Menu

Adelante medewerkers stellen zich voor

Om potentiële Adelante medewerkers een beter beeld te geven van hoe het is om te werken bij Adelante, hebben we het topic 'ik geef het stokje door' in het leven geroepen. In dit item delen medewerkers van Adelante, vanuit verschillende organisatieonderdelen, afdelingen en functies, hun verhalen. Zij geven het stokje steeds door aan een collega.

Tip: volg de Facebookpagina Werken bij Adelante voor nieuws en nieuwtjes! 

Inhoud van deze pagina

Chantal Grooten

Mijn naam is Chantal Grooten (26). Sinds september 2014 ben ik werkzaam bij Adelante op de afdeling Human Resources (HR). Gestart als afstudeerstagiaire en uiteindelijk de mogelijkheid gekregen om in deze mooie organisatie mijn carrière te starten. In mijn functie houd ik mij voornamelijk bezig met de instroom, waaronder het werven en selecteren, van nieuwe medewerkers. Daarnaast ben ik sinds november 2016 lid van de Ondernemingsraad (OR). De OR voert namens alle medewerkers overleg met de werkgever over het ondernemingsbeleid en de personeelsbelangen.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Dagelijks zie je dat cliënten vooruitgang boeken en zo het beste uit zichzelf halen. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen, dat is wat mij inspireert om bij deze organisatie te werken. Het maakt mij trots om een (indirecte) bijdrage te mogen leveren aan het welzijn van de cliënt en in deze organisatie met passie het HR vak uit te mogen voeren. 

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Ik haal het beste uit mezelf door te streven naar kwaliteit, zodat we samen als Adelante de beste zorg kunnen verlenen aan onze cliënten.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan mijn collega Mieke Velders, werkzaam als ergotherapeut bij Adelante. De volgende keer lees je haar verhaal in dit topic ‘Ik geef het stokje door’.

Chantal Grooten

Mieke Velders

Ik ben Mieke Velders, 35 jaar en ergotherapeut bij ons organisatieonderdeel Volwassenenrevalidatie & Arbeidsreïntegratie. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven door datgene te doen wat mij voldoening en plezier geeft. Mijn passies zijn motor rijden, reizen en koken. Het is heerlijk om bochtige bergweggetjes op de motor te rijden, te genieten van de natuur en me te storten op culinaire uitdagingen.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Ik ben inmiddels 10 jaar in dienst als ergotherapeut bij Adelante, locatie Hoensbroek. Ik werk met de doelgroep volwassenen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Mijn werk geeft mij veel voldoening. Door wat te kunnen betekenen voor mensen van wie het leven totaal op de kop staat en zo samen de berg weer op te klimmen. Als ergotherapeut heb ik geleerd dat je met veel aandacht, geduld en creativiteit het beste uit het revalidatietraject van een revalidant kan halen. Het is geweldig als iemand met een halfzijdige verlamming uiteindelijk weer met veel plezier zijn hobby tekenen oppakt met zijn niet dominante hand en weer de prachtigste exemplaren uit het potlood op papier weet te zetten. Ik werk al 10 jaar met veel plezier bij Adelante. Het is een fijne werkplek met veel mogelijkheden en uitdagingen.

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Ik haal het beste uit mijzelf door positief te denken en proberen te genieten van elke dag.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan mijn collega Jeroen Bekkers, werkzaam als revalidatiearts bij het organisatieonderdeel Kinderrevalidatie, Speciaal onderwijs en Wonen bij Adelante. De volgende keer lees je zijn verhaal in het topic ‘Ik geef het stokje door’.

Mieke Velders

Jeroen Bekkers

Mijn naam is Jeroen Bekkers (32), ik ben gelukkig getrouwd met mijn vrouw Pascalle en ben trotse vader van Sophie (2) en Noud (5 maanden oud). Ik ben opgegroeid in Elsloo en woon nu samen met mijn gezinnetje in Buchten. Van jongs af aan ben ik bezig geweest met sporten (voetbal, hardlopen) en activiteiten met kinderen in het dorpsgebeuren. Al 15 jaar mag ik met veel plezier Sinterklaas helpen bij zijn intocht in Elsloo en het is ieder jaar weer prachtig om al die blije kinderoogjes te zien. Iets wat ik ook vaak tegen kom in mijn dagelijkse werk.

