debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Herstellen na kanker

Adelante sport & bewegen is aanbieder van het programma Herstellen na kanker. Dit revalidatieprogramma is speciaal ingericht voor mensen die behandeld zijn voor kanker.

Inhoud van deze pagina

Revalidatieprogramma Herstellen na kanker

Herstellen na kanker richt zich op gezondheidsbevordering en revalidatie. Het programma bestaat onder andere uit conditietraining in groepsverband met behulp van cardio- en fysio-apparatuur, een sporthalprogramma en bewegen in het water (hydrotherapie). Daarnaast organiseren we themabijeenkomsten, bijvoorbeeld over de emotionele verwerking van kanker.

Duur programma

Revalidatieprogramma Herstellen na kanker duurt 12 weken:

  • 2 keer per week 2 uur voor het beweegprogramma
  • 5 verplichte themabijeenkomsten
  • 2 facultatieve bijeenkomsten.

Kosten programma

De kosten van het programma Herstellen na kanker zijn € 900,-. Die worden, indien u een aanvullende verzekering heeft, in een aantal gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het is echter ook mogelijk dat het aanvullende pakket dat u heeft, Herstellen na kanker niet in de polisvoorwaarden opgenomen heeft of de vergoeding van uw zorgverzekeraar niet toereikend is. In dat geval betaalt u zelf (het restant van) de kosten. Als u geen aanvullende verzekering heeft, is het volledige bedrag van € 900,- voor uw eigen rekening.

Informeer daarom vooraf goed bij uw zorgverzekeraar op welk bedrag u aanspraak kunt maken, zodat u achteraf niet met een onverwacht hoge rekening wordt geconfronteerd.

De rekening van het programma sturen wij na aanvang van het programma Herstellen na kanker naar uw thuisadres. Deze kunt u zelf bij uw zorgverzekeraar indienen.

Beweegprogramma in Toon Hermans Huis Parkstad

Een ander beweegprogramma op maat wordt door Adelante aangeboden in de mooie ontspanningsruimte van het Toon Hermans Huis Parkstad. Op basis van uw hulpvragen en doelstellingen wordt het programma samengesteld. Het kan aspecten hebben van pilates, yoga, aerobics, gymnastiek en bewegen op muziek.

Wie gaat dit samen met u doen?

Een bewegingsagoog begeleidt u hierin. Hij of zij is werkzaam bij sport & bewegen van Adelante en verzorgt verschillende beweegprogramma’s. De bewegingsagoog is bekend met diverse doelgroepen, waaronder mensen die geconfronteerd zijn met kanker en daardoor te maken hebben met lichamelijke beperkingen.