Menu

Sport & Bewegen

Bij Adelante Sport & Bewegen staat een goed evenwicht tussen sport, bewegen en ontspanning centraal. Dit evenwicht is voor iedereen erg belangrijk. Wie geregeld bezig is met sporten en bewegen, voelt zich fitter. Sportieve mensen kunnen daarnaast ook effectiever omgaan met stress en zitten beter in hun vel.

Inhoud van deze pagina

Sporten en bewegen voor iedereen

Adelante Sport & Bewegen is een onderdeel van revalidatiecentrum Adelante dat een hoogwaardige sportomgeving biedt voor mensen met en zonder een beperking. Hierbij zetten wij specialistische kennis en kunde in om u op een veilige en prettige manier te laten werken aan uithoudingsvermogen, mobiliteit, stabiliteit en kracht. U kunt bij Adelante onder professionele begeleiding gezond bewegen, binnen de grenzen van uw mogelijkheden. Ons doel is bereikt wanneer u zich na afloop van onze sport- en bewegingsactiviteiten moe maar voldaan voelt.

Wij organiseren activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. En lichamelijke beperking of niet: iedereen is welkom bij ons. Als u een beperking of chronische ziekte heeft, kunt u gebruikmaken van onze speciale bewegings- en revalidatieprogramma’s.

Binnen Adelante Sport & Bewegen hebben we onze bewegingsactiviteiten onderverdeeld in doelgroepen. Klik op de doelgroep voor meer informatie: 

Wat wij u bieden

De voordelen van sporten en bewegen bij Adelante:

  • Veilig sporten en bewegen onder deskundige begeleiding van onze professionals
  • Diverse sportfaciliteiten met een zwembad van 25 meter (31 °C), fitnesszalen met professionele cardio- en krachtapparatuur, volledig uitgeruste sporthal voor diverse zaalsporten en een unieke handbikebaan (alle faciliteiten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking, zoals rolstoelgebruikers)
  • Persoonlijke benadering 
  • Rustige en gastvrije omgeving, geen volle zalen of harde muziek
  • Uitstekende bereikbaarheid, ook met het openbaar vervoer
  • Gratis parkeren

Sportloket

Het Adelante Sportloket kan uw vragen beantwoorden die betrekking hebben op sporten en bewegen met een beperking. Samen met u gaan wij op zoek en kijken wij welke mogelijkheden er zijn. U kunt bij ons Sportloket terecht voor sport- en beweegadvies op maat. Onze sportconsulenten en bewegingsagogen helpen u graag bij het vinden van een geschikte beweegactiviteit hier bij Adelante of in uw eigen woonomgeving en bij het daadwerkelijk starten met bewegen. Lees meer.

Verhuur Adelante sportaccommodaties

Uw vereniging of organisatie kan bij Adelante in Hoensbroek ook accommodaties en materialen huren; denk aan de sporthal, de fitnessruimtes, het zwembad en de vergaderruimtes. Lees meer.