debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Zwemmen (recreatief)

Maak een keuze: < terug naar Sport en vrijetijdsbesteding voor kinderen

Zwemmen is bijna een vereiste te noemen in zo’n waterrijk land. Daarnaast is het een gezonde sport, waarbij een groot deel van de spieren gebruikt wordt. Zwemmen werkt ontspannend.

Inhoud van deze pagina

Wat bieden wij aan?

Kinderen en jongeren met een lichamelijke, mentale en of meervoudige beperking kunnen vaak niet in een regulier zwembad terecht om recreatief te zwemmen en bewegen in water.

Wij bieden kinderen en jongeren de mogelijkheid om, samen met bijvoorbeeld oma, opa, ouder of verzorger, te zwemmen bij Adelante.

Uiteraard is er wel altijd iemand van Adelante aanwezig. Om het zwemmen spannend te houden, kunnen de kinderen en jongeren met leskaartjes leuke en simpele opdrachten uitvoeren. Voor de begeleiders is het leuk om samen actief bezig te zijn met deze opdrachten en voor het kind is het leuk om zowel voor het plezier als voor de conditie bezig te zijn.

De zwemactiviteit:

  • wordt begeleid door professionals van Adelante 
  • vindt plaats in het eigen instructiebad in Valkenburg met een watertemperatuur van 31 graden.

Het zwembad en de kleedlokalen zijn toegerust met faciliteiten die nodig zijn voor kinderen met een beperking zoals een zwembadlift, badrolstoel en invalidentoilet.

Voor bovenstaande activiteiten zijn wij  aangewezen op de betrokkenheid van u als ouder/ verzorger. Zo vragen we u om zelf het kind te helpen met aan- en uitkleden.

 

Wanneer worden deze lessen aangeboden?

Tijdens schoolweken  
Zaterdagochtend 11.00 – 12.00 uur