Menu

Sporten en vrijetijdsbesteding voor kinderen

Voor kinderen en jongeren met een beperking of een chronische ziekte is het soms moeilijker om een sport of vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past. Adelante kan hierbij helpen. Kinderen en jongeren die wél deelnemen aan verschillende activiteiten en sporten maken op sociaal en sportief niveau een hele ontwikkeling door. Door een leuke vrijetijdsbesteding krijgen kinderen een positieve impuls en maken ze contact met anderen. Adelante stimuleert deze ontwikkeling door verschillende activiteiten te organiseren in Valkenburg.

Inhoud van deze pagina

Vrijetijdsbesteding en opvang

In de prachtige, heuvelachtige omgeving van onze locatie in Valkenburg organiseren wij allerlei leuke activiteiten en zijn er tal van mogelijkheden. Niet alleen voor de kinderen maar voor het hele gezin. Broertjes en zusjes, zelfs opa’s en oma’s zijn welkom. Voor elk kind is er ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Adelante kijkt vooral naar de vraag en de mogelijkheden van ouder en kind of jongvolwassenen. Zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen, nieuwe vrienden kan maken en zich bovenal gelukkig(er) kan voelen. Samen gaan we op zoek naar een passende bezigheid. Van knutselen, spelen, avontuur, buitenspelen tot dansen en van leren koken tot schitteren in een musical, het kan allemaal! 

Opvangmogelijkheden

Daarnaast bieden wij op woensdag, zaterdag en tijdens schoolvakanties opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Het programma wordt aangepast aan het (individuele) niveau van de deelnemers. Afhankelijk van het seizoen worden thema’s bedacht waarin kinderen en jongeren op een creatieve manier leren om te gaan met het werken aan een opdracht. Dit kan zijn van het knutselen van een masker, het maken van een speurtocht, tot een uitstapje naar de Efteling. Kinderen en jongeren hebben zelf ook invloed op het programma. Sociale vaardigheden en zelfredzaamheid staan hoog in het vaandel tijdens deze dagen. Maar voor een kind is het vooral ook leuk!

Sport- en beweegadvies

Samen met u en uw kind kijkt het team van ons Sportloket voor kinderen welke sportactiviteit het best bij uw kind past en of er een (geschikte) sportaanbieder bij u in de buurt is. Is dat het geval, dan nemen wij contact op met de sportaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Ons team gaat met u en uw kind mee en begeleidt, indien nodig, op locatie.

Is er geen geschikte aanbieder bij u in de buurt te vinden? Dan kan uw kind wekelijks op locatie bij Adelante via de omni-sportvereniging deelnemen aan de naschoolse sport- en beweegactiviteiten judo, voetbal, muay thai en/of zwemlessen. Daarnaast worden er, gedurende het schooljaar, sportkennismakingsactiviteiten georganiseerd met als doel het buitenschoolse sportaanbod uit te breiden. Het gaat daarbij o.a. om skiën, persluchtduiken,
(rolstoel)basketbal, padel tennis, (rolstoel)tennis, Space Jump (trampolinespringen), dansen en Clip 'n Climb (klimmen).

Verwijzing

U kunt worden doorverwezen naar het Sportloket via uw revalidatiearts, ambulante begeleider of het klassenteam. Bij interesse of indien u een intakegesprek wilt plannen, kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met ons team in Valkenburg a/d Geul.

 

Wilt u meer weten over wat Adelante te bieden heeft op het gebied van sporten en bewegen voor volwassenen? Kijk dan hier.