Menu

Sport Medisch Centrum

Wilt u gaan sporten, maar weet u door ziekte, beperking of blessure niet zeker wat u lichamelijk nog allemaal mag en kan? Heeft u klachten die u beperken in uw sportbeoefening of bewegen? Maak dan een afspraak bij de sportarts van het Sport Medisch Centrum in Hoensbroek voor een deskundige diagnose, behandeling en/of advies. Want bij Adelante bevinden revalidatiezorg en sportgeneeskundige zorg zich onder één dak.

Inhoud van deze pagina

Aanbod sportmedische zorg

Door deze unieke combinatie is binnen het Sport Medisch Centrum specifieke kennis aanwezig over sport en bewegen voor mensen met een beperking. Onze sportarts helpt u graag op weg. U bent welkom ongeacht sportniveau of leeftijd. Het Adelante Sport Medisch Centrum biedt het volledige scala aan sportmedische zorg:

  • (blessure)consulten en behandelingen
  • diverse sportmedische onderzoeken
  • verplichte sportkeuringen
  • sportmedische begeleiding

Consulten en behandelingen
Ervaart u klachten die u beperken in het uitoefenen van uw sport? Ons Sport Medisch Centrum zorgt voor een deskundige diagnose, behandeling en/of advies, ongeacht uw blessure of beperking. Wij hebben kennis van allerhande takken van sport en kunnen daarom gericht onderzoeken, adviseren en behandelen. Na het stellen van een diagnose bespreken we hoe nu verder. Ons advies kan bijvoorbeeld een aanpassing in uw bewegen of schoeisel inhouden, maar ook een doorverwijzing naar een fysiotherapeut bijvoorbeeld.  

Twee keer per week houdt ons Sport Medisch Centrum spreekuur. Huisartsen en medisch specialisten kunnen u naar ons doorverwijzen voor een consult. U kunt zelf een afspraak maken voor een sportmedisch onderzoek. Neem contact met ons op om u hiervoor aan te melden.  

Sportmedische onderzoeken
Adelante Sport Medisch Centrum biedt een breed scala van sportmedische onderzoeken aan. Welk sportmedisch onderzoek voor u geschikt is hangt af van uw vraag of wens. Elk sportmedisch onderzoek is bij ons maatwerk. Uitkomst van een onderzoek is een advies over uw sportbeoefening.  

Sportkeuringen
Een sportkeuring brengt uw gezondheid en belastbaarheid in kaart en wordt geadviseerd aan beginnende sporters en intensieve sporters, maar ook aan cliënten met chronische ziekten. Een sportkeuring is bedoeld om te komen tot een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Een sportkeuring lijkt tegenwoordig erg op een sportmedisch onderzoek en kan (al naar gelang uw vraag of wens) meer of minder uitgebreid zijn. De term sportkeuring wordt alleen nog gebruikt bij sporten waarbij een sportkeuring verplicht is.

Sportmedische begeleiding
Heeft u een sportief doel voor ogen en kunt u professionele begeleiding gebruiken? Dan is sportmedische begeleiding door onze sportarts iets voor u. Aan de hand van de uitkomsten van uw sportmedisch onderzoek krijgt u een trainingsadvies op maat waarmee u samen aan de slag gaat om uw sportieve doel te behalen.

Kosten

Meer informatie over de tarieven van ons Sport Medisch Centrum vindt u hier.

Aanmelden

Neem contact met ons op om u aan te melden. Contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Algemene voorwaarden - lees meer.
Klachten & complimenten - lees meer.
Privacy - lees meer.