Menu

Behandelplein in Hoensbroek

Sinds medio 2016 heeft Adelante in Hoensbroek een ‘behandelplein’. Een groot centraal gelegen ‘plein’ waar alle behandelruimtes voor volwassenrevalidatie aan gevestigd zijn. U wordt na binnenkomst door het patiëntenservicebureau verwezen naar één van de wachtruimtes op het behandelplein waar uw behandelaar u op komt halen. 

Inhoud van deze pagina

Behandelplein centraal

De cliënt staat bij Adelante centraal. U meldt zich na binnenkomst met een vernieuwde therapiekaart bij het patiëntenservicebureau en krijgt hier te horen of er nog wijzigingen zijn in het dagprogramma. Op de therapiekaart staat vermeld naar welke wachtruimte u toe moet. U kunt gebruik maken van een locker, neemt plaats in de wachtruimte en wordt op het afgesproken tijdstip opgehaald door uw behandelaar. De ruimtes rond het behandelplein zijn zo ontworpen dat ze het behandelproces ondersteunen. Voor elke fase in uw behandeling zijn er speciale ruimtes met daarbij horende apparatuur. Ook is er een zwembad en therapiebad, een fitnessplein en een sporthal.

Anders Werken

Het behandelplein is ingericht volgens de principes van ‘Anders Werken’. Slimmere patiëntenstromen en een betere logistiek die leiden tot een hoge kwaliteit van zorg: daar gaat het bij ‘Anders Werken’ om. Behandelaars hebben geen vaste kamers meer, maar flexibele werkplekken. In plaats van een eigen werkkamer vormt de werkbasis in ‘Anders Werken’ het startpunt van de dag. Daar is de gelegenheid om persoonlijke spullen op te bergen, een kop koffie te drinken, collega’s te ontmoeten en in te loggen op de mini-note. Hierop kan de behandelaar de dagplanning bekijken en zien in welke wachtruimte de cliënt zich bevindt. De meeste behandelingen staan tussen 9.30 en 15.30 uur gepland. Tijdens deze zogenoemde prime time staan in principe geen vergaderingen gepland. Binnen de behandeltijd wordt rekening gehouden met loop- en afrondtijd. Het optimale gebruik van ruimtes en tijd, het ‘Anders Werken’, stelt cliënten en medewerkers van Adelante in staat het beste uit zichzelf te halen. 

Lees hier de huisregels van het behandelplein in Hoensbroek.

Brugwoning

De brugwoning in het park van Adelante in Hoensbroek is een aangepaste woning, speciaal gebouwd voor revalidanten. Deze brugwoning is een mooie aanvulling op het behandelplein en de voortgang van uw revalidatie. De brugwoning wordt gebruikt als het noodzakelijk is om iemand samen met zijn of haar gezin ervaring op te laten doen met het zelfstandig functioneren in een aangepaste omgeving. De volledige thuissituatie wordt in de brugwoning nagebootst. Soms is een weekend of week oefenen in de brugwoning noodzakelijk om het verdere revalidatieproces vorm te geven. De brugwoning geeft tevens meer duidelijkheid over mantelzorg. De brugwoning is een veilige omgeving om te oefenen omdat er in geval van nood hulp geboden kan worden vanuit Adelante.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.