Menu

Cerebrovasculair accident (CVA)

Zorgpartners Adelante en Cicero Zorggroep hebben samen op de locatie van Adelante in Hoensbroek de CVA Stepped Care Unit geopend. Dit is een gezamenlijke revalidatieafdeling voor patiënten die herstellen van een CVA (beroerte), ook wel hersenbloeding of herseninfarct genoemd. Deze krachtenbundeling zorgt ervoor dat patiënten niet te lang in het ziekenhuis op een (klinische) revalidatieplek hoeven te wachten en snel met therapie kunnen starten.

Inhoud van deze pagina

Behandeling

De krachtenbundeling van beide zorgorganisaties zorgt ervoor dat patiënten na een beroerte gemiddeld 10 dagen korter in het ziekenhuis hoeven te blijven. En zo veel sneller kunnen starten met revalidatie. Dit laatste, zo wijst onderzoek uit, vergroot de kans op herstel aanzienlijk.

Om ervoor te zorgen dat de patiënt de zorg en therapie krijgt die nodig is, vindt eerst een uitgebreide intake plaats. Vervolgens wordt het revalidatietraject vastgesteld en start de behandeling. Hierbij zijn grofweg twee behandelroutes mogelijk:

  • Adelante heeft veel ervaring met medisch specialistische revalidatie van, vaak jongere, patiënten. De revalidatie is gericht op het oppakken van het leven in al zijn facetten, zoals werk en gezin.
  • Cicero heeft juist veel ervaring met geriatrische revalidatiezorg voor ouderen en mensen met bijkomende gezondheidsproblematiek.

De samenwerking en deskundigheid van beide organisaties zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk, de best passende behandeling krijgt.

Multidisciplinaire benadering

Vanuit de visie ‘haal het beste uit jezelf’, zoeken we met u naar uw mogelijkheden om op eigen kracht te blijven deelnemen aan de samenleving. We zijn benieuwd naar uw ervaringen en wat de veranderingen in uw leven en gezondheid voor u betekenen. Dat doen we met een mulitidisciplinair team van deskundigen. Lees meer.