debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Logeren

Maak een keuze: < terug naar Sport en vrije tijd voor kinderen

Alle broertjes, zusjes en vriendjes gaan wel eens logeren. Misschien is dit voor uw kind niet zo gemakkelijk vanwege een beperking. Maar ook uw kind kan een nachtje, een weekend of zelfs een week komen logeren. Uw kind is altijd welkom in ons logeerhuis.

Het Logeerhuis bevindt zich op het terrein van Adelante in Valkenburg aan de Geul en bevat logeermogelijkheden waar uw kind gebruik van kan maken. Ook als uw kind een verpleegkundige zorgvraag heeft, kan uw kind gewoon bij ons komen logeren.

Inhoud van deze pagina

Door te komen logeren wordt er gewerkt aan verschillende doelen. Zo kan het zijn dat het logeren is ter ontlasting van het gezin (respijtzorg) om langzaam te leren wat het betekent om een beetje op eigen benen te staan en dus niet meer 24/7 afhankelijk van je familie of vaste verzorgers te zijn.

Bij logeren is het vooral belangrijk dat het gezellig en ontspannen is. Zo kan een logeerweekend bijvoorbeeld in het teken staan van lekker chillen met je vrienden. Tijdens het logeren wordt gewerkt aan het ontwikkelen van eigen initiatief, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van sociale-, cognitieve- en communicatieve vaardigheden en aan hun lichamelijk welbevinden.

Wie kan er komen logeren?

Kinderen en jongeren tussen de 8 en 25 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking en/of een chronische ziekte kunnen bij Adelante komen logeren.

Wanneer wordt dit aangeboden?

Na overleg met ouders/verzorgers kijken we samen wanneer er gelogeerd kan worden.