Menu

Adelante medewerkers stellen zich voor

Om potentiële Adelante medewerkers een beter beeld te geven van hoe het is om te werken bij Adelante, hebben we het topic 'ik geef het stokje door' in het leven geroepen. In dit item delen medewerkers van Adelante, vanuit verschillende organisatieonderdelen, afdelingen en functies, hun verhalen. Zij geven het stokje steeds door aan een collega.

Tip: volg de Facebookpagina Werken bij Adelante voor nieuws en nieuwtjes! 

Inhoud van deze pagina

Roel Vliegen

Hey hallo, ik ben Roel Vliegen. 33 jaar jong en vader van vier: Benthe (6), Ties (3), Teun (1) en Myrthe (1). Samen met deze bende en mijn verloofde Kim woonachtig in Schinnen. Naast het drukke gezinsleven actief in diverse verenigingen in het dorp.

Vertel eens iets over je functie…
Al sinds mijn 11e geïnteresseerd in alles rondom computers, netwerken en automatisering. Ik ben dus een van de gelukkigen die van zijn hobby zijn werk heeft mogen maken. In 2012 begonnen bij de afdeling I&A als systeem- en netwerkbeheerder waarbij we met een klein team verantwoordelijk zijn voor alles wat met automatisering te maken heeft binnen Adelante. Heerlijk allround werk waarbij geen enkele dag hetzelfde is.

Wat spreekt je aan in deze functie?
Doordat we met het kleine team verantwoordelijk zijn voor alle automatisering voor alle vestigingen van Adelante, is er naast de dagelijkse structurele werkzaamheden een grote diversiteit aan projecten waarin I&A een rol speelt. Zo is niet alleen het werk afwisselend maar is het ook een gelegenheid om samen te werken met collega’s uit andere vakgebieden. Je leert elkaar beter kennen en probeert samen het best mogelijke uit een project te halen.

Wat motiveert jou om bij Adelante te werken?
Als je binnen de muren van Adelante rondloopt word je geconfronteerd met het feit dat voor jou vanzelfsprekende handelingen voor een ander helemaal niet zo vanzelfsprekend hoeven te zijn. In mijn beroep ligt de focus normaliter helemaal niet op de zachte kant. Echter kan ik bij Adelante toch mijn steentje bijdragen door het behandelend personeel zo goed mogelijk te ondersteunen zodat ze weer snel aan de slag kunnen met de zorg voor cliënten. Daarnaast zijn we als I&A voortdurend bezig om de werkplek te optimaliseren of mee te denken in projecten of te helpen in de uitvoering zodat we als Adelante voorop mogen blijven lopen zodat iedere medewerker het beste uit zichtzelf kan halen. Dat vertaalt zich vervolgens dan weer naar de cliënt.

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Door vrolijk en positief door het leven te gaan.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Raf Notermans, volgende keer lees je het verhaal van Raf Notermans, leerkracht en educatief automatiseerder bij Adelante Zorggroep.


Raf Notermans

Mijn naam is Raf Notermans (61). Ik woon samen met Charlotte en we hebben 3 dochters. Bo (29), Jip (26) en Julia (22). Charlotte en ik wonen in Maastricht, waar we ook zijn opgegroeid. Mijn hobby’s zijn sporten, vroeger voetbal, maar na twee zware operaties alleen nog fietsen en skiën, reizen en bij voldoende tijd ook lezen. Mijn twee oudste dochters runnen hun eigen leven prima, maar Julia is meervoudig beperkt, heeft een aantal jaren in De Raesdock gewoond en is een tijd geleden verhuisd naar Maasveld. Daar steken we heel wat tijd in, maar dat levert ook heel wat op. Ik zie daar weer heel wat oude bekenden, die bij ons op school hebben gezeten.

Vertel eens iets over je functie…
Ik ben in 1978 afgestudeerd als leerkracht, na ook stage gelopen te hebben in een aantal klassen van Franciscusoord. Vanaf 1983 heb ik, na omzwervingen bij onderwijs aan buitenlandse kinderen, een aanstelling gekregen als leerkracht. Vanaf 1985 ben ik toen begonnen met de inzet van “computers” in het onderwijs. Het ging toen nog om de Commodore 64. Als leerkracht heb ik met heel veel plezier in klassen van alle afdelingen gewerkt en uiteraard ook computers geïntroduceerd. Verder heb ik 20 jaar uitwisselingsprojecten georganiseerd via het Europees Platform en daar geweldige contacten van over gehouden in Spanje, Oostenrijk, Finland en Denemarken. Op dit moment is mijn functie zeer uitgebreid. Ik beheer alle cloud applicaties binnen de school, ook binnen Basispoort. Ik begeleid de implementatie van ons nieuwe leerlingvolgsysteem, SchoolDataBeheer (van Orthoventief) en houd me bezig met de nieuwe, Europese wet op de privacy. Mijn hele loopbaan staat in het teken van innovatie. De laatste twee jaar ben ik druk bezig met 3D printen en programmeren en coderen.

