Menu

Coronamaatregelen

Het vaccineren gaat hard en de coronacijfers blijven in Nederland en in onze regio de goede kant opgaan. We volgen de maatregelen en adviezen van de overheid, RIVM en de GGD in verband met het coronavirus (COVID-19). 

Inhoud van deze pagina

Dit zijn de (basis)regels en versoepelingen die vanaf zaterdag 26 juni bij Adelante gelden op een rij:

  • ​​​​​​​Basisregels: Afstand houden en hygiëne blijven de basisregels. Blijf thuis bij klachten die horen bij corona en laat u direct testen.
  • Bezoek klinische patiënten– Elke patiënt mag een onbeperkt aantal bezoekers tijdens de bezoekuren ontvangen, mits de 1,5 meter afstand kan worden gerespecteerd. De registratie van het bezoek bij de receptie komt te vervallen. De online COVID-19 vragenlijst blijft beschikbaar om bij klachten na te gaan of een bezoek aan Adelante wel of niet kan. Bezoektijden locatie Hoensbroek: doordeweeks van 18.00 tot 20.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 20.00 uur.
  • ​​​​​​​​​​​​Mondkapjes – Het dragen van mondkapjes in (semi-) publieke ruimtes is niet meer nodig. Alleen waar de 1,5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd blijft deze​​​​​​ verplichting gelden.
  • Patiëntbegeleiding ​​​​​​Tijdens een poliklinische afspraak mag een patiënt begeleid worden en geldt de 1,5 meter afstand. Er is geen beperking meer op het aantal personen.
  • Restaurant de Oase, locatie Hoensbroek Het restaurant is open tijdens de reguliere openingsuren voor bezoek binnen en buiten, op het terras. Houd voldoende afstand! Hier geldt ook de regel van 1,5 meter. De tafels en stoelen staan ver genoeg uit elkaar. Registratie blijft vooralsnog verplicht.  
  • Groepsgrootte/groepsbehandeling op 1,5 meter – Het aantal personen dat wordt toegelaten in een ruimte staat aangegeven op de deur. Hierbij is ook rekening gehouden met de noodzaak voldoende afstand te houden.
  • Zwembad/sporthal Hoensbroek - De algemene regels zoals 1,5 meter afstand gelden hier ook. Als dat niet mogelijk dan is het gebruik van een mond/neusmasker verplicht. De kleedkamers mogen weer gebruikt worden, mits de afstand van 1,5 meter kan worden gerespecteerd. Douches blijven voorlopig gesloten, de 1,5 meter afstand kan hier niet worden gegarandeerd.

 

Update: 9 juli 2021