debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Revalidatie voor volwassenen

Adelante maakt revalidatie voor volwassenen mogelijk in Limburg. U kunt in Hoensbroek, Heerlen en Maastricht revalideren. Met specialistische en geavanceerde behandelmethoden, hulpmiddelen en voorzieningen helpen wij u bij uw weg naar herstel. Samen, en met diverse disciplines, werken we toe naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Inhoud van deze pagina

De mensen die bij Adelante komen voor behandeling of advies, hebben te maken met een beperking. Die kan tijdelijk zijn, maar ook permanent. U kunt bij ons bijvoorbeeld revalideren na een zware operatie. Of denk aan een handicap als gevolg van een chronische ziekte of een ernstig ongeval. Het revalidatiecentrum van Adelante biedt zorg aan cliënten met de volgende aandoeningen:

Onze revalidatiezorg

Met revalidatie voor volwassenen helpt Adelante mensen met een beperking de draad van hun leven weer op te pakken. Vanuit ons revalidatiecentrum werken we intensief met u aan de weg naar herstel. Niet met de focus op wat niet meer kan, maar juist op mogelijkheden en kansen. In de meeste van onze behandelprogramma’s die onder revalidatie voor volwassenen vallen, komen verschillende disciplines samen. Denk hierbij aan ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, verpleging, maatschappelijk werk en psychologie. Vanuit alle mogelijke en wenselijke invalshoeken werken wij intensief met u samen aan een revalidatieprogramma. Hierin staat uw hulpvraag steeds centraal.

Locaties

Wij bieden op drie verschillende locaties in Limburg revalidatie voor volwassenen aan:

 • Revalidatie bij Adelante in Hoensbroek
  Dit is de hoofdlocatie voor het poliklinisch spreekuur, poliklinische behandeling en opname. Sinds de grootschalige (ver)nieuwbouw van Adelante in Hoensbroek die medio 2016 is afgerond, heeft Adelante een ‘behandelplein’. Hier wordt gewerkt volgens de vernieuwende principes van 'Anders Werken'. Lees meer over het behandelplein, Anders Werken en volwassenrevalidatie in Hoensbroek. 

 • Revalidatie bij Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Maastricht UMC+
  Hier kunnen volwassenen terecht voor poliklinische behandeling en revalidatiegeneeskundige dagbehandeling. Bovendien bieden wij ook voor nog andere patiëntengroepen dagbehandeling aan. Daarnaast initiëren wij in deze academische omgeving de ontwikkelingen in de revalidatiezorg. Meer informatie: Revalidatiezorg locatie Maastricht

 • Revalidatie in Heerlen (Zuyderland)
  Hier werken we samen met de revalidatieafdeling van het Zuyderland ziekenhuis voor het spreekuur en poliklinische behandeling.

 • Revalidatie bij Adelante Revalidatiegeneeskunde locatie Venlo en Venray
  Vanaf 1 januari 2017 is de afdeling revalidatiegeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum overgenomen door Adelante. Hier kunnen volwassenen en kinderen terecht voor consulten en poliklinische dagbehandeling. Onze behandelingen zijn onder andere gericht op chronische pijn, neurologische aandoeningen en niet-aangeboren hersenletsel. 

Voor verwijzers

Adelante biedt revalidatiebehandeling- en begeleiding in de vorm van klinische opname, dagbehandeling of poliklinische consulten door een revalidatiearts. Onze revalidatie voor volwassenen is gericht op deelnemen aan de maatschappij en beter functioneren.

Revalidatie kan alleen plaatsvinden met een verwijzing van een (huis)arts of specialist. Huisartsen, specialisten of fysiotherapeuten kunnen ook een beroep doen op onze overige zorg en faciliteiten. Mensen met een gezondheidsgerelateerd arbeidsprobleem kunt u verwijzen via het aanmeldformulier Arbeid.