Menu

Coronamaatregelen

Het vaccineren gaat hard en de coronacijfers blijven in Nederland en in onze regio de goede kant opgaan. We volgen de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het coronavirus (COVID-19). 

Inhoud van deze pagina

Dit zijn de (basis)regels en versoepelingen die vanaf zaterdag 25 september bij Adelante gelden op een rij:

  • ​​​​​​​Basisregels: De 1,5 meter afstandsmaatregel vervalt grotendeels binnen Adelante. De hygiënemaatregelen (handen wassen, hoesten/niesen in elleboog, geen handen schudden etc.) blijven echter gelden. Daarnaast blijft afstand houden het advies. Blijf thuis bij klachten die horen bij corona en laat u direct testen. Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
  • Bezoek klinische patiënten– Elke patiënt mag een onbeperkt aantal bezoekers tijdens de bezoekuren ontvangen. Het advies is om niet meer dan 2 bezoekers op de patiëntenkamer te ontvangen. Bij meer dan 2 bezoekers is het advies om naar restaurant de Oase te gaan. De online COVID-19 vragenlijst blijft beschikbaar om bij klachten na te gaan of een bezoek aan Adelante wel of niet kan. Bezoektijden locatie Hoensbroek: doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 20.00 uur.
  • ​​​​​​​​​​​​Patiëntbegeleiding ​​​​​​Tijdens een poliklinische afspraak mag een patiënt begeleid worden. Er is geen beperking meer op het aantal personen.
  • Restaurant de Oase, locatie Hoensbroek Het restaurant is open tijdens de reguliere openingsuren voor bezoek binnen en buiten, op het terras. De 1,5 meter maatregel blijft hier wel van kracht. De tafels en stoelen staan ver genoeg uit elkaar.  
  • Groepsgrootte/groepsbehandeling – Groepsbehandelingen (revalidatie en audiologie) kunnen doorgaan omdat de maximale groepsgrootte geen extra maatregelen vereist.
  • Zwembad/sporthal Hoensbroek - De kleedkamers en de douches zijn weer in gebruik. 

 

Update: 23 september 2021