Vertel eens iets over je functie…
Ik werk bij Adelante als kinderrevalidatiearts, waarbij ik op dit moment werkzaam ben op beide klinische afdelingen (De Valkhorst en De Herberg, programma GRIP), in team ‘niet-aangeboren hersenletsel bij kinderen en jongeren’, bij tyltylschool de Maasgouw te Maastricht en spreekuur/besprekingen heb in Laurentiusziekenhuis Roermond en Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen.

Wat spreekt je aan in deze functie?
Vanaf de start van mijn opleiding geneeskunde aan de Universiteit Maastricht wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Na een keuzecoschap in mijn 4e studiejaar binnen de kinderrevalidatie, waarin ik enkele weken in het toenmalige Franciscusoord mocht meelopen, wist ik dat hier mijn hart lag. Na het behalen van mijn artsexamen, ben ik met veel enthousiasme aan de slag gegaan als AIOS in het opleidingscircuit OOR-ZON (Limburg), waarbij ik in 4 jaar tijd in bijna alle behandelteams heb meegewerkt. Hiermee kwam ik aanraking met de volle breedte van het vak, zowel in de volwassenenrevalidatie als kinderrevalidatie. De afwisseling en het brede spectrum aan problematiek, maar vooral de aandacht en het geduld waarmee we als team samen met revalidanten doelstellingen bereiken voelt iedere keer weer als een overwinning. Doordat we bezig zijn met de betekenis van aandoeningen voor het dagelijkse leven en het zo optimaal mogelijk weer kunnen functioneren in de maatschappij, heb ik het gevoel dat we heel dicht bij iedere revalidant mogen komen en echt van waarde kunnen zijn.

Wat maakt jou trots om voor Adelante te werken?
Regelmatig hoor ik van kinderen, jongeren en ouders hoe blij ze zijn dat ze de stap hebben genomen om naar Adelante te komen. Dat geeft ontzettend veel voldoening en ben daardoor regelmatig diepgeraakt door al die mooie, maar zeker ook intense verhalen. Het maakt me trots om hiervan deel uit te mogen maken en het zijn voor mij de prikkels die me iedere dag met veel plezier naar mijn werk laten gaan. Zeker in een veranderende omgeving waarin het leveren van zorg niet meer vanzelfsprekend is, vind ik het mooi om te zien hoe Adelante medewerkers stimuleert om flexibel en innovatief te zijn en daarmee het beste uit zichzelf te laten halen. Alles met het streven om samen met onze partners in de regio het meest optimale voor revalidanten eruit te halen.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Anke Probst. Anke is teammanager bij onze locatie in Venlo.

 

Jeroen Bekkers _verkleind

Anke Probst

Anke Probst is teammanager bij organisatieonderdeel Ziekenhuizen, kinderrevalidatie Ulingshof .

Mijn naam is Anke Probst en ik ben 31 jaar. Sinds 1 januari 2017 ben ik medewerker bij Adelante, voorheen was ik werkzaam op de revalidatieafdeling binnen VieCuri Medisch Centrum te Venlo. Deze afdeling is door Adelante overgenomen. Ik ben begonnen op de afdeling als planner en sinds 1 januari ook werkzaam als teamleider.

Vertel eens iets over je functie…
Ik ben teamleider en planner op de afdeling kinderrevalidatie Ulingshof in Venlo. Onze afdeling is verbonden aan een mytylschool. Op deze locatie verzorgen wij revalidatiezorg aan ongeveer 100 leerlingen die dagelijks de school bezoeken. Binnen mijn functie geef ik dagelijks leiding aan ongeveer 20 medewerkers en verzorg ik de planning voor deze medewerkers.

