Menu

Dwarslaesie

 Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg met ernstige verlammingsverschijnselen tot gevolg. Adelante biedt een unieke multidisciplinaire revalidatiebehandeling aan voor cliënten met een dwarslaesie. Tijdens de klinische of poliklinische revalidatie leert u hoe u ondanks de vele verschillende beperkingen zo zelfstandig mogelijk kunt leven. U zoekt samen met een team van deskundigen naar de meest geschikte lichamelijke, psychische en sociale oplossingen om weer uitzicht op een menswaardig leven te krijgen. Uw revalidatie vindt plaats in een onlangs volledig vernieuwde, huiselijke omgeving bij Adelante in Hoensbroek. Uw hulpvraag staat bij ons centraal.

Inhoud van deze pagina

Revalidatie in drie fases

Uw klinische revalidatie bij Adelante in Hoensbroek is opgedeeld in drie fases en vindt plaats op ons behandelplein. Het behandelplein van Adelante in Hoensbroek biedt een positieve, diagnose overstijgende omgeving waarin het proces van herstel naar optimale participatie op een zo natuurlijk mogelijke manier kan plaatsvinden. 

Fase 1: Beperkte zelfredzaamheid

Fase 1 is vooral gericht op kracht en mobiliteit. Wij leren u individueel en in groepsverband vaardigheden aan in een meer beschermde, herstelbevorderende, veilige en prikkelarme omgeving. In de dwarslaesie oefenzaal grenzend aan het behandelplein krijgt u veel individuele hulp en begeleiding. Lees meer over de soorten dwarslaesie, leven met een dwarslaesie en uw opname bij Adelante.

Fase 2: Matige zelfredzaamheid

In de tweede fase maakt u deze vaardigheden tot een automatisme en gaat u functioneler oefenen (denk aan omrollen in bed, verplaatsen van bed naar rolstoel, staan en lopen indien mogelijk). Er wordt nu ook meer gebruik gemaakt van de apparaten op het behandelplein, dit ook weer om u zo snel mogelijk onafhankelijk te maken. Lees meer over uw revalidatiebehandeling, de betrokken behandelaars en de meerwaarde van Adelante.

Fase 3: Grote zelfredzaamheid

Fase 3 bereidt u voor op terugkeer naar en participatie in de samenleving. Een huis- of werkbezoek behoort tot de mogelijkheden. Er wordt diagnose overstijgend gewerkt, de groepen worden groter en de zalen kunnen ook groter worden. In het oefenhuis op het behandelplein kunt u binnen- en  buitenactiviteiten uit het dagelijks leven trainen. Lees meer over optimale participatie, ons oefenhuis op het behandelplein, onze brugwoning in het park, nazorg, hulpmiddelen en sport.


Waarom zou u voor Adelante kiezen als revalidatiekliniek? Lees meer over de meerwaarde van Adelante.

Virtuele tour door Adelante in Hoensbroek

In onderstaande virtuele tour kunt u kennismaken met Adelante in Hoensbroek. U maakt een rondje door het gebouw en krijgt onder andere een kijkje op een verpleegafdeling, een behandelkamer, ons behandelplein, restaurant De Oase, ons zwembad en de sporthallen.

Klik op de pijltjes rechtsonder om het beeld te vergroten voor een optimaal effect. Volg de paarse aanwijzingen in de tekstkaders.