debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Fysiotherapeutische fitness met medische indicatie

Heeft u een medische indicatie met verwijzing van uw huisarts of specialist? De groepsbehandelingen fysiotherapie van Adelante kunnen dan uitkomst bieden.

Inhoud van deze pagina

Uw verwijzing

Bij een medische indicatie kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar Adelante sport & bewegen om deel te nemen aan een van onze groepsbehandelingen fysiotherapie. Adelante verzorgt de verzending van uw aanvraag naar de ziektekostenverzekeraar. Na goedkeuring van de aanvraag starten we de behandeling.

Behandeling na verwijzing

Wij bieden behandelingen die zijn afgestemd op volwassenen met chronische aandoeningen, zoals:

 • multiple sclerose (MS)
 • reuma
 • fibromyalgie
 • Parkinson
 • COPD
 • hartfalen

Tijdens de behandelingen leert u omgaan met uw lichamelijke beperking in het dagelijks leven, door middel van medische fitness en/of medische trainingstherapie. Elk programma start met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw klachten en verwachtingen voor de therapie. Na een onderzoek door een fysiotherapeut stellen we de doelen van de behandeling vast. Daarna kan met een van onze programma’s voor volwassenen met een medische indicatie worden gestart.

Groepsbehandelingen fysiotherapie

MS-groep

Medische indicatie: multiple sclerose (MS)
Een 60 minuten durend programma in de therapieruimte met aandacht voor (de opbouw van) uithoudingsvermogen en krachttraining.


Reumagroep

Medische indicatie: reumatische en andere chronische aandoeningen
Een 60 minuten durend programma in de therapieruimte met aansluitend 30 minuten therapie in het water (hydrotherapie). De focus is gericht op (de opbouw van) uithoudingsvermogen en krachttraining.


COPD-groep

Medische indicatie: CARA, COPD chronisch en niet-chronisch, emfyseem
Een 90 minuten durend programma in de therapieruimte met aandacht voor (de opbouw van) uithoudingsvermogen en krachttraining.


Hartfaalgroep

Medische indicatie: werking van de hartpomp lager dan 30%
Een 90 minuten durend programma in groepsverband, na complexe hartrevalidatie. Met aandacht voor conditieopbouw en spierkracht met behulp van cardio- en fysio-apparatuur. Eventueel aangevuld met een programma in de sporthal of bewegen in het water.


Hydrotherapie

Medische indicatie: voor mensen met diverse aandoeningen
Een 60 minuten durend programma in het zwembad met aandacht voor (de opbouw van) uithoudingsvermogen en spierkracht.

Sporten na beenamputatie

Als u een beenamputatie heeft ondergaan, kunnen we ook iets voor u betekenen. Wij hebben namelijk speciale bewegingsactiviteiten voor mensen met deze lichamelijke beperking.

Het programma voor sporten na een beenamputatie is gevarieerd en intensief gericht om uw algemene functioneren te verbeteren. Doelstellingen hiervan zijn:

 • deelnemers stimuleren om dubbeltaken te verrichten naast het voortbewegen op de prothese door middel van sport- en speloefeningen
 • de spiermobiliteit en lenigheid verbeteren door oefeningen op de grond/stoel
 • deelnemers stimuleren om de spieropbouw te versterken voor de dagelijkse handelingen (met onder andere de prothese) door krachtoefeningen op de grond/stoel;
 • deelnemers helpen bij het verbeteren van hun aerobe (zuurstof) en anaerobe (zonder zuurstof) uithoudingsvermogen door speciale oefeningen
 • individuele doelstellingen van iedere deelnemer realiseren