Menu

Bent u een zorgverlener?

Dan vindt u op deze pagina alle informatie voor u en uw cliënt met een dwarslaesie. Heeft u vragen of wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u rechts op deze pagina.

Inhoud van deze pagina

Verwijzing

Meld uw dwarslaesie of causalaesie cliënt hier aan voor revalidatie bij Adelante.

Waarom Adelante?

Adelante is één van de acht revalidatiecentra in Nederland gespecialiseerd in dwarslaesies. Wij hebben de kennis en kunde in huis op het gebied van dwarslaesierevalidatie en mogelijke complicaties. Bij Adelante werken gedreven en kundige professionals die laagdrempelig en bereikbaar zijn voor de cliënt. Binnen team Dwarslaesie zijn mensen gespecialiseerd in manuele therapie, bekkenbodemtherapie, facialis parese, ganganalyse en bijvoorbeeld zitproblematiek. Tevens kunnen we vakgroepoverstijgend een beroep doen op collega’s met andere specialisaties.

Sinds 2016 heeft Adelante in Hoensbroek een nieuw, modern, huiselijk gebouw dat van alle gemakken voorzien is. Wij bieden zeer goede faciliteiten om optimaal te kunnen trainen. Op ons behandelplein is niet alleen een oefenzaal speciaal voor dwarslaesiepatiënten en een fitnessruimte gelegen, maar ook een oefenhuis met alle mogelijkheden om taken binnenshuis en buitenshuis te oefenen. De thuissituatie kan vrijwel volledig nagebootst worden. Ook is er een therapiebad en 25-meter zwembad ter beschikking. Adelante in Hoensbroek is gelegen in een mooie groene heuvelachtige ‘healing environment’, een omgeving die dankbaar gebruikt wordt bij de therapieën. Parkeren op het terrein van Adelante is voor iedereen gratis.  

Hiernaast is Adelante één van de weinige revalidatiecentra die gespecialiseerd is in hoge dwarslaesies (cervicaal). Adelante vervult een landelijke functie voor patiënten met een dwarslaesie die permanent afhankelijk zijn van beademing met haar 24-uursbeademingszorg. Adelante richt zich op nog enkele expertisegebieden zoals arm-handfunctieproblematiek, continentiezorg en zitten (via onze zitpoli). Hier doen wij voortdurend onderzoek naar. Hiernaast hebben wij veel kennis en mogelijkheden om revalidanten te helpen met aangepast sporten via het Adelante Sport- en Beweegloket en terugkeer naar werk via Adelante Arbeidsre-integratie. Een totaalpakket aan zorg voor alle dwarslaesiecliënten.

Expertises

  • Gangbeeldanalyse
  • Arm-hand
  • Chirurgie
  • 24-uurs beademing
  • EMDR
  • Zitproblematiek
  • Bekkenbodemtherapie
  • Onderzoeken

Lees meer.

Behandelproces

De klinische revalidatie van dwarslaesiecliënten bij Adelante in Hoensbroek is opgedeeld in drie fases en vindt plaats op ons behandelplein. Het behandelplein van Adelante in Hoensbroek biedt een positieve, diagnose overstijgende omgeving waarin het proces van herstel naar optimale participatie op een zo natuurlijk mogelijke manier kan plaatsvinden. 

Fase 1: Beperkte zelfredzaamheid
Fase 1 is vooral gericht op kracht en mobiliteit. Wij leren de cliënt individueel en in groepsverband vaardigheden aan in een meer beschermde, herstelbevorderende, veilige en prikkelarme omgeving. In de dwarslaesie oefenzaal grenzend aan het behandelplein krijgt de cliënt veel individuele hulp en begeleiding. 

Fase 2: Matige zelfredzaamheid
In de tweede fase maakt de cliënt deze vaardigheden tot een automatisme en gaat hij functioneler oefenen (denk aan omrollen in bed, verplaatsen van bed naar rolstoel, staan en lopen indien mogelijk). Er wordt nu ook meer gebruik gemaakt van de apparaten op het behandelplein, dit ook weer om de cliënt zo snel mogelijk onafhankelijk te maken.

Fase 3: Grote zelfredzaamheid
Fase 3 bereidt de cliënt voor op terugkeer naar en participatie in de samenleving. Een huis- of werkbezoek behoort tot de mogelijkheden. Er wordt diagnose overstijgend gewerkt, de groepen worden groter en de zalen kunnen ook groter worden. In het oefenhuis op het behandelplein kan de cliënt binnen- en  buitenactiviteiten uit het dagelijks leven trainen.

Kosten

Standaard prijslijst revalidatie 2018