Menu

Coronamaatregelen

We volgen de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het Coronavirus (SARS-CoV-2 (COVID-19).
Op deze pagina vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante.​

Inhoud van deze pagina

De coronamaatregelen bij Adelante worden wanneer de ontwikkelingen het toelaten verder versoepeld. Wij hebben enkele veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Online COVID-19 vragenlijst voor afspraak of bezoek

Vul bijgaande online COVID-19 vragenlijst in om zeker te zijn dat uw afspraak of bezoek bij Adelante kan doorgaan.

Welke maatregelen zijn er getroffen voor kliniek/polikliniek Adelante?

 • Voor dit moment geldt dat poliklinische afspraken revalidatie gewoon doorgaan. Indien ze niet doorgaan wordt u daarover persoonlijk geïnformeerd.
 • Groepsbehandelingen worden deels omgezet in individuele behandelingen. Revalidanten ontvangen de aangepaste roosters via de gebruikelijke planning.

Volg één van onderstaande links naar de gewenste locatie. Daar kunt u lezen wat de gevolgen zijn voor uw poliklinische dagbehandeling bij Adelante:

Zwembad, sporthal en fitness
Het zwembad, de sporthallen en de fitnessruimte bij Adelante in Hoensbroek zijn vanaf maandag 16 maart gesloten voor externe gebruikers/huurders en contacten.

Bezoek

 • Vanaf maandag 3 augustus worden de coronamaatregelen omtrent bezoek voor de klinische patiënten in Hoensbroek opgeheven. Het gaat hier om de registratie van bezoek en de limiet van bezoekersaantallen per dag. Bezoekers van klinische patiënten worden verzocht om de online COVID-19 vragenlijst in te vullen. U ontvangt per direct een bindend advies over wel of niet komen naar Adelante en eventuele instructies, afhankelijk van de antwoorden.
 • (Beperkt) bezoek aan kinderen bij Valkhorst en Raesdonk in Valkenburg en woontrainingscentra (Heerlen en Geleen) verloopt middels een afspraak via de verpleging van de afdeling.
 • Revalidatie locatie ziekenhuizen volgen de richtlijnen van het ziekenhuis.
 • Voor bezoektijden van andere zorgorganisaties die zich in de Adelante gebouwen bevinden, verwijzen wij naar hun eigen website.

Restaurant

Vanaf 1 juli is restaurant de Oase in Hoensbroek weer open. In eerste instantie op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 14.30 – 19.30 uur. Het assortiment is aangepast en alles is verpakt.

Audiologie & Communicatie (gehoor, taal, spraak)
De locaties in Hoensbroek, Blerick, Roermond, Venlo (VieCuri) en Venray maken vanaf 11 mei geleidelijk aan een doorstart. Diagnostiek Gehoor en Taal wordt opnieuw ingepland, cliënten worden vanuit Adelante benaderd. Binnen de behandeling van Zintuiglijke Gehandicapten worden een aantal behandelingen op afstand in beperkte vorm voortgezet met gebruikmaking van digitale hulpmiddelen.

De vroegbehandelingsgroepen in Geleen, Maastricht en Blerick zijn vanaf 11 mei, met de nodige voorzorgsmaatregelen, weer gestart.

De secretariaten team gehoor, locatie Blerick en Hoensbroek, zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Scholen en kinderopvang

 • Speciaal basisonderwijs is op 11 mei gestart
 • Adelante Contigo Valkenburg en Kerkrade zijn op 11 mei gestart
 • Therapeutische peutergroepen zijn op 11 mei gestart
 • De dagopvang tot en met 12 jaar is op 11 mei gestart
 • Kinderdagverblijf de Bereboot is op 11 mei gestart
 • Opvang voor kinderen waarvan ouders in vitale beroepen werken wordt m.i.v. 16 maart waar nodig geregeld.
 • Taalontwikkelingsgroepen Audiologie & Communicatie zijn op 11 mei weer gestart. Individuele (vroeg)behandeling in thuissituatie blijft in de vorm van telebehandeling.
 • Poliklinische afspraken revalidatie gaan vooralsnog gewoon door. De revalidatiearts bepaalt een gepaste behandeling.

Poli Valkenburg
De planning regelt minimum aantal patiënten in de wachtkamer.

Sport & bewegen

 • Er is een online beweegprogramma beschikbaar waar alle principes van gezond beweeggedrag in terugkomen. In dit programma is rekening gehouden met verschillende niveaus en mogelijkheden van bewegen: bit.ly/39SF4Da. Voor vragen of meer informatie: bit.ly/34uxo96. 
 • Het inloopspreekuur van het sportloket op maandag, dinsdag en donderdag vervalt.

Adelante Arbeid

Op de pagina dienstverlening Adelante Arbeid tijdens coronaperiode vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante Arbeid.