debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Multitrauma

Maak een keuze: < terug naar Revalidatie volwassenen

Er gebeuren dagelijks ongelukken waarbij mensen op diverse manieren een fractuur oplopen. Dit soort trauma’s ontstaat meestal in het verkeer, tijdens het werk, bij het sporten of bij het klussen. Vaak moeten de fracturen door een operatieve ingreep gestabiliseerd worden.

Inhoud van deze pagina

In de revalidatie worden handelingen die voor het ongeluk automatismen waren, opnieuw aangeleerd. Voorbeelden hiervan zijn lopen of voorwerpen vastpakken en gebruiken.


Mentale verwerking

Een trauma gebeurt meestal onverwacht en kan het leven helemaal veranderen. Traumapatiënten kunnen zich hierop niet voorbereiden. Daarom spelen de mentale verwerking van een trauma en de gevolgen ervan een belangrijke rol naast het lichamelijke letsel.

Onderdeel van onze multidisciplinaire behandeling is dan ook het geestelijke aspect. De impact en gevolgen van uw aandoening kunnen heel groot zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Daarom maakt psychologie onderdeel uit van onze multidisciplinaire behandeling. Psychologen bij Adelante richten zich op het positieve aspect: zij draaien negatieve zaken om naar positieve en leggen de focus op wat er allemaal nog wél kan en mogelijk is voor u. Zoveel mogelijk herstel, dat is hun grootste doel. Onze psychologen kijken samen met u hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met de nieuwe situatie en hoe u een zo betekenisvol leven kan hebben.