debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Sport- en beweegadvies

Sport en bewegen is voor kinderen met een beperking vaak een hindernis die moeilijk te nemen is. Door een goed sport- en beweegadvies, met een juiste doorverwijzing, wordt deze hindernis gemakkelijker te nemen. Graag kijken wij, samen met u, naar de beweeg- of sportmogelijkheden die passen bij uw kind.

Inhoud van deze pagina

Onze doelstelling

Onze belangrijkste doelstelling is dat kinderen/jongeren met een beperking kunnen sporten. Bij voorkeur in een sportvereniging dichtbij huis door voorwaarden te creëren in die eigen sportomgeving. Daar waar sporten dichtbij huis (nog) niet mogelijk is, biedt Adelante zelf een scala van na- en buitenschoolse mogelijkheden op school of op locatie.

Samen met u en uw kind kijken we welke sportactiviteit het beste bij uw kind past en of er een (geschikte) sportaanbieder bij u in de buurt is. Is dat het geval, dan nemen wij contact op met de sportaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Ons team ondersteunt en begeleidt, en indien nodig ook op locatie.

Is er geen geschikte aanbieder bij u in de buurt te vinden, dan kan uw kind wekelijks bij Adelante deelnemen aan de naschoolse sportactiviteiten. Het overzicht vindt u hiernaast in de rechterkolom. 

De revalidatiearts, het klassenteam en/of revalidatieteam, als ook het team ambulante begeleiding kunnen u doorverwijzen.

Een afspraak maken

Heeft u interesse en wilt u een uitnodiging voor een intakegesprek? Neem dan rechtstreeks contact op met het loket Sport en Vrije tijd om een afspraak te maken.