Menu

Coronamaatregelen

Adelante volgt de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het Coronavirus (SARS-CoV-2 (COVID-19). Zowel bij medewerkers als bij patiënten die besmet zijn volgt Adelante de richtlijnen om verdere besmetting en verspreiding te beperken en liefst te voorkomen. We moeten alert blijven op de gezondheidsrisico’s voor ons allemaal. Alleen samen kunnen we Corona aan!

Op deze pagina vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante.​ 

Afspraken voor zorg en behandeling bij Adelante gaan zonder tegenbericht door!

Update: 11 juni 2021

Inhoud van deze pagina

Welke maatregelen zijn er getroffen voor kliniek/polikliniek Adelante?

 • Poliklinische afspraken revalidatie gaan gewoon door. Indien ze niet doorgaan wordt u daarover persoonlijk geïnformeerd.
 • Groepsbehandelingen worden omgezet in kleinere groepen (max. 10) of individuele behandelingen. Revalidanten ontvangen de aangepaste roosters via de gebruikelijke planning.

Volg één van onderstaande links naar de gewenste locatie. Daar kunt u lezen wat de gevolgen zijn voor uw poliklinische dagbehandeling bij Adelante:


Mondmaskers

 • Het dragen van mondmaskers geldt voor iedereen vanaf 13 jaar binnen Adelante, dus ook patiënten, begeleiders en bezoekers. Ook bezoekers op de verpleegafdelingen worden geacht een mondmasker te dragen.
 • Mondmaskers moeten worden gedragen in alle openbare ruimtes en gangen, zoals de centrale hal, de wachtruimtes en het restaurant.
 • Het dragen van mondmaskers geldt voor alle locaties van Adelante. In de ziekenhuizen gelden de regels van het desbetreffende ziekenhuis.
 • Voor klinische patiënten geldt dat zij op de eigen kamer geen mondmasker hoeven te dragen, tenzij hiervoor een medische reden is.
 • Uitgezonderd zijn alle leerlingen van onze scholen (ook het voortgezet onderwijs) in de schoolgebouwen (op dit moment gesloten). Gezien hun specifieke situatie dragen zij geen mondmaskers. 


Bezoek en patiëntbegeleiding

 • Vanaf 5 juni 2021 mogen klinische patiënten in Hoensbroek max. 4 volwassen bezoekers per dag ontvangen. 
  - In restaurant de Oase mag een patiënt max. 3 volwassenen tegelijk ontvangen. Kinderen uit de eigen 'bubbel' vormen een uitzondering. 
  - Op de afdeling blijven we de regel hanteren dat er per patiënt 1 bezoeker (en 1 kind jonger dan 12 jaar) tegelijk op de kamer mag zijn. Dit om drukte op de afdeling te voorkomen en om de afstandsregels ook in de kamers voldoende in acht te kunnen nemen. 
  - Bezoekers van klinische patiënten worden verzocht om de online COVID-19 vragenlijst in te vullen. U ontvangt per direct een bindend advies over wel of niet komen naar Adelante en eventuele instructies, afhankelijk van de antwoorden.
  - Bezoekers dienen zich bij de balie van de hoofdingang te registreren. 
  - Bezoektijden zijn doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 20.00 uur.
  - Buiten, in het park van Adelante, gelden de algemene richtlijnen van het RIVM.
 • Tijdens een poliklinische afspraak mag een patiënt begeleid worden door maximaal 1 persoon. Begeleiders worden verzocht de online COVID-19 vragenlijst in te vullen.

 • Bezoekers aan huurders van locatie Hoensbroek dienen gebruik te maken van de achteringang. Bloedafname Zuyderland (prikdienst) blijft bereikbaar voor mensen met een afspraak. U dient gebruik te maken van de hoofdingang. U wordt verzocht er rechtstreeks naar toe en vandaan te gaan zonder langer dan nodig in het gebouw te verblijven.
 • (Beperkt) bezoek aan kinderen bij De Valkhorst en De Raesdonk in Valkenburg a/d Geul en woontrainingscentra (Heerlen en Geleen) verloopt middels een afspraak via de verpleging van de betreffende afdeling.
 • Bezoek aan revalidatiegeneeskunde binnen de ziekenhuizen volgt de richtlijnen van de betreffende locatie.
 • Voor bezoektijden van andere zorgorganisaties die zich in de Adelante gebouwen bevinden, verwijzen wij naar hun eigen website.