Wat spreekt je aan in deze functie?
In mijn werk vind ik het leuk om medewerkers te faciliteren zodat zij in de gelegenheid zijn om de beste zorg aan de cliënt te bieden. Vanuit mijn rol als teamleider en planner kan ik dit vanuit vele kanten voor hun doen. Ik vind het dan super gaaf om te zien wanneer een professional optimaal zijn werk kan doen en dus in staat is om het beste uit zichzelf te halen en daarmee ook het beste uit de cliënt. In mijn huidige functie heb ik vooral geleerd om goed naar mensen te luisteren, verbindingen te leggen en een situatie te observeren voordat je in actie gaat komen. Binnen de revalidatiezorg zijn namelijk veel processen onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar moet je altijd alert op zijn.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Adelante is een professionele organisatie op revalidatiegebied die goede zorg wil leveren voor de cliënten maar ook erg betrokken is naar de medewerkers. Binnen de organisatie is dit merkbaar doordat iedereen graag met elkaar samenwerkt en elkaar helpt waar nodig, of het nu een directe collega op locatie is of een medewerker van de afdeling Inkoop die in Hoensbroek werkt. Het werken binnen Adelante maakt mij trots omdat iedere medewerker en cliënt op zijn eigen manier zichzelf kan zijn en zich daardoor prettig voelt binnen de organisatie.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?
Ik probeer aan het einde van iedere werkdag mezelf de vraag te stellen: wat heb ik geleerd en wat kan ik de volgende keer anders doen? Hierdoor blijf ik mezelf uitdagen om het beste uit mezelf te halen en daarmee ook uit mijn collega’s.

Aan wie geef ik het stokje door?
De volgende keer lees je het verhaal van Jo Genten. Jo is hoofdverpleegkundige van de dagverpleging en adviseur hygiëne & infectiepreventie op onze locatie in Hoensbroek.

Anke Probst

 

Wanda Vliegen

Mijn naam is Wanda Vliegen-Sporen, ik ben 48 jaar, getrouwd met Dennis en ik heb 3 dochters. Samen wonen we in Eijsden, het meest zuidelijke puntje van Limburg. Ik werk sinds juli 2011 als kinderverpleegkundige bij Adelante Kinderrevalidatie en Contigo Kinderzorghuis op de locatie Valkenburg. Na 24 jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis heb ik de stap durven nemen om te gaan werken bij Adelante. Dit is zeker geen verkeerde geweest: de motivatie en inspiratie weer terug gevonden voor het mooie en bijzondere beroep kinderverpleegkunde.

Vertel eens iets over je functie…
Ik werk bij de Valkhorst/Contigo. Hier worden kinderen begeleidt, verpleegt en verzorgt in een huiselijk omgeving. Of dit nu 24 uurs zorg, dagbehandeling of logeren is. Er verblijven kinderen die revalideren en/of Medisch Intensieve Kindzorg nodig hebben. Heel divers dus wat het werk zeker interessant maakt, geen dag is hetzelfde! Om kinderen binnen te zien komen in een moeilijke fase in hun leven en dan naar huis te zien gaan, zo zelfstandig mogelijk is mooi om te zien. Uiteraard komt het soms ook voor dat het einde minder mooi is maar dat je dan toch iets hebt kunnen betekenen voor kind en gezin.

Wat maakt mij trots om voor Adelante te werken?
Om deel uit te maken van de meest ontroerende, emotionele en mooie verhalen van kinderen en hun ouders die ik heb mogen begeleiden ben ik nog het meest trots. Het contact met het kind en ouders is intensief. Uiteraard doe je dit niet alleen maar dit doe je samen. Samen met het kind, ouders, behandelaren en het team van de Valkhorst/Contigo. Tevens heb ik de kans gekregen bij Adelante om mezelf verder te ontwikkelen in mijn beroep.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?
Ik haal het beste uit mezelf door positief te denken. En alle negatieve gedachtes om te zetten naar positieve. Niet altijd makkelijk. En natuurlijk met humor: elke dag op staan met een lach!

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Roel Vliegen. Hij is senior medewerker Informatisering & Automatisering op onze locatie in Hoensbroek.