Wat spreekt je aan in deze functie?
De enorme afwisseling in activiteiten en contacten, ook in het land, en de razendsnelle ontwikkelingen vind ik uiterst inspirerend. Tijd om vast te roesten krijg je in deze functie niet. Bijna in alles zit wel een stukje ICT tegenwoordig. De ontwikkelingen op het gebied van techniek en speciaal van het 3D printen en revalidatie fascineren mij elke dag weer opnieuw. De “trucjes” binnen het printen, programmeren en coderen maken kinderen nieuwsgierig en motiveren hun om te onderzoeken en te leren. Rekenen, taal en lezen moet ook gebeuren, maar slokken op dit moment m.i. te veel tijd op. Kinderen uitdagen, hun creativiteit aanspreken en motiveren door te doen levert betere resultaten in de toekomst.

Wat maakt jou trots om voor Adelante te werken?
Het maakt mij trots, dat ik al vanaf 1977 deel mag uitmaken van een “familie”, die zich dagelijks vol energie inzet om de beperkingen van kinderen te minimaliseren. De lach op hun gezichten toveren en ook op die van papa en mama, is waar wij voor werken. Daarvoor haal ik het beste uit mezelf.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Marco Verhoeven, enthousiaste begeleider op De Raesdonck, woongroep voor jongeren.

Marco Verhoeven

Ik ben Marco Verhoeven 41 jaar en ben al 4 jaar werkzaam bij Adelante. Ik heb de opleiding SPW gedaan en ben daarvoor 18 jaar glazenwasser geweest. Natuurlijk een hele verandering waar ik absoluut geen spijt van heb. Mijn passies zijn voetballen, hardlopen en leuke dingen doen met mijn gezin.

Wat maakt me trots om voor Adelante te werken?
Ik ben binnengekomen als stagiair bij de dagopvang van Adelante. Nadat mijn stage afliep heb ik een tijd op de dagopvang gewerkt en bij Villa Franca in Heerlen. Daarnaast ben ik nog vliegende keep geweest op andere afdelingen. Later werd mij gevraagd of ik ook iets in de zorg wilde betekenen. Vanaf dat moment ben ik gaan werken op de afdeling Raesdonck en ben ik minder gaan werken in Heerlen bij Villa Franca. 

Twee jaar geleden heb ik samen met een paar collega’s geprobeerd het logeerhuis meer kleur te geven en dat is ons aardig gelukt! Zo worden een keer per maand Wegwijsweekenden georganiseerd en de andere weekenden zitten vol met logees. Op dinsdag werk ik bij de dagopvang tijdens de sportinstuif. De sportinstuif is bedoeld voor kinderen/jongeren van 4 tot 25 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking of chronische ziekte (lees via deze link meer: https://bit.ly/2rtzG5X). Als begeleider zie ik dat kinderen/jongeren hierin groeien en het maakt bij als ‘Mestreechteneer Gruuts (trots)’ dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.

Op de dagopvang zijn meerdere clubjes en ook hier zie je dat zij vooruitgang boeken. In vakanties zijn wij er ook voor kinderen/jongeren van maandag tot en met vrijdag. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen op verschillende afdelingen te werken. Je ziet aan de jongeren dat ze ook behoefte hebben aan een man op de afdeling. Je kunt dan iets ruwer en stoerdere dingen met ze doen.

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Door kinderen/jongeren met plezier terug te laten komen. Door een positieve benadering en ze te laten genieten van wat ze wél allemaal kunnen hen met een glimlach naar huis zien gaan.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik wil graag het stokje doorgeven aan een collega die werkzaam is op onze mytylschool, Joëlle Pinxt, zij is onderwijsassistente en ambulant begeleider.

Joëlle Pinxt

Hallo, mijn naam is Joëlle Pinxt. Al jaren werkzaam als onderwijsassistente en sinds kort ambulant begeleider op de Mytylschool in Houthem. Als net afgestudeerde solliciteerde ik op een open vacature en mocht starten. Vanaf toen is de liefde voor het vak begonnen.

Vertel eens iets over je functie…
Ik heb vervangen in alle groepen en heb hierdoor veel ervaring opgedaan. Wij werken met velen op de school maar ondanks dat is het altijd een hechte groep met dezelfde passie. Na een rondreis in het Caribische gebied en een verhuizing mocht ik toch opnieuw terugkomen en zie hier... ik mag weer bij de familie aansluiten. Als onderwijsassistente bied ik hulp waar nodig en neem de zorg voor de leerlingen op me. In niveaugroepen werken, individuele begeleidingen en lichamelijke zorg behoren tot de dagelijkse taken. De school is nog niet lang geleden geheel vernieuwd waardoor er een frisse sfeer heerst en klassen beter gegroepeerd bij elkaar gesetteld zijn. In de ambulante begeleiding neem ik vooral de sociaal-emotionele aspecten voor mijn rekening. We werken aan zelfvertrouwen, zelfkennis maar vooral een fijn samenzijn. Ik verbreed mijn horizon en haal hier veel positiefs uit. Ik vlieg iedere dag van hot naar her en geen enkele dag is hetzelfde. De afwisseling van groepen, individuen en de verschillende leeftijden motiveert me elke dag opnieuw.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Adelante is een breed concept in het zuiden des Lands. Binnen de school werken wij nauw samen met Logopediste, Fysio- en Ergo Therapeuten. Nog niet te spreken over alle andere professionals die Adelante in huis heeft. Door deze samenwerkingen leer je steeds meer van het menselijk lichaam. Iets dat ik in de boeken saai vond maar me nu, iedere keer, meer interesseert. Wat Adelante voor mij speciaal maakt zijn de kansen die ik krijg en zelf mag voorstellen. De bezuinigingen hebben er op de Mytylschool goed ingehakt. Er is minder bewegingsruimte, meer leerlingen per groep en dus ook meer werkdruk. Toch brengt dit naar mijn mening ook veel ontwikkelingskansen. Denk aan verpleegkundige handelingen die we volgens een scholing kunnen ontwikkelen. Dit brengt mij persoonlijk dichter bij de leerlingen.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?
Iedere dag beginnen alsof het je laatste is. Zo ga ik er iedere dag voor de volle 100% voor en neem ik nooit iets voor lief. Alles wat je geeft, krijg je op de één of andere manier terug. Je moet het alleen willen zien of voelen.   

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Marlou Kosters, voedingsassistent op onze locatie in Hoensbroek.

Marlou Kösters

Mijn naam is Marlou Kösters, 54 jaar, gehuwd, 4 kinderen. Ik ben een liefhebber van het goede leven, dat zich uit in weekendjes weg in eigen land. Wandelen in het Limburgs landschap met een pauze op een leuke locatie waar een lunch en een glas wijn wordt genuttigd. Verder hou ik van sporten, freubelen en lezen!

Vertel eens iets over je functie.
Ik ben bij Adelante terecht gekomen in augustus 2006, locatie Valkenburg. Dit is de Mytylschool die destijds nog “Franciscusoord” heette. Het voelde als een warm bad, daar er met veel collega’s een goede klik was. Mijn taak was om als onderwijsassistente de leerkracht in de klas bij te staan tijdens de lesmomenten maar ook de zorgmomenten van de kinderen met een beperking op me te nemen. Daar ik al eerder 10 jaar ervaring in de zorg had opgedaan, kwam die  me nu goed van pas.

Vanwege de invoering van passend onderwijs en bezuinigingen vanuit de overheid kon ik mijn baan als onderwijsassistente helaas niet voortzetten. Gelukkig kwam er toen een vacature als voedingsassistente, locatie Hoensbroek (afdeling dwarslaesie) op mijn pad. Na mijn gesprek werd ik hier per 1 april 2016 aangenomen. Nog voordat het schooljaar ten einde was had ik een nieuwe uitdaging bij Adelante gevonden.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Inmiddels werk ik er 2 jaar met heel veel plezier. En ook hier voelt het weer heel goed, warm en hartelijk, als een vis in het water. Met mijn 2 collega’s draag ik zorg voor de maaltijden van de cliënten op het dagverblijf, maar ook voor mensen die langer verblijven en niet naar het restaurant kunnen gaan. Dat stukje zorg verlenen geeft me een enorme voldoening. Mensen met een traumatische ervaring bijstaan in hun revalidatieproces en hun verzorgen van goede en vaak voorgeschreven voeding. Tevens kan ik een luisterend oor bieden en mentale steun geven. Natuurlijk is het van belang iedereen zoveel mogelijk zijn eigen waarde te laten behouden en te stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen of althans te laten proberen. We moeten altijd voor ogen houden dat deze mensen klaar worden gestoomd voor terugkeer naar de thuissituatie en de maatschappij. Als gehele team  proberen we om het beste uit ieder mens te halen. Dat ik daar een klein deel van mag uitmaken maakt me gelukkig, tevreden en blij. Dat maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk kom, hetgeen een zegen is.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?
Door iedere dag met een goede balans thuis/werk aan de slag te gaan. Open staan voor de cliënten en wijzigingen binnen de organisatie. In alle situaties kritisch en alert te blijven.

