Menu

Vakantie- en groepsuitstapjes

Inhoud van deze pagina

Ronald McDonald Kindervallei

Midden in het prachtige Geuldal bij het terrein van Adelante in Valkenburg, beleven kinderen met een lichamelijk of meervoudige beperking met hun gezin of in groepsverband een sprookjesachtig mooie vakantie in de Ronald McDonald Kindervallei.

“Mama, het is hier net als thuis, maar dan met mooiere kleuren en ècht vakantie!”

Het kleurrijke gebouw, ontworpen door de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser, is op een sfeervolle wijze ingericht als vakantieverblijf voor kinderen met een lichamelijke beperking. De Kindervallei beschikt over 8 appartementen, waarvan 4 voorzien van een plafond tillift. De 6 gastenkamers zijn bestemd voor ouders tijdens ziekenhuisopname of revalidatieperiode van hun kind. Diverse andere hulpmiddelen kunnen gereserveerd worden. Gasten kunnen gebruikmaken van gezamenlijke ruimtes zoals de woonkeuken, internetruimte, speelkamer, bibliotheek en snoezelruimte. Ervaring wijst uit dat deze gezamenlijke ruimtes de kinderen en gezinnen die daar prijs op stellen op een fijne manier samenbrengen.

Stichting Wigwam

Gezinsvakanties

"Ik genoot van mijn rust. Genieten van hele gewone dingen zoals uitgebreid douchen of achter elkaar ononderbroken de krant lezen, een uurtje zonnen, een boek lezen tot je ogen moe worden. Maar voornamelijk die rust! Niets moet, heerlijk! De kinderen hebben genoten en ik ben weer bijgetankt." 

Speciaal voor gezinnen met een kind of jongere met een beperking organiseert Stichting Wigwam op verschillende locaties in binnen- en buitenland Wigwamvakanties: één of twee weken vakantie in een aangepaste en volledig ingerichte wigwam- of vakantiehuisje, sommige met eigen sanitair. Stichting Wigwam verzorgt tijdens de vakantie een grensverleggend en avontuurlijk activiteitenprogramma waarbij elk kind met een beperking een individuele begeleider heeft. Elk kind kan meedoen, ongeacht de ernst van de beperking. Daardoor zijn de ouders in de gelegenheid om samen een uitstapje te maken of gewoon lekker voor de wigwam een boek te lezen.

Wigwamactiviteiten

Naast deze vakanties organiseert Stichting Wigwam ook Wigwamactiviteiten. Het gaat hier om groepsactiviteiten voor kinderen en jongeren met een beperking of speciale groepsvakanties op maat.

Een overzicht van de Wigwamactiviteiten:

Survivalkamp

Voor jongeren met een (lichamelijke) beperking worden survivalkampen georganiseerd. Jongeren leren daar onder deskundige begeleiding hun grenzen te verleggen. Tot het uitdagende programma behoren onderdelen als een touwparcours, een stadssurvival en een bossurvival. Stelt u zich eens voor, 10 meter omhoog en dan via een tokkelbaan omlaag of een oversteek over een rivier met een rolstoel! Wie durft de uitdaging aan?

Weg Wijs Weekenden

In samenwerking met Adelante organiseert Stichting Wigwam ook Weg Wijs Weekenden voor kinderen en jongeren met een beperking van circa 6 tot 20 jaar. Deze Weg Wijs Weekenden zijn bedoeld om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. Ook kunnen zij zo ervaren hoe het is om een weekend van huis te zijn. Elk Weg Wijs Weekend heeft een eigen thema en programma, zoals bijvoorbeeld ‘Flikken Valkenburg’, ‘Samen op stap’, ‘Verzorgen van dieren’, ‘Luchtballon varen’ of ‘Fotografie’.

Voor meer informatie over de Weg Wijs Weekenden kunt u contact opnemen met mevrouw M. Gardeniers van Adelante via telefoonnummer 045 - 528 26 00.

Groepsvakanties op maat

Stichting Wigwam kan ook activiteiten en vakanties op maat organiseren, zoals survivalactiviteiten. In overleg wordt de duur en het programma vastgesteld. Deze vakantieactiviteiten richten zich met name op redzaamheid, samenwerken en grenzen verleggen.

Voor meer informatie over Stichting Wigwam kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06 - 463 757 35 of 043 - 604 37 07.