Roel Vliegen

Hey hallo, ik ben Roel Vliegen. 33 jaar jong en vader van vier: Benthe (6), Ties (3), Teun (1) en Myrthe (1). Samen met deze bende en mijn verloofde Kim woonachtig in Schinnen. Naast het drukke gezinsleven actief in diverse verenigingen in het dorp.

Vertel eens iets over je functie…
Al sinds mijn 11e geïnteresseerd in alles rondom computers, netwerken en automatisering. Ik ben dus een van de gelukkigen die van zijn hobby zijn werk heeft mogen maken. In 2012 begonnen bij de afdeling I&A als systeem- en netwerkbeheerder waarbij we met een klein team verantwoordelijk zijn voor alles wat met automatisering te maken heeft binnen Adelante. Heerlijk allround werk waarbij geen enkele dag hetzelfde is.

Wat spreekt je aan in deze functie?
Doordat we met het kleine team verantwoordelijk zijn voor alle automatisering voor alle vestigingen van Adelante, is er naast de dagelijkse structurele werkzaamheden een grote diversiteit aan projecten waarin I&A een rol speelt. Zo is niet alleen het werk afwisselend maar is het ook een gelegenheid om samen te werken met collega’s uit andere vakgebieden. Je leert elkaar beter kennen en probeert samen het best mogelijke uit een project te halen.

Wat motiveert jou om bij Adelante te werken?
Als je binnen de muren van Adelante rondloopt word je geconfronteerd met het feit dat voor jou vanzelfsprekende handelingen voor een ander helemaal niet zo vanzelfsprekend hoeven te zijn. In mijn beroep ligt de focus normaliter helemaal niet op de zachte kant. Echter kan ik bij Adelante toch mijn steentje bijdragen door het behandelend personeel zo goed mogelijk te ondersteunen zodat ze weer snel aan de slag kunnen met de zorg voor cliënten. Daarnaast zijn we als I&A voortdurend bezig om de werkplek te optimaliseren of mee te denken in projecten of te helpen in de uitvoering zodat we als Adelante voorop mogen blijven lopen zodat iedere medewerker het beste uit zichtzelf kan halen. Dat vertaalt zich vervolgens dan weer naar de cliënt.

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Door vrolijk en positief door het leven te gaan.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Raf Notermans, volgende keer lees je het verhaal van Raf Notermans, leerkracht en educatief automatiseerder bij Adelante Zorggroep.


Raf Notermans

Mijn naam is Raf Notermans (61). Ik woon samen met Charlotte en we hebben 3 dochters. Bo (29), Jip (26) en Julia (22). Charlotte en ik wonen in Maastricht, waar we ook zijn opgegroeid. Mijn hobby’s zijn sporten, vroeger voetbal, maar na twee zware operaties alleen nog fietsen en skiën, reizen en bij voldoende tijd ook lezen. Mijn twee oudste dochters runnen hun eigen leven prima, maar Julia is meervoudig beperkt, heeft een aantal jaren in De Raesdock gewoond en is een tijd geleden verhuisd naar Maasveld. Daar steken we heel wat tijd in, maar dat levert ook heel wat op. Ik zie daar weer heel wat oude bekenden, die bij ons op school hebben gezeten.

Vertel eens iets over je functie…
Ik ben in 1978 afgestudeerd als leerkracht, na ook stage gelopen te hebben in een aantal klassen van Franciscusoord. Vanaf 1983 heb ik, na omzwervingen bij onderwijs aan buitenlandse kinderen, een aanstelling gekregen als leerkracht. Vanaf 1985 ben ik toen begonnen met de inzet van “computers” in het onderwijs. Het ging toen nog om de Commodore 64. Als leerkracht heb ik met heel veel plezier in klassen van alle afdelingen gewerkt en uiteraard ook computers geïntroduceerd. Verder heb ik 20 jaar uitwisselingsprojecten georganiseerd via het Europees Platform en daar geweldige contacten van over gehouden in Spanje, Oostenrijk, Finland en Denemarken. Op dit moment is mijn functie zeer uitgebreid. Ik beheer alle cloud applicaties binnen de school, ook binnen Basispoort. Ik begeleid de implementatie van ons nieuwe leerlingvolgsysteem, SchoolDataBeheer (van Orthoventief) en houd me bezig met de nieuwe, Europese wet op de privacy. Mijn hele loopbaan staat in het teken van innovatie. De laatste twee jaar ben ik druk bezig met 3D printen en programmeren en coderen.

Wat spreekt je aan in deze functie?
De enorme afwisseling in activiteiten en contacten, ook in het land, en de razendsnelle ontwikkelingen vind ik uiterst inspirerend. Tijd om vast te roesten krijg je in deze functie niet. Bijna in alles zit wel een stukje ICT tegenwoordig. De ontwikkelingen op het gebied van techniek en speciaal van het 3D printen en revalidatie fascineren mij elke dag weer opnieuw. De “trucjes” binnen het printen, programmeren en coderen maken kinderen nieuwsgierig en motiveren hun om te onderzoeken en te leren. Rekenen, taal en lezen moet ook gebeuren, maar slokken op dit moment m.i. te veel tijd op. Kinderen uitdagen, hun creativiteit aanspreken en motiveren door te doen levert betere resultaten in de toekomst.

Wat maakt jou trots om voor Adelante te werken?
Het maakt mij trots, dat ik al vanaf 1977 deel mag uitmaken van een “familie”, die zich dagelijks vol energie inzet om de beperkingen van kinderen te minimaliseren. De lach op hun gezichten toveren en ook op die van papa en mama, is waar wij voor werken. Daarvoor haal ik het beste uit mezelf.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik geef het stokje door aan Marco Verhoeven, enthousiaste begeleider op De Raesdonck, woongroep voor jongeren.

Marco Verhoeven

Ik ben Marco Verhoeven 41 jaar en ben al 4 jaar werkzaam bij Adelante. Ik heb de opleiding SPW gedaan en ben daarvoor 18 jaar glazenwasser geweest. Natuurlijk een hele verandering waar ik absoluut geen spijt van heb. Mijn passies zijn voetballen, hardlopen en leuke dingen doen met mijn gezin.

Wat maakt me trots om voor Adelante te werken?
Ik ben binnengekomen als stagiair bij de dagopvang van Adelante. Nadat mijn stage afliep heb ik een tijd op de dagopvang gewerkt en bij Villa Franca in Heerlen. Daarnaast ben ik nog vliegende keep geweest op andere afdelingen. Later werd mij gevraagd of ik ook iets in de zorg wilde betekenen. Vanaf dat moment ben ik gaan werken op de afdeling Raesdonck en ben ik minder gaan werken in Heerlen bij Villa Franca. 

Twee jaar geleden heb ik samen met een paar collega’s geprobeerd het logeerhuis meer kleur te geven en dat is ons aardig gelukt! Zo worden een keer per maand Wegwijsweekenden georganiseerd en de andere weekenden zitten vol met logees. Op dinsdag werk ik bij de dagopvang tijdens de sportinstuif. De sportinstuif is bedoeld voor kinderen/jongeren van 4 tot 25 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking of chronische ziekte (lees via deze link meer: https://bit.ly/2rtzG5X). Als begeleider zie ik dat kinderen/jongeren hierin groeien en het maakt bij als ‘Mestreechteneer Gruuts (trots)’ dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen.

Op de dagopvang zijn meerdere clubjes en ook hier zie je dat zij vooruitgang boeken. In vakanties zijn wij er ook voor kinderen/jongeren van maandag tot en met vrijdag. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen op verschillende afdelingen te werken. Je ziet aan de jongeren dat ze ook behoefte hebben aan een man op de afdeling. Je kunt dan iets ruwer en stoerdere dingen met ze doen.

Hoe haal ik het beste uit mezelf?
Door kinderen/jongeren met plezier terug te laten komen. Door een positieve benadering en ze te laten genieten van wat ze wél allemaal kunnen hen met een glimlach naar huis zien gaan.

Aan wie geef ik het stokje door?
Ik wil graag het stokje doorgeven aan een collega die werkzaam is op onze mytylschool, Joëlle Pinxt, zij is onderwijsassistente en ambulant begeleider.