debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Recreatief sporten voor volwassenen

Adelante sport & bewegen biedt volop activiteiten voor iedereen. Wilt u zich fitter voelen, meer energie hebben of een paar kilo's kwijt? Kom dan naar Adelante sport & bewegen. Iedereen kan deelnemen aan onze bewegingsactiviteiten.

 

Inhoud van deze pagina

Aangepast sporten voor volwassenen

Sport & bewegen biedt sporten voor volwassenen met een lichamelijke beperking.

Speciale bewegingsactiviteiten

Deze speciale bewegingsactiviteiten richten zich op volwassenen die, vanwege hun beperking, extra begeleiding nodig hebben bij het bewegen. In onze programma’s voor sporten met een beperking werkt u onder professionele begeleiding aan uw conditie. Hierdoor bent u op een gezonde manier aan het bewegen: veilig en verantwoord. Ook dragen onze bewegingsactiviteiten bij aan het leren omgaan met uw klachten in het dagelijks leven. Samen met u kijken we welke sportactiviteit het best bij u en uw conditie past. Dat kan bijvoorbeeld een aangepast zwem- of fitnessprogramma zijn. Of een van onze speciale bewegingsactiviteiten voor volwassenen met een lichamelijke beperking door hartklachten, chronische pijn of hersenletsel.

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts of specialist deelnemen aan sporten voor volwassenen met een beperking. De zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor deelname niet.

Hartklachten

De bewegingsactiviteiten voor mensen met hartklachten (cardiogroep) zijn opgesteld volgens de richtlijnen van de Stichting Hart in Beweging. Wij richten ons op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Bewegen geeft zelfvertrouwen en doet angst om te bewegen verdwijnen. U kunt kiezen uit een programma in de sporthal of het zwembad.

Chronische pijn

De bewegingsactiviteiten voor mensen met chronische pijn richten zich op het verbeteren van uw uithoudingsvermogen en spierkracht. In het eerste uur wordt in de sporthal in groepsverband getraind. De activiteit wordt afgesloten met een half uur bewegen in het water.

Hersenletsel

De speciale bewegingsactiviteiten voor mensen met hersenletsel helpen bij het omgaan met een lichte loop- en evenwichtsbeperking. Het programma is gevarieerd en gericht op het verbeteren van de coördinatie en conditie en vindt plaats in de sporthal.

Sporten voor volwassenen

Adelante sport & bewegen biedt volop activiteiten voor iedereen: zo ook sporten voor volwassenen zonder lichamelijke beperking. Binnen onze rustige, gastvrije omgeving met uitgebreide sportfaciliteiten haalt u het beste uit uzelf. Door het sporten voelt u zich energieker en hebt u minder last van stress. Kom fitnessen of zwemmen onder professionele begeleiding en zie hoe u elke keer weer vooruit gaat.

Fitness

Sporten voor volwassenen zonder beperking start bij ons fitnessprogramma met een introductiecursus van twee lessen. Zo kunnen we het programma goed afstemmen op uw wensen en conditie. Fitnessen bij Adelante omvat de volgende elementen:

  • het vaststellen van uw medische situatie (aan de hand van een vragenlijst)
  • het uitvoeren van verschillende tests om uw conditie vast te stellen
  • een uitgebreide instructie over de bediening van de apparatuur
  • het leren van de juiste uitgangshouding

Natuurlijk helpen wij u ook een handje bij het uitvoeren van de oefeningen. Heeft u door een beperking extra begeleiding nodig? Kies dan voor onze speciale bewegingsactiviteiten, gericht op volwassenen met een beperking.

Zwemmen

Wij bieden een gevarieerd zwemprogramma voor volwassenen zonder beperking. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • conditiezwemmen: een uur lang baantjes trekken in uw eigen tempo en op eigen gelegenheid. Het is wel noodzakelijk dat u de zwemvaardigheid beheerst.
  • zwemlessen volgen: onder professionele begeleiding kunt u uw A- en B-diploma halen volgens de eisen van de Nationale Raad Zwemdiploma's.
  • aquagymmen: sportief bewegen in het water. Niet het zwemmen staat centraal, maar uithoudingsvermogen, spierkracht en ontspanning. In het water voelt uw lichaam lichter, waardoor bewegen gemakkelijker gaat.

Lees meer over zwemmen bij Adelante.

Yoga

Een yogales richt zich op lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Hiermee oefent u de beheersing van uw lichaam en geest.

Het ontspant en brengt tegelijkertijd rust en nieuwe energie.