debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Revalidatie voor kinderen & jongeren

Uw kind komt naar Adelante omdat het een lichamelijk probleem heeft of omdat het zich structureel anders ontwikkelt dan de meeste kinderen. Een huisarts of specialist heeft u doorverwezen naar een revalidatiearts die uiteindelijk de oorzaak van het probleem of de aandoening heeft vastgesteld.

Inhoud van deze pagina

Wanneer kan uw kind bij ons terecht?

Met kinderrevalidatie helpt Adelante kinderen en jongeren bij hun ontwikkeling, vanaf het eerste levensjaar totdat zij jongvolwassen zijn. Tussen 0 en 20 jaar kunnen zij bij Adelante terecht voor de volgende vormen van revalidatie:

Therapie

Uw kind krijgt bij Adelante therapie op maat. De hulpvraag van uw kind en u is uitgangspunt voor het behandelplan. Misschien is het nodig dat uw kind tijdens de revalidatie wordt opgenomen in onze kliniek 'de Valkhorst'. De meeste kinderen zijn echter in dagbehandeling.

Bij dagbehandeling woont uw kind thuis of in een speciale zorginstelling. Hij of zij komt overdag voor onderwijs en therapie naar Valkenburg. Daarnaast kan uw kind op een reguliere school onderwijs volgen. Voor therapie komt uw zoon of dochter dan naar Valkenburg of een revalidatiepoli in Limburg. Denk aan Maastricht UMC+ of Zuyderland in Heerlen. Ook geven onze therapeuten in sommige gevallen therapie aan huis.

De revalidatiearts vertelt u welk traject het beste bij uw kind past zodra er meer duidelijk is over het behandelplan.

Ontspanning en plezier 

Opgroeien, revalideren, naar school gaan: het is vaak hard werken. Daarom is er bij Adelante ook volop ruimte voor ontspanning en plezier, oftewel: sport- en vrijetijdsbesteding.