Restaurant Oase in Hoensbroek

Vanaf 5 juni 2021 zijn versoepelingen van kracht en kunnen patiënten met max. 3 bezoekers samen plaatsnemen aan een tafel. Kinderen uit de eigen 'bubbel' vormen een uitzondering.

Het restaurant is zodanig ingericht dat meubilair op voldoende afstand staat. Bezoekers dienen zich uiteraard aan de algemeen geldende richtlijnen te houden. Dit betekent:

 • inschrijven/registreren wanneer je plaats wilt nemen;
 • geen meubilair verplaatsen;
 • de 1,5 meter in acht houden met andere personen, uitgezonderd binnen de eigen ‘bubbel’.

Adelante Audiologie & Communicatie

 • De locaties in Hoensbroek, Blerick, Roermond, Venlo (VieCuri) en Venray zijn sinds mei weer aan de slag kunnen gaan. Voor Gehoor en Taal worden cliënten vanuit Adelante benaderd voor een afspraak. Binnen de behandeling van Zintuiglijke Gehandicapten worden een aantal behandelingen op afstand in beperkte vorm voortgezet met gebruikmaking van digitale hulpmiddelen. De TOS-groepen blijven doorgaan (met inachtneming van de coronamaatregelen).
 • De vroegbehandelingsgroepen in Geleen, Maastricht en Blerick zijn, met de nodige voorzorgsmaatregelen, open.
 • De secretariaten team gehoor, locatie Blerick en Hoensbroek, zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur.

Adelante Kind & Jeugd

Scholen en (buitenschoolse)opvang

De mytylschool in Valkenburg en de Adelante tyltylschool in Maastricht zijn weer open. Dit geldt ook voor de buitenschoolse- en dagopvang. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM.

In het kader van reguliere zorg blijven de volgende behandelgroepen van Kind & Jeugd open (met in achtneming van de maatregelen):

 • Adelante Contigo verpleegkundig kinderzorghuis Valkenburg a/d Geul.
 • Adelante Contigo verpleegkundige kinderdagopvang Kerkrade.
 • De therapeutische peutergroepen Dribbel, Dikkie Dik, Kikker en Nijntje in Valkenburg a/d Geul.
 • De therapeutische peutergroep Dikkertje Dap in Mytylschool Ulingshof, Venlo.
 • De mogelijkheid tot logeren in Valkenburg a/d Geul.

Poli-klinische kinderrevalidatie

Poliklinische afspraken bij de kinderrevalidatiearts gaan vooralsnog gewoon door. De revalidatiearts bepaalt een gepaste behandeling. De planning regelt een minimum aantal patiënten in de wachtkamer.


Adelante Arbeid

Op de pagina dienstverlening Adelante Arbeid tijdens coronaperiode vindt u actuele informatie en maatregelen van Adelante Arbeid.

Sport & bewegen

 • Vanaf 16 maart 2021 kunnen zwemlessen via externe partijen weer starten voor kinderen tot en met 12 jaar bij Adelante in Hoensbroek. Het schoolzwemmen via Kind & Jeugd in Valkenburg zal later opgestart worden, wanneer begeleiding weer is toegelaten.
 • De sporthallen en de fitnessruimte bij Adelante in Hoensbroek zijn gesloten voor externe gebruikers/huurders en contacten.
 • Er is een online beweegprogramma beschikbaar waar alle principes van gezond beweeggedrag in terugkomen. In dit programma is rekening gehouden met verschillende niveaus en mogelijkheden van bewegen: bit.ly/39SF4Da. Voor vragen of meer informatie: bit.ly/34uxo96. 
 • Het inloopspreekuur van het sportloket op maandag, dinsdag en donderdag vervalt.