsnemen in restaurant de Oase. De online COVID-19 vragenlijst blijft beschikbaar om bij klachten na te gaan of een bezoek aan Adelante wel of niet kan. Bezoektijden locatie Hoensbroek: doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 20.00 uur.
  • ​​​​​​​​​​​​Patiëntbegeleiding ​​​​​​Tijdens een poliklinische afspraak van een patiënt mag er bij voorkeur geen begeleider mee, indien nodig is maximaal 1 persoon toegestaan.
  • Restaurant de Oase, locatie Hoensbroek – Het restaurant is open voor bezoek binnen en buiten, op het terras. De tafels en stoelen staan ver genoeg uit elkaar. Uiteraard met inachtneming van de basisregels. Vanaf 13 november 2021 zal het restaurant van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur sluiten. Van vrijdag tot en met zondag was de sluitingstijd al 19.30 uur en dat blijft ook zo. 
  • Zwembad/sporthal Hoensbroek - In sportscholen wordt de QR-code een verplichting. Binnen Adelante is dit van toepassing voor leden van verenigingen die gebruik maken van onze faciliteiten. Dit is niet van toepassing op onze revalidanten. Uiteraard vragen wij een ieder om de algemene richtlijnen in acht te nemen. De kleedkamers zijn vooralsnog in gebruik omdat hier voldoende afstand genomen kan worden. Douches zijn gesloten.

 

Update: 15 november 2021

We volgen de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het coronavirus (COVID-19).