Menu

Post-COVID-19

Revalideren na COVID-19

Patiënten die besmet zijn geweest met het coronavirus kunnen aanhoudende klachten ervaren op lichamelijk en psychisch vlak.

Niet alleen coronapatiënten die op de intensive care van een ziekenhuis hebben gelegen maar ook patiënten die corona in de thuissituatie hebben doorgemaakt kunnen aanhoudende klachten ervaren.

De nazorg bij Adelante is voor álle coronapatiënten waarbij medische specialistische revalidatie nodig is.

Inhoud van deze pagina

De revalidatiearts bespreekt samen met u een passend behandelplan, toegespitst op persoonlijke doelen. U wordt behandeld in een revalidatieteam, met revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, en psycholoog. Op indicatie kunnen daar ook andere therapeuten zoals logopedist of diëtist aan toegevoegd worden.

Uw huisarts bekijkt uw situatie en kan u eventueel doorverwijzen naar de polikliniek van Adelante.

 

Triage-instrument nazorg corona

Behandelaren verbonden aan het Maastricht UMC+, de Universiteit Maastricht en Adelante hebben een triage-instrument ontwikkeld, dat (huis)artsen ondersteunt bij hun verwijzing van coronapatiënten. Het doel is de patiënten met de juiste (combinatie van) zorg te behandelen, zodat zij zo snel mogelijk de draad van hun leven kunnen oppakken. Niet iedereen heeft intensieve begeleiding nodig bij Adelante. De huisarts kan door middel van het triage-instrument een goede selectie maken welke zorg het beste past bij milde of ernstige coronaklachten en doorverwijzen naar de juiste zorgorganisatie.

Een verwijzing voor behandeling bij Adelante verloopt via de huisarts.