Menu

Wonen, logeren & opvang

Adelante helpt kinderen bij hun ontwikkeling. Samen met u als ouder(s) en/of verzorger(s) focussen we op de mogelijkheden, kwaliteiten en kansen van uw kind. We laten zien hoeveel uw kind nog kan, ondanks de handicap. Alle facetten van het dagelijks leven komen daarbij aan bod. Voor wonen, logeren en opvang, maar ook voor al onze andere activiteiten geldt ons ultieme streven: haal het beste uit jezelf!

 

Inhoud van deze pagina

Het Adelante Kindcentrum

Totaalpakket

Ons revalidatiecentrum helpt kinderen en jongeren met allerlei lichamelijke beperkingen: tijdelijk of permanent, als gevolg van een chronische ziekte, een aandoening of een ongeval. Wij hebben een totaalpakket ontwikkeld met kinderrevalidatie, speciaal onderwijs en wonen. Dit omvat therapie, onderwijs, opvang en woontraining. We helpen kinderen vanaf het eerste levensjaar totdat zij jongvolwassen zijn. 

Diverse woonmogelijkheden

We helpen jongeren op verschillende locaties in Limburg vooruit naar een zelfstandige toekomst. Adelante heeft diverse woonmogelijkheden. Bijvoorbeeld woontrainen, een ideale tussenstap voor wie de stap van thuis naar zelfstandig wonen (nog) te groot is. Na het woontrainen kan de jongere kiezen voor de volgende stap: Intensieve Thuis Begeleiding (ITB); volledig zelfstandig wonen in een appartement mét begeleiding op afstand. Tot 18 jaar biedt Adelante ook nog de mogelijkheid om in woonvorm De Raesdonck te wonen, samen met andere jongeren. Hier ligt de nadruk op revalideren. Wat je ook kiest… Adelante helpt vooruit! 

Onze zorg: financiering

Binnen Adelante vallen wonen, logeren en opvang allemaal onder gehandicaptenzorg. Deze zorg kan vanuit de WLZ, Jeugdwet of WMO gefinancierd worden. Ook woontraining en opvoedingsbegeleiding, inclusief alle benodigde medische en/of pedagogische behandelingen, horen bij deze zorg.

Eén Kind, Eén Plan

De zorg voor kinderen met een beperking pakken we op in een gezamenlijk plan. Onze zorg is een aanvulling op de doelstellingen van de school en de revalidatiebehandeling. Het is ook mogelijk dat de hulpvraag geheel losstaat van speciaal onderwijs of revalidatie. Ook dan kan uw kind gebruikmaken van onze diensten. 

Meer informatie/advies

Heeft u vragen over een bepaalde aandoening of behandeling? Wilt u weten of uw kind bij ons terecht kan voor zorg en/of kan starten op onze school? Wenst u advies over hoe uw zoon of dochter het best kan worden ondersteund?

Neem dan contact op met Team WegWijzer. Na verkenning van de vraag volgt binnen 2 werkdagen de gevraagde informatie en/of een richtinggevend advies. De daadwerkelijke aanmelding behoort tot een daaropvolgend traject. 

Team WegWijzer is bereikbaar: