debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Cerebrovasculair accident (CVA)

Maak een keuze: < terug naar Revalidatie volwassenen

Zorgpartners Adelante en Cicero Zorggroep hebben samen op de locatie van Adelante in Hoensbroek de CVA Stepped Care Unit geopend. Dit is een gezamenlijke revalidatieafdeling voor patiënten die herstellen van een CVA (beroerte), ook wel hersenbloeding of herseninfarct genoemd. Deze krachtenbundeling zorgt ervoor dat patiënten niet te lang in het ziekenhuis op een (klinische) revalidatieplek hoeven te wachten en snel met therapie kunnen starten.

De krachtenbundeling van beide zorgorganisaties zorgt ervoor dat patiënten na een beroerte gemiddeld 10 dagen korter in het ziekenhuis hoeven te blijven. En zo veel sneller kunnen starten met revalidatie. Dit laatste, zo wijst onderzoek uit, vergroot de kans op herstel aanzienlijk.

Behandeling

Om ervoor te zorgen dat de patiënt de zorg en therapie krijgt die nodig is, vindt eerst een uitgebreide intake plaats. Vervolgens wordt het revalidatietraject vastgesteld en start de behandeling. Hierbij zijn grofweg twee behandelroutes mogelijk:

  • Adelante heeft veel ervaring met medisch specialistische revalidatie van, vaak jongere, patiënten. De revalidatie is gericht op het oppakken van het leven in al zijn facetten, zoals werk en gezin.
  • Cicero heeft juist veel ervaring met geriatrische revalidatiezorg voor ouderen en mensen met bijkomende gezondheidsproblematiek.

De samenwerking en deskundigheid van beide organisaties zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk, de best passende behandeling krijgt.

 

Mentale verwerking

Onderdeel van onze multidisciplinaire behandeling is het geestelijke aspect. De impact en gevolgen van uw aandoening kunnen heel groot zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Daarom maakt psychologie onderdeel uit van onze multidisciplinaire behandeling. Psychologen bij Adelante richten zich op het positieve aspect: zij draaien negatieve zaken om naar positieve en leggen de focus op wat er allemaal nog wél kan en mogelijk is voor u. Zoveel mogelijk herstel, dat is hun grootste doel. Onze psychologen kijken samen met u hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met de nieuwe situatie en hoe u een zo betekenisvol leven kan hebben.