debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Hand-in-hand survivalkamp

Elke zomer organiseert Adelante het 'hand-in-hand survivalkamp'. Dit therapeutische kamp wordt georganiseerd voor enthousiaste jongeren van 12 jaar of ouder met een halfzijdige verlamming die de uitdaging aan willen gaan. We werken volgens het principe van BIMT: Bimanual Intensive Movement Therapy, in het verleden ook CIMT genoemd.

Inhoud van deze pagina

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Adelante organiseert dit handsurvivalkamp voor maximaal tien jongeren zodat ze één-op-één kunnen worden begeleid en zo samen met de therapeut een optimaal resultaat kunnen behalen. Tijdens het kamp worden de jongeren gedurende acht uur per dag op een leuke manier gestimuleerd tweehandig te werken en daarmee de aangedane, ondersteunende hand actiever te gebruiken. Uit onderzoek blijkt dat - door op deze manier zeer intensief tweehandig te werken - goede resultaten behaald worden op het gebied van spontaan gebruik en kwaliteit van bewegen van de niet voorkeurshand of de ondersteunende hand.

Een aantal weken voordat het handenkamp start, bekijken we welke persoonlijke doelen de jongere heeft en hoe handig hij of zij is. Ook tijdens het survivalkamp worden er regelmatig testjes afgenomen om de handigheid te meten. Uiteindelijk wordt er na 6 maanden nog een meting uitgevoerd om te evalueren of het kamp de handvaardigheid verbeterd heeft en of deze verbetering aanhoudt.

Wilt u meer informatie over het survivalkamp en de bijbehorende therapie? Lees dan de brochure of bekijk de video.