Menu

Arm-/handproblemen

Als u arm- en/of handproblemen heeft, bijvoorbeeld als gevolg van een CVA of dwarslaesie, bent u bij Adelante aan het juiste adres. Eén van de expertisegebieden van Adelante is arm-/handproblemen. Ons handenteam, bestaande uit revalidatieartsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten, werkt intensief samen met handchirurgen van onder andere het Zuyderland ziekenhuis in Sittard en Heerlen. Handchirurgie biedt met name dwarslaesiecliënten steeds meer perspectieven.

Inhoud van deze pagina

Wat kan Adelante voor u betekenen?

Door een dwarslaesie, maar ook door een beroerte of trauma, kunnen handen minder gevoelig en beweeglijk en zelfs spastisch worden of in een verkeerde houding komen te staan. Er zijn verschillende operaties mogelijk waarmee u een stuk beweeglijkheid en kracht terug kunt krijgen. Denk aan spasticiteitchirurgie, waarmee de pezen van een spastische spier verlengd worden of het creëren van nieuwe functies met behulp van een ‘overbodige’ spier.

Het handenteam van Adelante selecteert cliënten voor het gezamenlijke spreekuur met arm- / handchirurgen van Zuyderland bij Adelante. Samen wordt gekeken naar uw mogelijkheden. 

Arm-/handchirurgie boekt steeds betere resultaten bij dwarslaesiepatiënten. Waar eerst nog sceptisch tegen operaties van armen en handen werd aangekeken, laten nieuwe ontwikkelingen, nieuwe operatietechnieken en de juiste revalidatie verrassende resultaten zien. Nu is er vaak nog maar één operatie nodig en kunt u al een dag later starten met revalideren bij ons. De chirurgische ingreep geeft, in combinatie met een intensief revalidatieprogramma, daadwerkelijk meer beweging in uw arm/hand.