Tot slot wil ik aan diegenen zeggen die HART voor de zorg en de mens hebben zeker niet te aarzelen om te solliciteren binnen Adelante, want het kan een prachtige werkplek voor je worden. Ook ík heb ervaren dat een noodgedwongen switch nieuwe inzichten biedt en deuren voor je opent.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Christoph Loo, teammanager bij Adelante locatie Maastricht.

Christoph Loo

Mijn naam is Christoph Loo, sinds 2012 werkzaam als manager Adelante afdeling Revalidatie locatie Maastricht UMC+ (academisch ziekenhuis). Sinds 2001 ben ik medewerker binnen Adelante. Voorheen ben ik werkzaam geweest voor de afdeling Bewegingsagogie en Ergotherapie locatie Hoensbroek. Daarnaast heb ik bijna 10 jaar gewerkt als ergotherapeut voor het MUMC+.

Vertel eens iets over je functie…
Sinds 2016 is de samenwerking tussen MUMC+ en Adelante uitgebreid en is Adelante verantwoordelijk voor de revalidatieactiviteiten binnen het MUMC+. Samen met mijn duaal medisch manager Marieke van Beugen geef ik leiding aan een club enthousiaste professionals. Op onze locatie ondersteunen we allerlei specialismen tijdens de klinische opname binnen het ziekenhuis op het gebied van revalidatie. Daarnaast bieden wij een poliklinische consultfunctie en dagbehandeling  aan. Naast zorg vindt er onderwijs, opleiding en (wetenschappelijk) onderzoek plaats.

Wat spreekt je aan in deze functie?
Vanuit mijn vorige rol als ergotherapeut heb ik geleerd om zelfmanagement te vergroten bij cliënten en heb ik ervaren hoe groot de voldoening hiervan is. Doordat mensen leren dat ze invloed kunnen uitoefenen, vergroot je betrokkenheid en creëer je draagvlak. In feite geldt in deze functie hetzelfde. Door mijn achtergrond als therapeut heb ik een goed beeld van wat de impact is voor behandelaren bij allerlei veranderingen in de zorg en probeer ik als manager zo goed mogelijk ondersteuning te bieden aan de rol die iedere individuele medewerker daarin inneemt.

Het samenstellen van een team en het faciliteren van ontwikkeling, op het niveau van medewerker, inhoudelijke patiëntenzorg en processen zie ik als een grote uitdaging. Onze Adelante locatie binnen MUMC+ biedt mogelijkheden om naast de samenwerking met het kenniscentrum, nauw samen te werken met o.a. de universitaire vakgroep(en). Veel van onze medewerkers zijn dan ook voor wat betreft wetenschappelijk onderzoek, innovatie en onderwijs gedeeltelijk werkzaam voor UM en het kenniscentrum. Daarnaast werken we nauw samen met diverse specialismen in het ziekenhuis, waardoor we als Adelante goed kunnen anticiperen op zowel de ontwikkelingen binnen bestaande (keten)zorg als ook de ontwikkeling van nieuwe doelgroepen etc. Als manager probeer ik steeds verbinding te zoeken en voor onze afdeling een kader te creëren, waarin alle betrokkenen optimaal kunnen presteren.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Adelante is een grote zorgaanbieder met nauwe samenwerkingsverbanden met andere zorgaanbieders in Limburg. Mede door de uitbreiding met de ziekenhuislocaties zijn we in staat om de cliënten in deze hele regio zo goed mogelijke revalidatiezorg aan te bieden. In mijn werk maakt het mij trots dat ik met een team werk dat iedere dag weer probeert om de beste zorg te leveren en  steeds bezig is met ontwikkeling van zorg. Ik ben er trots op dat ons team naast kwaliteit van zorg, oog heeft voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, doelmatigheid, efficiëntie. Dit uit zich ook in de resultaten van de laatste medewerkers- en cliënttevredenheidsonderzoeken. Uiteindelijk doen we het allemaal samen en voor de patiënt, binnen Adelante kan dit!

Hoe haal jij het beste uit jezelf?
Naast een dagelijkse gezonde dosis humor en (met mate!) genieten van het leven, vind ik het belangrijk om in mijn werk kritisch te zijn op mezelf en het team en open te staan voor feedback. Daarom vind ik het van belang om veiligheid te creëren waardoor medewerkers en patiënten de ruimte voelen om open ideeën en verbeterpunten te bespreken. Door het team deze ruimte te bieden en goed te luisteren naar wat er binnen het team leeft, denk ik vanuit mijn rol als manager een positieve en constructieve bijdrage te kunnen leveren voor Adelante.

Aan wie geef ik het stokje door?
Adelante is een grote zorgaanbieder die van oudsher vanuit locatie Hoensbroek is georiënteerd. Om de ziekenhuissituatie nog beter in beeld te brengen zou ik het stokje willen doorgeven aan Wim Wetzelaer, revalidatiearts op Adelante afdeling VieCuri Venlo.