Menu

Opvang en vrijetijdsbesteding

Voor kinderen en jongeren met een beperking of een chronische ziekte is het soms moeilijker om een sport of vrijetijdsbesteding te vinden die bij hen past. Adelante kan hierbij helpen. Kinderen en jongeren die wél deelnemen aan verschillende activiteiten en sporten maken op sociaal en sportief niveau een hele ontwikkeling door. Door een leuke vrijetijdsbesteding krijgen kinderen een positieve impuls en maken ze contact met anderen. Adelante stimuleert deze ontwikkeling door verschillende activiteiten te organiseren.

Inhoud van deze pagina

Vrijetijdsbesteding 

In de prachtige, heuvelachtige omgeving van onze locatie in Valkenburg organiseren wij allerlei leuke activiteiten en zijn er tal van mogelijkheden. Niet alleen voor de kinderen maar voor het hele gezin. Broertjes en zusjes, zelfs opa’s en oma’s zijn welkom. Voor elk kind is er ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Adelante kijkt vooral naar de vraag en de mogelijkheden van ouder en kind of jongvolwassenen. Zodat hij of zij zich niet hoeft te vervelen, nieuwe vrienden kan maken en zich bovenal gelukkig(er) kan voelen. Samen gaan we op zoek naar een passende bezigheid. Van knutselen, spelen, avontuur, buitenspelen tot dansen en van leren koken tot schitteren in een musical, het kan allemaal! 

Opvangmogelijkheden

Daarnaast bieden wij op woensdag, zaterdag en tijdens schoolvakanties opvangmogelijkheden voor kinderen met een beperking. Het programma wordt aangepast aan het (individuele) niveau van de deelnemers. Afhankelijk van het seizoen worden thema’s bedacht waarin kinderen en jongeren op een creatieve manier leren om te gaan met het werken aan een opdracht. Dit kan zijn van het knutselen van een masker, het maken van een speurtocht, tot een uitstapje naar de Efteling. Kinderen en jongeren hebben zelf ook invloed op het programma. Sociale vaardigheden en zelfredzaamheid staan hoog in het vaandel tijdens deze dagen. Maar voor een kind is het vooral ook leuk!

 

Meer informatie: activiteiten sport en vrije tijd voor kinderen


Adelante werkt ook samen met: