debuginfo

culture: nl-NL
Uit de dictionary Uw zoekterm
Menu

Wonen, logeren & opvang

Adelante staat uw kind met een handicap/beperking bij met wonen, logeren & opvang. We helpen kinderen vanaf het eerste levensjaar totdat zij jongvolwassen zijn. Ook voor andere hulp op het gebied van kinderrevalidatie en speciaal onderwijs kan uw kind terecht bij ons in Limburg.

Inhoud van deze pagina

Ons uitgebreide centrum heeft volop diensten in huis op het gebied van kinderrevalidatie en speciaal onderwijs. Heeft uw kind een handicap? Tijdelijk of permanent – als gevolg van een chronische ziekte, een aandoening of een ongeval? In alle gevallen bieden wij de therapie, het passend onderwijs, de opvang en de woontraining die uw kind nodig heeft. Adelante helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Samen met u als ouder of verzorger begeleiden we uw kind. We focussen samen op de mogelijkheden, kwaliteiten en kansen van uw kind. We laten zien hoeveel uw kind nog kan, ondanks de handicap. Alle facetten van het dagelijks leven komen daarbij aan bod. Voor wonen, logeren en opvang, maar ook voor al onze andere activiteiten geldt ons ultieme streven: haal het beste uit jezelf!

Onze zorg

Binnen Adelante vallen wonen, logeren en opvang allemaal onder gehandicaptenzorg. Deze zorg kan vanuit de WLZ, Jeugdwet of WMO gefinancierd worden. Ook woontraining en opvoedingsbegeleiding, inclusief alle benodigde medische en/of pedagogische behandelingen, horen bij deze zorg.

De zorg voor kinderen met een beperking pakken we op in een gezamenlijk plan. Onze zorg is een aanvulling op de doelstellingen van de school en de revalidatiebehandeling. Het is ook mogelijk dat de hulpvraag geheel losstaat van speciaal onderwijs of revalidatie. Ook dan kan uw kind gebruikmaken van onze diensten. Met deze diensten kan Adelante in Limburg een antwoord geven op de vragen die ontstaan doordat uw kind een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking heeft. Ook bij een combinatie van meerdere beperkingen kan uw kind bij ons terecht.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over onze andere diensten voor kinderen met een beperking? Bekijk dan de informatie over: