debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Yves Krauth

“Mijn motto? Blijf communiceren!”

‘Na mijn revalidatie vroeg mijn fysiotherapeut of ik nog iets voor Adelante wilde betekenen. Zij zag dat ik andere dwarslaesiepatiënten motiveerde. Je gaat namelijk door zo’n fysieke en emotionele molen als je opeens niet meer kunt lopen. Mensen zitten met vragen die ik ook had. Ik probeer ze te leren om geduld te hebben. De tijd gaat de antwoorden geven. Ik ben dus gebleven en organiseer nu met fysiotherapeut Boris Hellenbrand elke week een sportgroep voor (ex-)revalidanten met een dwarslaesie, want beweging is ongelofelijk belangrijk.’

Meer informatie over onderwerpen verwant aan dit verhaal?


Sport & bewegen

 

Dwarslaesie

 

Adelante Challenge

 


Of lees ook het verhaal van:

 

Robert Kastrop


Pascalle Reuter

Ervaringsdeskundige Yves Krauth
Een aantal jaren geleden belandde Yves na een motorongeluk met een dwarslaesie in een rolstoel. Hij gebruikt nu zijn ervaring om dwarslaesiepatiënten bij Adelante te ondersteunen. “Van mij nemen mensen eerder dingen aan, omdat we in eenzelfde situatie zitten.” Yves weet ook als geen ander hoe belangrijk sporten is. “Zeker voor mensen met een dwarslaesie is het noodzakelijk om in beweging te blijven, aan je gezondheid te denken en op gewicht te blijven. Dat bracht mij op het idee om bij Adelante een sportavond te starten voor revalidanten en ex-revalidanten met een dwarslaesie. Samen sporten en samen praten daar gaat het op die woensdagavond om.” En iedere eerste maandagavond van de maand draait het bij Adelante om samen eten voor de dwarslaesierevalidanten. “Ja, dat was ook een ideetje van mij”, vertelt Yves. “Je bent hier niet voor twee weken dus een beetje gezelligheid kan geen kwaad. Twee keer per jaar organiseren we bovendien een barbecue waar familieleden bij aanwezig zijn. Die zitten vaak ook met een heleboel vragen en daarover praten doet zichtbaar goed.” Yves motto? “Blijf communiceren!”

Revalideren na een dwarslaesie
Adelante is één van de acht centra in Nederland waar mensen terecht kunnen voor specialistische dwarslaesierevalidatie. Bovendien is Adelante het enige centrum in het land met 24-uurs beademing bij patiënten met een hoge dwarslaesie en één van de twee centra die reconstructieve arm-handchirurgie aanbiedt. Het zijn met name patiënten uit Limburg en Zuidoost Brabant en in mindere mate uit Zeeland, België en Duitsland die gebruik maken van de specialistische dwarslaesiezorg bij Adelante. Samen met een team van gespecialiseerde en toegewijde behandelaren, verpleegkundigen en collega’s van het kenniscentrum blijft Adelante in de toekomst investeren in kwaliteit van zorg, innovatie en expertise op het gebied van dwarslaesierevalidatie.

overige cliëntverhalen>