debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Revalidatie na kanker

Maak een keuze: < terug naar Revalidatie volwassenen

U bent behandeld voor kanker. Hoewel de behandeling afgerond is, kunt u nog steeds te maken hebben met allerlei gevolgen van de ziekte of behandelingen. Gevolgen die het voor u moeilijk maken om een nieuw evenwicht in uw leven te vinden. Adelante kan u hierbij op verschillende manieren helpen.

Multidisciplinair behandelprogramma

Moeite met bewegen, vermoeidheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, pijn, somberheid, angsten, problemen met werkhervatting kunnen u belemmeren. Het programma Herstellen na kanker van Adelante richt zich op conditietraining en emotionele verwerking. Naast dit programma heeft Adelante nu ook een uitgebreider multidisciplinair groepsprogramma ontwikkeld voor mensen die behandeld zijn voor kanker.

In het multidisciplinaire behandelprogramma kunt u werken aan verschillende doelen:

  • Verbeteren van bewegen en conditie door fysieke training
  • Herstellen van vermoeidheid
  • Mogelijkheden leren kennen op het gebied van cognitieve functies zoals aandacht, concentratie, geheugen en het oplossen van problemen. 
  • Werken aan somberheid of angsten die zijn ontstaan door de ziekte 
  • Meer informatie over voeding of iets veranderen 
  • Terugkeren naar arbeid

 

Mentale verwerking

Onderdeel van onze multidisciplinaire behandeling is het geestelijke aspect. De impact en gevolgen van uw aandoening kunnen heel groot zijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Daarom maakt psychologie onderdeel uit van onze multidisciplinaire behandeling. Psychologen bij Adelante richten zich op het positieve aspect: zij draaien negatieve zaken om naar positieve en leggen de focus op wat er allemaal nog wél kan en mogelijk is voor u. Zoveel mogelijk herstel, dat is hun grootste doel. Onze psychologen kijken samen met u hoe u zo goed mogelijk kunt omgaan met de nieuwe situatie en hoe u een zo betekenisvol leven kan hebben.