debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Zitproblemen bij gebruik rolstoel

Maak een keuze: < terug naar Revalidatie volwassenen

Veel mensen die gebruik maken van een rolstoel ervaren zitproblemen. Het is lastig om lang rechtop te blijven zitten. U schuift misschien steeds onderuit of u zit snel scheef. U krijgt wonden van het zitten. U raakt snel vermoeid. Of u vindt juist dat u te weinig vanuit uw stoel of rolstoel kunt doen. Samen met u bekijken we welke belemmeringen u in het dagelijks leven ervaart; daarna gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Wat kan Adelante voor u betekenen?

Nadat u zich heeft aangemeld bij de zitpoli van Adelante volwassenenrevalidatie nodigen wij u uit voor een gesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we samen vast welk probleem u bij het zitten ervaart en welke gevolgen dat voor uw dagelijks leven heeft. We kijken naar het ontstaan van het probleem en wat u er zelf al aan gedaan hebt om het op te lossen. U kunt bijvoorbeeld niet lekker zitten en tracht het zitten te ontzien (discomfort). Er dreigen wonden op uw zitvlak te ontstaan (decubitus). Of u zit scheef en/of krom (scoliose/kyfose). Na een uitgebreide kennismaking volgt een onderzoek.

Na het onderzoek nemen we samen met u de gegevens door en maken we een behandelplan. Dit plan kan bestaan uit veranderingen aan uw zithouding, ondersteuning bij het zitten maar ook leren omgaan met een bepaalde manier van zitten. De vraag is steeds: Hoe kunt u, rekening houdend met uw beperking, zo optimaal mogelijk zitten?

Wilt u meer weten over het onderzoek en het behandelplan? Lees dan de brochure.