debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Skeletaandoeningen

Skeletaandoeningen zijn beschadigingen van lichaamstructuren zoals spieren, gewrichten, pezen, weefselbanden, botten en bepaalde locaties in het bloedcirculatiesysteem. 

Inhoud van deze pagina

Een voorbeeld van een skeletaandoening is osteogenenis imperfecta (OI), een aangeboren en erfelijke aandoening van het steunweefsel. Bij OI is het steunweefsel in botten, tanden en gewrichtskapsels minder stevig. Daardoor kunnen botten makkelijker breken en vergroeien. Een ander voorbeeld is Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC), een verzamelnaam voor verschillende ziekten die één kenmerk gemeen hebben: bij de geboorte vertonen meerdere gewrichten standsafwijkingen (contracturen). De gewrichten zijn niet goed te bewegen of blijven uit zichzelf in een bepaalde stand staan. Ook een reductiedefect, waarbij een ledemaat niet goed is aangelegd, is een voorbeeld van een skeletaandoening.

Meer informatie/advies

Heeft u vragen over een deze aandoeningen of behandeling? Wilt u weten of uw kind bij ons terecht kan voor zorg en/of kan starten op onze school? Wenst u advies over hoe uw zoon of dochter het best kan worden ondersteund?

Neem dan contact op met Team WegWijzer. Na verkenning van de vraag volgt binnen 2 werkdagen de gevraagde informatie en/of een richtinggevend advies. De daadwerkelijke aanmelding behoort tot een daaropvolgend traject. 

Team WegWijzer is bereikbaar: